Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
第一 ... 17 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 37 77  ... 最後
電視遊戲討論版>Playstation VR - VR 頭戴式顯示器 專區 | PSVRは200万台を突破!
真!DC 06:05 PM 07-30-16
今日試左,感覺唔重冇“聚”住
由手機版發出
liar 06:55 PM 07-30-16
作者: HI_Ricky:
以目前咁睇, 淨vr 賣完就沒,之後大貨都係連game / 機套裝...

其實沒話急唔急買,不過早買又係3180,1,2個月後又係3180...咁點解唔早買早hihi....
聽聞sony都儲左大半年貨仔,哩幾日追唔到,walk in買算了==
DC 97 07:03 PM 07-30-16
四眼仔玩OK?
ycyleo 07:31 PM 07-30-16
作者: holsety:
有冇體驗了,其實戴落重唔重?
數據上話重,
但我今日去動漫展PS+果度試左我試完
我就覺得比我戴我部VIVE感覺好,
我諗係因為psvr重量係平均分佈係鏡同cool頭果部份
而vive係比較重量集中晒係前面鏡既部份(我自己後面魔術貼都要拉緊個鏡先易貼臉)

不過試完唯一唔多滿意真係個move既tracking
我玩batman同farpoint都會少少震下震下甚至有短暫甩左
但玩farpoint去錨敵人都還算準確
HI_Ricky 08:22 PM 07-30-16
作者: ycyleo:
數據上話重,
但我今日去動漫展PS+果度試左我試完
我就覺得比我戴我部VIVE感覺好,
我諗係因為psvr重量係平均分佈係鏡同cool頭果部份
而vive係比較重量集中晒係前面鏡既部份(我自己後面魔術貼都要拉緊個鏡先易貼臉)

不過試完唯一唔多滿意真係個move既tracking
我玩batman同farpoint都會少少震下震下甚至有短暫甩左
但玩farpoint去錨敵人都還算準確
farpoint 果支係全新產品來...
ShinShiden 08:49 PM 07-30-16
作者: DC 97:
四眼仔玩OK?
試過 唔駛除眼鏡戴 感覺都OK 唔會話頂住唔舒服既
Amuro0093 08:56 PM 07-30-16
PSVR 弱點就係Move - 6年舊tech.
ycyleo 09:15 PM 07-30-16
作者: HI_Ricky:
farpoint 果支係全新產品來...
我知果件叫aim controller
佢tracking原理上都係靠個LED波吧?
如果你真係要分黎講就都無問題既
不過事實上係無論用aim controller定move
我玩果兩隻game個手部tracking都有問題,由其farpoint我有5秒左右係隻手郁唔到浮空
我唔知係果間room又暗又藍光問題影響
但頭部tracking就完全無問題
AshleyYan 09:21 PM 07-30-16
其實move出左咁耐,認得有幾準大家有個普,我反而想知畫面上同VIVE點比法?
真!DC 09:40 PM 07-30-16
我試FF果隻唔知GAME問題定咩, 近鏡畫面好爛
支MOVE真係好似成日對唔準
vr果舊就唔錯陏得好順
ycyleo 09:41 PM 07-30-16
作者: AshleyYan:
其實move出左咁耐,認得有幾準大家有個普,我反而想知畫面上同VIVE點比法?
我玩果兩隻都比我玩vive既game蒙D,我諗係解像度上面問題,
比如batman個感覺比我係vive將RenderTargetMultiplier較去0.8果時既感覺(我電腦default係1.0)
farpoint就甚至係0.6-0.7,因為farpoint比如執子彈D字我都幾乎要行到埋去先見得清D字
我兩隻game都經過一輪個鏡前後同後面cool頭位調較過係最清
但我覺得psvr最好即一樣係佢screen door effect無vive咁明顯
呢個我唔確定係咪解像度上影響,但網上都有人提及過psvr個mon既像素點排序係同vive有別
好似話雖然解像度低但密D

