Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 攻略及心得交流區

主題工具 顯示模式
舊 11-14-09, 12:34 PM   #401
pet3
The One

註冊日期: Oct 2007
引用:
作者: YeeeSSS 查看文章
行版無日版的予約特典ash 服
toa 衣服 ?

早買的話 港服有成個半月免費發放了算係咁啦

---------------------

筆記
2周開始時間是173:06
要在188:06之前完成2周

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, P3F(9月?)
FGO 目標預算
7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊,3月仇瑪麗
pet3 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-14-09, 12:36 PM   #402
fantasy俊仔
God of Gamer
酒持ってこいにゃーっ

註冊日期: Aug 2006
Wii U IDRealityFantasy
Nintendo Switch ID4064 9412 4240
3DS Friend Code0430 8383 4001
PSN  IDRealityFantasy
XBox Live GamertagFrancisFantasy
引用:
行版無日版的予約特典ash 服
?
上PSN HK 咪有DLC

引用:
作者: pet3 查看文章
toa 衣服 ?

早買的話 港服有成個半月免費發放了算係咁啦
取消咗啦? 好耐冇上PSN 睇

fantasy俊仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-14-09, 12:37 PM   #403
pet3
The One

引用:
作者: fantasy俊仔 查看文章
?
上PSN HK 咪有DLC
好像無左了

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, P3F(9月?)
FGO 目標預算
7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊,3月仇瑪麗
舊 11-15-09, 12:20 AM   #404
YeeeSSS
Crazy Gamer
瀬戸内海

註冊日期: Dec 2001
嗚.........
有無人可以借個a/c 我dl 返?><

ARM ARM 先買炸隻2手.......
YeeeSSS 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-15-09, 01:56 AM   #405
pet3
The One

15小時完成~

道具圖鑑

----------------------------
怪物圖鑑

-----------------------
稱號
料理對決
全圖鑒

---------------------------

我差這一些就白金了

努力白金呀

FGO 目標預算

此篇文章於 11-17-09 07:54 PM 被 pet3 編輯。
舊 11-15-09, 03:34 AM   #406
fantasy俊仔
God of Gamer
酒持ってこいにゃーっ

註冊日期: Aug 2006
Wii U IDRealityFantasy
Nintendo Switch ID4064 9412 4240
3DS Friend Code0430 8383 4001
PSN  IDRealityFantasy
XBox Live GamertagFrancisFantasy
引用:
嗚.........
有無人可以借個a/c 我dl 返?><

ARM ARM 先買炸隻2手.......
我啱啱上去睇真係冇咗,

就算借acc 俾你都dl 唔到, 而且3唔識7 點會借俾你

fantasy俊仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-15-09, 04:40 AM   #407
pet3
The One

引用:
作者: fantasy俊仔 查看文章
我啱啱上去睇真係冇咗,

就算借acc 俾你都dl 唔到, 而且3唔識7 點會借俾你
無錯

而且又不是借一下借就可以
要一直保持登記先得
即係哂緊我地一個位(psn 只可以5台)

FGO 目標預算
舊 11-15-09, 09:24 AM   #408
YeeeSSS
Crazy Gamer
瀬戸内海

註冊日期: Dec 2001
唔唔,咁hkpsn 同jppsn 的dlc 係咪同一個file?
我在hkpsn 買左d 野,去日本又買d 野會唔會可以一齊用?
YeeeSSS 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-15-09, 01:25 PM   #409
pet3
The One

引用:
唔唔,咁hkpsn 同jppsn 的dlc 係咪同一個file?
我在hkpsn 買左d 野,去日本又買d 野會唔會可以一齊用?
例如 你的主帳戶是hk
你在hk 買的東西當然用到
在日服買了的東西安裝後 可以在港服用(條件是你玩的版本是日版行版一樣)
還有就是 主機要同時有這2個帳戶的登入資料
如果你刪了其中一個的話就開唔番

TOV 就是日版行版(就是只轉封面)
像小小大星球果D
一定要分清楚

-------------------------------------------
點先做到全SAVE 點架

跟足都無反應

FGO 目標預算

此篇文章於 11-15-09 10:33 PM 被 pet3 編輯。
舊 11-16-09, 02:11 PM   #410
daihamlop
Ultimate Gamer
頭像就係我隻新貓仔

註冊日期: May 2005
PSN  IDdaihamlop
引用:
作者: daihamlop 查看文章
To: Pet/機場/lunar

呢個網入面可以DL一份excel file比你check番啲save point

http://www26.atwiki.jp/vesperia/page...ml#id_37126e06

中間左右叫:
記憶術式チェックシート:添付ファイル「ToV_記憶術式めぐり(PS3版).xls」(090929)

自己print出嚟對...
記住, 要同一週去晒全部save point 先計
引用:
-------------------------------------------
點先做到全SAVE 點架

跟足都無反應
我已經驚死你哋揾唔齊
俾埋link你, 叫你print出嚟對住揾

唔通真係要人企喺係側邊睇住你玩咩...

