Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > Neo Entertainment TREND

主題工具 顯示模式
舊 04-27-19, 09:59 PM   #1
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
原來用實物拍
仲以為全CG
由手機版發出
真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-28-19, 12:25 AM   #2
肉羊哩咖
God of Gamer
griffin611

註冊日期: May 2008
引用:
作者: 真!DC 查看文章
原來用實物拍
仲以為全CG
由手機版發出
有啲部份好明顯係CG 嚟,好似第一話尾對眼個大特寫咁。

肉羊哩咖 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-29-19, 12:37 AM   #3
肉羊哩咖
griffin611

呢邊見到有魔法少女小㘣,頭三部侏羅記,仲有 Gladiator。

唔知點解動畫版 Cowboy Bebop 無咗~
------
另:Santa Clarita Diet S3 之後被斬~
https://screenrant.com/santa-clarita...flix-season-3/

此篇文章於 04-29-19 03:26 AM 被 肉羊哩咖 編輯。
舊 04-27-19, 10:05 PM   #4
toptutor
Junior Member

註冊日期: Mar 2019
Lucifer 終於出!等左勁耐!
終於係私人補習時候有嘢做!

舊 05-07-19, 12:03 PM   #5
ahleung
The One
Bannnned

註冊日期: Jun 2002
香港見到既新野:

流浪地球
Ghost Rider 1 (尼古拉斯基治)
ahleung 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-07-19, 02:04 PM   #6
Eking

註冊日期: Feb 2006
路西法唔知係一次上哂成季等一星期一集?

舊 05-07-19, 08:03 PM   #7
aquarius
Game Master

註冊日期: Apr 2007
想睇番魔戒但已下架

Sent from my iPhone using Gaforum
aquarius 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-08-19, 03:52 PM   #8
肉羊哩咖
griffin611

Lucifer S4 上咗喇!

舊 05-10-19, 03:10 AM   #9
肉羊哩咖
griffin611

Devil May Cry

Lucifer S4 完食。

總結:好,不過未及 S2 同 S3。

好:條主線好清楚,可以話由頭講到尾。

唔多好:人物關係變得好快,可能短得滯得十話,有啲舖排唔夠有啲趕;結尾個扭橋嚟得突然咗少少。

唔劇透住,可以咁講你想好似 Sex Education 咁,有「明刀明鎗」嘅嘢就無喇,啲「底線」同之前幾季無大分別。

新女 Eve 好正,天真好玩熱情,對眼大到扮動漫人物唔洗用 CG 咁滯,但可惜出場遲咗少少,佢同其他角式互動時間唔夠長,好在佢同 Lucifer 好襯。(咳,佢係人哋阿媽嚟)

心理醫生 Linda,今季真係畀呢班「天人」煩都煩死~

另一個注意到嘅係,Dan 個人物就寫得爭少少,佢今季變成咁,做咁多衰嘢,連佢都吐嘈,咁都無事?!不過同 Dan 一樣,本人都好懷念 Charlotte。(呢部戲真係幾多 MILF)

結局都叫做幾㘣滿,如果無下一季都可以叫收到工,不過當然唔好就咁斬咗喇!!!

此篇文章於 05-10-19 03:14 AM 被 肉羊哩咖 編輯。
舊 05-19-19, 06:36 PM   #10
IDGAF
The One

註冊日期: Sep 2002
Stranger Things 3同幾個80年代已存在的品牌合作出商品賣,
有LEGO、Polaroid(留意部相機個logo上下反轉玩Upside Down風格)同任天堂game等,
d廣告仲玩80年代風格咁有心思~!
希望套劇都好睇啦~!

Stranger Things 3: The Game - Gameplay Trailer - Nintendo Switch
https://www.youtube.com/watch?v=_UuAzHWY8ng

Welcome to The Upside Down – LEGO® Stranger Things
https://www.youtube.com/watch?v=RrOcwqQWos4

LEGO Stranger Things | Behind the Brick Designer Video 75810
https://www.youtube.com/watch?v=zstdTPN33to

Introducing the world’s brightest camera. The new Polaroid OneStep 2.
https://www.youtube.com/watch?v=B4Fxlz3Hkpk

此篇文章於 05-19-19 06:48 PM 被 IDGAF 編輯。
IDGAF 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-20-19, 06:29 PM   #11
IDGAF
The One

製作人訪問,
希望快d有第2季鬆弛熊睇啦~!

Rilakkuma and Kaoru | Interview with Creators | NX on Netflix

Director Masahito Kobayashi and scenario writer Naoko Ogigami discuss the intricate production of the adorably heartfelt series Rilakkuma and Kaoru, and theories of what’s exactly under that bear suit.

https://www.youtube.com/watch?v=BquAgWVKmXI

舊 05-20-19, 08:35 PM   #12
半人馬-RigiL-
Game Master

註冊日期: Jun 2007
引用:
作者: LEGOCAPTOR 查看文章
製作人訪問,
希望快d有第2季鬆弛熊睇啦~!

