Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
1 2 3 
日本動漫畫討論版>市川春子「宝石の国」#12 (終)「新しい仕事」
亍 ◣ 11:24 PM 11-11-17
#6 好郁悶....
野良猫 08:56 AM 11-12-17
明知月人會有祕密武器點解仲可以耍帥戰鬥

老師聽到人類咁大反應
其實個設定係咪咁
從前哩個世界就係佈滿好似老師咁嘅人不停互相開戰
到最後分成三種族各自生活,而老師就係死剩種帶領寶石族過和平生活
但月人知道三種族融合番一齊先係最強(人類)所以不斷襲擊寶石族

定係真係因為單純靚所以襲擊
s2001154 09:52 AM 11-13-17
碎曬個shot都幾恐怖下
係咁夾
個夾上面D藍色刺會唔會係用D捉左既姊妹造出來
J+1 11:00 AM 11-13-17
可能係兄弟呢...

冇睇漫畫...應該三個族月人係冇實體的靈魂,寶石係骨...八爪魚就係肉...最終目標係三位一體...?

所以今次隻大月人斬開都唔散就係因為加左骨..?
事丫娃些 02:09 PM 11-14-17

漫畫版
野良猫 02:35 PM 11-14-17
原來係漫畫版嚟,好醜
s2001154 04:07 PM 11-14-17
唔怪得怪怪地
動畫版個天真樣好好多
亍 ◣ 11:33 PM 11-18-17
夢遊o既黑鑽.....會唔會仲難打過月人?
CSY 06:41 AM 11-19-17
動畫次次完場都好虐心咁留尾巴..
下一話又唔知會發生咩野不妙事情, 同唔知主角又會得到咩新配件, 唔會係大力金鋼指吧..
HAKAIDER 08:35 AM 11-19-17
作者: 亍 ◣:
夢遊o既黑鑽.....會唔會仲難打過月人?
這時候就要拿布蓋起來.................
HAKAIDER 09:09 AM 11-19-17
作者: CSY:
動畫次次完場都好虐心咁留尾巴..
下一話又唔知會發生咩野不妙事情, 同唔知主角又會得到咩新配件, 唔會係大力金鋼指吧..
漫畫版自得到某人的部後直頭連主糸統都完全Level up

但已經完全係拼裝機身體 + 忘記大半記憶 + 同某人意識融合的状態

基本上係忒修斯悖論...............
野良猫 09:43 AM 11-19-17
作者: HAKAIDER:
漫畫版自得到某人的部後直頭連主糸統都完全Level up

但已經完全係拼裝機身體 + 忘記大半記憶 + 同某人意識融合的状態

基本上係忒修斯悖論...............
你一話某人
我大概都估到係邊個,希望冇估錯
事丫娃些 05:59 PM 11-19-17
僕の王の力がぁああああ!!
事丫娃些 05:21 PM 11-22-17

亍 ◣ 10:36 PM 11-25-17
no....白滑o既腿....預告的眼神....看來一切都回不了去了
HAKAIDER 08:46 AM 11-26-17
ED 首liquescimus 嘅歌詞超劇透

連拼裝機去過〇〇都劇透埋
supermanlady 08:44 PM 12-02-17
YURiKA 「鏡面の波」ミュージックビデオ/TVアニメ『宝石の国』OPテーマ
作者: :

亍 ◣ 10:29 PM 12-02-17
變成了超級燐葉石了
野良猫 10:22 AM 12-03-17
由最高速變成最高防、高攻
亍 ◣ 10:51 AM 12-03-17
不過智力再減30
axe1292 02:06 PM 12-03-17
作者: 亍 ◣:
不過智力再減30
但理智+50
事丫娃些 05:07 PM 12-04-17
黃前久美子tone不再
事丫娃些 05:31 PM 12-04-17

店舗別Blu-ray&DVD全巻購入特典

http://land-of-the-lustrous.com/bddvd/bystore.html
事丫娃些 05:06 PM 12-06-17

事丫娃些 03:21 PM 12-10-17

1 2 3 

返回主題版面