Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 體育版 > GAF Racing Engine車迷討論區

主題工具 顯示模式
舊 07-12-07, 08:59 AM   #26
Hidekii
Crazy Gamer

註冊日期: Sep 2003
引用:
作者: snowman 查看文章
電單車也算是車, 當然算
110km係入機場條路?

我開80都有d r底..
你諗下, 2個轆同4個轆既速度感好唔同, 電單車開到80已經感到好快, 開到110應該有4個轆開180既快感
Hidekii 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-12-07, 09:29 AM   #27
snowman
┌───────┐
Ben 10

註冊日期: Jun 2002
各位不如自貼一下自己架愛驅吧

舊 07-12-07, 10:00 AM   #28
機動盜賊首領-電
God of Gamer

註冊日期: May 2002
PSN  IDgutscharm
引用:
作者: 昏迷童子Sleepy 查看文章
細綿羊都算0卦......? (光速逃~ )

現時座駕: Yamaha GTR125
今年1月新買以取代用左近10年,年事已高+老年病多多的二手台灣羊(100cc)

因為聽埋家人+老友所講, 殖民星內除左Caltex特別快清袋之外其他油公司出品大致上冇乜分別
本童子因此多數去Esso餵部車, 因為近

殖民星唔同香港, 搵條highway都冇
要開快d一定要有天時(冇雨, 風向好)地利(冇沙龍冇block冇......)人和(前後一定範圍內冇其他車)

本童子大學果陣試過響@2:30AM趕完project由UMAC飛翻屋企途中
響舊大橋落斜尾踩到上105(危險動作切勿模仿 )

唔係話唔想學四個轆
響殖民星, 考四個轆學費貴, 養車貴都係其次
最煩係冇位泊
你黎本殖民星住番一兩個禮拜你就會明

亦都因為咁
響殖民星出部250+電單車係盞搵自己笨的
落斜的話我真係唔敢咁快.試過係西貢出返彩虹行舊清水灣道.俾部type-r推(落車俾人推 )結果我停埋一邊俾佢過.(停車個時聞到剎車皮d"火羅"味).

引用:
作者: Hidekii 查看文章
你諗下, 2個轆同4個轆既速度感好唔同, 電單車開到80已經感到好快, 開到110應該有4個轆開180既快感
唔係既.只要條路夠平,部車既避震良好.都唔係咁恐怖.

引用返ricerice第一次坐我車既感受
引用:
終於坐左啦
尋日坐兩轉樂華-土瓜灣~
夜晚坐比較涼,下次要拎件風褸~~
睇黎真係要買番件哥倫比亞~~~~

不過由於司機無bumb番條呔~
只係開到70~~無再開快啦
不過我覺得快d都仲得...

機動盜賊首領-電 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-12-07, 10:56 AM   #29
Hidekii
Crazy Gamer

引用:
作者: 機動盜賊首領-電 查看文章
落斜的話我真係唔敢咁快.試過係西貢出返彩虹行舊清水灣道.俾部type-r推(落車俾人推 )結果我停埋一邊俾佢過.(停車個時聞到剎車皮d"火羅"味).
電單車都推...一炒就害己害人..
舊 07-12-07, 11:59 AM   #30
ALEX CHOW
HYUNDAI

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDALEX_201225
引用:

唔係既.只要條路夠平,部車既避震良好.都唔係咁恐怖.

引用返ricerice第一次坐我車既感受
電單車都推
邊款Type-R???

站(2024/06/29--30)!!!
第71屆澳門格蘭披治大賽車!!!
少女時代,
Jessica, TWICE, 宇宙少女, 請夏
F1 2024討論區
ALEX CHOW 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-12-07, 12:08 PM   #31
メソウサ
The One

註冊日期: Oct 2003
3DS Friend Code5069 4259 0235
引用:
其實係咪真係入油入邊間都冇所謂呢?
最好唔好
一來燃燒率有些微分別
二來好難計公里數
三來間間試下好玩d咩?

