Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
第一 ... 3 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 23  ... 最後
日本動漫畫討論版>兒時卡通結局之迷?
大情大性武大帝 03:30 PM 02-25-15
作者: david:
睇翻O的回顧片我又記得睇過電腦警察Cyber cop,但印象唔深,因為當年對佢興趣唔大。

有無人記得呢套?港譯咩名?結局係點?
仙魔大戰?

電腦警察係咪其中一個,個心口有半個車輪突出來果個?
lawrence_chit 03:34 PM 02-25-15
作者: 魔璃:
呢套好睇
成套野同G Gundam系同一個tone
前面世界大賽, 後面打外星人

系時候破壞童年 ~

諗起套野超級搞笑, 主角4個差佬出動要用變身車到現場
明明0個幾喼武器唔系大箱點解唔直接帶埋過去

回顧下帥氣路西法變身 (笑)

這套係咪好似叫電腦警察,
我記得好似要去電話亭入密碼攞武器,
得紅色主角果個係天上面飛落來
魔璃 03:34 PM 02-25-15
魔天戰神部機幾型既, 不過套野悶
大約系爛機> 強化 > 爛機> 強化 > 爛機> 強化 > 完
anyone 03:38 PM 02-25-15
就係部野型 以前睇理得佢劇情咩b
Rance 03:43 PM 02-25-15
但係D人設超級樣衰,完全無興趣睇
wing 03:45 PM 02-25-15
作者: 嘿哈兒:
早期無記唔會買特攝番,憑記憶,無記主要買兒供向番.
可能係見亞記播特成功先買返掛.

感覺亞視當年個買手係好宅(其實會唔會都係GAF會員,因為GAF太多臥虎藏龍)
除東映特攝外..
七星鬥神同電腦警際都係特攝中比較另類,等同你唔會覺得無記會買牙狼?
仲有青年向既橙路真係買得好正(保全叔 ).
當年係資訊唔流通之下都買到咁多正野,個買手要真係好留意日本市場先得.
而且要再三強調,當年亞記既動畫配音真係好掂..
當年麗的/亞視先係睇特撮/動畫的no.1 選擇, 咸超幪超電腦奇俠三一萬能俠鐵甲萬能俠小路寶等等, 全部最hit系列都係佢買哂.
Irwin 03:49 PM 02-25-15
記得好耐好耐以前係明珠台播過一套外國動畫
三個男角,身上件甲都有插位
叫句唔知咩POWER EXTREME咁上下的野之後
身上件甲插位可以結合不同PARTS
一個可以飛天,一個玩陸上,一個可以潛水

唔知有幾多人有睇過,果時我幾迷呢套野(因為可以插件換來換去)

https://www.youtube.com/watch?v=48M8U1wijbE
sugihara 03:58 PM 02-25-15
btw講咁耐外國舊野竟然無提過骷髏頭堡

利申乜都唔記得
Irwin 03:58 PM 02-25-15
作者: wing:
當年麗的/亞視先係睇特撮/動畫的no.1 選擇, 咸超幪超電腦奇俠三一萬能俠鐵甲萬能俠小路寶等等, 全部最hit系列都係佢買哂.
三一之前,鐵甲萬能俠/新鐵甲萬能俠/巨靈神我記得有播過,都好似係麗的。(無理由係佳視卦…?)
仲有宇宙飛龍(大空魔龍)又好似係麗的?(印象中有睇過…如果唔係我細個時唔會對佢有印象…)

之後到太空堡壘(超力)開始先係無線睇…
再之後又返去另一邊睇V型同太直保衛團(金毛)又去返麗的
pet3 04:00 PM 02-25-15
作者: fami~yan:
以前睇RAVE以為亞視太窮買唔起RAVE個結局所以播到中間就冇...
光明勇士

去到春天被6魔打爆 骨人出現竟然完左OTL
大情大性武大帝 04:00 PM 02-25-15
突然又諗到一套…但唔記正式名

「我愛小忌廉」還是「我係小忌廉」?

還有,同一人設,但拆左兩套的…

「千年女皇」同「銀河鐵道999」…

當年我記得,想睇銀河鐵道999,但睇左幾集都見唔到半部火車……
pet3 04:02 PM 02-25-15
作者: sugihara:

利申乜都唔記得
萬能物斯
https://www.google.com/search?q=%E8%...ed=0CAYQ_AUoAQ

作者: Irwin:
三一之前,鐵甲萬能俠/新鐵甲萬能俠/巨靈神我記得有播過,都好似係麗的。(無理由係佳視卦…?)
仲有宇宙飛龍(大空魔龍)又好似係麗的?(印象中有睇過…如果唔係我細個時唔會對佢有印象…)

之後到太空堡壘(超力)開始先係無線睇…
再之後又返去另一邊睇V型同太直保衛團(金毛)又去返麗的
大空魔龍 重製就tvb有
大情大性武大帝 04:03 PM 02-25-15

利申乜都唔記得
即是HeMan?

