Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 攻略及心得交流區

主題工具 顯示模式
舊 08-13-08, 04:17 PM   #1
jerrypandadada
Senior Gamer

註冊日期: May 2008
PSN  IDjerryy2k740
XBox Live Gamertagjerrypandadada
一開始...唔知點解我去到女神像冇event ge= ="
jerrypandadada 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-13-08, 04:25 PM   #2

XBox Live Gamertagjerrypandadada
沒事啦...我誤會左女神像係牢房隔離
我想問呢,係咪冇得調較隊友攻擊ge積極度、方針?我淨係見到overall ge調較
jerrypandadada 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-13-08, 07:16 PM   #3
遊戲人間
Ultimate Gamer
"oui"

註冊日期: Aug 2003
XBox Live Gamertagark0811
引用:
作者: jerrypandadada 查看文章
沒事啦...我誤會左女神像係牢房隔離
我想問呢,係咪冇得調較隊友攻擊ge積極度、方針?我淨係見到overall ge調較
嚮作戰設定度按X就可以微調.

舊 08-13-08, 09:29 PM   #4

引用:
作者: 遊戲人間 查看文章
嚮作戰設定度按X就可以微調.
我見到啦,唔該哂
岩岩打完demo出現過ge狗
要特登引佢過去好難...我normal死左3次先過到...
舊 08-13-08, 09:50 PM   #5
小光
God of Gamer
でっかいお世話です。

註冊日期: Jan 2002
PSN  IDInfinitier
XBox Live GamertagInfinitier
骰仔名人第一次去係唔係屈你輸架?
玩左卅廿幾四廿次都贏唔到

贏到了

相片藝廊 (Album)
ARIA COMPANY《Trusty Bell ~ショパンの夢~》《THE IDOLM@STER》

此篇文章於 08-13-08 10:00 PM 被 小光 編輯。
小光 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-14-08, 01:17 AM   #6

引用:
作者: 小光 查看文章
骰仔名人第一次去係唔係屈你輸架?
玩左卅廿幾四廿次都贏唔到

贏到了
不停重玩...終於都贏啦
原來d獎品咁雞....

話時話,初段玩到去海港個陣
Fan同Yuri真係俾到我Code Geass朱雀同Lelouch ge感覺= ="
舊 08-14-08, 03:04 AM   #7
Marco
The One
¬(゜~゜)Γ~

註冊日期: Jan 2003
其實有個問題我想問好耐
グレードショップ (Grade Shop) 在第2週目取得的項目 & Grade 可唔可以引繼到第3週目的 ? "

因為小弟打咁耐 Tales 都冇1隻打到第3週目的 "

舊 08-14-08, 03:32 AM   #8
噹噹dondon
Game Master

註冊日期: Oct 2006
我想問除左主線支線之外
有冇咩元素可以玩? 例如賭場之類
噹噹dondon 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-14-08, 10:06 AM   #9

引用:
作者: Marco 查看文章
其實有個問題我想問好耐
グレードショップ (Grade Shop) 在第2週目取得的項目 & Grade 可唔可以引繼到第3週目的 ? "

因為小弟打咁耐 Tales 都冇1隻打到第3週目的 "
傳統:個d項目要係開3週目個陣重新用grade購入
雖然我未clear但呢點如無意外都係跟傳統掛
但係Grade ge數量係會引繼
結論=Grade Shop項目唔引繼

此篇文章於 08-14-08 10:09 AM 被 jerrypandadada 編輯。
舊 08-14-08, 10:08 AM   #10
小光
でっかいお世話です。

引用:
作者: jerrypandadada 查看文章
傳統:個d項目要係開3週目個陣重新用grade購入
雖然我未clear但呢點如無意外都係跟傳統掛
結論=唔引繼
我印象中grade係會引繼, 即係1->2週目用唔晒的grade可以引繼至2->3周目用 (TOD2)
但1->2週的取得項目就唔會引繼, 要重新買過

ARIA COMPANY《Trusty Bell ~ショパンの夢~》《THE IDOLM@STER》
舊 08-14-08, 10:10 AM   #11

引用:
作者: 小光 查看文章
我印象中以前grade係會引繼, 即係1->2週目用唔晒的grade可以引繼至2->3周目用 (TOD2)
但1->2週的取得項目就唔會引繼, 要重新買過
打錯...已改
的而且確Grade數量係會繼承...
舊 08-14-08, 11:01 AM   #12
メソウサ
The One

註冊日期: Oct 2003
3DS Friend Code5069 4259 0235
http://www.nicovideo.jp/watch/sm4276893
無限爆

