Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手提遊戲機討論版

主題工具 顯示模式
舊 03-30-11, 02:40 AM   #476
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

註冊日期: Sep 2002
Wii U IDlastwill
3DS Friend Code5241 1873 3778
玩亞既日版藍機, 日版無雙 掃清無現貨了

大乱闘X
WILL 3780-8206-2363
按此看我的3DS Mii
有老任分紙多出可以pm俾我,謝謝
W!LL 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-30-11, 04:38 AM   #477
Netnet
Game Master

註冊日期: Jul 2005
http://gonintendo.com/viewstory.php?id=154398

Potential workaround for 3DS black screen of death?
March 29, 2011 by RawmeatCowboy Nintendo in general, 3DS | View feedback | Show/Hide

Just so you know, this is not an official suggestion by Nintendo, nor do they offer it up as a solution. This is just one method that 3DS owners are using, and it seems to have worked for them. Try at your own risk...

"The SD cards that came with the system were formatted wrong Reformat your SD card to FAT32 if you're getting the freezes, this should permanently fix the issue"
Netnet 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-30-11, 07:41 AM   #478
yeah yeah
God of Gamer

註冊日期: Dec 2002
咁多日...
都擦唔到人玩無雙..
個個都SF4...高達..

神魔:12476797

NTR.......
yeah yeah 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-30-11, 09:07 AM   #479
小毛明
Game Master
毛厘頭

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code0946 2182 4512
PSN  IDmomimg
XBox Live Gamertagmoming23
引用:
作者: yeah yeah 查看文章
咁多日...
都擦唔到人玩無雙..
個個都SF4...高達..
i think i only got 3 ppl who play 無雙 so far... out of 43 i street pass... XD

超懶 SB ID: 108,003,610...

Trophy card
小毛明 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-30-11, 10:08 AM   #480
yeah yeah

註冊日期: Dec 2002
引用:
作者: 小毛明 查看文章
i think i only got 3 ppl who play 無雙 so far... out of 43 i street pass... XD
...真係咁少人玩

神魔:12476797

NTR.......
yeah yeah 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-30-11, 10:34 AM   #481
zeven7
Crazy Gamer

註冊日期: Nov 2010
3DS Friend Code0473 7743 4256
PSN  IDzevenJP
我有好多無雙人喎...~O~

zeven7 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-30-11, 12:49 PM   #482
neo2046
Advance Moderator
(<ゝω・)綺羅星~

註冊日期: Dec 2001
3DSのメモリって富士通 128MBと判明
Nintendo 3DS has 128MB FCRAM
http://www.ifixit.com/blog/blog/2011...has-128mb-ram/
引用:
Our friends at Chipworks have decapsulated and analyzed the mysterious Fujitsu MB82M8080-07L chip we found in the Nintendo 3DS. It turns out that “MB82M8080″ is actually code for “MB82DBS08645″ (of course!), which is the actual part number for the memory dies inside the chip. From that information, Chipworks deduced that they have a 512Mb FCRAM die on their hands. As there were two dies inside the chip, 2 dies x 512Megabits = 128 MB of RAM!

Fujitsu claims that their Fast Cycle RAM has a data rate of 3.2 GB/sec, which is approximately double the capability of DDR2 RAM, according to their chart. That’s certainly an impressive statistic, but we’ll have to see if the relatively-low memory amount hampers the 3DS’ performance over time.

neo2046 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-30-11, 12:50 PM   #483
neo2046
Advance Moderator
(<ゝω・)綺羅星~

註冊日期: Dec 2001
Nintendo 3DS StreetPass Demonstration / Explanation
http://www.youtube.com/watch?v=781qaEEQeMU
引用:
neo2046 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-30-11, 01:25 PM   #484
mrk

註冊日期: Mar 2009
Wii U IDmrk_us_1st
Nintendo Switch ID美國Acc-7963-3777-4483
3DS Friend Code3050 7594 0791
PSN  IDmrk1us
XBox Live Gamertagmrk hk
昨日中午3點係旺角好景入手左美版黑機啦!!!
淨機$2280
入手3DS GAME有Pilotwings Resort、
Nintendogs+cats(Toy Poodle版,主要係想養貓,狗屋企已經有2隻啦!!!)
各售$269
機貼就KeysFactory牌(跟機買計我$90),
之後再貼埋前日買嘅機貼HORI牌(主要係貼機面、機底、下mon左右2面,多出o離嘅上下mon貼就當後備啦!!!),

今朝起身係到set好部「愛」機,(用左起碼1個鍾去操熟個3DS MEUN)
又其係開番部「封塵已久嘅」美版Wii機入番以前o的Mii,(等我得閑時,再試下日版Wii入唔入到Mii資料落美版3DS先)
跟住係GAF版嘅「GAF Nintendo 3DS收集FC、Q&Ahttp://www.gaforum.org/showthread.php?t=209770
到入左美版機FC資料,(之後先發現自己係第1位係GAF入美版機資料嘅會員,其他都係日版機,好孤獨呀!)

