Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手機平板遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 10-01-16, 11:29 PM   #5226
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001
仲未解到堆超短hold拉,,,,,

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-02-16, 12:07 AM   #5227
Chitose1987
God of Gamer
好孩子不要問

註冊日期: Apr 2010
果個我係直接當普通箭頭即拉 唔 Hold

課金毀一生,玩卡窮三代

不要失了你的錢了!你自己只覺得中了一張 SR,就『癩蝦蟆想喫起天鵝肉』來!
我聽見人說,就是中 SR 時,也不是你的運氣,還是 MOBAGE 看見你怒,不過意,捨與你的。如今癡心就想中起 SSR 來!這些中 SSR 的都是天上的『文曲星』!
==節錄《范進中舉》==
Chitose1987 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-02-16, 12:40 AM   #5228
sd03021
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2011
引用:
作者: Chitose1987 查看文章
其實同技會覆蓋只取效果最高 唔會相乘

你全 combo+ 不如落返一兩隻唔係 vocal 特化既 perfect+
(當然,係 vocal 特化就最好)

試下將你d sr c+ 換做有練開既 visual ssr p+ 應該會更高分
由手機版發出
搵左好耐先得一張VOCAL高PERFECT加分黃卡
其餘岩既全部都係OVERLOAD
VISUAL果兩張SSR VOCAL數值又低到痴線 根本放唔到入去

放左入去分數又推高到89W

不過兩張SSR都唔打算特訓左佢
sd03021 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-02-16, 12:41 AM   #5229
小嘉
The One

註冊日期: Jan 2002
引用:
作者: 亍 ◣ 查看文章
仲未解到堆超短hold拉,,,,,
陰鬼你架
唔HOLD都得
小嘉 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-03-16, 10:08 PM   #5230
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

呢個ev打到好迷幻,都唔知去到咩進度 最後個area都仲未開

引用:
作者: 小嘉 查看文章
陰鬼你架
唔HOLD都得
知係咁,不過眼比fake係hold就即時反應唔到

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
舊 10-03-16, 11:54 PM   #5231
KUTAR#

註冊日期: Feb 2006
PSN  IDKU_HK
XBox Live GamertagKUHKGAF
引用:
呢個ev打到好迷幻,都唔知去到咩進度 最後個area都仲未開

知係咁,不過眼比fake係hold就即時反應唔到
佢click去未開的area
右手邊會有開放條件丫
KUTAR# 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-03-16, 11:56 PM   #5232
Chris Redfield
クリス.レッド

註冊日期: May 2005
Nintendo Switch IDSW-1401-0972-8521
3DS Friend Code0173 1380 4358
PSN  IDChris_kyoman
XBox Live Gamertagmsc97msy
每個area第4/5場公演,根本就係叫人要full combo2-3首歌

艦娘老婆list
金剛、榛名、大和、Bismarck、扶桑、山城、Iowa、Warspite、大鳳、加賀、Saratoga、Ark Royal、摩耶、羽黑、親王、北上、神通、阿武隈、時雨、夕立、秋月、照月、初月、萩風、鹿島

小弟打機直播link
Chris Redfield 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-04-16, 08:05 AM   #5233
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

引用:
作者: KUTAR# 查看文章
佢click去未開的area
右手邊會有開放條件丫
呢個知,不過係感覺唔到而家係比賽中段定後段定其實仲係頭段

又《廣韻》中句切
音駐。義同。
舊 10-04-16, 08:43 AM   #5234
KUTAR#

最後一關個條件
舊 10-04-16, 08:48 AM   #5235
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

3首star 打過去啦/

今朝終於開ex 關

又《廣韻》中句切
音駐。義同。
舊 10-04-16, 11:04 AM   #5236
KUTAR#

原來唔係最後一場

EX 3rd 完成後
全部地區會解放 4th live

每個地區有7格,即是還有很長的路?
舊 10-04-16, 11:09 AM   #5237
J+1
望過黎呀!!!!!!

註冊日期: Jul 2007
每個區都有5場的...
由手機版發出
J+1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-04-16, 01:37 PM   #5238
J+1
望過黎呀!!!!!!

