Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 11-13-13, 12:14 PM   #401
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
引用:
作者: 費比加拿斯 查看文章
小千都配得幾好.
指中文版?
我覺得聲調有d幼過頭
由手機版發出
真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-10-13, 04:01 PM   #402
supermanlady
The One
あかん

註冊日期: Aug 2003
はたらく魔王さま! (全6巻)
巻数    初動       累計     発売日
      BD(DVD)    BD(DVD)
01巻 *9,720(*2,119) 12,521(*2,510) 13.07.03 ※合計 15,031枚
02巻 *8,680(*1,444) *9,775(**,***) 13.08.07 ※合計 11,219枚
03巻 *8,362(*1,487) *9,104(**,***) 13.09.04 ※合計 10,591枚
04巻 *8,281(*1,558) *9,040(**,***) 13.10.02 ※合計 10,598枚
05巻 *7,930(*1,192) *8,730(**,***) 13.11.06 ※合計 *9,922枚
06巻 *8,717(*1,592) **,***(**,***) 13.12.04

此篇文章於 12-10-13 04:07 PM 被 supermanlady 編輯。
supermanlady 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-10-15, 09:58 PM   #403
事丫娃些
God of Gamer
京アニに祈りを

註冊日期: Apr 2004

◆029's comment
祝・3000タイトル突破!!
夏だ!海だ!太ももだ!という訳で夏な感じをイメージして描きました。あえて胸には触れないでおくね。

http://dengekibunko.dengeki.com/3000/character/09/02/
事丫娃些 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-13-16, 11:09 PM   #404
The One
あかん

http://maousama.jp/video.html
引用:
はたらく魔王さま! Blu-ray コンパクト・コレクション

収録話数:第1話~第13話
発売日:2016年12月21日
価格:¥18,000(本体)+税

【仕様】
本編ディスク2枚組
片面2層/映像:MPEG-4 AVC /16:9ワイドスクリーン / 1080p /音声:リニアPCM 2ch ステレオ

特典
★原作イラスト/キャラクターデザイン原案:029描きおろし三方背ケース付き
※本商品には、発売中の単巻商品「はたらく魔王さま!」Blu-ray DiscならびにDVD第1巻~第6巻に収録されていた映像特典・音声特典は収録されておりません。
また、単巻商品の初回限定生産仕様に同梱していた12Pカラー解説リーフレットも付属致しません。

舊 10-13-16, 11:13 PM   #405
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

註冊日期: Sep 2004
3DS Friend Code4897 6540 2372
PSN  IDKYOK12JP
我想睇二期....

Fate/GO ID 335,820,884
GN00508771 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-14-16, 06:15 PM   #406
RPG之鬼

註冊日期: Sep 2002
引用:
作者: GN00508771 查看文章
我想睇二期....
x2

勇者同魔王的孩子很可愛

舊 11-18-16, 06:13 PM   #407
The One
あかん

カーテン魂C91
はたらく魔王さま! 描き下ろし 抱き枕カバー
http://www.curtain-damashii.com/item...low_maousama1/
引用:
舊 11-22-16, 09:06 PM   #408
The One
あかん

12/21発売・TVアニメ「はたらく魔王さま! Blu-ray コンパクト・コレクション」のジャケットデザインが出来上がりました! 店舗別のオリジナル特典もいくつか追加になっています。
http://maousama.jp/video.html

引用:

舊 03-06-21, 08:09 PM   #409
十一月
Game Master

2期決定

十一月 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-06-21, 10:39 PM   #410
clanyuen1
Crazy Gamer

註冊日期: Feb 2002
XBox Live Gamertagclan3
劇情冇眼睇,咁都出到2期.....

放心!高空工作,1人工作,10號風球出事你都有份,但公司唔保,
住戶是神,不得反抗...
clanyuen1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-06-21, 10:47 PM   #411
HAKAIDER
neet 人生~~~

註冊日期: Jun 2002
XBox Live GamertagHAKAIDER 99
那個只有A 奶的A 咪里亞已經輸到無生命返應了吧................

