Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

顯示所有圖片
第一 ... 6 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 26  ... 最後
電視遊戲討論版>[XBLA] 電脳戦機 Virtual On Oratorio Tangram Ver.5.66
小昭Teddy 06:58 PM 05-04-09
作者: 白高達:
Support x 2
成就好易開晒,最難係 10 Ranked Match,因為好難搵到對手 :-)
同朋友相約打rank:-)
柚原konomi 07:46 PM 05-04-09
其實要搵人打都唔算太難...
搵唔到可能因為級數差太多吧??
搵番同自己上下一兩級既會比較易入...

不過打RANK都係同外人打多...
同自己人打都係PLAYER...XD
白高達 09:51 AM 05-05-09
我用 Quick Search 多數都 Search 唔到,今晚試吓其他 Search 法先
Jockey 12:39 PM 05-05-09
XBLA版オラタン5.66配信記念。
DC用ツインスティックをXbox 360向けに改造してみた
http://www.4gamer.net/games/085/G008596/20090501027/
鋼砲小雞雞 01:12 PM 05-05-09
新手報到.....小弟打rank打得好狗的........多多指教XD
小昭Teddy 09:35 PM 05-05-09
頭先俾人用拉登玩先讀槍陰左幾次, 佢好正, 次次等我用飛燕用各種心心起手, 岩岩好個心心令我睇唔到佢射邊個方向射laser, 我一出完招自動跑去撞:-) 不過俾佢陰左我幾次之後就醒水:-)
Montague 01:05 AM 05-06-09
作者: 小昭Teddy:
頭先俾人用拉登玩先讀槍陰左幾次, 佢好正, 次次等我用飛燕用各種心心起手, 岩岩好個心心令我睇唔到佢射邊個方向射laser, 我一出完招自動跑去撞:-) 不過俾佢陰左我幾次之後就醒水:-)
所以次次打raiden我都會用多d空中dash:-)
Akito86 02:56 PM 05-06-09
超好玩, 完全搵返以前ge感覺...比起之後隻marz...
200成就完成, d成就真係堅hea....
不過想知其實隻game有冇d咩禁技/可惡的打法係唔俾用!?譬如gry-voks出核彈ok唔ok, 或者死神爆無敵之類
因為冇打過街機...
小昭Teddy 02:58 PM 05-06-09
作者: Akito86:
超好玩, 完全搵返以前ge感覺...比起之後隻marz...
200成就完成, d成就真係堅hea....
不過想知其實隻game有冇d咩禁技/可惡的打法係唔俾用!?譬如gry-voks出核彈ok唔ok, 或者死神爆無敵之類
因為冇打過街機...
嚴禁就輸果時cut線:-)#

除左呢樣野應該就冇喇, 隻game平衡度做得好好.
柚原konomi 03:14 PM 05-06-09
哈哈...應該冇咩禁...
RANKED 我都冇讓ROUND了...

我都想知我係咁追住人黎斬會唔會係比人禁...~.~
now_loading 03:29 PM 05-06-09
作者: Jockey:
http://www.4gamer.net/games/085/G008596/20090501027/

改得好靘呀... 有d DC復活的感覺+感動:-)
不過 for 1 game only...
小昭Teddy 03:37 PM 05-06-09
作者: 柚原konomi:
哈哈...應該冇咩禁...
RANKED 我都冇讓ROUND了...

我都想知我係咁追住人黎斬會唔會係比人禁...~.~
:-)#

暫時仲未:-)#

我見你用前LW黎追斬, 但我試過有時斬唔停人, 一係甩左lock, 有乜秘訣???
dio21 03:39 PM 05-06-09
作者: Jockey:
這位高手的改造方法好像有點捨易取難
我今天去買糧改,改完再報比大家知
LED 05:32 PM 05-06-09
:-)#

