Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手機平板遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 11-30-16, 03:29 PM   #5526
北条加蓮
Crazy Gamer
Cuの極みラブレター

註冊日期: Sep 2007
引用:
作者: kimtch 查看文章
8萬石中左 還可以LA
同感
加蓮13pack的惡夢

舊 11-30-16, 03:30 PM   #5527
北条加蓮
Crazy Gamer
Cuの極みラブレター

引用:
作者: J+1 查看文章
我唔要再抽新車
由手機版發出
有車但想要感動笑容的卯月

舊 11-30-16, 03:37 PM   #5528
kimtch
God of Gamer

註冊日期: Mar 2008
PSN  IDkimtch
引用:
作者: 北条加蓮 查看文章
同感
加蓮13pack的惡夢
上年俄妹13+PACK唔中
kimtch 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-30-16, 04:03 PM   #5529
KUTAR#

註冊日期: Feb 2006
PSN  IDKU_HK
XBox Live GamertagKUHKGAF
引用:
作者: 6078 查看文章
辛苦大大了
FES出御三家3.0算啦,好無
唔好
我咁辛苦抽齊 1.0, 2.0
還要3.0?

引用:
有車但想要感動笑容的卯月
總覺得御三家最難抽是卯月
最易就是本田

兩次都係抽勁耐,重複田本同凛幾次先抽到卯月

引用:
一週年抽文香的痛苦經歷...... Orz

此篇文章於 11-30-16 04:08 PM 被 KUTAR# 編輯。
KUTAR# 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-30-16, 04:03 PM   #5530
北条加蓮
Crazy Gamer
Cuの極みラブレター

引用:
sorry
為担當搏命就是P的宿命

舊 11-30-16, 09:41 PM   #5531
KUTAR#

又射左1 pack 落海

算啦, 彈盡
舊 11-30-16, 10:10 PM   #5532
sd03021
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2011
今次張非限定SR都OK,不過無石抽唔到
等下次先算
sd03021 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-30-16, 11:00 PM   #5533
KUTAR#

課金続けるreason
舊 11-30-16, 11:18 PM   #5534
chunwai0091
雛見澤症候群L3患者

註冊日期: Apr 2006
引用:
sorry
為担當搏命就是P的宿命
我唔夠愛課咁多

PAD: 160 103 862
CC: 191抽姐姐仍然突2,仲要係咁撞紅柱, 垃圾game
白貓Project: 石都唔派
IM@S: 200抽0ssr, 垃圾game
chunwai0091 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-01-16, 10:02 AM   #5535
J+1
望過黎呀!!!!!!

註冊日期: Jul 2007
M+練左幾次都fail...
由手機版發出
J+1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-01-16, 10:58 AM   #5536
Crazy Gamer
馬弓手

註冊日期: Oct 2006
初見我都fail
轉7速算過到

舊 12-02-16, 08:21 PM   #5537
J+1
望過黎呀!!!!!!

我冇用line......

http://adm.idolmaster.jp/blog/?p=25084
由手機版發出
舊 12-03-16, 01:07 PM   #5538
6eo
美波様!

註冊日期: Nov 2005
M+初見用左2盾2回, 成功過左
唔係個盾我應該落閘落左幾次...
6eo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-03-16, 11:29 PM   #5539
sd03021
Crazy Gamer

無打活動

終於解決左Party Night全屬 差黃色
副歌果段跳按經常NICE/MISS

黃色副歌果段又係同全屬一樣 又再黎多次惡夢
舊 12-04-16, 12:42 PM   #5540
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001
引用:
作者: sd03021 查看文章
無打活動
做咩你唔要家姐

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-04-16, 10:54 PM   #5541
sd03021
Crazy Gamer

引用:
作者: 亍 ◣ 查看文章
做咩你唔要家姐
有SS的她表示已經不重要
舊 12-05-16, 08:05 AM   #5542
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001
prpr純白腋下是ss比唔到的

想試好耐....第3行體力會唔會有另一種色....

係冇的.....

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。

此篇文章於 12-05-16 08:12 AM 被 亍 ◣ 編輯。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-05-16, 09:29 PM   #5543
6eo
美波様!

