Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 體育版

主題工具 顯示模式
舊 12-25-05, 11:51 PM   #401
平本一樹
Game Master

註冊日期: Sep 2003
我想問湖人VS熱火係香港時間幾點直播?

唔該
平本一樹 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-25-05, 11:57 PM   #402
Zaku
The One

註冊日期: Jul 2002
引用:
作者: 平本一樹
我想問湖人VS熱火係香港時間幾點直播?

唔該
冇 live
Zaku 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-25-05, 11:59 PM   #403
平本一樹
Game Master

引用:
作者: Zaku
冇 live
NBA TV同62台唔係有得直播既嗎?
舊 12-26-05, 12:00 AM   #404
Zaku
The One

引用:
NBA TV同62台唔係有得直播既嗎?
delay 9:00
舊 12-26-05, 12:02 AM   #405
平本一樹
Game Master

引用:
作者: Zaku
delay 9:00
係咪明天早上9點?
舊 12-26-05, 12:03 AM   #406
Zaku
The One

引用:
係咪明天早上9點?
yup~~
舊 12-26-05, 12:06 AM   #407
Penny仔
God of Gamer

註冊日期: Oct 2002
PSN  IDair_penny2002
如果O'neal 同Kobe 都仲打NBA, 相信Kobe Vs Shaq會係每一年Christmas 戲碼
Penny仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-26-05, 12:11 AM   #408
Zaku
The One

引用:
作者: Penny仔
如果O'neal 同Kobe 都仲打NBA, 相信Kobe Vs Shaq會係每一年Christmas 戲碼
我都係咁話~

佢兩個每年聖誕都好唔得閒~
舊 12-26-05, 01:20 AM   #409
POISON

註冊日期: Jan 2005
PSN  IDRayson-GAF2

講起佢兩個....成日都諗起呢幕

舊 12-26-05, 07:10 AM   #410
電車
Crazy Gamer
無錢用

註冊日期: Aug 2002
湖人再次輸俾熱火..........

引用:
等波神好好教訓那個不自量力既肥佬啦

Wade籍這場比賽亦好好向波神學習,對於自己既球技也會有進步
Wade 藉呢場比賽,除左學識一人球隊既弊病,仲學到濫投三分球既壞處。
縱然一個人拿下37分又如何?射八中零既三分球命中率... ... 我不想多說了!
電車 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-26-05, 09:15 AM   #411
Penny仔

註冊日期: Oct 2002
PSN  IDair_penny2002
估唔到最後係GP 爆出黎, 佢對住Jackson 怨氣都唔小
說實話我已一早忘記他的存在
Penny仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-26-05, 09:23 AM   #412
下雪邊界

註冊日期: Apr 2002
說實話的
我的確覺得Wade同Oneal真的要向波神好好學習學習

不過波神由始至終都係得一個遮
普通凡人真係唔可以立亂借神之名黎到自欺欺人
下雪邊界 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-26-05, 10:35 AM   #413
daikoko
Crazy Gamer
Kenneth大哥哥

註冊日期: Feb 2005
Kobe 的確係一個好球員,可惜佢「黏球」能力實在太高,令其他隊友被佢「鋒亡」遮蓋。
Odom 都算係咁,仲可以晌波神「黏球」下拿到14分16籃板,外加6助攻,數據上好似少少蓋過波神添。

不過3分5射0中,同波神不相伯仲。

舊 12-26-05, 11:49 AM   #414
阿聰

註冊日期: Sep 2002
Nintendo Switch ID1803-0934-0218
3DS Friend Code2148 9542 0542
wink

kobe 都算係「波神」?kobe 就真係好波,但係好可惜佢未有耐到呢個級數喇!

村名:任天島島
人名:Andrew
3DS FC: 2148-9542-0542
NS FC: 1803-0934-0218
阿聰 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-26-05, 12:02 PM   #415
柴崎幸
The One
車仔蕃薯

註冊日期: Jun 2002
引用:
作者: 阿聰
kobe 都算係「波神」?kobe 就真係好波,但係好可惜佢未有耐到呢個級數喇!
無錯無錯,波神係應該全面既,唔係得分高就得,仲要識帶起全隊,將球隊實力發揮到極限先算。
柴崎幸 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-26-05, 12:43 PM   #416
daikoko
Crazy Gamer
Kenneth大哥哥

波神 VS 俠客 的結果。

舊 12-26-05, 01:00 PM   #417
電車
Crazy Gamer
無錢用

引用:
作者: daikoko
波神 VS 俠客 的結果。

等 O'Neal 老多兩年,Kobe 就會在 Shaq 面前入樽架啦........

