Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 09-30-16, 01:25 PM   #5251
TheFool
Senior Gamer

註冊日期: Dec 2012
引用:
作者: knob 查看文章
係啦 迫我呢啲心急玩家買水貨機
信和電氣話聽日或下星期頭會返批歐版機
已經試左一樣播到港版藍光碟
想問入歐版機仲有冇地方要注意?
雖然都想你快D入手玩GOW4, 但好似其他人咁講, 歐洲係B區, 美港係A區, 可能隻試機BD係全區碼所以播到?

你又主力想睇UHD BD, 諗清楚先好買
TheFool 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-01-16, 12:06 PM   #5252
knob
Insane Gamer

註冊日期: Nov 2008
Nintendo Switch IDSW-5440-9442-2919
PSN  IDKnob_SW
XBox Live Gamertag4k blu-ray only
引用:
作者: TheFool 查看文章
雖然都想你快D入手玩GOW4, 但好似其他人咁講, 歐洲係B區, 美港係A區, 可能隻試機BD係全區碼所以播到?

你又主力想睇UHD BD, 諗清楚先好買
我上網睇過原來4K UHD BD本身就係冇分區碼既

係唔知一般港版blu-ray歐版機播唔播到

但涼粉話已經專登試清楚係可以

應該今日去出機 500GB
knob 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-01-16, 02:27 PM   #5253
taikin0901
Crazy Gamer

註冊日期: Nov 2011
Wii U IDtaikin0901
PSN  IDTAIKIN_CHAN
XBox Live GamertagTAIKIN
引用:
作者: knob 查看文章
我上網睇過原來4K UHD BD本身就係冇分區碼既

係唔知一般港版blu-ray歐版機播唔播到

但涼粉話已經專登試清楚係可以

應該今日去出機 500GB
uhd Bd係無分區 , 不過ching你係想睇uhd bd定bd呀 ?
taikin0901 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-01-16, 03:55 PM   #5254
knob

註冊日期: Nov 2008
Nintendo Switch IDSW-5440-9442-2919
PSN  IDKnob_SW
XBox Live Gamertag4k blu-ray only
引用:
作者: taikin0901 查看文章
uhd Bd係無分區 , 不過ching你係想睇uhd bd定bd呀 ?
主要係買黎睇uhd bd既
因為而家睇到uhd bd得呢部抵
knob 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-05-16, 11:54 AM   #5255
jowowhk
Junior Member

註冊日期: Oct 2016
英國Amazon可寄香港, 剛訂了Xbox One S 2TB Console - Gears of War 4 Limited Edition , 用AmazonGlobal Priority. 預計11-Oct 到. 為到HKD 3,676.14

不想等港行了.
jowowhk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-05-16, 06:02 PM   #5256
david
The One

註冊日期: Mar 2002
引用:
作者: jowowhk 查看文章
英國Amazon可寄香港, 剛訂了Xbox One S 2TB Console - Gears of War 4 Limited Edition , 用AmazonGlobal Priority. 預計11-Oct 到. 為到HKD 3,676.14

不想等港行了.
只係比行貨貴唔駛一舊水,但早一個月有多有得玩,實在抵玩!

HKMS真係食粟米O既

---
NS CC:Morphus X300
david 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-07-16, 05:31 PM   #5257
Hello MiMi
Game Master

註冊日期: Nov 2011
見到吉吉島部 1tb cod 版爭d 買左$1890
但諗諗下無理由賣左部舊版正正為左換新版
無理由又走去買部舊版架

點知到而家都未出仲要連schedule 都未有。

good job mshk
Hello MiMi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-08-16, 09:39 AM   #5258
david
The One

學樓上去英國雨林買啦

HKMS一向都係垃圾,但今回真係極品

---
舊 10-08-16, 12:11 PM   #5259
rokuna
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2002
引用:
作者: Hello MiMi 查看文章
見到吉吉島部 1tb cod 版爭d 買左$1890
但諗諗下無理由賣左部舊版正正為左換新版
無理由又走去買部舊版架

點知到而家都未出仲要連schedule 都未有。

good job mshk
良品1tb 新機都係賣$2450

無理由幫MS清舊貨呀

仲有行貨一年保 有等於無

d game 唔好一齊出好冇.??
rokuna 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-08-16, 12:15 PM   #5260
rokuna
Crazy Gamer

