Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
第一 ... 30 80 120 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 140 180 230  ... 最後
手提遊戲機討論版>Nintendo 3DS 綜合情報討論區 xx || 超任版 N3DSLL 已經出貨
cknjoshua 01:54 AM 07-28-12
作者: W!LL:
其實係咩內容?
我有追開nintendo video d片, 可能有睇過
有毛飄下
之後有花有地有草
最後係地球

nintendo video而家係咪停左無配信了??
猩猩~ 01:59 AM 07-28-12
其實係咩內容?
我有追開nintendo video d片, 可能有睇過
一開波有雪,跟住有地球,跟住有隻雀,有花,有海洋生物
Navism 02:00 AM 07-28-12
剛剛check過
7月11日果條.
W!LL 02:06 AM 07-28-12
作者: cknjoshua:
有毛飄下
之後有花有地有草
最後係地球

nintendo video而家係咪停左無配信了??
停左果個係3DTV, Nintendo video keep住每星期有條新片
LL跟機呢條片係上兩星期Update
作者: 猩猩~:
一開波有雪,跟住有地球,跟住有隻雀,有花,有海洋生物
咁係喇, 2分12秒呢條
熱帶魚果幕3D得最勁, D魚好似游出黎咁, 試聲呢條片都好正
如果有心追黎睇, 煩小小整個VPN我個人覺得值架
usayarE 02:08 AM 07-28-12
作者: 猩猩~:
跟機張記憶卡,一開機就有
換咗另外張卡就冇咗,要插跟機張先有
最慘係連舊卡資料都無埋

唯有一陣間試下搞VPN
Y.Bird 03:11 AM 07-28-12
作者: nick:
信和見一個人出五部紅黑
我今日信和見到有人一次買買三部紅黑。
W!LL 03:22 AM 07-28-12
呢個卡盒真係幾頂癮

石原夏織 03:24 AM 07-28-12
出面鋪頭有得trade?
有我又想換
holsety 08:59 AM 07-28-12
呢個卡盒真係幾頂癮
啪-一聲 好實淨
enishi 10:42 AM 07-28-12
新機通常會見到...

ニンテンドー3DS LL本日発売、秋葉原では朝早くから行列発生
http://www.inside-games.jp/article/2.../28/58511.html

ニンテンドー3DS LL販売開始、ヨドバシカメラでは好調な滑り出し
http://www.inside-games.jp/article/2.../28/58515.html

また、アクセサリーなど当日会計する際もここで済ませることができてスムーズでした。しかし予約組みより当日購入組の方が圧倒的に多く、3DS LL本体と同時発売の『New スーパーマリオブラザーズ2』や『鬼トレ』と一緒に買う方が目立ち、人気のカラーはやはりレッド×ブラック。ソフトの売れ行きはパッケージ版『New スーパーマリオ2』がやはり多くの方が手に取っている様子でした。
(早朝の段階で『鬼トレ』は女性の方がかなりの割合で手に取っていました)

cknjoshua 10:54 AM 07-28-12
唯有研究下VPN

想問之前教學係邊page
Netnet 11:04 AM 07-28-12
岩岩先發現新機入面有個內置"3d體驗影像"
好靚....

但知唔知點backup??

同埋個mon真係幾黃
特別係home screen

每一格晶格變大了
邊緣也變大
自然會比 3DS 好似暗少少
我試了幾部 3DS LL 也是一樣情況, youtube 試玩片段也一樣
所以是正常的, 沒問題

cknjoshua 11:16 AM 07-28-12
點解我transfer完data
入左eshop後
我有一半data消失左....
demo無左一半
3ds ware無左一堆
大使game又冇左一半...

sd卡空位多左...(佢唔係自動delete呀....我冇backup- -)
antony chan 11:38 AM 07-28-12
等下先換....
Netnet 11:43 AM 07-28-12
點解我transfer完data
入左eshop後
我有一半data消失左....
demo無左一半
3ds ware無左一堆
大使game又冇左一半...

sd卡空位多左...(佢唔係自動delete呀....我冇backup- -)
我昨晚轉移 3DS > 3DSLL, 無問題
你轉移那時要跟住以下做
http://mauryjoech.blogspot.hk/2011/12/3ds.html?m=f
http://3ds.tgbus.com/wiki/201112/20111207164410.shtml
其中一步驟, 佢會叫你將張 sd 卡由舊 3DS 改插去 3DSLL (真係唔好心急, 認清步驟慢慢做)
轉移真係要小心 D.......