個list就一定啱, 唔洗懷疑

講咁多把鬼咩, 整個PSN Portable ID見人先講, 用PS3睇BD無Trophy, 阿毛
自己啱玩嘅games就二千都買, 唔啱嘅兩舊都唔俾
daihamlop 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-16-09, 03:38 PM   #411
pet3
The One

引用:
我已經驚死你哋揾唔齊
俾埋link你, 叫你print出嚟對住揾

唔通真係要人企喺係側邊睇住你玩咩...

個list就一定啱, 唔洗懷疑

我就是睇住做都唔得

這是bug (指

2周還在試

FGO 目標預算
舊 11-16-09, 08:52 PM   #412
chh622
Insane Gamer

註冊日期: Oct 2005
終於用尤利打完200人斬,拎左個技能スタンドアロン,請問有咩用?
ステータスガード那個状態変化係指中毒定能力上升下降果D?

此篇文章於 11-16-09 08:58 PM 被 chh622 編輯。
chh622 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-17-09, 12:41 AM   #413
firegun
Senior Gamer

註冊日期: Mar 2002
PSN  IDben520
help..ORZ
岩岩打第3個boss打好耐都唔夠打....有咩心得...=.=
條龍好屈WO ...係我lv太低...都lv16 ga la ...
自問差多集集tale都有玩..都未試過打開頭D BOSS都咁辛苦...../_\

firegun 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-17-09, 12:47 AM   #414
daihamlop
頭像就係我隻新貓仔

引用:
作者: chh622 查看文章
終於用尤利打完200人斬,拎左個技能スタンドアロン,請問有咩用?
ステータスガード那個状態変化係指中毒定能力上升下降果D?
スタンドアロン = stand ALONE

講咁多把鬼咩, 整個PSN Portable ID見人先講, 用PS3睇BD無Trophy, 阿毛
舊 11-17-09, 11:04 AM   #415
pet3
The One

引用:
作者: firegun 查看文章
help..ORZ
岩岩打第3個boss打好耐都唔夠打....有咩心得...=.=
條龍好屈WO ...係我lv太低...都lv16 ga la ...
自問差多集集tale都有玩..都未試過打開頭D BOSS都咁辛苦...../_\
有麻疹花果個?

你轉用莉塔 係後邊係咁放 水魔法(最好用中級)
直接整停佢比其他電腦斬

另外爆氣用LV 1 爆
之後係咁出魔法洗死佢

提一提
低級火球 超強
用到3500之後 射10粒.......

加上後期的詠唱時間減少之類的道具和技能

已經變到 接近0詠唱(仲要射10粒 1對1 超強

FGO 目標預算
舊 11-17-09, 12:40 PM   #416
firegun

引用:
有麻疹花果個?

你轉用莉塔 係後邊係咁放 水魔法(最好用中級)
直接整停佢比其他電腦斬

另外爆氣用LV 1 爆
之後係咁出魔法洗死佢

提一提
低級火球 超強
用到3500之後 射10粒.......

加上後期的詠唱時間減少之類的道具和技能

已經變到 接近0詠唱(仲要射10粒 1對1 超強
noted, but i only lv 16..seem not yet have the water magic lv2..
and i have check the boss , his weakess should be fire ??
why not use fire magic to kill ?
should i go up lv until learn the lv2 magic first ??...
yesterday played so many time and really feel he is too strong

舊 11-17-09, 12:47 PM   #417
pet3
The One

引用:
noted, but i only lv 16..seem not yet have the water magic lv2..
and i have check the boss , his weakess should be fire ??
why not use fire magic to kill ?
should i go up lv until learn the lv2 magic first ??...
yesterday played so many time and really feel he is too strong
英文苦手OTL[引用某版主的說]這裡是中文論壇 ,要講野就用中文[引用某版主的說]
加油升LV 吧

FGO 目標預算
舊 11-17-09, 12:55 PM   #418
IDGAF
The One

註冊日期: Sep 2002
引用:
help..ORZ
好難明咩係第3個boss喎,因為有時有D巨大怪獸都好勁,
不如形容下個場地,同劇情啦。

TALES OF系列我都買咗好多集(PSP、DS、GC、PS2出的都買了),
不過有真正認真玩就只有宜家呢集的TOV… (獎盃系統真偉大)
我覺得TOV唔算難玩,不過要完成獎盃就好煩,特別係D SECRET MISSION。
另外,戰鬥可取得的EXP好似比其他RPG GAME的設定低,
打了近7X小時都係得LV4X左右,但係金錢又唔難儲夠晒買武器、道具、合成。
可能刻意整得難D,等D一般玩家買收費DLC快速升LV、儲東西吧。