我認為 Kobe 對籃球呢門運動既熟練程度係無容置疑,但係佢個人既修為亦未夠級數。

每位職業籃球員既身手都係經千錘百鍊之中練出黎,之間既差別就在乎其他因素...而 Kobe 既好勝及技術令佢在球壇踏上巔峰,但呢兩三年亦再無乜點進步過。

佢沿用同一打法,曾經希望改變,但最後亦歸回原位,睇怕過多兩三年佢既命運亦同 AI 一樣,一直係得分王榜上常客,不過徘徊在季後賽首輪邊緣.......
舊 12-26-05, 01:06 PM   #418
daikoko
Crazy Gamer
Kenneth大哥哥

引用:
作者: 電車
等 O'Neal 老多兩年,Kobe 就會在 Shaq 面前入樽架啦........

我認為 Kobe 對籃球呢門運動既熟練程度係無容置疑,但係佢個人既修為亦未夠級數。

每位職業籃球員既身手都係經千錘百鍊之中練出黎,之間既差別就在乎其他因素...而 Kobe 既好勝及技術令佢在球壇踏上巔峰,但呢兩三年亦再無乜點進步過。

佢沿用同一打法,曾經希望改變,但最後亦歸回原位,睇怕過多兩三年佢既命運亦同 AI 一樣,一直係得分王榜上常客,不過徘徊在季後賽首輪邊緣.......
咁我覺得Iverson 隊波而家實力平均過以前好多。
又有新AI、CW、Korver、Dalembert ~~
其實已經係五門火砲齊備。

舊 12-26-05, 02:02 PM   #419
dondon
Game Master
XBOX360必玩

XBox Live GamertagDONNOLO
引用:
作者: daikoko
咁我覺得Iverson 隊波而家實力平均過以前好多。
又有新AI、CW、Korver、Dalembert ~~
其實已經係五門火砲齊備。

最慘d後備唔似樣........................salmons今年先叫好d, steven hunter要lee nailon要回番以前的水準都唔知等幾耐, jamal仲唔知幾時出番, 好想見到76ers重振的一日...............

舊 12-26-05, 02:46 PM   #420
啤梨王子
The One
過氣萬人迷

註冊日期: Mar 2003
PSN  IDPear_Prince
今日睇哂成場heats vs lakers
lakers10個進攻真係有8個半係kobe最後take shot
至於好定唔好....有眼睇

另外,如果今場wade唔係第3節一開波就pick up第3犯
我相信湖人未必會同熱火打得咁接近

Waiting around for somebody to change your life for you is a loser's game.
If you want a great friend, you've got to be a great friend; if you want a great partner,you've got to be a great partner.
啤梨王子 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-26-05, 03:27 PM   #421
魚伕
Moderator

註冊日期: Jan 2002
全隊湖人射左21個3分波...只係中得3個...
Kobe同Odom 2個就己經射左其中13個...仲要全部唔中...
唔比熱火炒得多已經算係執身彩....
魚伕 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-26-05, 03:31 PM   #422
POISON

註冊日期: Jan 2005
PSN  IDRayson-GAF2
湖人成隊波得兩個人起手多過十次
波神仲要有成三十次
咁同一個人打晒唔差得遠

舊 12-26-05, 05:27 PM   #423
電車
Crazy Gamer
無錢用

今日係我第一次睇05-06年度 Heat 既比賽。

雖然佢地既目標係要奪標,但感覺上同 Spurs / Pistons 仲有距離,尤其 Spurs 既進攻及防守都比 Heat 來得輕鬆,犀利!!
舊 12-26-05, 05:48 PM   #424
Ricky-S
Game Master
F.I.R.飛兒樂團

高比拜仁率先入選夢幻隊出戰北京奧運

星島日報報道)新一代美國男子籃球隊的核心成員名單將在數周內公布,日前攻下個人紀錄六十二分的湖人球星高比拜仁(相關新聞 - 網站)搶先「爆料」,指他已經接受美國籃協的邀請,成為美國男籃○八年奧運代表隊的首位成員。

「夢幻隊」的招牌在○二年世界籃球錦標賽及○四年奧運被拆後,美國籃協訂下一個「三年翻身計畫」,以同一班球員征戰來年的世界籃球錦標賽以及○八年北京奧運,增強隊員間的合作。高比拜仁透露,他已答應加入這個計畫,以協助美國重振籃壇霸主的雄風。