Rilakkuma and Kaoru | Interview with Creators | NX on Netflix

Director Masahito Kobayashi and scenario writer Naoko Ogigami discuss the intricate production of the adorably heartfelt series Rilakkuma and Kaoru, and theories of what’s exactly under that bear suit.

https://www.youtube.com/watch?v=BquAgWVKmXI

套野真係好鬆弛!XDDD
其實鬆弛熊係咩生物?佢係套野入面可以打工(雖然無樣叻XDD)
由手機版發出
半人馬-RigiL- 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-20-19, 11:46 PM   #13
iu fu pig
Ultimate Gamer
塵埃...

註冊日期: Jul 2004
係熊啊
我都好想快啲有第二季
iu fu pig 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-21-19, 02:33 AM   #14
肉羊哩咖
griffin611

引用:
作者: 半人馬-RigiL- 查看文章
其實鬆弛熊係咩生物?佢係套野入面可以打工(雖然無樣叻XDD)
由手機版發出
偷食至叻~~~

-----

Stranger Things 3 新片斷,主要係比利哥「賣肉」:

-----

Jon Favreau 今日可以話幾乎無人唔識,佢當年夠胆請 RDJ,執導兩套 Iron Man,但之後同 Marvel 關係變差,出去開拍咗片 The Chef,自導自演,暗示自己心懷材不遇,不過同佢拍過檔嘅 RDJ 同 Scarlett Johnanson 都夠朋友,有份做:
https://www.imdb.com/title/tt2883512/

之後唔洗講,而家佢用同一個名,搞咗個飲食節目,6月7號上,有咩嘉賓?自己睇:

舊 05-21-19, 11:33 PM   #15
IDGAF
The One

引用:
作者: 半人馬-RigiL- 查看文章
由手機版發出
引用:
作者: iu fu pig 查看文章
係熊啊
我都好想快啲有第二季

睇之前我覺得佢係公仔,
但見佢又會食飯之後覺得應該係一隻特別的熊嚟。

打工能力方面隻小黃雞應該最叻~!
兩隻熊最叻都係賣萌吧?

係iTunes $8買返主題曲Take a Walk (SAMPO)聽,張封面相太可愛了~!

spotify都有得聽全碟:

https://open.spotify.com/album/6hIIo91PPvrp8J0YWjobP1

舊 05-23-19, 12:55 AM   #16
IDGAF
The One

Orange Is the New Black追咗咁多季終於大結局了,
其實最好睇係第一至第三季上半,
之後第四季悶爆靠死主要角色增加少少觀賞性,
到第五季玩暴動先有返頭三季的感覺,
去到第六季以為轉倉係為未來鋪路,
原來第七季就完結…希望唔好拖戲啦~!
首主題曲係好聽的。

Orange Is the New Black | The Final Season | Netflix

Remember all their faces, remember all their voices. Orange Is the New Black the final season returns July 26.

https://www.youtube.com/watch?v=is4vpTmmcmQ

舊 05-27-19, 07:15 PM   #17
肉羊哩咖
griffin611

日漫改篇,7Seeds,講世界末日之後,一班少年求生嘅故事。6月廿八上

此篇文章於 05-27-19 10:05 PM 被 肉羊哩咖 編輯。
舊 05-27-19, 08:03 PM   #18
ahleung
The One
Bannnned

註冊日期: Jun 2002
引用:
作者: 肉羊哩咖 查看文章
日漫改篇,7 Seeds,講世界末日之後,一班少年求生嘅故事。6月廿八上
原著人設太少女漫畫feel一直無睇. 動畫好似大路番少少, 有D興趣
ahleung 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-28-19, 10:15 PM   #19
肉羊哩咖
griffin611

Jessica Jones 最後一季, 6月14號上

舊 05-30-19, 09:02 PM   #20
肉羊哩咖
griffin611

Dark S2 (共三季),六月廿一號上

舊 07-06-19, 11:32 PM   #21
IDGAF
The One

睇咗有Black Mirror第5季果3個故事。

Striking Vipers
機友打機打出真感情?!
格鬥game變H game,好友變小王
電影Ready Player One都要貴版裝置先做到全身VR體驗,
Black Mirror一粒嘢貼頭山就搞掂高科技好多。

Smithereens
叫你老細嚟聽我電話…

Rachel, Jack and Ashley Too
完全為睇Miley Cyrus同聽佢唱歌,
不過個故事好普通無乜嘢值得反思咁,
不如你講劇中隻AI doll Ashley Too更新到第N個版本後有自我意識,
唔再想受人擺佈仲好過啦。

《黑鏡》第 5 季 | 正式預告 | Netflix [HD]
https://www.youtube.com/watch?v=op9OwDrJyR0

你我早該想到會有這一天。《黑鏡》三則全新故事,6 月 5 日隆重上線。

舊 07-07-19, 06:52 PM   #22
12號四分衛
Game Master

註冊日期: Jan 2006
XBox Live Gamertagqbgabe12
引用:
作者: LEGOCAPTOR 查看文章
睇咗有Black Mirror第5季果3個故事。

