Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 06-02-15, 06:53 PM   #376
holsety
Ultimate Gamer
http://www

註冊日期: Oct 2003
引用:
作者: rictws 查看文章
發覺好人真係難做⋯喺血腥男爵嗰關,做好人條路難度高咁多嘅⋯
幫樹怪吾係重難左咩^^!

舊 06-02-15, 08:22 PM   #377
Noble6
Senior Gamer
自瀆公國統帥

註冊日期: Jul 2012
Wii U IDfox1223
PSN  IDfox1223
XBox Live Gamertagfox1223
考慮梗買ps4版定pc版
想問吓ps4版fps係咪好低同好lag?
見你哋講到好lag吓我睇youtube片又吾係好覺?
係咪pc版流暢d? patch早放d?

舊 06-02-15, 11:08 PM   #378
Endy
Account Locked

註冊日期: Feb 2005
Wii U IDhttps://t.me/pump_up
Nintendo Switch IDCharlesTup
PSN  IDhttps://t.me/pum
XBox Live GamertagCharlesTup
國王的賭局呢個任

我想問下係邊到接...

搵極都唔見...
Endy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-03-15, 09:14 AM   #379
tao08
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2008
有冇邊個網係有哂支線任gei list同埋係中文,搵到個d全部係英文
tao08 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-03-15, 10:33 AM   #380
nakakula
God of Gamer

註冊日期: Apr 2003
Wii U ID
PSN  ID
XBox Live Gamertag
引用:
作者: tao08 查看文章
有冇邊個網係有哂支線任gei list同埋係中文,搵到個d全部係英文
你搵到有英文的 ? 可以 給link嗎 ?

nakakula 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-03-15, 10:35 AM   #381
wuxu
Crazy Gamer
廢材記者

註冊日期: Jan 2004
XBox Live GamertagMikekoala
引用:
作者: Endy 查看文章
國王的賭局呢個任

我想問下係邊到接...

搵極都唔見...
完晒哈爾瑪同凱瑞絲兩個任會自動有。

問我點解會釘控~ 究竟點解要苦楚
我笑住回答~ 講一聲~ 我係我
wuxu 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-03-15, 10:36 AM   #382
Hello MiMi
Game Master

註冊日期: Nov 2011
引用:
作者: Noble6 查看文章
考慮梗買ps4版定pc版
想問吓ps4版fps係咪好低同好lag?
見你哋講到好lag吓我睇youtube片又吾係好覺?
係咪pc版流暢d? patch早放d?
無玩pc 版就好地地
一玩pc 版就覺得ps4 版會好lag
同埋loading time 差一倍。(我已經係普通 7200rpm hdd, 但cpu 就i7, ram 16gb)
Hello MiMi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-03-15, 11:30 AM   #383
Endy
Account Locked

註冊日期: Feb 2005
Wii U IDhttps://t.me/pump_up
Nintendo Switch IDCharlesTup
PSN  IDhttps://t.me/pum
XBox Live GamertagCharlesTup
引用:
作者: wuxu 查看文章
完晒哈爾瑪同凱瑞絲兩個任會自動有。
我就係玩到要搵佢兩個幫手打狂魔果到...

搵到哈先生 , 但搵極都見唔到凱瑞絲...

指示又冇...
Endy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-03-15, 01:59 PM   #384
tao08
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2008
引用:
作者: nakakula 查看文章
你搵到有英文的 ? 可以 給link嗎 ?
http://www.ign.com/games/the-witcher-3/pc-134497
tao08 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-03-15, 03:04 PM   #385
nakakula

Wii U ID
PSN  ID
thx, 依家慘到紅色金色都走左 , 得返條黑色的, 唔知係咪入左獨角獸劇情就返唔到轉頭.. (雖然黑色的連低都除埋)

想問GAME隻有冇 2周目的 ?

舊 06-03-15, 11:41 PM   #386
Faiz_ko
Junior Member

註冊日期: Oct 2013
故事有夠長
好抵玩.....個結局都唔錯
不過好似冇2週目?
Faiz_ko 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-04-15, 06:45 AM   #387
IDGAF
The One

註冊日期: Sep 2002
又有新DLC,
不過玩咁耐我淨係係強盜手上救過一個理髮廳師搵佢轉過一次造型,之後因為地圖太大唔記得佢條村係邊,搵唔返佢…

精英十字弓套裝

https://store.xbox.com/zh-HK/Xbox-On...7-d8d70f7b7254

尼弗迦德護甲套裝

https://store.xbox.com/zh-HK/Xbox-On...b-03a4efb9f4a1

舊 06-04-15, 07:36 AM   #388
IDGAF
The One

無意中解了一個叫What Was That?(迅雷不及掩耳)的秘密成就,
應該係剛好在4秒用完火魔法(RT)>丟炸彈(RB)>反擊/擋(LT,但不是長按,要啱時機)最後再攻擊(我應該係用X制速攻)。
地點係威倫-無人之地附近,
一個有4個怪獸巢穴的地方,
實際上我仲係果個位解埋另一個成就Fire in the Hole(火力十足,15G,利用炸彈摧毀 10 個怪物巢穴。)

有嘢問玩XBOX ONE版的玩家,
平時玩其他XBOX ONE GAME個成就表一般咪有條進度BAR,
去顯示你達成果個成就條件的完成度。(例如,要炸10個怪獸巢穴,你炸咗一個就顯示10%,炸3個就30%咁)
但我玩呢隻GAME又唔見有呢條BAR的?
係本身無,定係因為我買早過正式發售日出的碟版玩落果個SAVE仍然鎖咗呢個功能(因為早個發售日錄的片都唔可以經官方APP正式分享)。

