Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手機平板遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 05-08-17, 11:07 PM   #6751
axe1292
Game Master
AXE

註冊日期: Aug 2007
引用:
作者: FURIMUKI 查看文章
限定奏根本有腦就唔會咁SET
咁即係冇腦啦,咁我就老實不客氣用盡佢

自從抽中奏
我PRP加左120
加左120!?
咁你本身要幾低分先可以加120.......
axe1292 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-08-17, 11:13 PM   #6752
yorkyork
God of Gamer

註冊日期: May 2010
cy:抽到當我輸
yorkyork 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-08-17, 11:13 PM   #6753
FURIMUKI
ニアちゃん抱きまくら

註冊日期: Aug 2006
我原本1050左右
依家1179

全色歌全部加差唔多10萬分
根本就低能

(´・ω・`)「Evansが47ならサイバーガガクは46でいい。マジで。」

( ;゚Д゚)「お、おお…」
FURIMUKI 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-08-17, 11:15 PM   #6754
~蛙蛙~
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2008
以cygame黎講 呢隻算係hea做 因為冇乜錢佢袋
佢做無印仲有心機過呢隻

由於冇乜時間打 我只打event拎1萬分就算
掉落活動....有新卡面先算(暫時全部無印都出過)
~蛙蛙~ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-08-17, 11:17 PM   #6755
yorkyork

佢又唔敢好似gbf咁nerf左佢回晒抽石啊,
又要成日扮晒野派2500石,
呢個係我其中一個憎cy既地方,
老實講有得揀我唔想cy營運囉
舊 05-08-17, 11:19 PM   #6756
axe1292
Game Master
AXE

引用:
我原本1050左右
依家1179

根本就低能
咁其實咩GAME都會有新技BUFF,
你要計的話現在單色50%咪又一樣過份
舊 05-08-17, 11:21 PM   #6757
~蛙蛙~
Crazy Gamer

cygame睇邊個話事 神擊同CG無印都OK
你話GBF....HRT絕對好過KMR

掛CG名既都會有Cygame份(因為係白老鼠project黎)
無印而家基本上係佢自己
呢隻笨大佔大份

你望下動畫 CYGAME係冇版權架
gree版ML同MLTD都係照搬
笨大係搵cygame笨
舊 05-08-17, 11:26 PM   #6758
yorkyork

咁佢都有得宣傳下既,
cg又有sv同gbf巴哈個堆玩合作活動
舊 05-08-17, 11:28 PM   #6759
~蛙蛙~
Crazy Gamer

1個 2隻game開發連營運...1個差不多訓係度收錢
多謝佢俾我宣傳喎w
舊 05-08-17, 11:35 PM   #6760
sd03021
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2011
引用:
作者: axe1292 查看文章
唔明?
官方又無做D咩,
剛剛仲送2500石同一日一抽,

奏姐主要用來增加其他技能能力,
奏姐夾NG 3人組可以玩放置PLAY,
但實際上未到你想的那麼無敵,
另外要齊NG 3人組都真係要課唔少,

我唔覺存在做左趕走人呢樣野
當你諗下呢張卡夾其他技能的附屬效果
你就會明白點解我會講呢句野
sd03021 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-08-17, 11:36 PM   #6761
yorkyork

佢係cg已經冇得走,
只可以咁
舊 05-08-17, 11:48 PM   #6762
axe1292
Game Master
AXE

引用:
作者: sd03021 查看文章
當你諗下呢張卡夾其他技能的附屬效果
你就會明白點解我會講呢句野
真係打高分果班最後都只係用得P,C同超P先可以打高分,
普通玩家落左奏姐加其他卡係會易左但又唔係唔洗打
PERFECTサポート->SR加左都係去到BAD->P ,呢樣野OL已經做到, SSR NG三人又唔係人人有
ライフ回復->補多1, 大部份歌死都係死係某1~2個位, 補多1要死都係要死(重點係想要補血時又唔發動......)
ダメージガード->最特化真係呢個, 我都無野好講
オーバーロード->只加分, 無判定強化, SSR版仲要好難有
オールラウンド->加分加血, 不過打分果班直接落COMBO
舊 05-08-17, 11:53 PM   #6763
FURIMUKI
ニアちゃん抱きまくら

我冇overload
fes凛,fesウサミン,fes奏,恒常飛鳥,恒常夕美
呢隊淨係抽fes,點都易過抽限定
之後我打Nocturne,full唔到都金杯

佢其他乜乜物物效果強化全部都係其次,最惡係分數

(´・ω・`)「Evansが47ならサイバーガガクは46でいい。マジで。」

舊 05-08-17, 11:58 PM   #6764
axe1292
Game Master
AXE

引用:
我冇overload
fes凛,fesウサミン,fes奏,恒常飛鳥,恒常夕美
呢隊淨係抽fes,點都易過抽限定
之後我打Nocturne,full唔到都金杯

佢其他乜乜物物效果強化全部都係其次,最惡係分數
佢最大用途除左加分之外仲可以將技能使用有效化
無論3C2P定3P2C, 3張同技果邊都好大重疊,
各2張再奏姐加分根本完美組合
舊 05-09-17, 12:09 AM   #6765
lineage19
Crazy Gamer

Wii U IDlineage19
Nintendo Switch ID8108-0773-7021
3DS Friend Code2019 9617 5329
PSN  IDlineage19jp
XBox Live GamertagLineAGE19
CG原本就係白老鼠PROJECT, NB都唔係第一次搵CYGAME笨

CG無印做成功NB就走去自己搞ML, 仲要有本家支援
搞音GAME成功又走去做ML/SIDE M版....