SDE例子
HI_Ricky 10:02 PM 07-30-16
作者: ycyleo:
我知果件叫aim controller
佢tracking原理上都係靠個LED波吧?
如果你真係要分黎講就都無問題既
不過事實上係無論用aim controller定move
我玩果兩隻game個手部tracking都有問題,由其farpoint我有5秒左右係隻手郁唔到浮空
我唔知係果間room又暗又藍光問題影響
但頭部tracking就完全無問題
我玩batman 的確震震下問題
Aim 我睇番人地幫我拍條片,有1個位唔郁係有射燈射中我.
在埸marketing 同farpoint developer 都係樹我問左好多問題
ooldmann30 10:22 PM 07-30-16
作者: Amuro0093:
amazon.co.uk +express 運費 £312.81 = 3 198.7918 港幣; 唔同SonyHK 買.
https://www.amazon.co.uk/Sony-PlaySt...&keywords=psvr
我在amazon uk訂左。。。。301鎊..5-10送貨
qwe 10:22 PM 07-30-16
(被迫)試左初音同vr world個射擊game
初音同summer lesson 一樣,立體感很好,無補充
vr world個槍game,有好多下把槍都卡住左,但想射個位都準,不過無速度感,唔知賽車game會否都係咁無速度感
AshleyYan 10:51 PM 07-30-16
咁真係隻move爭d,出左ps4 neo可能畫質會接近返d
不過無論如何之後都會買,電腦玩鬼佬game,PSVR玩日系
ayane123 12:23 PM 08-01-16
今日朝早肯去都應該訂到

第四天聚會;期待PlayStation展區為你帶來精彩一天!
‪#‎ACG2016‬ [PlayStation產品銷售情報]
優惠詳情:http://bit.ly/2aqjqeP
(31/7 12:11 更新)
《PSVR 銷售情況》
.動漫節 [每日100個名額] (尚餘名額)
~零~ 01:22 PM 08-01-16
試完,都玩左七八成VR GAME
有D剩係睇,槍GAME會比較有趣
係幾好玩,不過未去到要即刻take my money
等遲下game set套裝買都未遲
Dyhalt Rushifar 01:53 PM 08-01-16
八號風球去排通宵咁浪漫?
teealpha 02:08 PM 08-01-16
作者: Dyhalt Rushifar:
八號風球去排通宵咁浪漫?
更浪漫既係如果聽朝係八號波的話會展果邊話會全日CANCEL
nettotang 02:42 PM 08-01-16
請問有冇朋友同我一樣星期五經eShop成功訂左,但到今日都仲未收到confirm email?
我係成功有pdf既,見到佢話要等一個工作天都預左佢遲不過都想問下其他人
sunhikari 02:50 PM 08-01-16
作者: nettotang:
請問有冇朋友同我一樣星期五經eShop成功訂左,但到今日都仲未收到confirm email?
我係成功有pdf既,見到佢話要等一個工作天都預左佢遲不過都想問下其他人
放心,我都未收到
基本上有那個PDF檔,印出黎到時交貨係無任何問題的
X&Y 07:04 PM 08-01-16
網上訂唔到, 請左聽日假諗住聽日早去排ACG展訂PSVR
點知就8號波
ゆり 07:47 PM 08-01-16
係測試忠誠度既時候喇(講笑
由手機版發出
卡樂B 08:56 PM 08-01-16
作者: X&Y:
點知就8號波

明天下午應該會除風球.....
現在排應該沒什麼對手
mrk 09:40 PM 08-01-16
作者: X&Y:
點知就8號波
溫馨提示:今晚我有去Sony個場外試玩,走時問埋明天動漫展點算,
佢地就話如果下午1點前落8號,就會開番,過左下午1點重未落8號,全日Close得!
依Sony個VR重會唔會繼續接受預訂就答唔到,叫我問番Sony個面喎!

PS:見今日佢地派唔晒籌,明早我都有興趣入多件,可惜睇情況明早又唔開,要等到中午!
作者: ゆり:
係測試忠誠度既時候喇(講笑
由手機版發出

作者: 卡樂B:
明天下午應該會除風球.....
現在排應該沒什麼對手

PS:我覺得中午到達都訂得到!
第一 ... 17 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 37 77  ... 最後

返回主題版面