影片link:

https://youtu.be/W0DMeuaNYvM

XBOX ONE The Witcher 3: Wild Hunt
What Was That?(15G)
Attack, counter, cast a Sign and throw a bomb (in any order) in under 4 seconds. (Secret)

XBOX ONE 巫師 3:狂獵
迅雷不及掩耳(15G)
在 4 秒內攻擊、反擊、施展法印、丟炸彈(順序不拘)。

舊 06-04-15, 08:15 AM   #389
IDGAF
The One

引用:
作者: Faiz_ko 查看文章
故事有夠長
好抵玩.....個結局都唔錯
不過好似冇2週目?
咁今集會唔會有D支線任務過咗主線某階段就會變成失敗/不能完成狀態?
因為上集分3大章,一過咗某D位就以後都玩唔到果個支線任務及其後相關任務。

舊 06-04-15, 08:15 AM   #390
nakakula

Wii U ID
PSN  ID
引用:
作者: LEGOCAPTOR 查看文章
又有新DLC,
不過玩咁耐我淨係係強盜手上救過一個理髮廳師搵佢轉過一次造型,之後因為地圖太大唔記得佢條村係邊,搵唔返佢…

髮型屋我搵到5間以上 洗唔洗upload圖俾你 , 佢果D 要行埋去先會顯示出黎有夠白痴

原來又有新的甲 , 去steam睇下即入

引用:
咁今集會唔會有D支線任務過咗主線某階段就會變成失敗/不能完成狀態?
因為上集分3大章,一過咗某D位就以後都玩唔到果個支線任務及其後相關任務。
我已經FAILED左幾個啦, 最好玩左sec quest 先玩main quest
舊 06-04-15, 08:20 AM   #391
IDGAF
The One

引用:
髮型屋我搵到5間以上 洗唔洗upload圖俾你 , 佢果D 要行埋去先會顯示出黎有夠白痴

方便就UP上嚟睇睇~!

我以為返去皇宮就有理髮師,點知無…
其實Yennefer個DLC新造型要去邊度轉?

仲有DLC新盔甲又要去邊搵/買?

暫時都只係玩完威倫地區堆主線任務,可以去第3個地區搵白髮魔女(?)

舊 06-04-15, 08:27 AM   #392
鐵之侍

註冊日期: Apr 2005
引用:

我已經FAILED左幾個啦, 最好玩左sec quest 先玩main quest
這遊戲最討厭之處要記著店子位置,不然找餐死

任務時也要小心可能無意中觸發了其他任務的情節使那任務後來做不了(鎧甲大師這任務中會遇上另一任務的情節,總之不要多手殺了那藍色傢伙)

基本我是支線能做的去做了再做主線,這樣也會輕鬆不少

http://www.gaforum.org/showthread.php?t=240345
鐵之侍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-04-15, 08:36 AM   #393
nakakula

Wii U ID
PSN  ID
引用:
方便就UP上嚟睇睇~!

我以為返去皇宮就有理髮師,點知無…
其實Yennefer個DLC新造型要去邊度轉?

仲有DLC新盔甲又要去邊搵/買?

暫時都只係玩完威倫地區堆主線任務,可以去第3個地區搵白髮魔女(?)
Yen 果個只係option 果度最低.................
新的甲唔知, 舊果件就係一開始條村你救左個商人就有得買

舊 06-04-15, 08:52 AM   #394
nakakula

Wii U ID
PSN  ID

舊 06-04-15, 09:04 AM   #395
IDGAF
The One

引用:
Yen 果個只係option 果度最低.................
新的甲唔知, 舊果件就係一開始條村你救左個商人就有得買
唔該晒~!

舊 06-04-15, 09:41 AM   #396
tylau

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDkeithlau81
買左兩日, 見到一大堆材料覺得好頭痛. 剛打完水井女鬼... 做緊D支任
tylau 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-04-15, 11:54 AM   #397
噹噹dondon
Game Master

註冊日期: Oct 2006
想問下係咪得日版先有日文配音香港有冇得買日版 ps4版
噹噹dondon 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-04-15, 12:03 PM   #398
wuxu
Crazy Gamer
廢材記者

引用:

指示又冇...
嘛…講一講個任務名,我睇下攻略個邊(中文名就得

舊 06-04-15, 12:13 PM   #399
wuxu
Crazy Gamer
廢材記者

引用:

指示又冇...
Oh 我明你講乜,你話係講搵人打狂獵個part的話。
如果未做凱瑞絲個支線,咁佢係右上角個島。
如果已做支線,正常應該係史凱利格個城堡

舊 06-04-15, 04:26 PM   #400
nakakula

Wii U ID
PSN  ID
終於入到 ..............

係自殺王的出面的道具舖

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[3DS] Metroid :Samus Returns (好評發售中) 信長 手提遊戲機討論版 50 12-01-17 01:44 AM
Witcher 2 wing 電視遊戲討論版 149 01-21-16 06:15 PM
[PSV] ハナヤマタよさこいLIVE!l 好評發售中 武藤遊戲 手提遊戲機討論版 6 11-14-14 12:46 AM
[多機種] Skylanders: Swap Force | 好評發售中 david 電視遊戲討論版 7 02-08-14 10:09 AM
The witcher 巫師 雪舟等楊 PC電腦遊戲討論版 1 02-11-08 09:27 AM

現在的時間是 04:19 AM

手機版 | APP版