Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 04-14-20, 09:32 AM   #1
anyone
The One
↘嫁

註冊日期: Jan 2005
PSN  IDRitsuZui
引用:
作者: darkvolver 查看文章
個競技場火球,我係冇打到,因為太難打,同埋d珠未夠lv磨...
大不了真係等爆機後再升lv先打

anyone 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-14-20, 09:35 AM   #2
padage
Insane Gamer

註冊日期: Nov 2016
引用:
個競技場火球,我係冇打到,因為太難打,同埋d珠未夠lv磨...
火球係考setting,將屬性石同火魔石連住,放防具位,就好易打
padage 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-13-20, 11:37 PM   #3
h0104788

註冊日期: Dec 2003
做乜D npc 都係咁讚 tifa 嘅外表?Aerith 就俾人評到想打人,笑咗
h0104788 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-13-20, 11:41 PM   #4
ShinDou
God of Gamer

註冊日期: Apr 2006
3部完唔完得到呀﹖而家神羅都市已經咁細緻,照番呢個程度分分鐘出多十年都仲出緊未完到 XD
ShinDou 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-14-20, 09:25 AM   #5
padage

註冊日期: Nov 2016
後期boss全部都好難打,玩法亦由開頭既斬斬斬偏向返不斷落指令,而且仲要落完一個即刻轉第2個落
boss比既喘息機會好少
padage 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-14-20, 09:27 AM   #6
darkvolver
頹冗

註冊日期: Oct 2005
PSN  IDhwong909
引用:
作者: padage 查看文章
後期boss全部都好難打,玩法亦由開頭既斬斬斬偏向返不斷落指令,而且仲要落完一個即刻轉第2個落
boss比既喘息機會好少
我諗升某d珠係有問題,令難度都提升很多,特別老鼠boss係一個分水嶺.......所以有easy mode.....

舊 04-14-20, 09:38 AM   #7
GAOGAIGAR

註冊日期: Sep 2002
PSN  IDgaogaigar555
XBox Live Gamertaggaogaigar555
第7章漏左粒陸行烏魔精石,請問知後可以返轉頭拎嗎?

是星的眼淚 閃著未完的心願
幸福還末來 眼裏滿是藍色的思念
末完的期待 彷彿你我夜空中約定了..........記住
GAOGAIGAR 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-14-20, 09:55 AM   #8
darkvolver
頹冗

引用:
作者: GAOGAIGAR 查看文章
第7章漏左粒陸行烏魔精石,請問知後可以返轉頭拎嗎?
瘦陸行烏魔精石是不是風扇個粒?你可能要第2周才可以拿番,以下為影片。

3:48

https://www.youtube.com/watch?v=a1DH5YlTprc&t=3s

此篇文章於 04-14-20 10:00 AM 被 darkvolver 編輯。
darkvolver 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-14-20, 11:18 AM   #9
GAOGAIGAR

註冊日期: Sep 2002
PSN  IDgaogaigar555
XBox Live Gamertaggaogaigar555
引用:
瘦陸行烏魔精石是不是風扇個粒?你可能要第2周才可以拿番,以下為影片。

3:48

https://www.youtube.com/watch?v=a1DH5YlTprc&t=3s
是呀

是星的眼淚 閃著未完的心願
幸福還末來 眼裏滿是藍色的思念
末完的期待 彷彿你我夜空中約定了..........記住
GAOGAIGAR 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-14-20, 11:34 AM   #10
darkvolver
頹冗

引用:
作者: GAOGAIGAR 查看文章
是呀
好在我有錄定個影片,感覺可以幫到好多人。

藍晶個mini boss都係難打........要小心...

舊 04-14-20, 01:15 PM   #11
雷火武
ワールド・エンド

註冊日期: Feb 2005
旺角都係548
有冇邊度有平少少
雷火武 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-14-20, 01:23 PM   #12
darkvolver
頹冗

引用:
作者: 雷火武 查看文章
旺角都係548
有冇邊度有平少少
普通版都禁貴?

你可能要買online........因為實體d貨應該都不會禁快番,現在寶源應該度緊聖劍個水.....所以下一水,要等24號之後。

舊 04-14-20, 01:30 PM   #13
Marco
The One
¬(゜~゜)Γ~

註冊日期: Jan 2003
尋日見到188二樓有一間賣 $498
唔知今日仲有冇貨
因為見到唔係好多舖頭有display...
至於同地點嘅某士多舗,有普通同埋 deluxe 版,但就無貼價錢
估計都係海鮮價,所以我都費事問啦

By the way 日森都斷貨,都要等 23 號
所以第一批貨買唔到又唔想等嘅話,digital 版都係一個唔錯嘅選擇

舊 04-14-20, 01:33 PM   #14
darkvolver
頹冗

引用:
作者: Marco 查看文章
尋日見到188二樓有一間賣 $498
唔知今日仲有冇貨
因為見到唔係好多舖頭有display...
至於同地點嘅某士多舗,有普通同埋 deluxe 版,但就無貼價錢
估計都係海鮮價,所以我都費事問啦

By the way 日森都斷貨,都要等 23 號
所以第一批貨買唔到又唔想等嘅話,digital 版都係一個唔錯嘅選擇
現在全世界等24號 (應該不偷跑).......SE捉亞洲地區幾嚴...

