Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > <<繼續談情>>

主題工具 顯示模式
舊 08-28-08, 11:51 AM   #401
Norm
God of Gamer
=_="""""

註冊日期: Sep 2002
其實樓主都冇咩update,我地冇必要爭論吧...at least等佢有進一步資料先啦

舊 08-28-08, 11:54 AM   #402
斷空我
Crazy Gamer

註冊日期: Feb 2005
引用:
作者: Middle 查看文章
咁都要睇對方係做d 咩o既......
唔係佢背住做開某d 野、我就要唔信對方嘛?
人總有私隱、甚或自己o既世界。
而且背住做,如果之後會講返,情況又唔同。
同埋自己本身信唔信對方唔會做d 對唔住自己o既事,又係互信成唔成立o既一大要點
或者咁講, 我個人會喜歡將所有野同我伴侶分享~
基本上我都無咩不良嗜好~
我認為, 雖然生活上總有唔相同既地方, 總有d野係你想但我唔喜歡, 但係我絕唔會用"驚佢嬲"而唔同對方講, or做左唔俾佢知~
只要我覺得係啱既野, 我會同對方分享, 知道對方既諗法, 同時都要讓對方知道我諗法~
我認為, 共同既價值觀係必需, 而且係必定要經過協調; 否則, "背住做"就等於陽奉陰違~
同時, 我亦相信: 一次不忠, 百次不用~
斷空我 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-28-08, 12:08 PM   #403
綾小路雷太

註冊日期: Aug 2005
引用:
作者: DevilElvis 查看文章
要全貌?我都講過啦,找私家偵探起底咪得囉

E個討論係基於樓主講出o黎,我信 - 就討論,唔信或質疑的人你討論o黎做乜?
老實講,知唔知件事全貌,同選唔選擇用一個武斷既邏輯去討論一個議題
係冇絕對關係的
你可以唔知道件事件全貌,但唔會下下出POST都去咁盡咁武斷
相反,就算俾你知件事全貌又點?你要武斷同非理性的話,冇人禁得你住

所以我既重點唔係在於知道全貌與否,而係是否需要太著眼於對錯
同埋,著眼左,係咪又對件事有幫助呢?

重申,我地而家係討論問題既解決方法,而唔係去做判官決定男女雙方的對錯啊

綾小路雷太 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-28-08, 12:23 PM   #404
Middle
Moderator
K歌之王

註冊日期: Oct 2003
引用:
兩方的對錯問題(全面睇?那說"女方的可能"不像就是護航嗎),版大你理解下
我只係覺得,有人提正面意見,
有人提反面意見平衡,咁樣討論會比較多元d ;
同時提出一方面意見、就唔等於係支持某一方嘛,
可以係我都明白正面意見、又提下反面意見引發思考ja

引用:
作者: 斷空我 查看文章
或者咁講, 我個人會喜歡將所有野同我伴侶分享~
基本上我都無咩不良嗜好~
我認為, 雖然生活上總有唔相同既地方, 總有d野係你想但我唔喜歡, 但係我絕唔會用"驚佢嬲"而唔同對方講, or做左唔俾佢知~
只要我覺得係啱既野, 我會同對方分享, 知道對方既諗法, 同時都要讓對方知道我諗法~
我認為, 共同既價值觀係必需, 而且係必定要經過協調; 否則, "背住做"就等於陽奉陰違~
同時, 我亦相信: 一次不忠, 百次不用~
或者我比較相信,唔會第一步就會完全協調,
又唔會人人第一下子就能夠完全百份百坦誠(幾愛都好喇)
有時係先經過一d 呃呃氹氹、o係成長當中慢慢了解/明白更多,先修成正果 
一次不忠百次不用,其實係好嚴格o既要求,尤其係對人類呢種善變(變壞或變好)o既動物唻講......

btw,背住做o既野,都未必係指做唔好o野ja

My BlogFacebook微博
Middle 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-28-08, 12:30 PM   #405
IamO
無聊人一號

註冊日期: Aug 2003
都是同一句說話,
愛情沒有絕對的"錯"與"對"

大家都可以發表自己對此事的感覺,
也可以發表自己覺得可能發生的後續事情

你想要討論區,還是造勢晚會??????

舊 08-28-08, 01:05 PM   #406
>>>>>劉伯<<<<<
The One
業餘歌手

註冊日期: Apr 2004
PSN  IDlauhenry
XBox Live Gamertaglauchai
引用:
作者: IamO 查看文章
都是同一句說話,

我一向都係咁睇
對又如何, 錯又如何?
你愛他, 他錯了又如何?, 還是愛他!
你不愛他, 就算錯的是你, 你也會離開

舊 08-28-08, 01:07 PM   #407
綾小路雷太

引用:
作者: IamO 查看文章
都是同一句說話,

其實唔只愛情,人同人之間既關係要分對錯就會變質

但係睇到你講造勢晚會,我突然間諗到下面呢句:

[鈴聲mode]妹妹仔最無恥!妹妹仔最無恥!妹妹仔最無恥!無恥!無恥!無恥![/鈴聲mode]
舊 08-28-08, 01:09 PM   #408
The One
業餘歌手

引用:
作者: 綾小路雷太 查看文章

[鈴聲mode]妹妹仔最無恥!妹妹仔最無恥!妹妹仔最無恥!無恥!無恥!無恥![/鈴聲mode]
O RLY?

