Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 04-12-06, 04:43 PM   #576
-N3DS-
God of Gamer
索柏最高~XD

註冊日期: Aug 2003
引用:
作者: kin~kin
我淨係見過果邊animate有得賣
我諗就算唔係限定都唔會長期印掛~

其實得10個價值80 yen的郵票. 但賣就賣3000 yen...
我去果時yen係兌6.5算, 即係$195港幣
係就係貴左d, 不過我覺得值
我都覺得好正~b
200蚊左右都唔算係好貴 ~買得過呢~
睇落去幾靚~

舊 04-12-06, 08:39 PM   #577
kin~kin
霹靂無敵閃電俠

註冊日期: Dec 2004
引用:
作者: NOIDEAW
我都覺得好正~b
200蚊左右都唔算係好貴 ~買得過呢~
睇落去幾靚~
我都覺得係呀~~~
所以我見到果時諗都冇諗就買左喇
因為係郵票, 所以更有紀念價值
kin~kin 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-08-06, 05:55 PM   #578
redfish
Game Master

註冊日期: Nov 2004
今期Co-Co開始連載軍曹(今期連載第101話)

舊 06-08-06, 09:01 PM   #579
kin~kin
霹靂無敵閃電俠

KERORO而家真係熱爆全城...
劇場版就上映, 電視又就播....

日本果邊周圍都有佢d poster...又搵佢宣傳好多其他冇關係0既野...
舊 06-08-06, 09:33 PM   #580
com1010hkjp
‧唔知咩兔 .

註冊日期: Feb 2005
PSN  IDcom1010hk
引用:
作者: kin~kin
KERORO而家真係熱爆全城...
劇場版就上映, 電視又就播....

日本果邊周圍都有佢d poster...又搵佢宣傳好多其他冇關係0既野...
但我睇[機界]話無X播KERORO打破了[Ban大]播GSD的如意算盤
好似話要同無X[針針]D播放時間

舊 06-09-06, 10:56 AM   #581
鐵之侍

註冊日期: Apr 2005
引用:
作者: redfish
?!
那角川版軍曹怎辦?

還有軍曹漫畫可在香港的兒童刊物連戴的嗎?
鐵之侍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-09-06, 12:36 PM   #582
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
引用:
作者: 鐵之侍

還有軍曹漫畫可在香港的兒童刊物連戴的嗎?
因為小褲褲 同 禁斷之愛?

真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-09-06, 02:00 PM   #583
chunwai0091
雛見澤症候群L3患者

註冊日期: Apr 2006
引用:
作者: redfish
由中間開始連載...

PAD: 160 103 862
CC: 191抽姐姐仍然突2,仲要係咁撞紅柱, 垃圾game
白貓Project: 石都唔派
IM@S: 200抽0ssr, 垃圾game
chunwai0091 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-13-06, 06:37 PM   #584
money
Advance Moderator
◆.西野司命.◆

註冊日期: Mar 2002
劇場版第二彈決定!

http://www.kadokawa-herald.co.jp/mov..._lineup_a.html

超劇場版 ケロロ軍曹2(仮題)

「超劇場版 ケロロ軍曹」大ヒット御礼!早くも第2弾が製作決定であります!!
侵略者たちが地球を救っちゃった1作目。果たして今度はどんなハプニングが?ケロロ小隊はどこへ行く!?

2007年春休み[池袋シネマサンシャイン]他全国ロードショー

舊 06-13-06, 08:35 PM   #585
LIGHTTHELIGHT
Ultimate Gamer
火狐控

註冊日期: Jul 2004
keroro 算係我地呢個時代既叮噹嘛??XD
LIGHTTHELIGHT 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-14-06, 02:43 PM   #586
kin~kin
霹靂無敵閃電俠

引用:
作者: LIGHTTHELIGHT
keroro 算係我地呢個時代既叮噹嘛??XD
暫時都未得掛, 不過我諗如果個熱潮可以持續落去0既的確有咁0既潛力
舊 06-14-06, 05:47 PM   #587
Insane Gamer
三倍糟糕

引用:
作者: 真!DC
因為小褲褲 同 禁斷之愛?
正解 XD

唔明點解禁斷之愛係兒童不宜
1356 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-14-06, 07:46 PM   #588
地場衛
燒肉配白飯!美味!!

