Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 體育版 > 國家隊討論區

主題工具 顯示模式
舊 05-29-06, 10:59 PM   #326
某F
God of Gamer
我的歌聲裡

註冊日期: Jun 2002
引用:
作者: Bleed Saga
歸根究底的問題
沒有堅尼, 韋拉, 施華, 施素高
柏加....

舊 05-29-06, 11:08 PM   #327
Rse9
Ultimate Gamer

註冊日期: Nov 2004
引用:
作者: Bleed Saga
歸根究底的問題
沒有堅尼, 韋拉, 施華, 施素高
Butt

DUNGEONS & TAKAFUMIS
鷹文は100人いる!ヽ(∀゚ )人(゚∀゚)人( ゚∀)ノ
Rse9 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-29-06, 11:19 PM   #328
Busconcamp
The One
紅魔鬼閃耀GAF

註冊日期: Jan 2003
引用:
作者: SANG2003
睇黎英格蘭都係比人玩死架啦
之前仲話咩十年最強陣英格蘭....
家陣對隊強d都未必打和到
近10年最強=/=代表真係"強"...

流胃兄x民賤聯.無恥黨x禮義廉......
250311.3975.12363
Busconcamp 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-30-06, 12:36 AM   #329
SANG2003
Banned
希望之星

註冊日期: Feb 2003
引用:
作者: Busconcamp
近10年最強=/=代表真係"強"...
強 連氣勢都唔覺有
SANG2003 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-30-06, 12:37 AM   #330
SANG2003
Banned
希望之星

註冊日期: Feb 2003
引用:
作者: 月舞
Butt
咁我寧願佢用夏格維斯....
SANG2003 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-30-06, 09:31 AM   #331
柴崎幸
The One
車仔蕃薯

和氣生財:謝拉特大可客串攻擊手

英格蘭在朗尼未受傷之前,被視之為今屆世盃的奪標熱門,即使目前仍屬大熱,可是,我卻不太看好艾歷臣可以率領英軍奪標而回,因為環顧英格蘭陣中的前鋒球員,極具殺傷力前鋒的確沒有。高治單薄,欠缺衝刺力;新人禾確特新嫩,難擔大旗;奧雲屬於經驗和技術成熟,不過他狀態不足,近一年來嚴重退化,其殺傷力已今非昔比。

在朗尼未肯定可以復出之前,在英軍陣中前鋒線上,奧雲可以說是英格蘭的進攻核心,而高治的質素雖屬有限,但亦可擔重任,不過兩人合作時間短,默契會有問題,相信高治會是充當二傳手角色。但奧雲現時的狀態欠銳,速度亦大不如前,其狀態和整體表現反不如踢中場的前利物浦隊友謝拉特。其實,艾歷臣可以考慮由謝拉特來客串後上攻擊手;事實上,謝拉特無論狀態和球技都非常成熟,絕對有能力擔起此重要角色。

而有關周三凌晨對匈牙利的友賽,我認為艾歷臣會較為認真的去對付,畢竟這是決賽周前的一場重要熱身賽,必定是藉此仗確定首仗對巴拉圭的陣容。日前派B隊出戰白俄以1:2先勝後敗,但今仗卻是以較強人腳出擊,亦希望可以彩頭,事實上,觀乎兩隊實力,英軍捧得過。

28/12/2008:華東之旅:杭州、烏鎮、蘇州、無錫、上海。
9/8/2009:首爾之旅:雪嶽山、驪州、南山、新村梨花女子大學、明洞、南大門。
1/8/2010:北海道之旅:札幌、大通、すすきの、富良野、中富良野、上富良野、美馬牛、美瑛、函館、五稜郭。
31/7/2011:歐洲之旅:英國倫敦、意大利羅馬、梵蒂岡、佛羅倫斯、威尼斯、米蘭、瑞士琉森、德國海德堡、法蘭克福、科隆、荷蘭阿姆斯特丹、華倫丹、比利時布魯塞爾、布魯日、法國巴黎。
柴崎幸 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-30-06, 09:40 AM   #332
t-cup
Moderator
CD-ROM