舊 11-17-09, 01:02 PM   #419
daihamlop
頭像就係我隻新貓仔

引用:
作者: 機場美少年 查看文章
TALES OF系列我都買咗好多集(PSP、DS、GC、PS2出的都買了),
不過有真正認真玩就只有宜家呢集的TOV… (獎盃系統真偉大)
我反而最中意TOD1,2...個人認為故事前因後果最夾
同嗰時TOD2有中文, 我睇故事睇到汁都撈埋

舊 11-17-09, 01:29 PM   #420
pet3
The One

引用:

我覺得TOV唔算難玩,不過要完成獎盃就好煩,特別係D SECRET MISSION。
另外,戰鬥可取得的EXP好似比其他RPG GAME的設定低,
打了近7X小時都係得LV4X左右,但係金錢又唔難儲夠晒買武器、道具、合成。
可能刻意整得難D,等D一般玩家買收費DLC快速升LV、儲東西吧。
因為2周比你玩金錢2倍
經驗10倍

另外道具可以加成

不過......

金錢2倍點計

2周 選2倍
4個人也安裝 2倍

是a x (2+2+2+2+2) =a x10 ?
還是a x2x2x2x2x2 = ?

FGO 目標預算
舊 11-17-09, 01:39 PM   #421
firegun

引用:

just the boss related to the secret mission 3,
withthe flower arround which can make the boss dizzy,
the boss is a giant wolf with 2 small wolf...
really feel quite difficult to win

舊 11-17-09, 01:44 PM   #422
IDGAF
The One

引用:
我反而最中意TOD1,2...個人認為故事前因後果最夾
同嗰時TOD2有中文, 我睇故事睇到汁都撈埋
TOD2中文版我有買,不過玩到3/4左右就無玩…
果排又係太多GAME玩,一旦放低咗就好難再投入玩返,
所以獎盃系統真係好適合RPG GAME,等你有個目標完成晒隻GAME一次先。

引用:
因為2周比你玩金錢2倍
經驗10倍

另外道具可以加成

不過......

金錢2倍點計

2周 選2倍
4個人也安裝 2倍

是a x (2+2+2+2+2) =a x10 ?
還是a x2x2x2x2x2 = ?
其實隻GAME入面都有D裝飾品可以加1.5-2倍錢、10-20%GRADE,
如果同時裝都係照數量倍增定當重覆無分別?

其實D LV200、儲錢係咪都應該帶到2週目先達成有效率D?

舊 11-17-09, 01:51 PM   #423
daihamlop
頭像就係我隻新貓仔

引用:
其實隻GAME入面都有D裝飾品可以加1.5-2倍錢、10-20%GRADE,
如果同時裝都係照數量倍增定當重覆無分別?

其實D LV200、儲錢係咪都應該帶到2週目先達成有效率D?
錢, Grade D裝飾品可以加乘

Lv200, 用10 X exp...唔係好痛苦

舊 11-17-09, 02:16 PM   #424
IDGAF
The One

引用:
just the boss related to the secret mission 3,
withthe flower arround which can make the boss dizzy,
the boss is a giant wolf with 2 small wolf...
really feel quite difficult to win
果隻BOSS要殺就好易,要達成條件就煩D,
你SET D隊友唔接近敵人、主力回復,殺咗D細狼先。
之後你用主角YURI,用R1 LOCK去D花做目標,
按L2係個場跑去D花附近(花後方)引佢衝埋嚟,
等的期間可以按正方防禦佢D攻擊等機會先攻略D花,
或者等佢攻擊D隊友又係D花附近時用遠距離攻擊D花,
整暈佢,如果出咗GREAT字樣即係成功達到SECRET MISSION目標,
之後入MENU改戰術做全攻形KO佢就得。

舊 11-17-09, 03:57 PM   #425
firegun

引用:
果隻BOSS要殺就好易,要達成條件就煩D,
你SET D隊友唔接近敵人、主力回復,殺咗D細狼先。
之後你用主角YURI,用R1 LOCK去D花做目標,
按L2係個場跑去D花附近(花後方)引佢衝埋嚟,
等的期間可以按正方防禦佢D攻擊等機會先攻略D花,
或者等佢攻擊D隊友又係D花附近時用遠距離攻擊D花,
整暈佢,如果出咗GREAT字樣即係成功達到SECRET MISSION目標,
之後入MENU改戰術做全攻形KO佢就得。
not mention to complete the secret mission,
i even cant kill the boss..
is my lv too low ?? only 16

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[動畫] 劇場版「Tales of Vesperia ~The First Strike ~」BD/DVD化 5月28日発売 imgahou 日本動漫畫討論版 122 06-19-10 10:18 AM
[ETC] 傳說系列又註冊新商標 romrom2004 電視遊戲討論版 23 04-01-09 01:32 PM

現在的時間是 01:11 AM

手機版 | APP版