Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 10-18-11, 07:23 AM   #26
sena123
Crazy Gamer

註冊日期: Mar 2007
XBox Live Gamertagsena123
HD後的畫面也OK,成就不太難開的話,應該也會玩多次

sena123 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-18-11, 07:23 AM   #27
HumanBeing
Senior Gamer

註冊日期: Feb 2007
引用:
作者: Akira 明 查看文章
我希望係癲佬危機(Dino Crisis)...
難D喎.. 始終1,2集都係PS1既野..
果個年代D low-poly model 唔係執下Texture都可以HD擺上枱羅...
係PSN買番懷下舊算啦...
HumanBeing 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-18-11, 11:22 AM   #28
淡水
Crazy Gamer

註冊日期: Aug 2005
想玩返第一集, 但唔想打DMD隻雀......
淡水 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-18-11, 11:26 AM   #29
忍者
God of Gamer

註冊日期: Oct 2002
PSN  IDchanryo
XBox Live Gamertagchanryo
引用:
作者: 淡水 查看文章
想玩返第一集, 但唔想打DMD隻雀......
基本上所有大佬都係要用雙鎗磨血....
諗返起都想死....隻雀我應該打左成個下晝...

舊 10-18-11, 11:38 AM   #30
淡水
Crazy Gamer

引用:
作者: 忍者 查看文章
基本上所有大佬都係要用雙鎗磨血....
諗返起都想死....隻雀我應該打左成個下晝...
當年時間多的是, 寧願一時失手被秒, 都唔磨鎗
但海盜船上打雀真係鎗loop->魔人化鎗->鎗loop...... 悶到
舊 10-18-11, 12:29 PM   #31
darkvolver
頹冗

註冊日期: Oct 2005
PSN  IDhwong909
引用:
作者: 一一 查看文章
要來既, 始終要來
要買既,始終要買

舊 10-18-11, 01:13 PM   #32
shodanng2
Ultimate Gamer
留言太密會比人ban

註冊日期: Feb 2011
3DS Friend Code1891 1135 7643
PSN  IDshodanng
XBox Live Gamertagdanng360
如果做到ICO/汪達HD化個種質素
HUD重新執過唔係爆格圖
又流暢
咁就會ok既
否則不如唔好出
shodanng2 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-18-11, 01:18 PM   #33
強化人間ですの~★
鋼の救世主ですの!
↘ルルティエ

註冊日期: Mar 2002
Nintendo Switch ID8445-2408-9599
3DS Friend Code4768 8206 2595
PSN  IDTrombeElzam
XBox Live Gamertagtrombeningen
DMC有2?唔係得134架咩

Apple Mobile Device Support 加入同伴了!
Apple Software Update 加入同伴了!
MobileMe 加入同伴了!
Apple Application Support 加入同伴了!
Apple Software Update 召喚了 Safari!
Apple Software Update  召喚了 iPhone軟體!
C85 count
強化人間ですの~★ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-18-11, 01:22 PM   #34
他一個人

註冊日期: Nov 2007
PSN  IDNextgo_by_haseo
出得一次自然會出第二次
唔洗曬咁多資源又可以用返舊作囉去賣
真係識做生意
不過冇預其噤快又開始出另一張hd化作品
但發售地方只公佈歐美個區
唔知幾時會先到日本及亞洲個邊
他一個人 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-18-11, 01:23 PM   #35
他一個人

註冊日期: Nov 2007
PSN  IDNextgo_by_haseo
引用:
作者: shodanng2 查看文章
如果做到ICO/汪達HD化個種質素
HUD重新執過唔係爆格圖
又流暢
咁就會ok既
否則不如唔好出
其實有買過生化個集
都應該知道依個要求係好難達成
他一個人 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-18-11, 01:32 PM   #36
草薙さん
The One

