Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 照相館

主題工具 顯示模式
舊 08-31-07, 10:59 PM   #476
antony chan
God of Gamer
大合奏部隊!

註冊日期: Nov 2003
Wii U IDantony34
Nintendo Switch ID2591-1991-9995
3DS Friend Code4038 5946 9782
PSN  IDantony34
引用:
作者: riceking 查看文章
50 1.4也不錯~~ 有買貴沒買錯~~

總之就買吧~~ XD

Rice
米王你蝦人底大

GGFR
名:Antony ID:49466199
GAF版友『飛燕』的畫作被「G-ZONE」盜用﹗
好Game分享
antony chan 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-31-07, 11:03 PM   #477
Rabbidas
Administrator
頹圈頹鏡

註冊日期: Jul 2002
3DS Friend Code0000 0000 0000
PSN  IDRabbidas
XBox Live GamertagYui GAF
係時候食藥了..

KKH要跳船嗎?不..是買多隻船嗎?

Rabbidas 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-31-07, 11:06 PM   #478
riceking
District God of the Solar System
一人前のダメ人間

註冊日期: Aug 2003
引用:
作者: KTN 查看文章
富裕定焦
3514/5014/8512/1352
5012吧~

Rice

舊 08-31-07, 11:09 PM   #479
riceking
District God of the Solar System
一人前のダメ人間

註冊日期: Aug 2003
引用:
作者: antony chan 查看文章
米王你蝦人底大
你屈機~~ XDD

Rice

舊 08-31-07, 11:11 PM   #480
KTN
Banned 0.95 Century Moderator
~♡

註冊日期: Mar 2002
有防打瀉的奶飲b

引用:
作者: 怪人 查看文章
olympus
我真係不記得了有這支的存在

引用:
作者: riceking 查看文章
5012吧~

Rice

舊 08-31-07, 11:15 PM   #481
KTN
~♡

DF3拍SABER用b

DX300拍IR用b

引用:
作者: Rabbidas 查看文章
係時候食藥了..

舊 08-31-07, 11:20 PM   #482
Tdot
Game Master
(っ-_-)っT.™

註冊日期: Aug 2004
Nintendo Switch IDSW3674-4571-8996
3DS Friend Code0259 0316 2233
PSN  IDt__________chk
引用:
有防打瀉的奶飲b
焦距唔吸引

舊 08-31-07, 11:22 PM   #483
antony chan
大合奏部隊!

Nintendo Switch ID2591-1991-9995
引用:
焦距唔吸引
不打緊. 支支奶都好好飲

GGFR
好Game分享
舊 08-31-07, 11:24 PM   #484
Tdot
Game Master
(っ-_-)っT.™

註冊日期: Aug 2004
Nintendo Switch IDSW3674-4571-8996
3DS Friend Code0259 0316 2233
PSN  IDt__________chk
引用:
不打緊. 支支奶都好好飲
免費就會

舊 08-31-07, 11:36 PM   #485
KKH
Anti-audiophile
你聽到了空氣的聲音嗎

註冊日期: Dec 2001
引用:
DF3拍SABER用b

DX300拍IR用b

引用:
作者: Rabbidas 查看文章
係時候食藥了..

我完全不知道你在說什麼!

跳船嗎? 魚少一齊啦!

唔會啦, 雖然爛鬼一仔又冇 group focus, 又冇乜鬼 matrix... D3 o個 spec 真係好讚! 好讚! 好讚! 不過可惜 Nikkor 冇令我興奮o既感覺呢, 都係用番我o的入門爛機同入門爛鏡算吧啦...
KKH 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-31-07, 11:52 PM   #486
KTN
~♡

用返O記鏡
真係太少選擇.....

引用:
焦距唔吸引
拿部蛇五專還返比陳生,KK你可以換返部DF3返來b

話時話,KK,覺不覺有個大刺刺地說5014的人想交罰金

引用:
作者: KKH 查看文章
我完全不知道你在說什麼!

跳船嗎? 魚少一齊啦!