其實,主角會講「骷髏頭堡錫我力量」,但佢打既係骷髏頭魔……
david 04:04 PM 02-25-15

利申乜都唔記得
利咩申,呢個一出已經完全暴露佐你O既年齡界別...

(謎之聲:你咪又係一樣m9)
魔璃 04:05 PM 02-25-15
自從玩過機戰之後想搵套新版大空魔龍睇

想了解下點樣系套子供片度加一個扶他角色
Garnet_Crow 04:05 PM 02-25-15
作者: 大情大性武大帝:
仙魔大戰?

心口有半個車輪個位係機械警察係黃色,劇名叫特警Winspector,當時TVB叫未來特警,主角係紅色(火燄),龍馬,仲有一個識飛的綠色機械警察
最大bug係每次任務要用的道具唔知幾時就即刻有
早前我都買左呢套廉價DVD,冇字幕,照剎
david 04:06 PM 02-25-15
即是HeMan?

其實,主角會講「骷髏頭堡錫我力量」,但佢打既係骷髏頭魔……
借力打力嘛...
sugihara 04:08 PM 02-25-15
作者: david:
利咩申,呢個一出已經完全暴露佐你O既年齡界別...

(謎之聲:你咪又係一樣m9)
可能係重播呢

另外無記係咪播過學警出更動畫版?好似睇過但唔記得邊度睇...
david 04:09 PM 02-25-15
仙魔大戰?

仙魔大戰係Q版O既,樓下收藏品有回顧同新品介紹,呢個我記得有睇過,變成有機械甲由頭盔伸出O黎去全身,個名都好似有呢幾隻字,好似有睇過大結局但已經無曬印象...
windart 04:11 PM 02-25-15
HeMan2002有出新版架
大情大性武大帝 04:14 PM 02-25-15
作者: Garnet_Crow:
心口有半個車輪個位係機械警察係黃色,劇名叫特警Winspector,當時TVB叫未來特警,主角係紅色(火燄),龍馬,仲有一個識飛的綠色機械警察
最大bug係每次任務要用的道具唔知幾時就即刻有
早前我都買左呢套廉價DVD,冇字幕,照剎
點解記得呢,因為心口有半個車輪果個,係極度老土…

因為每次行,佢都係爬在地下用果半個輪滑行…………

第二記得係,打完之後,佢地會除頭,見到真既頭,而係爆晒汗的…
PiroPiro 04:21 PM 02-25-15
作者: Irwin:
記得好耐好耐以前係明珠台播過一套外國動畫
三個男角,身上件甲都有插位
叫句唔知咩POWER EXTREME咁上下的野之後
身上件甲插位可以結合不同PARTS
一個可以飛天,一個玩陸上,一個可以潛水

唔知有幾多人有睇過,果時我幾迷呢套野(因為可以插件換來換去)

https://www.youtube.com/watch?v=48M8U1wijbE
我有印象...
佢D 玩具好似當年 反狗城有得賣
Garnet_Crow 04:30 PM 02-25-15
點解記得呢,因為心口有半個車輪果個,係極度老土…

因為每次行,佢都係爬在地下用果半個輪滑行…………

第二記得係,打完之後,佢地會除頭,見到真既頭,而係爆晒汗的…
只係得主角龍馬標哂汗除頭盔,另外兩個係機械人唔係人類;心口半個車輪個位後期有屬於佢既電單車,用佢背部的一對警棍做電單車柄
harakuma 04:36 PM 02-25-15
突然又諗到一套…但唔記正式名

「我愛小忌廉」還是「我係小忌廉」?

我記得好似有套叫

莎莉變變變, 然後好似仲有第二代,

媽媽是小學四年級呢?
陸奧 貴志 04:49 PM 02-25-15
作者: green:
夢戰士真係好好睇, 而家我仲有KEEP當年天下出的漫畫版, 雖然套書已經又黃又殘

動畫版對我來講真係一大遺憾, 當年亞視有播, 但女主角件戰衣太性感(對當年的我來講都好刺激), 有父母在場時好難睇到, 而且亞視又CUT左好多, 成套片睇到無頭無尾咁, 可惜年代久遠, 而家都好難搵得返來睇.......
一來第一套長篇,個腦仲未生蟲,二來老桂一畫超人就上力
第一 ... 3 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 23  ... 最後

返回主題版面