註冊日期: Dec 2003
引用:
作者: 他一個人 查看文章
出得一次自然會出第二次
唔洗曬咁多資源又可以用返舊作囉去賣
真係識做生意
不過冇預其噤快又開始出另一張hd化作品
但發售地方只公佈歐美個區
唔知幾時會先到日本及亞洲個邊
近年CAPCOM ASIA都係拎歐美版做行貨
日本幾時出可以不理

メモリはプライスレス
My Trophy Road
草薙さん 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-18-11, 01:38 PM   #37
now_loading
VanHelsing

註冊日期: Jan 2005
PSN  IDN0W_L0ADlNG
XBox Live Gamertagdiabloex2
鬼舞者HD 應該都冇走雞
不過d 明星版權唔知點計..
now_loading 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-18-11, 02:00 PM   #38
忍者

引用:
作者: 淡水 查看文章
當年時間多的是, 寧願一時失手被秒, 都唔磨鎗
但海盜船上打雀真係鎗loop->魔人化鎗->鎗loop...... 悶到
打晒SECRET MISSION得兩行血
BOSS打中一下扣半行

綠星只可以手上得一粒...要手持多D就好似要打多幾週NORMAL/HARD黎拎(事隔太耐唔知係唔係咁)

根本你連駁血O既機會都冇
隻雞又飛黎飛去,埋唔到身不特止你用榴彈呢D低彈速O既根本唔會中...
散彈硬直相對雙鎗大好易中招...
變魔人個視點睇唔到敵人又係找死...
仲有nightmare....我變身都只係為左避佢O個係掃BEAM->上佢頂降落打佢粒波

最後仲要一次過打返晒幾隻BOSS...不過印象中呢次好似係易打左

第二集DMD MODE LAST BOSS...衝埋佢駁血駁紫星...搞掂...

此篇文章於 10-18-11 02:03 PM 被 忍者 編輯。
忍者 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-18-11, 02:14 PM   #39
shodanng2
留言太密會比人ban

註冊日期: Feb 2011
3DS Friend Code1891 1135 7643
PSN  IDshodanng
XBox Live Gamertagdanng360
引用:
作者: 他一個人 查看文章
其實有買過生化個集
都應該知道依個要求係好難達成
所以我未買生化HD
不過我見Bio 4有D 2D介面圖都執過黎無起格
shodanng2 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-18-11, 02:26 PM   #40
啤梨王子
The One
過氣萬人迷

註冊日期: Mar 2003
PSN  IDPear_Prince
又好似執得幾ok
應該都會買黎爆次機

Waiting around for somebody to change your life for you is a loser's game.
If you want a great friend, you've got to be a great friend; if you want a great partner,you've got to be a great partner.
啤梨王子 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-18-11, 03:22 PM   #41
DevilElvis
The One
還我香港!!

註冊日期: Aug 2002
3DS Friend Code5386 8293 2357
PSN  IDDevilElvis
引用:
作者: 強化人間ですの~★ 查看文章
DMC有2?唔係得134架咩
你當人家老o左齋射豆鎗就過關很不爽嗎

所謂的自由,就是被別人討厭。有人討厭你,正是你行使自由、依照自己的生活方針過日子的標記。為什麼人一直無法改變?為什麼我們總是活在別人的期待之下?為什麼無法真實感受到幸福?或許是因為,我們缺少了被別人討厭的勇氣.....
DevilElvis 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-18-11, 04:14 PM   #42
是但啦

註冊日期: Mar 2004
引用:
作者: 忍者 查看文章
打晒SECRET MISSION得兩行血
BOSS打中一下扣半行

綠星只可以手上得一粒...要手持多D就好似要打多幾週NORMAL/HARD黎拎(事隔太耐唔知係唔係咁)

根本你連駁血O既機會都冇
隻雞又飛黎飛去,埋唔到身不特止你用榴彈呢D低彈速O既根本唔會中...
散彈硬直相對雙鎗大好易中招...
變魔人個視點睇唔到敵人又係找死...
仲有nightmare....我變身都只係為左避佢O個係掃BEAM->上佢頂降落打佢粒波