舊 07-12-07, 12:10 PM   #32
機動盜賊首領-電

註冊日期: May 2002
PSN  IDgutscharm
引用:
作者: HONDA 查看文章
電單車都推
邊款Type-R???
Honda Integra type-r.最慘個時仲要載住ricerice又落緊斜.
其實唔明點解d人開車咁鍾意痴住人地個屁股.真係前面有乜事急剎一定收唔到撞硬
行高速公路我都盡量行左線架啦.跟住d大車好過.

但行d單線就無得揀...見到有避車處,巴士站就停埋去俾人過左先.

機動盜賊首領-電 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-12-07, 12:55 PM   #33
snowman
┌───────┐
Ben 10

引用:
作者: メソウサ 查看文章
最好唔好
一來燃燒率有些微分別
二來好難計公里數
三來間間試下好玩d咩?
有時真係睇錢做人... 當然想去間平的地方入啦

舊 07-12-07, 01:32 PM   #34
Hidekii
Crazy Gamer

引用:
各位不如自貼一下自己架愛驅吧
有冇玩forza 2?
雖然唔同grade, 但外型就好似

舊 07-12-07, 07:30 PM   #35
昏迷童子Sleepy
新澳門殖民星住民甲

註冊日期: Jan 2002
PSN  IDAI_Sleepy
引用:
-- SKIP --
本童子咪已經話左"危險動作切勿模仿"lor......
果陣年少氣盛嘛
以前部舊車得100cc
錶板去盡都係120
計埋用左幾年機件折舊
當時上到105可能已經係副偈的極限

引用:
作者: メソウサ 查看文章
最好唔好
一來燃燒率有些微分別
二來好難計公里數
三來間間試下好玩d咩?
順便一問
以前聽過人話用得太多唔同牌子的油
d添加劑之間會起化學反應產生沉澱,會傷車
究竟係咪真

----------------------- 童子的娛樂亂報 本童子個Twitter -----------------------
死神Lv.3能力覺醒
昏迷童子Sleepy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-12-07, 08:43 PM   #36
メソウサ
The One

註冊日期: Oct 2003
3DS Friend Code5069 4259 0235
引用:
作者: 昏迷童子Sleepy 查看文章
順便一問
以前聽過人話用得太多唔同牌子的油
d添加劑之間會起化學反應產生沉澱,會傷車
究竟係咪真
睇你係d咩車
錢七通常冇乜事
但一d有電子感應油量o既車溝油入可能會有量度唔準,耗油量上升
好少見,亦唔算咩大問題

如果只係差唔多用完一缸先入,而唔係行到邊入到邊o既話
其實冇乜大問題
始終香港間間油公司d油個度數差唔多

但係唔係真係有需要成日換牌子呢?
差價真係唔多喎
積分之類長遠計都抵返

此篇文章於 07-12-07 08:46 PM 被 メソウサ 編輯。
メソウサ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-12-07, 09:36 PM   #37
chandler
上海之夜的第七章

註冊日期: Feb 2002
Hidekii

我差唔多一年牌,下次番香港(8月尾)就會買新車

目標係gtt,不過同個好熟既的士佬講完之後佢叫我買架altezza玩o下先,其實一年牌揸gtt係咪有d困難? (我揸車幾快,有時自己控制唔自己,不過改善緊)

我而家揸ae110,最近已經比阿妹用,自己會買另一架

I am not concerned about planning for the future.
I will let future take care of itself.
chandler 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-12-07, 10:04 PM   #38
Hidekii
Crazy Gamer

引用:
作者: chandler 查看文章
Hidekii

我差唔多一年牌,下次番香港(8月尾)就會買新車

目標係gtt,不過同個好熟既的士佬講完之後佢叫我買架altezza玩o下先,其實一年牌揸gtt係咪有d困難? (我揸車幾快,有時自己控制唔自己,不過改善緊)

我而家揸ae110,最近已經比阿妹用,自己會買另一架
你架110買左唔係幾耐咋喎
新牌唔多建議玩gtt, 尾轆車唔易控制, 個尾好易甩
加埋個隻turbo, 速度感同110爭好遠, 你更加控制唔到自己
操多一兩年再考慮吧 順便儲下錢買架再好d

此篇文章於 07-12-07 10:06 PM 被 Hidekii 編輯。
舊 07-12-07, 10:32 PM   #39
chandler
上海之夜的第七章

唔經唔覺都成11個月喇

what about altezza??