註冊日期: Nov 2005
引用:
作者: sd03021 查看文章
無打活動

終於解決左Party Night全屬 差黃色
副歌果段跳按經常NICE/MISS

黃色副歌果段又係同全屬一樣 又再黎多次惡夢
我都係過左全色但未過黃版
6eo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-06-16, 11:21 AM   #5544
KUTAR#

全公演任all clear, 可以收工了 \/

唔需要爭排名真好 \/
舊 12-06-16, 12:35 PM   #5545
J+1
望過黎呀!!!!!!

仲差東京....今次d任務比上次簡單左唔少....好多都一take pass....
由手機版發出
舊 12-06-16, 02:22 PM   #5546
J+1
望過黎呀!!!!!!

由手機版發出
舊 12-06-16, 02:30 PM   #5547
KUTAR#

引用:
作者: J+1 查看文章
仲差東京....今次d任務比上次簡單左唔少....好多都一take pass....
由手機版發出
我都覺,以為自己錯覺
明明上次EX打到爆粗,好似要max combo 1800?
舊 12-06-16, 03:10 PM   #5548
~Sau~
Game Master
WA2深度中毒者

註冊日期: Feb 2008
PSN  IDSauWong2015
我反而覺得今次難過上次
我自己主要難在西區同EX區5TH

西區5TH 單歌 26星或以上歌 只可以容許1BAD/1MISS 仲要600以下...

EX區5TH 就要3首歌加埋70Lv或以上... 其中2首歌又要FC
~Sau~ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-06-16, 05:07 PM   #5549
KUTAR#

引用:
作者: ~Sau~ 查看文章
我反而覺得今次難過上次
我自己主要難在西區同EX區5TH

西區5TH 單歌 26星或以上歌 只可以容許1BAD/1MISS 仲要600以下...

EX區5TH 就要3首歌加埋70Lv或以上... 其中2首歌又要FC
西 5th 用流れ星キセキ, Near to you, 夕映えプレゼント 應該都唔難丫

EX 5th 最簡單3首純情midnight 咪算
我的song list

反而想知有冇話邊個live 打分打fans 最有效率?

此篇文章於 12-06-16 05:10 PM 被 KUTAR# 編輯。
舊 12-06-16, 07:27 PM   #5550
~Sau~
Game Master
WA2深度中毒者

註冊日期: Feb 2008
PSN  IDSauWong2015
引用:
作者: KUTAR# 查看文章
西 5th 用流れ星キセキ, Near to you, 夕映えプレゼント 應該都唔難丫

EX 5th 最簡單3首純情midnight 咪算
我的song list

反而想知有冇話邊個live 打分打fans 最有效率?
你要知道個個技術唔同
流れ星キセキ, Near to you, 夕映えプレゼント 你講嘅呢三首我都仲未FC到

我27, 28星歌從未FC過,

就算26星歌都係得ラブレター, 同美波角色歌ヴィーナスシンドローム 先FC到
所以西區5TH 結果用全TEAM CUTE 強化判定 + ラブレター打左好多次先過關
上次都冇咁辛苦

EX區5TH 我自己就用熱血乙女A*2 + ヴィーナスシンドローム 過關就算
不過手殘都打左好多次Orz

活動PT我就唔知, 但觀客動員數, 其實頭一頁個攻略Wiki都有講
https://imascg-slstage-wiki.gamerch....11#content_1_8

用50 打3首流行歌, 用唔用花火都係最高效率
22990 (459.8) 25190 (503.8)
但前提係公演要成功, 失敗扣好多

不過我手殘 / 技術有限 , 試過50 公演成功/失敗55波
又唔想晒錢用花火 所以我自己係打35 15141 (432.6)
呢個係唔用花火排第二高效率
而且唔洗打Master, 打二首Pro 流行歌 公演成功都可以去到最盡15141動員數 (打EX-2 千葉 BAD、MISSを合計10回以内;MAXコンボが合計600以上呢個條件)

如果有其他人同我一樣打50 成日公演失敗
我個人幾推介打35 Pro流行歌*2 夠晒穩陣安全

此篇文章於 12-06-16 07:46 PM 被 ~Sau~ 編輯。
~Sau~ 目前離線   回覆時引用此篇文章

標籤
デレステ, 千川ちひろ, 戸田めぐみ, 杏仁豆腐, 鷹富士茄子

論壇跳轉

現在的時間是 05:36 AM

手機版 | APP版