Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手提遊戲機討論版

主題工具 顯示模式
舊 04-01-11, 01:20 AM   #576
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

註冊日期: Sep 2002
Wii U IDlastwill
3DS Friend Code5241 1873 3778
引用:
作者: BlackWing 查看文章
其實暈唔暈同打唔打開機幾乎無關係
今次呢種技術唔係平時玩開fps果種
我自己買機果陣頭1日都會暈>第2日開始只會捲(夜晚玩完之後好快就訓到)
直到宜家同以前玩psp/ds一樣唔會有特別反應
--------------
另外好煩的再問一下...有無人今日見到the sims3 3ds(日)
黑盒日版今日係金鐘hk records見過, 個價你都係唔使知道的了

大乱闘X
WILL 3780-8206-2363
按此看我的3DS Mii
有老任分紙多出可以pm俾我,謝謝
W!LL 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-01-11, 01:28 AM   #577
ZlWS
God of Gamer
┌( ಥДಥ)╝?!

註冊日期: Aug 2005
Nintendo Switch ID4486 0587 6008
引用:
作者: zeven7 查看文章
比叉燒玩得多...愈玩愈覺得無癮...
3D化一定玩返
諗起都正+埋AR Card

引用:
作為口袋妖怪的制作人增田順一,最近一直忙於口袋妖怪黑白在全球的宣傳。日前,國外媒體CVG就有幸采訪到了這位制作人,並且就3DS版的口袋妖怪發表了自己的看法。

增田順一:3DS版的口袋妖怪將會超出大家的預期

增田順一:“口袋妖怪黑白無論在妖怪數目上還是初始的妖怪,都有了很大的改變,主要的原因是希望能夠帶給玩家更多的驚喜。由於目前我的任務是讓歐美玩家享受到口袋妖怪黑白,因此下一步的計劃還沒有多想。至於3DS版,我只能說我們會制作出超過大家期待的作品。”

D.有期望可會失望,但係冇期望就一定冇望。
E.和諧唔係一百個人講同一說話,和諧係一百個人有一百句唔同嘅說話之餘,而又互相尊重。
F.千萬別跟豬打架,這只會讓你變髒,卻讓豬樂在其中。

此篇文章於 04-01-11 01:31 AM 被 ZlWS 編輯。
ZlWS 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-01-11, 01:34 AM   #578
ZlWS
┌( ಥДಥ)╝?!

Nintendo Switch ID4486 0587 6008
引用:
作者: 我係我 查看文章
平時去MK最少都會刷到6-7個人,今晚去188剩係刷得2個...
平日六七點放工搭觀塘綫都可以三四個喇
188始終唔就腳

E.和諧唔係一百個人講同一說話,和諧係一百個人有一百句唔同嘅說話之餘,而又互相尊重。
舊 04-01-11, 01:50 AM   #579
Gundam MK-2
The One
↘真人相↘

註冊日期: Oct 2002
Nintendo Switch ID050897379389
3DS Friend Code1118 0515 1117
PSN  IDTommyLauHK
-del-
Gundam MK-2 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-01-11, 02:27 AM   #580
蚊蚊
Game Master
http://i79

註冊日期: Apr 2005
引用:
作者: B|WINS 查看文章
3D化一定玩返
諗起都正+埋AR Card
唔通有得摸PM!?
我要蚊比卡超個臉珠~!!!!!!!!

原創同人漫畫HYALINE OF WORLD!!歡迎參觀耶!!
POKEMON 白
KALO
0475 3208 1209 歡迎尼ADD我~
蚊蚊 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-01-11, 06:15 AM   #581
Netnet
Game Master

註冊日期: Jul 2005
引用:
作者: BlackWing 查看文章
數獨1000問出左
模擬市民(日)未出
已 PM 了你

此篇文章於 04-02-11 05:45 AM 被 Netnet 編輯。
Netnet 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-01-11, 09:07 AM   #582
neo2046
Advance Moderator
(<ゝω・)綺羅星~

註冊日期: Dec 2001

neo2046 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-01-11, 09:10 AM   #583
neo2046
(<ゝω・)綺羅星~

Microwaving My New Nintendo 3DS Right Out Of The Box
http://www.youtube.com/watch?v=jIikjdkgT6U
引用:
舊 04-01-11, 09:23 AM   #584
neo2046
(<ゝω・)綺羅星~

Ars Technica just released a review of the new Nyko extended battery for the Nintendo 3DS.
They got almost 6 hours out of the device at full brightness with WiFi turned on
http://www.neogaf.com/forum/showthread.php?t=425901

此篇文章於 04-01-11 09:30 AM 被 neo2046 編輯。
舊 04-01-11, 09:29 AM   #585
zeven7
Crazy Gamer