請再諗深D同現實D

舊 08-28-08, 01:19 PM   #409
綾小路雷太

引用:
作者: lauchai 查看文章
O RLY?

請再諗深D同現實D
唔諗呀! 我都有野煩呀,岩岩新鮮滾熱辣

你講啦
舊 08-28-08, 01:32 PM   #410
The One
業餘歌手

廢人廢語, 不聽也罷

舊 08-28-08, 01:40 PM   #411
oogami
帝國華擊團

註冊日期: Aug 2002
各位... 留番啖氣, 等樓主update後, 睇下有無野可以幫到樓主啦.

- 做工務員之路 -
oogami 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-28-08, 02:33 PM   #412
鐵拳浪子
Insane Gamer

註冊日期: Oct 2007
PSN  IDironfist0507
XBox Live GamertagIron fist57
引用:

浸豬籠!! 浸豬籠!! 浸豬籠!! 浸豬籠!! 浸豬籠!! 浸豬籠!! 浸豬籠!!
鐵拳浪子 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-28-08, 02:40 PM   #413
POKA
Banned

註冊日期: Aug 2008
引用:
廢人廢語, 不聽也罷
又一單樓主走佬案。。
POKA 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-28-08, 02:43 PM   #414
DevilElvis
The One
還我香港!!

註冊日期: Aug 2002
3DS Friend Code5386 8293 2357
PSN  IDDevilElvis
行開一陣,又變o左抽水樂園

都係聽Norm講離開好

所謂的自由,就是被別人討厭。有人討厭你,正是你行使自由、依照自己的生活方針過日子的標記。為什麼人一直無法改變?為什麼我們總是活在別人的期待之下?為什麼無法真實感受到幸福?或許是因為,我們缺少了被別人討厭的勇氣.....
DevilElvis 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-28-08, 03:01 PM   #415
The One
業餘歌手

引用:
行開一陣,又變o左抽水樂園

都係聽Norm講離開好
似乎係抽插多於抽水呢
希望樓主不會一去不返吧

舊 08-28-08, 03:42 PM   #416
綾小路雷太

引用:
似乎係抽插多於抽水呢
希望樓主不會一去不返吧
攪下爛GAG者,對唔住囉
舊 08-28-08, 03:51 PM   #417
牛仔‧骨
Game Master

註冊日期: Jul 2007
引用:

你唔對"朋友"設下界線或太好,會中招咖
比人食住上果陣
因我而家都中緊

舊 08-28-08, 03:52 PM   #418
The One
業餘歌手

引用:
作者: 牛仔‧骨 查看文章
比人食住上果陣
因我而家都中緊
中左招就咪講啦

舊 08-28-08, 04:03 PM   #419
綾小路雷太

引用:
比人食住上果陣
因我而家都中緊
即係點?去到某D位要計返清楚?定點?
舊 08-28-08, 04:28 PM   #420
Corex
↘ 飛行甲板に直撃

註冊日期: Jan 2003
3DS Friend Code0189 9216 9190
評分down

/ 兒子生性病母倍感安慰 \

\ 獅子山下體現香港精神 /

Corex 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-28-08, 04:32 PM   #421
牛仔‧骨
Game Master

註冊日期: Jul 2007
引用:
作者: Corex 查看文章
評分down
資訊達人

舊 08-28-08, 05:33 PM   #422
綾小路雷太

引用:
資訊達人
你單野係點架者牛仔哥

PS有野問下你,收PM
舊 08-28-08, 07:47 PM   #423
李某人
Game Master
初心者

註冊日期: Jun 2004
引用:
即係點?去到某D位要計返清楚?定點?
底線罷...?
比方說不能對人太好之類的...

的確是有需要的呢, 無論是朋友還是情人...

人類因為別人幸福而自己也感到幸福這種事,只不過是望梅止渴而已。
李某人 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-28-08, 08:02 PM   #424
iu fu pig
Ultimate Gamer
塵埃...

註冊日期: Jul 2004
講到"好人"依個問題...
其實咩為止對人好...每個人待人都唔同架喎
某有D人就算覺得自己對人唔好
都好多人覺得佢係大好人...咁有咩計?

P.S.我已被定為衰人好耐...
iu fu pig 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-28-08, 08:23 PM   #425
The One
業餘歌手

好人(對全部人)=紳士淑女
好人(對某一個人)=觀音兵

*男女合用

論壇跳轉