最後仲要一次過打返晒幾隻BOSS...不過印象中呢次好似係易打左

第二集DMD MODE LAST BOSS...衝埋佢駁血駁紫星...搞掂...
十年前初玩DMD,就已經知道咗道具喺DMD裏面基本上係等如多餘……最深刻係打黑騎士被一招打走兩行血,前後三日五十幾個鐘先過到DMD拎無限魔力……
是但啦 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-18-11, 04:40 PM   #43
忍者

引用:
作者: 是但啦 查看文章
十年前初玩DMD,就已經知道咗道具喺DMD裏面基本上係等如多餘……最深刻係打黑騎士被一招打走兩行血,前後三日五十幾個鐘先過到DMD拎無限魔力……
總之打到好地獄...
所以個SAVE一直KEEP 住 BACKUP宜家入埋部P3度...

舊 10-18-11, 05:58 PM   #44
LeUnG0o0
麥仔

註冊日期: Aug 2009
PSN  IDLeUnG0o0
d隻野應該會有成就獎盃吧@@不過如果有唔知又係唔係 X 3@@
LeUnG0o0 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-18-11, 10:27 PM   #45
淡水
Crazy Gamer

4集個人評價:
1: 當年好震憾的佳作, 但今時今日再玩返DMD會難到嘔血, 而且過左DMC3,4之後應該會感到操作單調
2: hard玩唔到一半就封印, 原因嘛
3: 2之後痛定思痛, 操作完成度很高, 但唯有DMD 最終的vergil唔識打......
4: 不過不失, 應該說在3之後已沒甚驚喜, 總算能完成DMD
舊 10-19-11, 12:15 AM   #46
IDGAF
The One

註冊日期: Sep 2002
只玩過PS2第一集,
未玩過2同3集,HD版應該都會買。

DMC4先買了PS3版但無打爆,
後來買XBOX360時因為有一個美版CAPCOM 3合一合集,重要$299有交易(DR1+LP1加強版+DMC4)就再買了,
PS3版就一直無補回獎盃系統,XBOX360雖然本身有成就可以解,但同樣未玩…

舊 11-01-11, 12:19 PM   #47
草薙さん
The One

註冊日期: Dec 2003
日本國內發表,發售日/價格未定

【未定】[PS3/360] カプコン「デビルメイクライ HDコレクション」価格未定
■開発状況70% 新要素やおまけとかとくに記載なし

メモリはプライスレス
My Trophy Road
草薙さん 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-01-11, 12:57 PM   #48
Sito
人修羅

註冊日期: Mar 2011
買來玩下高清金子一馬魔人都值啦
Sito 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-01-11, 10:39 PM   #49
Terry仔

註冊日期: Feb 2003
引用:
作者: 草薙さん 查看文章
日本國內發表,發售日/價格未定

【未定】[PS3/360] カプコン「デビルメイクライ HDコレクション」価格未定
■開発状況70% 新要素やおまけとかとくに記載なし
開發度70%
係唔係等於so far無做過任何野?
Terry仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-04-11, 12:09 PM   #50
王小虎

註冊日期: Apr 2002

王小虎 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[多機種] [PS4 XB1]DmC Devil May Cry: Definitive Edition 2015年3月17日発売決定! steve 電視遊戲討論版 1109 03-23-15 06:40 PM
Devil May Cry 3 PC版 romrom2004 PC電腦遊戲討論版 15 06-24-06 09:20 PM
Devil May Cry 3 一問 aallkkss 電視遊戲討論版 3 09-13-05 09:41 AM
[PS2]Devil May Cry 3 In Motion ? neo2046 電視遊戲討論版 34 03-04-04 11:33 AM
Devil May Cry Bahamut 收藏品討論版 14 01-27-04 11:05 PM

現在的時間是 12:06 PM

手機版 | APP版