Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

顯示所有圖片
1 2 3 4 5 6 7 8 12  ... 最後
收藏品討論版>★★★ねんどろいど&ねんどろいど布公仔★★★専区 Vol.3
YALIU 08:59 PM 09-01-12
作者: izumo:
有幾重呀....?
同埋純粹想問下呢隻有冇人under 450落樓?
一隻=兩隻普通SIZE咁重

我拎完都無曬心機繼續行…
但好像未見有價貨…
野良猫 09:11 PM 09-01-12
都係因為個座重啫

見地庫有擺出嚟,不過冇貼價錢

話時話啲黏土人真係增埴得好快,計埋雪音今個月已經增多咗三隻…
黏土人好可怕耶:-)
YALIU 09:13 PM 09-01-12
作者: 如月刃:
都係因為個座重啫

話時話啲黏土人真係增埴得好快,計埋雪音今個月已經增多咗三隻…
買咁多隻,到而家一隻都未開過來擺…
amaderasu 09:49 PM 09-01-12
作者: shion_rei:
買咁多隻,到而家一隻都未開過來擺…
唔少心買左隻真宮寺同日常.....買埋博士就停手....掛.........
izumo 11:20 PM 09-01-12
作者: 如月刃:
都係因為個座重啫

有冇人post多次果幅中毒lv 圖出來?
黏土人 一向都係霉菌的繁殖速度
ゆり 11:23 PM 09-01-12
有冇人post多次果幅中毒lv 圖出來?
黏土人 一向都係霉菌的繁殖速度

目前都係lv3
野良猫 11:35 PM 09-01-12
我係LV3+間歇性LV8+間歇性LV9:-)

將應援巡音同隻八爪魚放埋上台搞到好迫:-)
DavidH 11:35 PM 09-01-12
已經LV8:-)

本身對初音完全無愛,但因一股神奇既推動力入左207:-):-)
izumo 11:37 PM 09-01-12
作者: DavidH:
已經LV8:-)

本身對初音完全無愛,但因一股神奇既推動力入左207:-):-)
因為個台坐?
DavidH 11:43 PM 09-01-12
因為個台坐?
其實係因為兩塊臉件
而且.....之前幻想過合成隻雪烏賊娘出來

家中的黏土

狗公主都係自己解釋唔到既情況下入左
無睇過套野的說

啊我中毒太深:-)
Super Bus 11:44 PM 09-01-12
<---呢架巴士都因為雪ミク而發生墮河事故...:-)
ゆり 12:45 AM 09-02-12
好微笑玩野...有d關節位痴死左既
野良猫 12:47 AM 09-02-12
作者: ゆり:
好微笑玩野...有d關節位痴死左既
係咪實咗咋?我都要用力一扭先鬆番
ゆり 01:26 AM 09-02-12
已經有2件有白化...
irismong 01:33 AM 09-02-12
半個LV9?! 不過屋企無位... 最近停左手~
我係直頭見唔到唔識既CHARACTER... 但係只要係可愛就好想收回家 =_=
點知又見到限定版有得訂 = =
隻櫻初音同和服初音勁可愛~~~~
所以開下團~ 搵人同我一齊分下運費 XD
izumo 02:00 AM 09-02-12
作者: irismong:
半個LV9?! 不過屋企無位... 最近停左手~
我係直頭見唔到唔識既CHARACTER... 但係只要係可愛就好想收回家 =_=
點知又見到限定版有得訂 = =
隻櫻初音同和服初音勁可愛~~~~
所以開下團~ 搵人同我一齊分下運費 XD
隻櫻咪 我都係度掙扎緊
stamenccy 02:04 AM 09-02-12
作者: DavidH:
狗公主都係自己解釋唔到既情況下入左
無睇過套野的說

啊我中毒太深:-)
狗公主隻鳥就係答案 XD
Fish-y 03:03 AM 09-02-12
借問聲呢度有冇人係官網訂雪初音又收到email 出貨通知?
我星期四(出貨日)到依家都冇收到email,上官網check見到雪初音有shipment no.但係冇tracking no.
依家都唔知佢寄咗定未寄