p.s.:3DS嘅裸視3D效果我比95分呀!!!(100分係滿分)XD:

此篇文章於 03-30-11 01:43 PM 被 mrk 編輯。
mrk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-30-11, 01:51 PM   #485
mrk

Nintendo Switch ID美國Acc-7963-3777-4483
請問有冇人兄知點解我唔能夠係Internet到入FCo架!!!
佢顯示要我上網去註冊先喎???咁即去到註冊先呀???
舊 03-30-11, 02:03 PM   #486
shodanng2
Ultimate Gamer
留言太密會比人ban

註冊日期: Feb 2011
3DS Friend Code1891 1135 7643
PSN  IDshodanng
XBox Live Gamertagdanng360
引用:
作者: yeah yeah 查看文章
...真係咁少人玩
無雙多人玩架
但唔係一開波就玩到擦身合戰
要過左某關先有
有D人都唔識set
shodanng2 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-30-11, 02:09 PM   #487
shodanng2
留言太密會比人ban

註冊日期: Feb 2011
3DS Friend Code1891 1135 7643
PSN  IDshodanng
XBox Live Gamertagdanng360
引用:
作者: mrk 查看文章
淨機$2280
Nintendogs+cats(Toy Poodle版,主要係想養貓,狗屋企已經有2隻啦!!!)
各售$269
之後再貼埋前日買嘅機貼HORI牌(主要係貼機面、機底、下mon左右2面,多出o離嘅上下mon貼就當後備啦!!!),

今朝起身係到set好部「愛」機,(用左起碼1個鍾去操熟個3DS MEUN)
又其係開番部「封塵已久嘅」美版Wii機入番以前o的Mii,(等我得閑時,再試下日版Wii入唔入到Mii資料落美版3DS先)
跟住係GAF版嘅「GAF Nintendo 3DS收集FC、Q&Ahttp://www.gaforum.org/showthread.php?t=209770
到入左美版機FC資料,(之後先發現自己係第1位係GAF入美版機資料嘅會員,其他都係日版機,好孤獨呀!)

p.s.:3DS嘅裸視3D效果我比95分呀!!!(100分係滿分)XD:
我遲下會買買美版機玩埋美版game
放心你唔會太孤獨
美版game平咁多實有人買美版機
shodanng2 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-30-11, 02:19 PM   #488
mrk

引用:
作者: 衰仔包 查看文章
有冇盒see下? 有d興趣
3ds/dsi Usb充電線+MiLi外置usb電池(附有掛鈎位,咁就可以掛係條褲到啦!!!)
個MiLi外置usb電池容量:2000mAh

P.S.:同埋發現部3DS SLEEP MODE時係食好少電喳!!!(比起我自己部HTC DesireHD機SLEEP MODE)
佢3小時連食左1/4都冇,相反自己部手機就食左成一半左右(打機時唔知,到依家都未得閑打機,未玩GAME都已經咁多嘢玩,3DS太利害啦!!!)

此篇文章於 03-30-11 02:34 PM 被 mrk 編輯。
舊 03-30-11, 02:31 PM   #489
mrk

引用:
作者: shodanng2 查看文章
我遲下會買買美版機玩埋美版game
放心你唔會太孤獨
美版game平咁多實有人買美版機
咁我就遲下亦都會埋買日版機玩埋日版game
陪你一樣雙主機制霸!!!(其實重有GC、Wii我都係雙主機制霸o架!!!)

P.S.:MGS3 3D版快o的出啦!!!
舊 03-30-11, 02:47 PM   #490
破戒僧

註冊日期: Nov 2003
3DS Friend Code3523 2002 7295
PSN  IDLeifeiPatrick
XBox Live Gamertagfpatrick
引用:
P.S.:同埋發現部3DS SLEEP MODE時係食好少電喳!!!(比起我自己部HTC DesireHD機SLEEP MODE)
佢3小時連食左1/4都冇,相反自己部手機就食左成一半左右(打機時唔知,到依家都未得閑打機,未玩GAME都已經咁多嘢玩,3DS太利害啦!!!)
3DS條battery bar唔係linear的...
一格肯定唔係代表25%電, 你試下比較下用第一格同餘下一格就明...

無論你多接近神, 都依然係一個凡人, 別以為自己很了不起
破戒僧 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-30-11, 03:34 PM   #491
cknjoshua
Crazy Gamer

註冊日期: Mar 2011
3DS Friend Code2492 4092 0397
引用:
作者: 破戒僧 查看文章
一格肯定唔係代表25%電, 你試下比較下用第一格同餘下一格就明...
講真...得返2格...即係一半
都可以好快地無電....我諗一半=得返20%左右

不過sleep mode真係比想像中好
最少我可以兩日sleep住走12個鐘
有時又會得閒拎出黎玩幾個字咁...

