Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 05-02-04, 03:48 AM   #1
mikemike
The One
風見みずほ萬歲!!

註冊日期: Mar 2004
引用:
作者: Mage.千砂望
唔好話你~我本初版第一期都唔係金字~
me three

我乃賤格人人知 中意加腳和鞭屍
我好淆底............世上最可怕的就是無聊人和白痴仔

我は無敵なり、我が屈技にかなうものなし、我が一撃は無敵なり
mikemike 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-02-04, 04:52 AM   #2
Mr.66
Game Master

註冊日期: Sep 2003
引用:
作者: arlung
e....................

我果本第一期都係初版一刷 wor 寫住1997年5月

但係封面無金字 wor

我係第一日出就買架啦 wor........................

點解

你可唔可以 post 下..................
你好彩,
岩岩問人借左部DC

此篇文章於 05-02-04 05:30 AM 被 Mr.66 編輯。
Mr.66 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-02-04, 07:33 PM   #3
Mage.千砂望
The One
大神再臨~(‘3’)

註冊日期: Jan 2002
PSN  IDelf_captain
XBox Live GamertagMage Sora
引用:
作者: Mr.66
你好彩,
岩岩問人借左部DC

點解真係有金字既~
我果本黑字~個"1"字底色都唔係紫色係紅色...

赤子之心 拯救失落時代
Mage.千砂望 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-03-04, 02:17 AM   #4
arlung
Junior Member

註冊日期: Oct 2003
引用:
你好彩,
岩岩問人借左部DC

想哭呀

點解我本無.............................
arlung 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-01-04, 09:06 AM   #5
yeah yeah
God of Gamer

註冊日期: Dec 2002
引用:
作者: elmond
聽講大然第一版是印金字..
我就係想要呀...

神魔:12476797

NTR.......
yeah yeah 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-01-04, 12:01 AM   #6
Stephen
Crazy Gamer

註冊日期: Apr 2003
大然已經有一套了

舊 05-01-04, 12:34 AM   #7
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
認真:
小潮(蒼月潮)雖然是寺廟住持的兒子,從小被灌輸各種妖魔鬼怪的事,但這些他並不相信,卻在一次陰錯陽差之下救了一個被「獸矛」制住的妖怪,並將其取名為「老虎」。

「獸矛」其實是一柄除妖的寶物,小潮也因此而踏上了除妖之路。
(yahoo Search 番尼+譯名修改)

真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-01-04, 12:54 PM   #8
小海獅
Insane Gamer

註冊日期: Jul 2002
XBox Live GamertagKeithL1985
大然第二版有冇出哂架,
因為我好似只係見過出左幾期.....
小海獅 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-02-04, 03:32 PM   #9
elmond
女權主義信奉者

註冊日期: Nov 2003
XBox Live Gamertagelmond1986
原來不是大然

舊 05-02-04, 05:03 PM   #10
Mr.66
Game Master

引用:
原來不是大然
你係咪有另一本與別不同既大然出版潮與虎?
定或是你未見過大然出既潮與虎?

舊 05-02-04, 05:39 PM   #11
elmond
女權主義信奉者

引用:
你係咪有另一本與別不同既大然出版潮與虎?
定或是你未見過大然出既潮與虎?
我見到好像是黑色的,少年館=大然?

舊 05-02-04, 06:04 PM   #12
Mr.66
Game Master

引用:
我見到好像是黑色的,少年館=大然?
你見果D應該至係第二版豪華版

少年館即係類似文傳既citicomics
莫非citicomics就唔係文傳出? :bface:

舊 05-02-04, 06:05 PM   #13
elmond
女權主義信奉者

引用:
你見果D應該至係第二版豪華版

少年館即係類似文傳既citicomics
莫非citicomics就唔係文傳出? :bface:
O......
SORRY.....
原來搞錯了

舊 12-11-12, 01:08 AM   #14
money
Advance Moderator
◆.西野司命.◆

註冊日期: Mar 2002

舊 12-11-12, 04:03 AM   #15
ahleung
The One
Bannnned

註冊日期: Jun 2002
希望會變長篇
ahleung 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-11-12, 07:21 AM   #16
yeah yeah

註冊日期: Dec 2002
呀虎返返黎?
但其他死既死...獸矛都爆埋...
仲有咩好講...

神魔:12476797

NTR.......
yeah yeah 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-25-12, 12:04 PM   #17
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
而家既富士鷹操筆樂仲有無能力畫到好睇既潮與虎....

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-26-12, 06:33 AM   #18
Asurada
機動六課的一等空尉

引用:
作者: 鈴蘭 查看文章
而家既富士鷹操筆樂仲有無能力畫到好睇既潮與虎....
佢會繼續放無限包袱,但收唔返哂

舊 12-26-12, 01:21 PM   #19
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

引用:
作者: Asurada 查看文章
佢會繼續放無限包袱,但收唔返哂
呢個唔成問題
本月光條例畫到咁.........真係令人好擔心

ペルソナ5

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
舊 12-26-12, 01:26 PM   #20
真!DC
Banned User
奉行我道

覺得就係吸收左之前教訓
所以月光條例開頭乜伏線都唔加

後來人氣問題先加番月光身世編

舊 12-26-12, 11:32 PM   #21
qhxu
Crazy Gamer

註冊日期: Oct 2008
引用:
作者: 真!DC 查看文章
覺得就係吸收左之前教訓

月光條例好似話過短篇十本完
家下出版社唔比佢完
qhxu 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-26-12, 11:49 PM   #22
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

引用:
作者: 真!DC 查看文章
覺得就係吸收左之前教訓

最諷刺既係
而家成本月光條例真係最好睇就係吉爾篇同散吉篇........

ペルソナ5

隨時更新
舊 12-26-12, 11:34 PM   #23
Stephen
Crazy Gamer

即係點呀? 續章? 定係點??? 唔識睇日文呀.....呢套漫畫係我心入面係永遠既NO.1

舊 12-26-12, 11:44 PM   #24
真!DC
Banned User
奉行我道

引用:
作者: Stephen 查看文章
即係點呀? 續章? 定係點??? 唔識睇日文呀.....呢套漫畫係我心入面係永遠既NO.1
SUNDAY 為震災攪左個PROJECT
搵番D舊作品出番個短編故事

<潮與虎>係其中之一
應該得前編, 後編兩集

(時點似乎係本編中間未打白面者之前)

舊 12-26-12, 11:45 PM   #25
qhxu
Crazy Gamer

註冊日期: Oct 2008
短篇囉
潮得到獸矛後半年
打白面者前既事
qhxu 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
「プラスティック・メモリーズ」第1話「はじめてのパートナー」 money 日本動漫畫討論版 57 09-05-15 05:16 PM
[動畫] 豊田巧「RAIL WARS! 」第1話「けーよんへようこそ!」 money 日本動漫畫討論版 51 03-10-15 05:38 PM
八田鮎子「オオカミ少女と黒王子」第1話「自縄自縛-Liar-」 money 日本動漫畫討論版 11 11-10-14 06:01 PM
[動畫] 春野友矢「ディーふらぐ!」第1話「風間一派だ!」 money 日本動漫畫討論版 135 09-23-14 07:09 PM
海冬レイジ「機巧少女は傷つかない」 第1話「Facing“Cannibal Candy"I」 money 日本動漫畫討論版 20 06-07-14 10:38 AM

現在的時間是 12:51 PM

手機版 | APP版