由扣數到出貨都咁多問題,咁搞法叫人點幫襯 :-)
(好在之前揀咗係舖頭訂figma素體,唔係又要煩多鑊)
millerna 11:46 AM 09-02-12
作者: Fish-y:
借問聲呢度有冇人係官網訂雪初音又收到email 出貨通知?
我星期四(出貨日)到依家都冇收到email,上官網check見到雪初音有shipment no.但係冇tracking no.
依家都唔知佢寄咗定未寄

由扣數到出貨都咁多問題,咁搞法叫人點幫襯 :-)
(好在之前揀咗係舖頭訂figma素體,唔係又要煩多鑊)
我都想知多啲係官網上訂嘢嘅詳情
運費係唔係訂1-5隻都係一律2000日元呢?
又係唔係會直接送到你屋企?
如果訂單太多...會唔會cut單?
又或者分期出貨...有機會一年半載都收唔到貨?
如果貨品有問題...
可唔可以退貨...運費係佢比定我比?
亍 ◣ 12:02 PM 09-02-12
我係lvl 0.025吧.......小黏土我都唔滿足,我要極小的小小黏土:-)
Fish-y 02:38 PM 09-02-12
作者: millerna:
我都想知多啲係官網上訂嘢嘅詳情
運費係唔係訂1-5隻都係一律2000日元呢?
又係唔係會直接送到你屋企?
如果訂單太多...會唔會cut單?
又或者分期出貨...有機會一年半載都收唔到貨?
如果貨品有問題...
可唔可以退貨...運費係佢比定我比?
1) 佢係一張單計一次運費,就算一次過訂5隻都係2000日元。
而今次2012WF冬係因為雪初音有問題分成兩次出貨,所以淨係俾一張單嘅運費就得。

2) 運送方面,佢係用EMS運貨(我上次收到嘅係用新加坡郵政寄過嚟),而且有EMS追查,所以收到通知同埋check到件貨到咗香港就可以坐係屋企等郵差拍門。

3) 訂單...基本上擺係webshop嘅都係收到幾多訂單就出幾多貨,只要預訂期內有落單就唔怕攞唔到貨。過數係靠信用卡同Paypal,出貨之前半個月左右就會扣數(信用卡),唔得嘅(e.g.填錯卡no.)應該會聯絡你叫你改返啱(我未試過)。

4) 官方會公佈網上預訂嘅出貨日,以WF嚟講大約係WF之後4個月,到咗出貨日就會按照落單次序送貨。例如我上次WF係13/2落單(WF都差唔多完),遲咗出貨日(13/7) 5日先收到出貨通知(計埋星期六、日),所以我諗點分期都唔會超過7個工作日。

5) 未試過退貨,不過見過台灣討論區有人買普通版黏土人錯件,寫信(英文)連錯件張相寄俾GSC,佢哋就寄返件正確嘅parts (不過上面個例子寄嚟嘅好似都係錯嘅parts)。運費唔記得係邊個俾。既然換得件,退貨應該唔受理。

GSC個webshop有user guide(係商品價錢下面有條link),講解由落訂到運送嘅常見問題。睇過都唔明可以寫信俾GSC,記得用英文,同埋佢哋係工作日10am~6pm(日本時間)回信。

其實我都係2012WF冬先至係webshop訂,諗住唔駛驚cut單, 舖頭執笠, 到咗MK先話冇貨之類(出一次MK廿幾三十蚊:-)),點知今次雪初音延期,搞到又扣數又退數蝕哂匯差,遲出貨不突止仲要(聽講)質素麻麻(2ch, 台灣K島都有提到)。
上次制服小焰佢17號email俾咗個tracking no.,點知喺新加坡郵政同track-trace都冇記錄:-) 等咗幾日都冇記錄之後寫信俾GSC先至有update。都唔知佢做乜!:-)
millerna 07:23 PM 09-02-12
1) 佢係一張單計一次運費,就算一次過訂5隻都係2000日元。
而今次2012WF冬係因為雪初音有問題分成兩次出貨,所以淨係俾一張單嘅運費就得。