唔會啦, 雖然爛鬼一仔又冇 group focus, 又冇乜鬼 matrix... D3 o個 spec 真係好讚! 好讚! 好讚! 不過可惜 Nikkor 冇令我興奮o既感覺呢, 都係用番我o的入門爛機同入門爛鏡算吧啦...

舊 09-01-07, 01:27 AM   #487
antony chan
大合奏部隊!

引用:
拿部蛇五專還返比陳生,KK你可以換返部DF3返來b

話時話,KK,覺不覺有個大刺刺地說5014的人想交罰金
喂.b
KK應該係拿返部DF3來換返部D200走, 這個可不能調轉/

那個人...還有些金在我手, 要來做飲茶基金如何a

GGFR
好Game分享
舊 09-01-07, 01:59 AM   #488
Ewin
小明

引用:
作者: 嘿哈兒 查看文章
質素同方便性 你自己選擇啦....
但點都好..
18-200係DSLR界點差都好,唔會差過一般既卡片DC,
同prosummer比,都有得鬥的...

但一迫係d貴價鏡就...
所以我而家加多個方案啦 ~
就係因為18-200只雖三千零,有閒錢再買都得
由而家開始儲,儲到年尾8千銀買小小白IS,完美

引用:
哎呀,不好意思呀,係我錯 下次大家都要記得借比米波玩呀@@/.

我個日都不係影相,不過個袋有位唯有放支燈,自己又用不著,借比有需要的人是應該做的嘛

18-85頹?紫氣東來一件事,光圈5.6仲話細
18-200末端F6.3,仲衰過支18-85,日光鏡
18-200 $2k5,18-200 OS 我記得4k鬆
同數碼鏡講感情,我打死都不會
有用無事留底,無用就快快手送走它
買過支真係幫到自己的鏡,留係到又要怨又不賣走...
到最後當件貢品一樣,但又不係喜歡它....
我無咁多... 添購大型玩具一年才一次...
影相果陣自己鐘意支鏡咪會小心D唔整花之類,又會諗影得差係自己問題唔關鏡事,咁樣消費低D唔會亂買D野返去又唔識用咁。
始終我識得少,都未識好好利用哂支鏡,就咁批死佢無用就放,好像很奢侈的樣子

此篇文章於 09-01-07 02:07 AM 被 Ewin 編輯。
Ewin 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-01-07, 11:53 AM   #489
Strider
初段

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDAStrider
XBox Live GamertagStriderAdrian
引用:
喂.b
KK應該係拿返部DF3來換返部D200走, 這個可不能調轉/

那個人...還有些金在我手, 要來做飲茶基金如何a
好亂...到底邊個係D200 主人...
邊個係S5PRO主人.......
?

舊 09-01-07, 02:16 PM   #490
嘿哈兒
The One
影相真係博大精深~~

註冊日期: Aug 2002
Wii U ID↑プスドラID
3DS Friend Code105 743 596
引用:
作者: Ewin 查看文章
所以我而家加多個方案啦 ~
就係因為18-200只雖三千零,有閒錢再買都得
由而家開始儲,儲到年尾8千銀買小小白IS,完美

我無咁多... 添購大型玩具一年才一次...
影相果陣自己鐘意支鏡咪會小心D唔整花之類,又會諗影得差係自己問題唔關鏡事,咁樣消費低D唔會亂買D野返去又唔識用咁。
始終我識得少,都未識好好利用哂支鏡,就咁批死佢無用就放,好像很奢侈的樣子
影相哩d野...影得多,睇得多自然識分好與懷...
如果真係唔知自己需唔需要買鏡,最好係唔好買,
用你現有既去繼續影.
當你能道出你自己認為不足之處,到時先入鏡都未遲.....

又係例牌那句.....你想要方便定質素?還有你出得起幾多錢??
無錢又唔求質素的話....18-200都唔洗買啦...
有一點點錢又想方便,亦唔要求質素先考慮買天崖鏡....

對質素有要求的話就不要向變焦進發...定焦才是皇道....
其實你有無諗過自身取向???
你會以什麼角度去影相?