暫時仲未:-)#

我見你用前LW黎追斬, 但我試過有時斬唔停人, 一係甩左lock, 有乜秘訣???
普通既近接攻擊既追尾有及角度限制

頂多45度左右

除非確定擊中,否則一般都係用QS近接起手
VillarrealCF 09:12 PM 05-06-09
買左,玩左幾鋪,好似好難打中對手咁,成日都打到time over:-)
小昭Teddy 11:14 PM 05-06-09
作者: VillarrealCF:
買左,玩左幾鋪,好似好難打中對手咁,成日都打到time over:-)
正常丫:-)
柚原konomi 11:26 AM 05-07-09
死-0-"唔太明D用語...
多數都係定身心...之後前心...正常就到黃LOCK斬得...
之後就盡追,唔比佢走咁...斬唔中就CANCAL...

同人打...PLAYER...
我玩多數都好快完場...
最強幻象 11:50 AM 05-07-09
呢隻game同舊版比有冇新元素?
LED 12:18 PM 05-07-09
多數都係定身心...之後前心...正常就到黃LOCK斬得...
定身心=RTLW or JRTLW , cRTLW
前心=前DCW
黃LOCK=Double Lock
小昭Teddy 12:25 PM 05-07-09
之後就盡追,唔比佢走咁...斬唔中就CANCAL...

同人打...PLAYER...
我玩多數都好快完場...
唔係呢下, 我之前試過俾你不停用前LT用衝前果段黎追正係度逃走緊既我, 我試過用相同呢招打其他人, 唔知做乜追唔到, 打中又打唔停:-)
LED 12:31 PM 05-07-09
作者: 最強幻象:
呢隻game同舊版比有冇新元素?
同邊隻舊版比?

如果係同街機5.66比係多左
net VS,
UL/DL/SAVE replay,
部份武器爆風出現時間快左,
ST CWbug fix左,
temjin用滑板(特攻)對手都有聲效,
畫面比例 4:3 > 16:9 (解除lockon範圍不變)
BAL cCW 變左半透明(近距離)
比較易卡障害物
LED 12:47 PM 05-07-09
一般略称
RW=Right Weapon=右手武器
LW=Left Weapon=左手武器
CW=Center Weapon=兩手武器
RT=Right Turbo=右加速
LT=Left Turbo=左加速
両T,2T=Double Turbo=()??
立定=Stand
歩行=Walk
跳躍=Jump=J (例:JRTCW=跳躍右加速兩手武器)
蹲下=Crouch (例:cRW=蹲下右手武器)
蹲下(移動狀態)=Slide
衝刺=Dash
衝刺蹲下攻擊=Sliding (Dash中蹲下入力再按攻擊)
空中衝刺=Air Dash=空D
Turbo旋回=按加速既旋回比普通旋回快(DASH中入力可能)
Jockey 12:51 PM 05-07-09
作者: LED:
一般略称
RW=Right Weapon=右手武器
LW=Left Weapon=左手武器
CW=Center Weapon=兩手武器
RT=Right Turbo=右加速
LT=Left Turbo=左加速
両T,2T=Double Turbo=()??
立定=Stand
歩行=Walk
跳躍=Jump=J (例:JRTCW=跳躍右加速兩手武器)
蹲下=Crouch (例:cRW=蹲下右手武器)
蹲下(移動狀態)=Slide
衝刺=Dash
衝刺蹲下攻擊=Sliding (Dash中蹲下入力再按攻擊)
空中衝刺=Air Dash=空D
Turbo旋回=按加速既旋回比普通旋回快(DASH中入力可能)
不如開個專區......:-)
TEM 12:51 PM 05-07-09
13年前玩第一集已經愛上VO的小弟報到!
小弟都是忠實Fans來的
大家add我來指教一下我吧~~我都有很長的空白期
請各位大大多多指教
LED 12:52 PM 05-07-09
唔係呢下, 我之前試過俾你不停用前LT用衝前果段黎追正係度逃走緊既我, 我試過用相同呢招打其他人, 唔知做乜追唔到, 打中又打唔停:-)
部份機既LW近接Down值較低 對手在高安定狀態下係有機會打唔停
第一 ... 6 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 26  ... 最後

返回主題版面