聖法氣烏冬

/O/
    (
  <\
 ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄
貴介公子 一刀兩斷
HAKAIDER 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-06-21, 11:01 PM   #412
Kinny Riddle
Game Master

註冊日期: Jun 2006
等咗成8年終於有二期

Kinny Riddle 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-07-21, 01:36 AM   #413
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

後期故事搞到咁⋯ 仲出來做乜

舊 03-07-21, 01:44 AM   #414
leungky1
Ultimate Gamer

註冊日期: Jul 2009
一季完最有氣勢嗰陣又唔出
作畫又明顯弱化

依家係咪無野上到位所以挖返出嚟
leungky1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-07-21, 03:49 PM   #415
Game Master

樓上幾位師兄做乜係咁撥冷水?

舊 03-11-21, 06:47 PM   #416
Hunter

註冊日期: Jan 2002
人氣過哂先出2期

不過我都會睇

Hunter 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-11-21, 07:35 PM   #417
肉羊哩咖
griffin611

註冊日期: May 2008
當年好玩嘅另一個大賣點係 J2 啲戲仿,就咁直譯就爭啲。
https://etvhk.fandom.com/wiki/打工吧!魔王大人

此篇文章於 03-11-21 07:38 PM 被 肉羊哩咖 編輯。
肉羊哩咖 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-12-21, 12:07 AM   #418
Game Master

引用:
作者: Hunter 查看文章
人氣過哂先出2期

不過我都會睇
過氣?西方動漫迷唔係咁睇囉,消息一出Reddit動漫台同MAL立即進入亢奮狀態

舊 03-12-21, 12:59 AM   #419
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

引用:
作者: Kinny Riddle 查看文章
樓上幾位師兄做乜係咁撥冷水?
應該乘勝追擊戈陣唔出
然後等後期個故事亂哂龍 過哂氣先來話出

你睇番以前(講緊幾年前)既留言我地都想睇二期
點知等到依家套野爛哂先話出

舊 03-12-21, 04:37 PM   #420
RPG之鬼

註冊日期: Sep 2002
引用:
應該乘勝追擊戈陣唔出

好似no game no life又唔出
大把好嘢唔出到依家冇嘢先翻抄舊嘢
睇嚟日本個市場都唔好得幾多

舊 03-12-21, 04:41 PM   #421
pet3
The One

註冊日期: Oct 2007
引用:
作者: RPG之鬼 查看文章
好似no game no life又唔出
大把好嘢唔出到依家冇嘢先翻抄舊嘢
睇嚟日本個市場都唔好得幾多
遊戲人生的問題是
作者已經...

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO,
FGO 目標預算
7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊,3月仇瑪麗
pet3 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-12-21, 04:50 PM   #422
Game Master

引用:
應該乘勝追擊戈陣唔出

有得出你仲想點呀?

就算你話原作後期好爛,你唔俾動畫製作佢哋去聆聽民意將劇本魔改造優化佢架?

舊 11-10-21, 03:02 PM   #423
武藤遊戲
The One

註冊日期: Nov 2004
Wii U ID(ω・∩(ω・∩(ω
PSN  IDペロペロ(^ω^)
XBox Live Gamertag>_>

029想做大炎上這套先多過異世界

舊 06-03-22, 05:27 AM   #424
武藤遊戲
The One

註冊日期: Nov 2004
Wii U ID(ω・∩(ω・∩(ω
PSN  IDペロペロ(^ω^)
XBox Live Gamertag>_>

粉又要撕書w

舊 06-10-22, 03:22 PM   #425
十一月
Game Master

十一月 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[TVB] "情越海岸線" Slow Boat Home 13/05/13 20:30首播 演出:黃浩然,陳展鵬,陳茵媺,李詩韻,姚子羚,楊明,樂瞳,岳華 Busconcamp Neo Entertainment TREND 28 06-02-13 03:21 AM
[動畫] 機動戦士ガンダム00 セカンドシーズン 第13話「メメントモリ攻略戦」 Vol.13 money 日本動漫畫討論版 1005 01-06-09 07:41 PM
3 惡 少 涉 淫 辱 13 歲 女 生 ‧ 事 後 致 電 要 求 「 做 多 次 IamO ~清談館~ 212 07-02-07 06:30 AM
13 種 安 眠 藥 服 後 會 夢 遊 IamO ~清談館~ 15 04-10-07 08:04 PM
GAF 照相館 PHOTO CHALLENGE #13 「和諧」 (2006.05.21-2006.06.13) Winner: KKH 「Harmonizing」 KKH 照相館 32 06-17-06 02:56 AM

現在的時間是 02:22 AM

手機版 | APP版