嘿哈兒 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-03-07, 12:45 AM   #491
Ewin
小明

只為興趣,當然係想影就影了~ 有時去旅行用,有時就係學業需要
學生哥無咁多錢,不過要都可以慢慢儲的
雖然而家真係好想要一支tele,我就唔下定論住,反正要買都係年尾的事,話唔定到時又有第二D諗法呢

舊 09-03-07, 01:07 AM   #492
嘿哈兒
The One
影相真係博大精深~~

引用:
作者: Ewin 查看文章
只為興趣,當然係想影就影了~ 有時去旅行用,有時就係學業需要
學生哥無咁多錢,不過要都可以慢慢儲的
雖然而家真係好想要一支tele,我就唔下定論住,反正要買都係年尾的事,話唔定到時又有第二D諗法呢
要做個平均型,長中短都要有....
其實不一定得天崖價或L鏡兩支鏡的....

平有平玩...
滕龍17-50 f2.8 A16 ($2k7)
sigma 70-300 電讚哩兩支都口碑唔錯 ($1k7)

支龍仔都覺貴,用返你支kit一樣ok....支kit 並不差的
你同L鏡,金圈比緊係死得..
同DC, prosumer比,已經係超班了.

人像鏡50mm f1.8 (0.6k ) 我仲用 緊...絕對平得來靚...

兩支加起都係 2k多少少...好過充大頭買支小小白/IS

舊 09-03-07, 09:26 PM   #493
apache
Crazy Gamer
奮戰中的蘿莉星人

註冊日期: Dec 2004
引用:
平有平玩...
sigma 70-300 電讚哩兩支都口碑唔錯 ($1k7)
電讚邊個買行呀

Album-> https://www.facebook.com/apache.oscar
Xanga-> http://www.xanga.com/oscarapache
apache 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-03-07, 10:46 PM   #494
嘿哈兒
The One
影相真係博大精深~~

引用:
作者: apache 查看文章
電讚邊個買行呀
改囉...水1k2....
買多支5018都唔洗2k....
咁就長短,人像齊晒...又平,質素又唔差...
好過儲九年錢買70200f4

舊 09-04-07, 12:03 AM   #495
Ewin
小明

引用:
要做個平均型,長中短都要有....
其實不一定得天崖價或L鏡兩支鏡的....

平有平玩...

支龍仔都覺貴,用返你支kit一樣ok....支kit 並不差的
你同L鏡,金圈比緊係死得..
同DC, prosumer比,已經係超班了.

人像鏡50mm f1.8 (0.6k ) 我仲用 緊...絕對平得來靚...

兩支加起都係 2k多少少...好過充大頭買支小小白/IS
好過買左之後唔開心丫嘛

舊 09-04-07, 01:24 AM   #496
antony chan
大合奏部隊!

某人係唔係要駁罰金呀

GGFR
好Game分享
舊 09-04-07, 01:29 AM   #497
KKH
你聽到了空氣的聲音嗎

引用:
某人係唔係要駁罰金呀
哦, 要啊要啊, 都差不多忘了~
舊 09-04-07, 02:34 AM   #498
沙律菜絲

XBox Live GamertagGAForum shop
吹雞食飯?

就下D IT佬
星期""食夜飯
8:30左右
GAF自己搞啦

舊 09-04-07, 08:13 AM   #499
KTN
~♡

搏大霧呀 罰金x3啦

引用:
作者: KKH 查看文章
哦, 要啊要啊, 都差不多忘了~
讚成x1 /

引用:
作者: 沙律菜絲 查看文章
吹雞食飯?

就下D IT佬
星期""食夜飯
8:30左右
GAF自己搞啦

舊 09-04-07, 01:37 PM   #500
KKH
你聽到了空氣的聲音嗎

星期五? 放到工去皇室堡賣 harddisk. 食飯? 功德林啦. 飲酒食肉就唔好預我啦.

論壇跳轉

現在的時間是 04:43 AM

手機版 | APP版