註冊日期: Jul 2007
睇番frd list原來有一個肝帝
由手機版發出
J+1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-04-16, 01:55 PM   #5239
yorkyork

註冊日期: May 2010
我都有個,
有D想問佢有冇食卡士蘭
yorkyork 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-04-16, 03:05 PM   #5240
Cowlex
Game Master
零距離ガンナー

註冊日期: Aug 2005
開哂7個地區35關
有冇話邊一關最抵打

舊 10-04-16, 03:46 PM   #5241
yorkyork

hea玩開千葉,
Angel Breeze 3連打
舊 10-04-16, 09:09 PM   #5242
axe1292
Game Master
AXE

註冊日期: Aug 2007
引用:
作者: KUTAR# 查看文章
原來唔係最後一場

EX 3rd 完成後
全部地區會解放 4th live

每個地區有7格,即是還有很長的路?
最難果個我應該過唔到.........

3場,
MAX COMBO 1500
200萬分
BAD MISS5個
axe1292 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-04-16, 09:47 PM   #5243
小嘉
The One

註冊日期: Jan 2002
我連ex 都過唔到
小嘉 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-04-16, 09:57 PM   #5244
axe1292
Game Master
AXE

無留意個隊型,
90%血 關放左OVERLOAD,
P左不過MISSION FAILED左.....
舊 10-04-16, 10:51 PM   #5245
Kinny Riddle
Game Master

註冊日期: Jun 2006
自問Master係好廢,但Pro就幾乎已經毫無難度。

為咗達成EX地區第3Lv嘅3首歌=1400COMBO目標,條數計到好盡,總算比我搵到3首PRO加埋Combo剛好過1400:

-輝く世界の魔法 - 470
-Romantic Now - 461
-絶対特権主張しますっ! - 476

470+461+476=1407

雖然あんずのうた(464)同TOKIMEKIエスカレート(494)比上述3首combo仲要多,但對我嚟講難度已經近乎Master水平,咁搞法只會死得仲快。

唯有保守啲用上述3首嚟嘗試闖關,結果證明係成功嘅,總算比我unlock晒所有地區嘅第4Lv。

......不過之後啲達成條件難度越來越痴線。

睇嚟都係乖乖儲觀眾人數攞到張凜卡算數。

此篇文章於 10-04-16 10:54 PM 被 Kinny Riddle 編輯。
Kinny Riddle 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-04-16, 11:03 PM   #5246
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

應該大家都知....max 總數係獨立每首歌o既max combo再相加而成的...唔係幾首連埋max一個combo.......

又《廣韻》中句切
音駐。義同。
舊 10-04-16, 11:08 PM   #5247
axe1292
Game Master
AXE

引用:
應該大家都知....max 總數係獨立每首歌o既max combo再相加而成的...唔係幾首連埋max一個combo.......
但去到最後果D超高要求.........
舊 10-04-16, 11:13 PM   #5248
Kinny Riddle
Game Master

註冊日期: Jun 2006
引用:
我當然知道今次冇Live Groove咁嚴謹一定要你連晒combo。

但家下佢最低要求係要Perfect/Good加埋要最少1400啊。

Kinny Riddle 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-05-16, 12:04 PM   #5249
yorkyork

你地有冇是但一張シンデレラフェス限卡?
有就連打3場ハイファイ☆デイズ,
唔算太難,
又啱啱過5百c,
你有個6張是但一張做隊長,
就算用全sr隊員啱能力,再全fc,
會有70萬分左右,
打3場啱啱夠
舊 10-05-16, 01:26 PM   #5250
Chris Redfield
クリス.レッド

註冊日期: May 2005
Nintendo Switch IDSW-1401-0972-8521
3DS Friend Code0173 1380 4358
PSN  IDChris_kyoman
XBox Live Gamertagmsc97msy
終於搞掂埋EX第5場公演,壓力大到丫

艦娘老婆list
金剛、榛名、大和、Bismarck、扶桑、山城、Iowa、Warspite、大鳳、加賀、Saratoga、Ark Royal、摩耶、羽黑、親王、北上、神通、阿武隈、時雨、夕立、秋月、照月、初月、萩風、鹿島

小弟打機直播link
Chris Redfield 目前離線   回覆時引用此篇文章

標籤
デレステ, 千川ちひろ, 戸田めぐみ, 杏仁豆腐, 鷹富士茄子

論壇跳轉

現在的時間是 11:21 PM

手機版 | APP版