舊 04-14-20, 01:41 PM   #15
雷火武
ワールド・エンド

想問少少
如果一周目我唔睇攻略
爆機時有野miss左既話
係咪可以二周目繼承一周既野、然後打番?
舊 04-14-20, 01:44 PM   #16
darkvolver
頹冗

引用:
想問少少
如果一周目我唔睇攻略
爆機時有野miss左既話
係咪可以二周目繼承一周既野、然後打番?
二周目好像之前有人講係會繼承一周的野,但係再打二周目不等於容易。

所以慢慢玩會較好。

舊 04-14-20, 01:53 PM   #17
雷火武
ワールド・エンド

都唔係快漫問題
係第一周唔想睇攻略自己玩

隻狼 dark soul biohazard 之類我都係自己玩一次先睇攻略
FF都係

不過以前玩FF10記得嗰26個外語文字有d真係miss左就無得拎番
舊 04-14-20, 01:56 PM   #18
darkvolver
頹冗

引用:
都唔係快漫問題
係第一周唔想睇攻略自己玩

隻狼 dark soul biohazard 之類我都係自己玩一次先睇攻略
FF都係
其實都不用攻略玩都可以,因為隻game個迷較簡單,係除了第6章有取巧點之外,大致上一直玩便可以。

舊 04-14-20, 03:40 PM   #19
赤兵尉SETH
✌(´◓q◓`)✌

註冊日期: Jun 2002
Nintendo Switch ID8287-9006-2513
PSN  IDGAF_SETH
XBox Live GamertagSeth HK
二周hard終於玩到Chapter14...
卒仔同Boss超大力, 無得回MP, 好似玩darksouls咁

最後一個戰鬥調查係巴哈姆, 限時殺唔到出全滅技

ハイスピードロボットアクションゲームの金字塔

ANUBIS ZONE OF THE ENDERS
BLADE SHOT GRAB
赤兵尉SETH 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-14-20, 03:42 PM   #20
darkvolver
頹冗

引用:
作者: 赤兵尉SETH 查看文章
卒仔同Boss超大力, 無得回MP, 好似玩darksouls咁

全滅技下水道老鼠Boss都有......我卡左2次....

舊 04-14-20, 05:30 PM   #21
sgouki
gakky奸爸dee

註冊日期: Jul 2002
引用:
唔等了。要等10日
鍾意買碟
已課
要課比SE賺好過啦, 先買DIGITAL 等實體大貨.....

引用:
作者: 赤兵尉SETH 查看文章

幾LVL重打HARD? 我呢D手殘都係等升爆LVL/珠易少少先試.

舊 04-14-20, 05:45 PM   #22
darkvolver
頹冗

引用:
作者: sgouki 查看文章
要課比SE賺好過啦, 先買DIGITAL 等實體大貨.....

幾LVL重打HARD? 我呢D手殘都係等升爆LVL/珠易少少先試.
個hard感覺幾蝦人打.......抽番d章節磨下先,再打hard.......

我驚爆完hard.....有EX.....

舊 04-14-20, 06:55 PM   #23
赤兵尉SETH
✌(´◓q◓`)✌

註冊日期: Jun 2002
Nintendo Switch ID8287-9006-2513
PSN  IDGAF_SETH
XBox Live GamertagSeth HK
引用:
作者: sgouki 查看文章

我lv40左右爆normal之後直接hard 升LVL/珠好快
重點真係要留mp去到Boss, 大型Boss戰幾乎都有新招同即死級攻擊, 例如間鬼屋會放油燈怪

ハイスピードロボットアクションゲームの金字塔

ANUBIS ZONE OF THE ENDERS
BLADE SHOT GRAB
赤兵尉SETH 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-14-20, 10:11 AM   #24
cat8642
Senior Gamer

註冊日期: Dec 2004
放咗四日打足四日,龜速進行中,除咗要分集出,同埋新場景啲新音樂同植松老師原來嘅音樂超唔夾外,收貨有餘!

此篇文章於 04-14-20 10:18 AM 被 cat8642 編輯。
cat8642 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-14-20, 10:18 AM   #25
darkvolver
頹冗

引用:
作者: cat8642 查看文章
放咗四日打足四日,龜速進行中,除咗要分集出,同埋新場景啲新音樂同植松老師原來嘅音樂超唔夾外,收貨有餘!
有缺憾始終係件好事,太完美,又點吸你水呢?特別PS5個development技術要時間攪過。

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
「KINGSGLAIVE FINAL FANTASY XV」「BROTHERHOOD FINAL FANTASY XV」配信中 supermanlady 日本動漫畫討論版 21 03-24-24 02:10 AM
[PS4] 當日的期望,今日的誓言 **Final Fantasy VII リメイク 攻略區** darkvolver 攻略及心得交流區 18 04-18-20 09:13 PM
[PS2]FINAL FANTASY X 七曜武器/其他問題討論區 草薙さん 攻略及心得交流區 160 11-06-05 05:44 PM
[FC]Final Fantasy X 移植決定 !! neo2046 電視遊戲討論版 14 07-19-05 11:29 PM
[PS2]Final Fantasy XXL 發表!! neo2046 電視遊戲討論版 27 04-06-04 08:38 AM

現在的時間是 07:43 AM

手機版 | APP版