Rachel, Jack and Ashley Too
完全為睇Miley Cyrus同聽佢唱歌,
不過個故事好普通無乜嘢值得反思咁,
不如你講劇中隻AI doll Ashley Too更新到第N個版本後有自我意識,
唔再想受人擺佈仲好過啦。
試下咁諗
呢集有3個情況出現左:
1. 意識可以Clone出來,放入機械賣
2. 只要有意識,外人可以用科技係你大腦拿料出來賣
3. 就算你死左,「你」可以比外人以經Hologram形式再現

科技上Season 4 Black Museum講過
但因為初心不同,上次係Freak Show,今次係商人+Celebrity,成個Implication唔同左
但重點都係:依家人死左就死左,未來想死真係好難,一個唔小心意識比人Clone左你出來,你永遠要做野..

現實中MJ死左10年,但以2018為例,佢仲幫唱片公司搵左4億美金
如果現實有呢集Black Mirror的科技
恐怕所有 ( 名)人永遠不死,意識要永遠做野落去 ...

另外你想像下如果Miley Cyrus個意識唔係放落Robot仔,而係Season 2 ep1的薯仔人到,分分鐘比人當真Sex doll 賣...

此篇文章於 07-07-19 07:11 PM 被 12號四分衛 編輯。
12號四分衛 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-07-19, 07:45 PM   #23
肉羊哩咖
griffin611

引用:
作者: 12號四分衛 查看文章
現實中MJ死左10年,但以2018為例,佢仲幫唱片公司搵左4億美金
真係無得停
另外你想像下如果Miley Cyrus個意識唔係放落Robot仔,而係Season 2 ep1的薯仔人到,分分鐘比人當真Sex doll 賣...
唔洗死,你植物咗都得。

將意識數碼化嘅科技嚮 White Christmas 嗰一話己經有,不過用嚟當「人工智能」同埋「坐監」用。呢度再加埋 The Waldo Moment 用真人幕後控製咁解。呢個同「初音」呢類科技有啲異曲同功,不過前者無真人意識在內喇,比較似佢阿姨用科技執過晒佢啲歌詞, ,而 holographic projection 呢家嘢而家都有,不過未去到可以放上舞台咁啫。

去到咁,就令人諗起 Philip K. Dick (Do Androids Dream of Electric Sheep?, Man in the High Castle) 啲小說 -- 佢啲嘢其中一個主題係:當假嘢比真嘅仲好嘅時候,真同假又有咩意思先?

講用科技作為永續「生命」嘅方法,S3 有 San Junipero 就係講呢個科技。

此篇文章於 07-07-19 07:56 PM 被 肉羊哩咖 編輯。
舊 07-11-19, 02:45 PM   #24
IDGAF
The One

引用:
作者: 12號四分衛 查看文章
試下咁諗
呢集有3個情況出現左:
1. 意識可以Clone出來,放入機械賣
2. 只要有意識,外人可以用科技係你大腦拿料出來賣
3. 就算你死左,「你」可以比外人以經Hologram形式再現

科技上Season 4 Black Museum講過
但因為初心不同,上次係Freak Show,今次係商人+Celebrity,成個Implication唔同左
但重點都係:依家人死左就死左,未來想死真係好難,一個唔小心意識比人Clone左你出來,你永遠要做野..

恐怕所有 ( 名)人永遠不死,意識要永遠做野落去 ...

感覺上個故事可以拍得更深入,
宜家只係帶出咗個議題,然後有少少鬧劇收場咁,
嘥咗Miley Cyrus,甚至你提出被迫變成Sex doll的故事,
概念上都強過佢宜家呢個版本。

舊 05-12-19, 06:31 PM   #25
肉羊哩咖
griffin611

見各位老細話 「Wee喇姑媽」有「兒童不宜」情節,嘩,仲唔跟手撲去睇咩,睇咗,哦原來係咁~~~~

總括嚟講,好舒服,又有少少傷感嘅小品,用春天開頭,經歷四季,用另一年嘅春天做結尾,冇諗過會有咩人物成長呀之類,但係又畀到人有個新開始嘅感覺;除咗有一兩話幾脫線擺明賣萌之外,每一話對做「社畜」嘅應該幾有共鳴。

個製作勁認真仔細,啲英帝作品應該參考吓呢部,啲雪景,尤其係啲雪落到頭嗰啲,極度像真;同時個 BGM 好正,見 iTunes 上面有,會買,期待會有下一季,不過咁細緻嘅作品,怕且要等一排先得。

-----
答返上面:路西法第四季,係跟足 Netflix 傳統,一舖過有晒十部全部上。

此篇文章於 05-12-19 06:53 PM 被 肉羊哩咖 編輯。

論壇跳轉

現在的時間是 08:11 AM

手機版 | APP版