W!LL 11:53 AM 07-28-12
作者: holsety:
啪-一聲 好實淨
好過哂以前果d, 呢隻唔怕佢跌出黎
取game時又唔需要大力啪返佢出
cknjoshua 12:00 PM 07-28-12
作者: Netnet:
我昨晚轉移 3DS > 3DSLL, 無問題
你轉移那時要跟住以下做
其中一步驟, 佢會叫你將張 sd 卡由舊 3DS 插去 3DSLL
轉移真係要小心 D.......
我無依一步....
當時我覺得好奇怪
因為上網睇圖會有依步比你換sd卡

未知係咪完成左之後佢斷左線
3DSLL成日都出現電波問題斷線....

咁佢之後已經變左HOME畫面了...
然後就一堆新app出現係新機...&又問我連唔連上網update,,,etc

咁我之見唔對路...但都要換sd卡就熄左機先換...
然後開機果陣堆野係存在
但係上面screen係睇唔到任何野
之後是但click一個就會話入eshop update之類
但load左一大輪之後佢就唔見哂d野....

奇怪係某堆仲存在....(正路應該唔係save係本體!?!?)
損失就一隻櫻侍game既save
好彩新pokemon ar game無乜點玩過....
VC亦少玩

btw~沉日講果條片自動出現左係購入紀錄到
Suda 12:41 PM 07-28-12
打新馬仔2打到粒slidepad裂開晒,呢鋪真係要提早買機

W!LL 12:45 PM 07-28-12
新馬用十字掣算啦, 粒菇留黎玩MONHUN丫嘛
灰機啦, 超靚
Netnet 12:48 PM 07-28-12
發覺用 3DS LL 玩 G Gen 3D 好正呀
好有太空浮游感 ..... 勁開心o羅
藍鞋子 01:07 PM 07-28-12
有冇人覺得3DSLL 螢幕光度好似低左?
3DS果時用3玩,依家3DSLL要開到5
Netnet 01:14 PM 07-28-12
作者: 藍鞋子:
有冇人覺得3DSLL 螢幕光度好似低左?
3DS果時用3玩,依家3DSLL要開到5

3DS LL 每一格晶格變大了
晶格邊緣也變大
自然會比 3DS 好似暗少少
我試了幾部 3DS LL 也是一樣情況, youtube 試玩片段也一樣, 外國情況也一樣
所以是正常的, 其他3DSLL 都一樣, 不用擔心

neo2046 01:31 PM 07-28-12
http://www.neogaf.com/forum/showthre...480104&page=91
作者: hongcha:
I got my white 3DS LL about an hour ago, with NSMB2 and a case. Here are a bunch of pics, showing it up against the 3DS and the white Vita.

So far I like it better than the original 3DS, but the d-pad position still isn't too comfortable which is a bummer. The Vita blows it away in this regard (and in many others). It is much lighter than I thought it would be, and it feels very well balanced. There is a yellowish hue to the screens, as others have mentioned, but it doesn't matter much once you start playing a game.

neo2046 01:36 PM 07-28-12
http://www.youtube.com/watch?v=FHp2g3aIAfE
作者: :

任天堂、DSシリーズ集大成「LL」を28日発売 「画面大きく、価格2万円以下」
http://headlines.yahoo.co.jp/hl?a=20...03-san-bus_all
neo2046 01:39 PM 07-28-12

第一 ... 30 80 120 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 140 180 230  ... 最後

返回主題版面