註冊日期: Nov 2010
3DS Friend Code0473 7743 4256
PSN  IDzevenJP
引用:
作者: B|WINS 查看文章
平日六七點放工搭觀塘綫都可以三四個喇
188始終唔就腳
188少到爆!

zeven7 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-01-11, 09:30 AM   #586
zeven7
Crazy Gamer

註冊日期: Nov 2010
3DS Friend Code0473 7743 4256
PSN  IDzevenJP
引用:
作者: 蚊蚊 查看文章
唔通有得摸PM!?
我要蚊比卡超個臉珠~!!!!!!!!
小心電死...

zeven7 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-01-11, 09:30 AM   #587
BlackWing
World Order
↘本氣度0

註冊日期: Aug 2003
3DS Friend Code3480 2495 6871
PSN  IDgafkalut
唔該晒恐大同netnet,今日出去mk睇下有無
BlackWing 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-01-11, 11:26 AM   #588
HON HON
沒有妳, 還是愛妳

註冊日期: Nov 2006
3DS Friend Code3222 5528 5573
PSN  IDAhHonHon
XBox Live GamertagAhHon Go
引用:
作者: Suda 查看文章
我身邊都有唔少呢類同事,睇完報導不求甚解就亂咁講亂咁唱,我都費事俾部機佢地試
係啦, 講多都嘥氣.

人地亂講就去信晒, 自己仲要加多把口去叫人地唔好買因為無game好玩, 實情係佢自己既問題...

HON HON 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-01-11, 11:36 AM   #589
吉村小音郎
Game Master

註冊日期: Feb 2003
嗰D非機迷就梗係多借口話點唔好唔好啦
又唔見佢地睇3D戲嗰陣話睇5分鐘就暈...
睇 3D野 5分鐘就有事嘅 就唔該去睇下醫生先啦.....
吉村小音郎 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-01-11, 12:40 PM   #590
mrk

註冊日期: Mar 2009
Wii U IDmrk_us_1st
Nintendo Switch ID美國Acc-7963-3777-4483
3DS Friend Code3050 7594 0791
PSN  IDmrk1us
XBox Live Gamertagmrk hk
引用:
作者: mrk 查看文章
又其係開番部「封塵已久嘅」美版Wii機入番以前o的Mii,(等我得閑時,再試下日版Wii入唔入到Mii資料落美版3DS先)
日版Wii機已經試過可以DL到Mii資料落美版3DS啦各位!!!
昨日發現左3DS係唔支援MMC記憶卡,o離個情況同Wii主機一樣
希望「版主大人」可以加埋o離個資料!!!(我用o離測試個張係Kingston牌512MB MMC moblie記憶卡)

P.S.:同埋「版主大人」有冇諗過整番個「附菜單中英文對照」嘅「Mii廣場最強攻略及擦肩指南」呢?(幫下o的英文苦手呀!!!)

此篇文章於 04-01-11 12:49 PM 被 mrk 編輯。
mrk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-01-11, 01:59 PM   #591
Eking

註冊日期: Feb 2006
引用:
作者: HON HON 查看文章
我識人都信呢d報導, 反而唔信我呢個有機既人既comments, 真係唔知點講好....
呢D野個個唔同, 呢個係身體機能問題, 同有人好易暈車浪一樣

舊 04-01-11, 02:02 PM   #592
小毛明
Game Master
毛厘頭

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code0946 2182 4512
PSN  IDmomimg
XBox Live Gamertagmoming23
got 2 street pass traveling from Ngau Tau Kok MTR to Kwun Tong MTR...

both meet 2nd time... XD

超懶 SB ID: 108,003,610...

Trophy card
小毛明 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-01-11, 02:40 PM   #593
shodanng2
Ultimate Gamer
留言太密會比人ban

註冊日期: Feb 2011
3DS Friend Code1891 1135 7643
PSN  IDshodanng
XBox Live Gamertagdanng360
引用:
作者: Netnet 查看文章
初初我都會咁,
玩多幾日,
就唔會有呢個問題

大家去 Burger King 漢堡包王 用 3DS可以上網
唔使任何密碼

開 wifi > 本體設定 > Internet 設定 (左上角) > Internet接觸設定 (最上方) >
接觸先之登錄 > 自動 (右邊) > 戶外接觸 (左邊) > free burger King
等一會就成功了

可以上網玩 SF4,
又可以 笑臉公仔 add 人, 看他們玩甚麼,
玩緊 game 可以按 home 再按笑臉公仔 看他們有無玩緊 game 再叫佢一齊玩
用 3DS 上網玩 SF4 都得

大家分享下有咩地方, 3DS 都上到網啦 ?

我的 3DS Friend code : 1375-7222-2738
我屋企同公司都有router
公司個router都係私伙
3DS wifi上網無難度
shodanng2 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-01-11, 02:41 PM   #594
shodanng2
Ultimate Gamer
留言太密會比人ban

註冊日期: Feb 2011
3DS Friend Code1891 1135 7643
PSN  IDshodanng
XBox Live Gamertagdanng360
問多次
有冇人試左美日版game近距離對戰同Download Play得唔得架?