註冊日期: Dec 2001
3DS Friend Code4511 1485 9506
PSN  IDtcuphk2
XBox Live Gamertagtcuphk
引用:
作者: 某F
決定踢4-4-2右路連儂代碧咸
仲係 4-4-2

其實我覺得 4-3-2-1 陣式好似試得過. 問號果o的.. 其實擺咩人都ok, 只係針對前面可以咁擺

FW: 高治 (唔鍾意高治可換, 但我覺得佢二傳俾後上的兩個.. 效果應該幾好)
OM: 林柏特, 謝拉特
MF: ???, ???, ???
DF: ???, ???, ???, ???
GK: ???

其實有諗過咁
FW: 高治 (唔鍾意高治可換, 但我覺得佢二傳俾後上的兩個.. 效果應該幾好)
OM: 謝拉特
MF: ???, 林柏特, ???, ???

但太 利記 form, 我怕入唔到波

t-cup 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-30-06, 03:26 PM   #333
某F
我的歌聲裡

引用:
作者: t-cup
仲係 4-4-2

其實我覺得 4-3-2-1 陣式好似試得過. 問號果o的.. 其實擺咩人都ok, 只係針對前面可以咁擺

OM: 林柏特, 謝拉特
MF: ???, ???, ???

其實有諗過咁
MF: ???, 林柏特, ???, ???

用車仔個form都可以
FW:j.cole, 高治, 連儂
MF:林柏特, 夏格, 謝拉特

舊 05-30-06, 07:35 PM   #334
某F
我的歌聲裡

引用:
作者: t-cup
其實有諗過咁
MF: ???, 林柏特, ???, 碧咸

其實咁都唔錯
碧咸既超長程傳中可以大派用場,林8g4位置又唔會重疊

舊 05-30-06, 07:46 PM   #335
Bleed Saga
Free Lance

註冊日期: Nov 2002
引用:
其實咁都唔錯
碧咸既超長程傳中可以大派用場,林8g4位置又唔會重疊
踢踢下雙特就會埋一齊

YOU WILL NEVER WALK ALONE!!!

聖人教甚麼 你就學甚麼
現實教甚麼 你領悟甚麼
有時候 真理跟真實 總是分道揚鑣
Bleed Saga 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-30-06, 07:56 PM   #336
信長
The Flash

註冊日期: Nov 2004
Nintendo Switch ID6287 6181 7226
走位走位,球員會走去空位,雙特有腦會執生啦...

信長 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-30-06, 10:26 PM   #337
blindman102
Crazy Gamer

註冊日期: Aug 2002
對強隊咪用4-5-1

CF: Crouch
MF: J.Cole, 謝拉特,Carrick or 夏格, 林柏特, 碧咸

對弱隊咪加埋Owen變番4-4-2

最喜歡的那首歌現在你仍在唱嗎?
watashi ni wa kikoeru yasashii koe to MELODY
我可以聽見温柔的歌聲與旋律
yoaki na toki hodo, anata wo omoidasu,
當我越膽怯時越是會想起你
blindman102 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-31-06, 03:12 AM   #338
Zaku
The One

註冊日期: Jul 2002
真係謝4 打前!!!
Zaku 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-31-06, 05:25 AM   #339
@羅彼仙奴
Game Master
MARC BOLAN

註冊日期: Dec 2003
引用:
作者: Zaku
真係謝4 打前!!!
冇錯.九號謝拉特...
睇完場波.
上半場英格蘭中場.
係咁比人迫甩波.
組織唔倒攻勢.
下半碧咸出七旋斬.
謝四頂入.
再出七旋斬到泰利頂入.
人地入左球靚波.
之後換高治同禾確特出來.
高治接應祖高爾傳球轉身入網.
最後三比一完場.
個人覺得奧雲真係好沉.
禾確特都叫做有幾腳掂波.
處子登場總算不過不失.
有點覺得他刻意留力..
蘇甘保都唔好做正選.
狀態太差了.
碧咸始終都係英格蘭既褔星.