舊 08-14-08, 03:40 PM   #13
YFW
何でも遊ぶよ~~

註冊日期: Mar 2007
3DS Friend Code5284 1386 7359
PSN  IDbabyhime
XBox Live GamertagHeihime
我想問D換杉称号係吾係大部分都要有最後迷宮出現先発生event?
YFW 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-14-08, 04:11 PM   #14
遊戲人間
"oui"

引用:
作者: YFW 查看文章
我想問D換杉称号係吾係大部分都要有最後迷宮出現先発生event?
大部份都係故事後半,不過通常未到最後迷宮已經可以入手.
e.g.除主角外其他角色都有waiter/waitress服.(去「ギルドの巣窟 ダングレスト」左邊間BAR玩打工mini game就有,不過玩時請備紙筆.... )

舊 08-15-08, 12:50 AM   #15
YFW
何でも遊ぶよ~~

註冊日期: Mar 2007
3DS Friend Code5284 1386 7359
PSN  IDbabyhime
XBox Live GamertagHeihime
引用:
大部份都係故事後半,不過通常未到最後迷宮已經可以入手.
e.g.除主角外其他角色都有waiter/waitress服.(去「ギルドの巣窟 ダングレスト」左邊間BAR玩打工mini game就有,不過玩時請備紙筆.... )
我無waiter/waitress;;;可能太遅。。。又要二週目先有;;
打工mini game幾時開始有?玩二週時会注意
YFW 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-15-08, 01:13 AM   #16
遊戲人間
"oui"

引用:
作者: YFW 查看文章
我無waiter/waitress;;;可能太遅...又要二週目先有;;
打工mini game幾時開始有?玩二週時会注意
網上攻略寫バウル入手後,不過我都係去到最後BOSS前個save point先返去攞,應該係無時限event.

舊 08-14-08, 08:34 PM   #17
Marco
The One
¬(゜~゜)Γ~

其實大家覺唔覺今次TOV d grade 難囉左 ? "

舊 08-14-08, 09:17 PM   #18
遊戲人間
"oui"

引用:
其實大家覺唔覺今次TOV d grade 難囉左 ? "
低lv時就係...

OVL太屈,我儲左1hr就有6000 grade.

舊 08-14-08, 09:26 PM   #19
Marco
The One
¬(゜~゜)Γ~

引用:
低lv時就係...

OVL太屈,我儲左1hr就有6000 grade.
好多時都出負數 Grade
幾時先有得屈Grade ?

舊 08-14-08, 09:29 PM   #20
小光
でっかいお世話です。

引用:
其實你keep住d魔法師滿hp就唔會負grade

舊 08-14-08, 10:54 PM   #21
遊戲人間
"oui"

引用:
屈grade要等リタ lv.52同合把有skill武器.

平時打怪多d出BA(+1),FS chain(+0.2)都加唔少分的.
(另,完戰鬥時每個HP全滿角色+0.25,TP全滿又係0.25,都可以拉翻d分.)

P.S 將角色轉做全manual都會每個加0.25.

此篇文章於 08-14-08 11:07 PM 被 遊戲人間 編輯。
遊戲人間 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-14-08, 11:40 PM   #22
Marco
The One
¬(゜~゜)Γ~

引用:
屈grade要等リタ lv.52同合把有skill武器.

平時打怪多d出BA(+1),FS chain(+0.2)都加唔少分的.
(另,完戰鬥時每個HP全滿角色+0.25,TP全滿又係0.25,都可以拉翻d分.)

P.S 將角色轉做全manual都會每個加0.25.
而家先去到花の街ハルル,有排

舊 08-15-08, 12:35 AM   #23
Marco
The One
¬(゜~゜)Γ~

打 BOSS : エッグベア 竟然 -3.64 Grade.....

舊 08-15-08, 09:03 AM   #24
任仔
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2005
Nintendo Switch ID3331-5879-8302
請問一下 game setting 到有個關於 防守 既 option 係咩黎? thx
任仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-15-08, 05:38 PM   #25

我覺得呢隻game個世界觀好易出到前傳同續集...
伏線= ="??

請問topic個雙掣點解?
容易d做到?

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[多機種] Tales of Vesperia (テイルズ オブ ヴェスペリア) - 攻略討論區II ゆり 攻略及心得交流區 639 06-08-12 05:19 PM
[ETC] 傳說系列又註冊新商標 romrom2004 電視遊戲討論版 23 04-01-09 01:32 PM

現在的時間是 03:12 PM

手機版 | APP版