其他野就肯定得
呢兩樣野唔知有冇人試過
shodanng2 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-01-11, 03:44 PM   #595
草薙さん
The One

註冊日期: Dec 2003
行左一轉買賣版
好多人放首批跟機遊戲

メモリはプライスレス
My Trophy Road
草薙さん 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-01-11, 04:08 PM   #596
irismong
Goo ◕ ω ◕

註冊日期: May 2008
3DS Friend Code5198 2379 5456
XBox Live GamertagiRis MonG
我買黎儲既... 多數都應該唔會放喇~ haha

On-going games (?!):
PS3+MOVE: Tokyo Jungle, Harry Potter, Basara 3 + 3宴, L.A. Noire
XBOX360 + KINECT: TROPICO 3, Red Dead Redemption, GTA 4 Liberty City Stories
Wii: [封塵中]
閃綠+粉紅3DS: マリオカート7, Monster Hunter Tri-G, Mario 3D Land
MHP限定3000 X2+紅色3000PSP: [閒置中]
MIKU PSV+BLACK PSV: 初音ミク Project DIVA f, 塊魂ノ・ビ~タ, 真三國無雙NEXT

PSV的日本PSN ACC: devil_hyde
PS3的香港PSN ACC: iRis_MonG
irismong 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-01-11, 04:42 PM   #597
DC 97
The One

註冊日期: Jun 2003
Nintendo Switch ID3334-6659-7010
PSN  IDDC97
我反而想放日換美

DC 97 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-01-11, 04:44 PM   #598
irismong
Goo ◕ ω ◕

註冊日期: May 2008
3DS Friend Code5198 2379 5456
XBox Live GamertagiRis MonG
我可能他朝一日會買多部美機, 所以嘛...
同埋如果佢真係出MHP, 咁點都係日版出先
同埋玩開日版, 反而比個美版我仲大獲, HAHA

On-going games (?!):
PS3+MOVE: Tokyo Jungle, Harry Potter, Basara 3 + 3宴, L.A. Noire
XBOX360 + KINECT: TROPICO 3, Red Dead Redemption, GTA 4 Liberty City Stories
Wii: [封塵中]
閃綠+粉紅3DS: マリオカート7, Monster Hunter Tri-G, Mario 3D Land
MHP限定3000 X2+紅色3000PSP: [閒置中]
MIKU PSV+BLACK PSV: 初音ミク Project DIVA f, 塊魂ノ・ビ~タ, 真三國無雙NEXT

PSV的日本PSN ACC: devil_hyde
PS3的香港PSN ACC: iRis_MonG
irismong 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-01-11, 04:45 PM   #599
ZlWS
┌( ಥДಥ)╝?!

引用:
作者: mrk 查看文章
日版Wii機已經試過可以DL到Mii資料落美版3DS啦各位!!!
昨日發現左3DS係唔支援MMC記憶卡,o離個情況同Wii主機一樣
希望「版主大人」可以加埋o離個資料!!!(我用o離測試個張係Kingston牌512MB MMC moblie記憶卡)

P.S.:同埋「版主大人」有冇諗過整番個「附菜單中英文對照」嘅「Mii廣場最強攻略及擦肩指南」呢?(幫下o的英文苦手呀!!!)
宜家Sd 2~8GB都好平喇 仲行快class添sdhc/sdxc
512mmc淘汰lu

舊 04-01-11, 04:57 PM   #600
Suda

註冊日期: Sep 2008
Wii U IDsuda316
3DS Friend Code1075 0690 1475
PSN  IDhiku316
引用:
作者: irismong 查看文章
我可能他朝一日會買多部美機, 所以嘛...
同埋如果佢真係出MHP, 咁點都係日版出先
同埋玩開日版, 反而比個美版我仲大獲, HAHA
我都想出多部美版,不過等佢公佈有紅色先
依家美版game咁平變左想日後主力儲美版,留返部水藍玩機戰之類得日版先有嘅遊戲

Nintendo3DS
Suda 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[3DS] 3DS Slider Pad (日版 12 月 10 日, 1500 yen) enishi 手提遊戲機討論版 41 09-16-11 10:03 AM
[XB360]NBA Live 06圖片及影片,美版11月15日,日版06年1月19日發售 神祕人1號 電視遊戲討論版 36 11-18-05 01:16 PM
[kuso]馬沙用MS-06 GP-03!? phil077 日本動漫畫討論版 18 05-20-05 10:55 PM
[NDS] 12月2日發售, 定價 15,000 日元 steve 手提遊戲機討論版 138 10-12-04 08:13 AM

現在的時間是 03:01 PM

手機版 | APP版