呢家都係有得玩就玩的心態
lineage19 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-09-17, 12:15 AM   #6766
yorkyork

笨大主頁個堆手機game如果接觸下會發現大部份介面差唔多,
好似倒模咁
舊 05-09-17, 10:13 AM   #6767
Chitose1987
好孩子不要問

註冊日期: Apr 2010
引用:
我原本1050左右
依家1179

根本就低能
當初 fes 限 NG 一出黎咪又係咁上下

利申覺得將純色 50% 擺係月末限過份過 FES 限奏
由手機版發出
Chitose1987 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-09-17, 11:13 AM   #6768
J+1
望過黎呀!!!!!!

註冊日期: Jul 2007
落藥越落越重就當然架啦,令系統崩解隻奏都未至於....不過對hea打嘅副作用比想像中大就是ww
由手機版發出
J+1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-09-17, 11:26 AM   #6769
KUTAR#

註冊日期: Feb 2006
PSN  IDKU_HK
XBox Live GamertagKUHKGAF
打活動打pt, high score分數的影響唔係好大喎
未又係咁 farm pt

隻奏是令技術差的人更易玩了, 但都要其他卡去配合
因為high score唔夠有奏的課長玩而棄坑, 好似唔多係原因

我都係覺得因為有新game出而吸走一班人多
就睇下有幾多人會回流
KUTAR# 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-09-17, 11:33 AM   #6770
yorkyork

突然諗返起d台仔正野,
個時cgss一出,
唔知邊個台仔討論區有人問點解睇落d角色同本家好似咁唔同?
跟住就有d人好激動咁彈出黎話唔同唔好咩?
咩要發掘新玩家,
仲話唔係有cg,
im@s系列一早摺左喇,
個時仲突然多左班人上wiki定邊度,
是但搵d野翻譯,
鬥係度洗版,
點知到左上個月,
台灣搞完個im@s live,
又變左一堆咩我要補返大師本家動畫,
教我點入坑,
xx好可愛我要玩bg,
同ml角色歌詞翻譯文,
好似鬥快鬥威咁,
睇黎台仔個邊玩法係咁
舊 05-09-17, 11:40 AM   #6771
lineage19
Crazy Gamer

Nintendo Switch ID8108-0773-7021
[今度は音ゲー]アイドルマスター シンデレラガールズ スターライトステージ偶像灰姑娘im@scg_stage(andriod/ios已上架)

奏雖然係好勁,我自己本身都有2張,但其實我自己都唔常落。

一來我d vo好弱勢,二來真係唔想玩壞手
呢家多數都係打item活動用黎掛分用

Sent from my iPhone using Gaforum
舊 05-09-17, 11:43 AM   #6772
lineage19
Crazy Gamer

引用:
作者: yorkyork 查看文章
突然諗返起d台仔正野,
個時cgss一出,
唔知邊個台仔討論區有人問點解睇落d角色同本家好似咁唔同?
跟住就有d人好激動咁彈出黎話唔同唔好咩?
咩要發掘新玩家,
仲話唔係有cg,
im@s系列一早摺左喇,
個時仲突然多左班人上wiki定邊度,
是但搵d野翻譯,
鬥係度洗版,
點知到左上個月,
台灣搞完個im@s live,
又變左一堆咩我要補返大師本家動畫,
教我點入坑,
xx好可愛我要玩bg,
同ml角色歌詞翻譯文,
好似鬥快鬥威咁,
睇黎台仔個邊玩法係咁

係咁架啦,新鮮感好重要
cgss出的時候仲要咁岩食住動畫個勢,所以多左好多人識。
但隻game話晒都就快2年,埃媽屎的分支又咁多,總會有人去搵其他野試下

Sent from my iPhone using Gaforum
舊 05-09-17, 12:07 PM   #6773
Chitose1987
好孩子不要問

註冊日期: Apr 2010
音 Game 特性唔可以同時 Farm 幾隻,其他類型 Game 都仲可以開 BS 或者拎多部機做 multi tasking

根本個餅就好難分 被人咬左去就好難搶得返
由手機版發出
Chitose1987 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-09-17, 01:11 PM   #6774
J+1
望過黎呀!!!!!!

註冊日期: Jul 2007
唔可以放置play真係一個問題,如之前打(你冇)女友♪或而家BGD ,真係直接減了呢邊個時間....玩雙修等於兩邊都放置....

=======
今次12萬位最後埋單總算都過2萬分都叫安穩...
由手機版發出

此篇文章於 05-09-17 01:14 PM 被 J+1 編輯。
J+1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-09-17, 01:13 PM   #6775
FURIMUKI
ニアちゃん抱きまくら

所以我一向好憎台灣P

放置呢點嘛,個問題係間唔中會死...
奏 NG3人 ダメカ全部skill10都會死

標籤
デレステ, 千川ちひろ, 戸田めぐみ, 杏仁豆腐, 鷹富士茄子

論壇跳轉

現在的時間是 01:09 AM

手機版 | APP版