今季以每場三十二點一分創下個人紀錄的高比拜仁表示︰「我已經接受(美國籃協總裁)科朗哲奴的邀請,只要他一開口,我隨時都可以為國家隊效力。科朗哲奴與卡斯維斯基教練都對我答應入隊而感到興奮。籃球是美國的國技,我個人的日程安排只是其次,重點是我們一定要重奪金牌。」

高比拜仁原定會參加○三年的奧運外圍賽以及○四年雅典奧運,但最終因為傷患以及強姦官司,未能實踐承諾。

那邊廂,科朗哲奴則表示美國隊組軍順利,即將公布為數七至八人的核心名單︰「我們只會讓真心想為國效力的人入隊,核心名單預料會在一月中面世。」

以往的「夢幻隊」每次參加不同賽事都是變換球員與教練團,成員往往只有賽前數周才集合,欠缺合作與默契。為了消除此問題,美國籃協決定只請願意連續三年效力的球員加入新的美國隊,並聘請公爵大學名帥卡斯維斯基主管這個「三年計畫」。

擁有米高佐敦(相關新聞 - 網站)等偉大球星的「夢幻一隊」單憑「即興」演出也能橫掃奧運,但隨茠根廷等講求團隊戰術的國際兵團冒起,美國已不能靠「天才波」百戰百勝。卡斯維斯基教練指出︰「天賦高的球星也可以成為好的團隊球員,我會在美國隊證明這一點。」

新一代的美國隊的首項任務,為在來年八月十九日開打的世界男籃錦標賽重奪錦標。美國隊將在來年七月中開始於新設的永久營地集訓,其後會到中國及南韓進行熱身賽。

==========================================================

【明報專訊】美國男籃總監哥蘭芝奴日前與40名球員會面,並將從中挑選新一屆夢幻隊成員。近期人氣沸騰的高比拜仁(相關新聞 - 網站),據聞已率先入選新夢幻隊。

廣 告

剛於日前創下62分的單場得分新高的高比透露,哥蘭芝奴通知他已入選為夢幻隊其中一員,將會隨隊征戰明年8月在日本舉行的世界賽,和2008年北京奧運。高比表示﹕「哥蘭芝奴詢問過我有關加入夢幻隊的意見,我告訴他沒有問題。最重要的是,我們要奪回金牌﹗」

事實上,高比於此前已入選過美國男籃,但因膝傷和肩傷沒有參加2003年的奧運預選賽,復再因「強姦風波」而無緣參加雅典奧運。在他缺陣下,美國夢幻隊最終在雅典奧運只得銅牌。另外,同為去屆夢幻隊成員的勒邦占士和艾佛遜,亦是哥蘭芝奴考慮球員之列。

風見車仁:今天的我,沒有所謂的極限
赤木軍馬:無人可以超越係我前面
Ricky-S 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-26-05, 06:06 PM   #425
不死game神
Ultimate Gamer
任天堂絕命之使者

註冊日期: Jun 2004
PSN  IDWONG_FAMILY
XBox Live GamertagNintendo
搵kobe打奧運,到時獨食累到隊美國隊咪仲死,有king james is ok吧

任天堂是唯一可以能夠帶你們進入創意無限的遊戲國度,讓你們體會電視遊戲的真正樂趣。雖然我們人數不多,而且四面受敵,但我們絕不氣餒,我們的大門隨時願意為你們打開,墮進電玩遊戲冥界的人喔,趕快回頭是岸唷!
阿們
老任皇者之收藏庫:N64遊戲(over100),GC遊戲(over300),NDS遊戲(over300),Wii日版遊戲(全部)
用手機,識貨之人梗係會用NOKIA啦
打TV同手提game,係路o既人實玩任記o既
不死game神 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
手機鈴聲交流區 Kenji少 手機平板遊戲討論版 193 10-08-07 03:05 PM
YAHOO NBA FANTASY05-06 討論區 Penny仔 體育版 465 04-23-06 03:55 PM
[NDS]牧場物語 Colobocle Station DS 情報&討論區 Vol 2 [美版 2006年6月發售] neo2046 手提遊戲機討論版 187 04-12-06 04:08 PM
NBA 討論區 VOL. 10 - 請轉到 VOL. 11 繼續討論 阿聰 體育版 999 11-29-05 12:21 PM

現在的時間是 04:38 AM

手機版 | APP版