引用:
作者: david 查看文章
學樓上去英國雨林買啦

HKMS一向都係垃圾,但今回真係極品
好似係成個亞洲區都未有行貨 (雖則佢地都係廢)

清貨都比多少少誠意 送下d 舊gamecode 加大個總值都好呀

舊 10-08-16, 12:47 PM   #5261
david
The One

引用:
作者: rokuna 查看文章
良品1tb 新機都係賣$2450

無理由幫MS清舊貨呀

仲有行貨一年保 有等於無
講得啱,平得O個少少就想玩家幫手清舊死貨,真係半點誠意都無

引用:
好似係成個亞洲區都未有行貨 (雖則佢地都係廢)

清貨都比多少少誠意 送下d 舊gamecode 加大個總值都好呀
你覺得HKMS媽劇停班友會咁做咩?

---
舊 10-08-16, 02:48 PM   #5262
rokuna
Crazy Gamer

引用:
講得啱,平得O個少少就想玩家幫手清舊死貨,真係半點誠意都無

你覺得HKMS媽劇停班友會咁做咩?
原來今日開始買指定舊機 送forza horizon 3 (仲要碟版)

都叫做左野喇

舊 10-08-16, 03:06 PM   #5263
david
The One

引用:
原來今日開始買指定舊機 送forza horizon 3 (仲要碟版)

都叫做左野喇
FH4啱啱出佐嘛,仲邊有人買FH3...

---
舊 10-08-16, 06:38 PM   #5264
pulpman

註冊日期: Oct 2002
引用:
FH4啱啱出佐嘛,仲邊有人買FH3...

唔知就真係d 比你 fake 哂,以為自己買左隻 fh3 係舊game.....
pulpman 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-12-16, 05:04 PM   #5265
96neko

註冊日期: Sep 2016
想問下各位ching宜家邊度買機平?
因為GOW4,FH3想出機
好似搵唔到aeon仲有,出邊game鋪基本上都係1800左右
定係1200收二手好??唔該ching們
由手機版發出
96neko 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-12-16, 05:10 PM   #5266
david
The One

1. 唔好買二手
2. 吉吉島無貨即係水尾已經玩完
3. 真係急O既,吉吉島無貨可以反反城,盡可能唔好去細鋪買
4. 可以學樓上大大咁,去英國雨林訂GOW4限定版主機送去香港,計埋運費貴下個月尾先出O既寒貨唔到一舊水

---
舊 10-12-16, 05:14 PM   #5267
david
The One

引用:
作者: pulpman 查看文章

唔知就真係d 比你 fake 哂,以為自己買左隻 fh3 係舊game.....
我將GOW4同FH3兩個NUMBER搞亂佐...

但我覺得唔值呀,我認為一隻FH3抵唔到水尾同新機O既差別

---
舊 10-12-16, 07:09 PM   #5268
ahleung
The One
Bannnned

註冊日期: Jun 2002
引用:
作者: 96neko 查看文章
好似搵唔到aeon仲有,出邊game鋪基本上都係1800左右
由手機版發出
邊道平我答唔到, 無乜留意市價. 只係提供番D資訊俾你.

- 外國已經出左新型號slim機. 但香港未有行貨. 你買香港行貨只能買番舊型號肥機.

- 肥機大部D, 外置火牛, 唔可以打棟擺.

- slim機細部D, 內置火牛, 可以打棟擺, 支援HDR畫面技術, 支援4K影碟播放.

- XBONE打機無分區, 水貨機都玩到香港game碟. 但睇影碟有分區, 水貨機未必睇到香港影碟.

- 我對二手機無意見. 以前XB360就話易壞最好買一手. 而家XBONE無呢樣野.

- 最近期既官方出機優惠
https://www.facebook.com/xboxhk/phot...type=3&theater

- Xbox官網有堆合作商戶, 應該就係所謂既「特約經銷商」, 你可以望望
http://www.xbox.com/en-HK/xbox-one/c...ow?xr=shellnav
不過其中一間我早排去問slim機, 佢話唔打算入貨, 因為香港少人玩..........