http://hkarsenal.china.com/zh_cn/son...alteamsong.mp3

http://www.youtube.com/watch?v=Ylww2dOW7fg
MARC BOLAN的演出是無人可取代的.
華麗遙滾萬歲
@羅彼仙奴 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-31-06, 11:38 AM   #340
Bleed Saga
Free Lance

謝拉特最強的係"推, 推, 推, 然後射"或禁區外"右腳腳面拉弓"
放在最前未必發揮到佢的"神奇, 頂級, 超卓"

聖人教甚麼 你就學甚麼
現實教甚麼 你領悟甚麼
舊 05-31-06, 12:12 PM   #341
Bigwater

註冊日期: Aug 2003
引用:
作者: blindman102
對強隊咪用4-5-1

CF: Crouch
MF: J.Cole, 謝拉特,Carrick or 夏格, 林柏特, 碧咸

對弱隊咪加埋Owen變番4-4-2
個中場無人搶波

舊 05-31-06, 01:21 PM   #342
(Homer)
Senior Gamer

註冊日期: Dec 2005
XBox Live GamertagHomer Home
原本對g4踢前好有期望, 聽你地咁講又似乎麻麻....

Homer's home
(Homer) 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-31-06, 01:44 PM   #343
某F
我的歌聲裡

前半場成隊波踢到一舊舊
都未搵到邊個做發板,搞到d球員唔知點走位
雙特同碧咸連影都唔見咁制
有幾下見到g4分波,其中一下比碧咸+傳中幾精彩

下半場初段g4踢左影子前鋒,不過佢就愈踢愈後....
林8下半場應該係由佢發板...
j cole尾段留埋留埋先發力,創造力最好係佢
呢場睇到碧咸既重要性....用2翼側擊先係叫英格蘭

中場都係分工未清晰,比林8做發板啦,
加利佬未夠態,比加歷查上啦(加歷查係國家隊踼得愈來愈好)
夏格防中麻麻...不過我諗卡域克都唔好得好邊

前鋒奧雲唔岩踢單箭頭

舊 05-31-06, 02:00 PM   #344
Bigwater

引用:
前半場成隊波踢到一舊舊
都未搵到邊個做發板,搞到d球員唔知點走位
雙特同碧咸連影都唔見咁制
有幾下見到g4分波,其中一下比碧咸+傳中幾精彩

下半場初段g4踢左影子前鋒,不過佢就愈踢愈後....
林8下半場應該係由佢發板...
j cole尾段留埋留埋先發力,創造力最好係佢
呢場睇到碧咸既重要性....用2翼側擊先係叫英格蘭

中場都係分工未清晰,比林8做發板啦,
加利佬未夠態,比加歷查上啦(加歷查係國家隊踼得愈來愈好)
夏格防中麻麻...不過我諗卡域克都唔好得好邊

前鋒奧雲唔岩踢單箭頭
都唔係今日的事黎嫁啦......
前邊都無人識入波,點踢

owen同高洛治一定要一齊上場先可以發揮到.....

因為一個要靠人傳波,唔識自己突破,另一個就係唔識入波,但會做到二傳的.....
是但出少一個都死啦...

中場仲死,個個都要上前,打性感足球嗎

加利仔唔係未有態,係跟本踢唔返起
出我地個力查仲好啦.....