我一年牌左右有咩好選擇? 我唔鐘意d mk車,不過我鐘意靚屁股先like gtt and altezza

I am not concerned about planning for the future.
I will let future take care of itself.
舊 07-12-07, 10:49 PM   #40
seetold
Eternal Flame™
真貧窮堅冇錢....

註冊日期: Sep 2002
XBox Live Gamertagseetold
叫做半個車主
有架Renault cilo
不過係人地比....
而且保險同牌費都就夠期
睇黎遲下都會比番人

仲有...
極力子重同輕有咩分別...
如果渣架cilo,塞番個幾鐘...
我諗我實抽根...

舊 07-12-07, 11:01 PM   #41
Hidekii
Crazy Gamer

引用:
作者: chandler 查看文章
唔經唔覺都成11個月喇

what about altezza??

我一年牌左右有咩好選擇? 我唔鐘意d mk車,不過我鐘意靚屁股先like gtt and altezza
咬地沙未揸過不敢致評

我都係鍾意skyline 4盞尾燈至買 Oo oO
舊 07-12-07, 11:17 PM   #42
Hidekii
Crazy Gamer

引用:
作者: seetold 查看文章
叫做半個車主
不過係人地比....
而且保險同牌費都就夠期
睇黎遲下都會比番人

仲有...
我諗我實抽根...
人地比??

呢架都不錯哦, 新牌時都有諗過呢架
舊 07-12-07, 11:23 PM   #43
snowman
┌───────┐
Ben 10

順便係度問埋
有冇人有港島相熟車房介紹?
我想換偈油個d

舊 07-12-07, 11:35 PM   #44
seetold
Eternal Flame™
真貧窮堅冇錢....

註冊日期: Sep 2002
XBox Live Gamertagseetold
引用:
作者: Hidekii 查看文章
人地比??

呢架都不錯哦, 新牌時都有諗過呢架
正確d應該係叫親戚比
架野5年行左成30萬km
撞又撞過,散又散過

家下架野,高燈就神神地,死火燈死左
張椅又校唔到高低前後...
純粹叫有架車代下步...

舊 07-12-07, 11:38 PM   #45
ALEX CHOW
HYUNDAI

引用:
作者: seetold 查看文章
叫做半個車主
不過係人地比....
而且保險同牌費都就夠期
睇黎遲下都會比番人

仲有...
我諗我實抽根...
Renault cilo
Renault cilo V6

少女時代,
F1 2024討論區
舊 07-12-07, 11:59 PM   #46
ALEX CHOW
HYUNDAI

引用:
Honda Integra type-r.最慘個時仲要載住ricerice又落緊斜.
其實唔明點解d人開車咁鍾意痴住人地個屁股.真係前面有乜事急剎一定收唔到撞硬
行高速公路我都盡量行左線架啦.跟住d大車好過.

但行d單線就無得揀...見到有避車處,巴士站就停埋去俾人過左先.
DC5
我都唔明

少女時代,
F1 2024討論區
舊 07-13-07, 12:07 AM   #47
snowman
┌───────┐
Ben 10

自貼一下, 我鐘意lee d細車仔, 雖然馬力就唔多夠
但我都係龜速, 冇所謂

舊 07-13-07, 12:47 AM   #48
Hidekii
Crazy Gamer

引用:
作者: HONDA 查看文章
DC5
我都唔明
其實揸咩車都有衰人, 同架車冇關既..我覺得
舊 07-13-07, 12:49 AM   #49
Hidekii
Crazy Gamer

引用:
自貼一下, 我鐘意lee d細車仔, 雖然馬力就唔多夠
但我都係龜速, 冇所謂

新牌揸呢d車都ok,睇位、泊車易睇d
不過係驚第時換大架d既車會唔慣
舊 07-13-07, 12:38 PM   #50
chandler
上海之夜的第七章

目標鎖定,budget 15個留下

1.Altezza
2.mini cooper n/a
3.gs300
4.CL9 auto

淨係可以揀自動波...阿ma阿mui要揸...

論壇跳轉

現在的時間是 10:55 AM

手機版 | APP版