註冊日期: Jul 2002
中文版第12期有售

\(>.<)/\(>.<)/\(>.<)/來!!大家一齊高呼蘿莉同乙女都係真真正正的王道!!!\(>.<)/\(>.<)/\(>.<)/

快制作向陽素描第五期&向陽版廢怯少女!!!
地場衛 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-14-06, 08:07 PM   #589
chunwai0091
雛見澤症候群L3患者

引用:
作者: 1356
正解 XD

唔明點解禁斷之愛係兒童不宜
兒童該學正常之愛

PAD: 160 103 862
CC: 191抽姐姐仍然突2,仲要係咁撞紅柱, 垃圾game
白貓Project: 石都唔派
IM@S: 200抽0ssr, 垃圾game
chunwai0091 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-14-06, 08:09 PM   #590
YALIU
儲錢中...

註冊日期: Mar 2006
引用:
作者: chunwai0091
兒童該學正常之愛

請你講一講你的"至常之愛"...
YALIU 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-17-06, 03:01 AM   #591
money
Advance Moderator
◆.西野司命.◆

註冊日期: Mar 2002
劇場版第二彈預告

http://www.famitsu.com/fwtv/index.html

あのケロロ軍曹の劇場版映画が2007年の春休みに登場、
ケロロ軍曹からの公開決定の映像をお届け!

http://www.famitsu.com/fwtv/asx/movi...06_keroro2.asx

舊 09-17-06, 11:16 PM   #592
龍之子
Game Master

註冊日期: Sep 2006
仲有2集
第三輯完了

出位? 笑話 真係笑話
龍之子 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-19-06, 09:51 PM   #593
重高達
Junior Member

註冊日期: Feb 2006
引用:
作者: 龍之子
仲有2集
第三輯完了
no la
重有二十幾集
重高達 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-19-06, 09:53 PM   #594
龍之子
Game Master

註冊日期: Sep 2006
引用:
作者: 重高達
no la
重有二十幾集
邊度來的消息?

出位? 笑話 真係笑話
龍之子 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-21-06, 10:51 AM   #595
wing
格鬥低手

註冊日期: Mar 2004
引用:
作者: 重高達
no la
重有二十幾集
會暫停播放一排, 應該係就番製作進度. 明年會復播.
wing 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-21-06, 11:08 AM   #596
木C

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDAndrewoodc2
XBox Live GamertagAndrewoodc
想問個軍曹小問題︰

相信好多人都知KERORO這個名是個像聲詞,是形容青蛙的叫聲,這樣︰

1. KERORO=青蛙叫聲
2. TAMAMA=??
3. GERORO=形容用眼睛「堀」住人的情形
4. KURURU=「旋轉」的形容詞(相信是形容他的眼鏡吧!)
5. DORORO=?? (我猜是一個人「hedori」的do字吧!)

請問有沒有日文高手能解答?謝

p.s.︰不知前面的topic有沒有人問過,如有請給我link 吧
木C 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-21-06, 11:25 AM   #597
Oruma
Ultimate Gamer
Beware...

註冊日期: Aug 2004
tamama...因為日文"蝌蚪"有tama呢個音
而且tama亦有善變之意 ( = tamama既性格)

其餘等旁人解答罷

此篇文章於 09-21-06 11:29 AM 被 Oruma 編輯。
Oruma 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-21-06, 03:09 PM   #598
wing
格鬥低手

註冊日期: Mar 2004
引用:
作者: 木C
5. DORORO=?? (我猜是一個人「hedori」的do字吧!)
Dororo亦是像聲詞, 形容忍者用忍術消失時的微細聲音.

Dororo 亦是手塚治蟲一部作品的名稱.
wing 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-21-06, 03:44 PM   #599
木C

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDAndrewoodc2
XBox Live GamertagAndrewoodc
謝謝回答

原來TAMAMA跟DORORO都有double meaning...蠻有趣的
木C 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-21-06, 08:40 PM   #600
東方.真龍
Junior Member

註冊日期: Nov 2002

買左未~~~大家
東方.真龍 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

現在的時間是 04:14 PM

手機版 | APP版