舊 05-31-06, 02:01 PM   #345
Bigwater

引用:
作者: Lawrencel
原本對g4踢前好有期望, 聽你地咁講又似乎麻麻....
邊有可能有期望嫁

一個只係可以係外圍放冷箭的中場,你叫佢入禁區做咩先得嫁

舊 06-01-06, 10:12 AM   #346
Bleed Saga
Free Lance

今期壹週

兩 位 中 場 林 柏 特 、 謝 拉 特 , 分 別 是 車 路 士 及 利 物 浦 的 靈 魂 , 照 道 理 , 一 加 一 , 去 唔到 三 , 至 少 有 二 , 就 係 無 。 睇 外 圍 賽 , 謝 拉 特 刻 意 墮 後 一 格 , 都 幾 浪 費 , 做 人 就 係咁 , 乜 都 識 , 就 要 遷 就 d 獨 沽 一 味 , 林 柏 特 踢 死 進 攻 中 場 , 全 能 的 謝 拉 特 唯 有 改 打防 守 中 場 , 艾 歷 臣 仲 話 考 慮 叫 佢 踢 前 鋒 , 吹 脹 !
兩 個 特 , 最 擅 長 的 打 法 似 九 成 , 注 定 相 生 相 剋 , 擺 埋 一 齊 , 總 有 種 分 工 不 能 的 尷 尬; 夾 硬 抽 走 一 個 ? 恐 怕 艾 歷 臣 有 權 都 無 膽 。 點 算 ? 應 該 請 教 剛 引 入 波 歷 克 的 摩 連 奴, 佢 話 到 明 波 歷 克 可 以 同 林 柏 特 同 時 上 陣 , 我 都 好 想 知 有 乜 辦 法 !
我 認 我 偏 心 謝 拉 特 。 盡 量 客 觀 , 謝 拉 特 是 天 生 的 大 賽 球 員 , 一 係 靈 光 一 閃 入 世 界 波, 一 係 入 烏 龍 波 或 者 送 d 波 俾 亨 利 任 射 ; 林 柏 特 就 勝 在 穩 定 , 要 入 o既 波 , 通 常 入到 , 不 及 謝 拉 特 , 是 因 為 沒 有 遇 強 越 強 谷 底 翻 身 的 本 領 , 更 怕 林 伯 一 生 人 最 光 輝 的時 刻 已 經 奉 獻 給 去 屆 歐 洲 國 家 盃 , 季 尾 狀 態 , 實 在 watt 數 大 跌 。

聖人教甚麼 你就學甚麼
現實教甚麼 你領悟甚麼
舊 06-01-06, 10:54 AM   #347
Jamie
バンブラ小職人

註冊日期: Apr 2003
XBox Live GamertagJaMieGAF
看到BECKHAM傳中尤勝當年
忽然間覺得今屆有點希望
而且計體能狀態最好可能就是於皇馬頹踢了一整年的他 XD

男は__で勝負!!
[NICO] 實況 KY 彈幕 外語 自重 [/NICO]

此篇文章於 06-01-06 10:58 AM 被 Jamie 編輯。
Jamie 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-01-06, 11:41 AM   #348
choy9353
Crazy Gamer

註冊日期: Sep 2003
但係睇落D隊友唔係好like Beckham
入波都冇一齊興祝.....................
我覺得佢做Captain都ok wor,Lampard 十二碼唔入都冇咁多人講.........
choy9353 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-01-06, 11:47 AM   #349
DC 97
The One

註冊日期: Jun 2003
Nintendo Switch ID3334-6659-7010
PSN  IDDC97
引用:
作者: choy9353
但係睇落D隊友唔係好like Beckham
入波都冇一齊興祝.....................
我覺得佢做Captain都ok wor,Lampard 十二碼唔入都冇咁多人講.........
佢太搶風頭了
泰利同g4又在各自球會都有大影響力
所以唔服db7都唔其

DC 97 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-01-06, 11:47 AM   #350
Jamie
バンブラ小職人

註冊日期: Apr 2003
XBox Live GamertagJaMieGAF
引用:
作者: choy9353
足球就是這樣, 結果就是一切
林八MISS PENALTY, 令我害怕萬一KNOCK OUT STAGE又要十二碼分勝負時失手...

說起PENALTY
就很替BECKHAM不值
當年對阿根廷, 我就覺MISS PENALTY就那位仁兄責任更大
可惜, 大概都沒幾個人記得這廢柴是誰
反而就討厭BECKHAM一輩子
可能連英軍陣中也有人如此這般想

男は__で勝負!!
[NICO] 實況 KY 彈幕 外語 自重 [/NICO]
Jamie 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

現在的時間是 11:27 PM

手機版 | APP版