此篇文章於 10-12-16 07:20 PM 被 ahleung 編輯。
ahleung 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-12-16, 08:37 PM   #5269
96neko

註冊日期: Sep 2016
唔該2位ching既回答先
因為下年出scorpio所以就無諗住買s
始終唔係太想2000幾買部機但明知下年就有替代品既
而且屋企電視無4k+hdr,所以吸引性唔大
10月尾開始又要出一堆game,D錢想先放係D game到
如果aeon deal真係無曬既話我諗小弟可能都無先買二手玩住先,下年再換機
96neko 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-12-16, 09:57 PM   #5270
Amuro0093

註冊日期: Aug 2009
PSN  IDgio0079
XBox Live GamertagSilentEagleF15N
UK Amazon買機唔駕俾VAT, 加埋運費都可能平過香港.
Amuro0093 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-12-16, 10:23 PM   #5271
david
The One

引用:
如果aeon deal真係無曬既話我諗小弟可能都無先買二手玩住先,下年再換機
去埋反反城睇O下先決定買二手吧

---
舊 10-13-16, 02:27 PM   #5272
IDGAF
The One

註冊日期: Sep 2002
引用:
由手機版發出
引用:
個人意見,既然等到呢一刻都未買XBOX ONE,
要買都係等行貨XBOX ONE S算啦~!
就算認為HDR及4K無實用性,XBOX ONE S都仍然比舊版吸引。

理由:
1.S跟果個最新版手制,有埋藍芽方便駁PC用,舊版及舊版改良版跟機手制無呢個功能。
http://www.xbox.com/en-US/xbox-one-s?xr=shellnav
2.學樓上講,S有內置火牛/世界牛、可以打直放
3.其實舊版主機有個(無法證實的)通病,就係用耐咗無線手制+Wifi果個零件,好似最快出問題,搞到手制會斷線/接收不良…
(陰謀論:新版手制某中一個賣點,係加強接收距離,可能通過FW更新,弱化舊版手制接收距離,突顯新版的好處…)
4.所有XBOX ONE都容許你用USB駁外置HDD,所以舊版果堆1TB版機,其實幾唔吸引。

唯一一樣嘢係,除非你會係XBOX ONE用KINECT,先考慮買舊版主機啦,
因為S係無咗KINECT個專用插頭,要另外買/換個轉插。

舊 10-14-16, 02:34 AM   #5273
pulpman

註冊日期: Oct 2002
引用:
只係比行貨貴唔駛一舊水,但早一個月有多有得玩,實在抵玩!

HKMS真係食粟米O既
而家Amazon UK 訂仲平…HK$34XX ja.............
pulpman 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-14-16, 09:49 AM   #5274
TheFool
Senior Gamer

註冊日期: Dec 2012
引用:
如果確定下年換天蠍, 咁買舊機玩住先都OK, 始終夠平, 但小心二手可能有D玩黑咭俾人BAN左既磚機 (不確定, 我見大陸有人話淘寶出事)
TheFool 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-14-16, 11:26 AM   #5275
david
The One

引用:
作者: pulpman 查看文章
而家Amazon UK 訂仲平…HK$34XX ja.............
咁就真心抵玩

HKMS寒貨真係食得C喇,又要遲又要貴過人,玩O下手隻GOW4可能仲係台山話單聲道

今次部GOW4限定版主機係有別於一貫O既限定版主機,除佐大路O野如機殼唔同色同埋一般O既印紋之外,佢就有埋浮雕刻印,機底亦有設計俾你直立擺時可以睇得到。

當佢係COLLECTIBLE咁儲都值。

---

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
XBOX 360 XBOX ONE SLIM 1個月金會員卡 XBOX LIVE GOLD CARD $35 1張 carmanshiu 買賣專區 0 03-18-14 12:16 AM
XBOX 360 XBOX ONE SLIM 1個月金會員卡 XBOX LIVE GOLD CARD $35 1張 carmanshiu 買賣專區 3 03-13-14 01:25 PM
XBOX 360 XBOX ONE SLIM 1個月金會員卡 XBOX LIVE GOLD CARD $35 1張 carmanshiu 買賣專區 3 02-07-14 06:04 PM
XBOX 360 XBOX ONE SLIM 1個月金會員卡 XBOX LIVE GOLD CARD $35 1張 carmanshiu 買賣專區 3 01-18-14 09:47 AM
[XB1] Xbox One 情報區 Vol. 1 (請移玉步 Vol 2) ahleung 電視遊戲討論版 1187 07-02-13 09:31 AM

現在的時間是 03:09 AM

手機版 | APP版