2) 運送方面,佢係用EMS運貨(我上次收到嘅係用新加坡郵政寄過嚟),而且有EMS追查,所以收到通知同埋check到件貨到咗香港就可以坐係屋企等郵差拍門。

3) 訂單...基本上擺係webshop嘅都係收到幾多訂單就出幾多貨,只要預訂期內有落單就唔怕攞唔到貨。過數係靠信用卡同Paypal,出貨之前半個月左右就會扣數(信用卡),唔得嘅(e.g.填錯卡no.)應該會聯絡你叫你改返啱(我未試過)。

4) 官方會公佈網上預訂嘅出貨日,以WF嚟講大約係WF之後4個月,到咗出貨日就會按照落單次序送貨。例如我上次WF係13/2落單(WF都差唔多完),遲咗出貨日(13/7) 5日先收到出貨通知(計埋星期六、日),所以我諗點分期都唔會超過7個工作日。

5) 未試過退貨,不過見過台灣討論區有人買普通版黏土人錯件,寫信(英文)連錯件張相寄俾GSC,佢哋就寄返件正確嘅parts (不過上面個例子寄嚟嘅好似都係錯嘅parts)。運費唔記得係邊個俾。既然換得件,退貨應該唔受理。

GSC個webshop有user guide(係商品價錢下面有條link),講解由落訂到運送嘅常見問題。睇過都唔明可以寫信俾GSC,記得用英文,同埋佢哋係工作日10am~6pm(日本時間)回信。

其實我都係2012WF冬先至係webshop訂,諗住唔駛驚cut單, 舖頭執笠, 到咗MK先話冇貨之類(出一次MK廿幾三十蚊:-)),點知今次雪初音延期,搞到又扣數又退數蝕哂匯差,遲出貨不突止仲要(聽講)質素麻麻(2ch, 台灣K島都有提到)。
上次制服小焰佢17號email俾咗個tracking no.,點知喺新加坡郵政同track-trace都冇記錄:-) 等咗幾日都冇記錄之後寫信俾GSC先至有update。都唔知佢做乜!:-)
很多謝你的詳細解答:-)
最後貪心想問多兩樣嘢...
總之結脹埋單個價錢就係2000日元運費+商品價錢X數量?
同埋哩啲web限定商品...香港有無試過做到行貨...呢?
Fish-y 10:31 PM 09-02-12
作者: millerna:
很多謝你的詳細解答:-)
最後貪心想問多兩樣嘢...
總之結脹埋單個價錢就係2000日元運費+商品價錢X數量?
同埋哩啲web限定商品...香港有無試過做到行貨...呢?
價錢:冇錯係咁計,不過要留意信用卡同Paypal 都會收手續費(日元轉港元),特別係退款好多時會蝕匯差同手續費。今次因為雪初音問題好多人同GSC嘈,所以官方宣佈受影響嘅人可以寄信要求GSC賠差價。至於下次得唔得就要睇情況。

至於web限定,我諗做得限定應該冇可能做行? (就算係舖頭訂都係會場貨/網訂慢貨)
izumo 10:43 PM 09-02-12
價錢:冇錯係咁計,不過要留意信用卡同Paypal 都會收手續費(日元轉港元),特別係退款好多時會蝕匯差同手續費。今次因為雪初音問題好多人同GSC嘈,所以官方宣佈受影響嘅人可以寄信要求GSC賠差價。至於下次得唔得就要睇情況。

至於web限定,我諗做得限定應該冇可能做行? (就算係舖頭訂都係會場貨/網訂慢貨)
冇記錯雪2011 同2012 全部都係銀貼
YALIU 11:05 PM 09-02-12
冇記錯雪2011 同2012 全部都係銀貼
2012係銀貼
1 2 3 4 5 6 7 8 12  ... 最後

返回主題版面