我成日覺得nds/3ds sleep mode果陣有盞燈係到閃閃下好食電
cknjoshua 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-30-11, 03:50 PM   #492
irismong
Goo ◕ ω ◕

註冊日期: May 2008
3DS Friend Code5198 2379 5456
XBox Live GamertagiRis MonG
引用:
作者: W!LL 查看文章
玩亞既日版藍機, 日版無雙 掃清無現貨了
我都有份掃左隻game...
琴日寄
今日都仲未到囉

On-going games (?!):
PS3+MOVE: Tokyo Jungle, Harry Potter, Basara 3 + 3宴, L.A. Noire
XBOX360 + KINECT: TROPICO 3, Red Dead Redemption, GTA 4 Liberty City Stories
Wii: [封塵中]
閃綠+粉紅3DS: マリオカート7, Monster Hunter Tri-G, Mario 3D Land
MHP限定3000 X2+紅色3000PSP: [閒置中]
MIKU PSV+BLACK PSV: 初音ミク Project DIVA f, 塊魂ノ・ビ~タ, 真三國無雙NEXT

PSV的日本PSN ACC: devil_hyde
PS3的香港PSN ACC: iRis_MonG
irismong 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-30-11, 04:19 PM   #493
enishi

註冊日期: Apr 2005
Wii U IDtsuiwil
3DS Friend Code1461 6149 1247
PSN  IDtsuiwil_jp
有無人用 coins 抽到白色勇者?刷人 (接近 10 個) + 抽左 30 個 coins 都未見一個白色… 身邊又未有朋友有機…
由手機版發出
enishi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-30-11, 04:36 PM   #494
BlackWing
World Order
↘本氣度0

註冊日期: Aug 2003
3DS Friend Code3480 2495 6871
PSN  IDgafkalut
數獨1000問出左
模擬市民(日)未出
BlackWing 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-30-11, 04:37 PM   #495
mrk

引用:
作者: 破戒僧 查看文章
唔好意思,我講少左,
個件係我個外置USB電池用左3小時連食左1/4都冇,相反自己部手機就食左成一半左右(打機時唔知,到依家都未得閑打機,未玩GAME都已經咁多嘢玩,3DS太利害啦!!!)
舊 03-30-11, 04:39 PM   #496
我係我
Banned

註冊日期: Apr 2002
PSN  IDFoX_1217
XBox Live GamertagFoX1217
講真我都想放左部日版換美版機...日版game真係貴到痴晒線~~手機game隻隻400up真係好難堅強到落去囉
相反睇住隔離美版隻隻都係299...
不過又驚第時有機戰出,到時又要買返部日版,所以都係算....只能夠話...任天堂,你好野!!
我係我 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-30-11, 04:44 PM   #497
HON HON
沒有妳, 還是愛妳

註冊日期: Nov 2006
3DS Friend Code3222 5528 5573
PSN  IDAhHonHon
XBox Live GamertagAhHon Go
引用:
作者: 我係我 查看文章
講真我都想放左部日版換美版機...日版game真係貴到痴晒線~~手機game隻隻400up真係好難堅強到落去囉
不過又驚第時有機戰出,到時又要買返部日版,所以都係算....只能夠話...任天堂,你好野!!
其實日GAME如果你唔急玩, 個價應該會平D既(當然唔好諗太平啦), 相反美版有D GAME日版無既話反而會賣貴左.

但你諗諗日版GAME可能會多/適合過你玩美版, 始終美版個RANGE係有點兒局限.

HON HON 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-30-11, 04:48 PM   #498
emoil

3DS Friend Code0731 4714 9827
PSN  IDemoil
引用:
作者: 我係我 查看文章
等多排美版平先,味入番部囉~
emoil 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-30-11, 04:49 PM   #499
emoil

3DS Friend Code0731 4714 9827
PSN  IDemoil
引用:
淨機$2280
各售$269

恭喜你~
emoil 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-30-11, 04:49 PM   #500
我係我
Banned

註冊日期: Apr 2002
PSN  IDFoX_1217
XBox Live GamertagFoX1217
引用:
作者: HON HON 查看文章
其實日GAME如果你唔急玩, 個價應該會平D既(當然唔好諗太平啦), 相反美版有D GAME日版無既話反而會賣貴左.

但你諗諗日版GAME可能會多/適合過你玩美版, 始終美版個RANGE係有點兒局限.
其實自從幾年前俾部360毒完之後,真係玩美式多過玩日系game好多,日系會買既得返G gen,機戰,無雙同埋tales of 系列....

但呢幾隻3ds又9成會出,所以部日版放左都遲早要買返...
最後可能都係日美版買晒.........
我係我 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[3DS] 3DS Slider Pad (日版 12 月 10 日, 1500 yen) enishi 手提遊戲機討論版 41 09-16-11 10:03 AM
[XB360]NBA Live 06圖片及影片,美版11月15日,日版06年1月19日發售 神祕人1號 電視遊戲討論版 36 11-18-05 01:16 PM
[kuso]馬沙用MS-06 GP-03!? phil077 日本動漫畫討論版 18 05-20-05 10:55 PM
[NDS] 12月2日發售, 定價 15,000 日元 steve 手提遊戲機討論版 138 10-12-04 08:13 AM

現在的時間是 01:43 AM

手機版 | APP版