Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 影音館

關閉主題

主題工具 顯示模式
舊 09-20-08, 11:33 PM   #301
ビスケット
Moderator
にゅうタイプ

註冊日期: Sep 2004
引用:
作者: HAKAIDER 查看文章
遲早的事吧了...................../\
話說放假響做咗一星期家裡蹲,唔係PRO700就係AD500再唔係就開喇叭...
今日出街塞返對E500即係咗...
引用:
你指"新" 定 "舊" 果本先....................
新舊都未睇...
新嗰本響買X王見過不過又冇買...
難道...難道...難道...難道H大想打救我?

小英幾時同龍少出去打機機跟手帶埋對ES7毒人?
\/
ビスケット 目前離線  
舊 09-21-08, 12:02 AM   #302
一小英口
God of Gamer

註冊日期: Mar 2005
Wii U IDwilkins930
PSN  IDwilkins930_hk
引用:
作者: ビスケット 查看文章
小心頂唔順耳塞要走返回頭路呢~
俾ES7 夾左咁耐, 自己知自己事啦

一小英口 目前離線  
舊 09-21-08, 12:34 AM   #303
ビスケット
Moderator
にゅうタイプ

引用:
作者: 一小英口 查看文章
俾ES7 夾左咁耐, 自己知自己事啦
因為夾頭所以先甩掉?
唔係話用耐咗會好D的咩?
a
ビスケット 目前離線  
舊 09-21-08, 12:53 AM   #304
一小英口

引用:
因為夾頭所以先甩掉?
唔係話用耐咗會好D的咩?
a
用左一年都係差唔多....

同埋我主要都係拎出街用, ES7出到街冇bass...

一小英口 目前離線  
舊 09-21-08, 12:59 AM   #305
ビスケット
Moderator
にゅうタイプ

引用:

What!?
居然會是這樣!?

不過咁可能仲對我口味a
ビスケット 目前離線  
舊 09-21-08, 07:35 AM   #306
HAKAIDER
neet 人生~~~

註冊日期: Jun 2002
XBox Live GamertagHAKAIDER 99
引用:
話說放假響做咗一星期家裡蹲,唔係PRO700就係AD500再唔係就開喇叭...
今日出街塞返對E500即係咗...

新舊都未睇...
新嗰本響買X王見過不過又冇買...
難道...難道...難道...難道H大想打救我?
有没有買MJ的"KING OF POP" .........用PRO700 聽很爽的!!!~~~ b

我只有舊果本的

邊間買X王有& 幾多$$$.............我懶得去日本買

引用:

作為罩身Headphone.........ES7 都滿足不到你...........

用 ime earphone 可能更難........

始終ime 的bass 就是欠缺了一種動感.........(個人感覺)

引用:
What!?
居然會是這樣!?

不過咁可能仲對我口味a
你叫小英放二手比你囉............?!

/O/
    (
  <\
 ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄
貴介公子 一刀兩斷
HAKAIDER 目前離線  
舊 09-21-08, 08:57 AM   #307
一小英口

引用:
What!?
居然會是這樣!?

不過咁可能仲對我口味a
行行下街真係乜都冇
俾唔到ime 果種實在感俾我 ....

引用:
你叫小英放二手比你囉............?!
有fd 要左啦....

一小英口 目前離線  
舊 09-21-08, 11:59 AM   #308
Whirlwind
Crazy Gamer

註冊日期: Mar 2008
引用:
行行下街真係乜都冇
俾唔到ime 果種實在感俾我 ....

有fd 要左啦....
同價位既HP同IEM一般黎講HP好啲....
Whirlwind 目前離線  
舊 09-21-08, 04:59 PM   #309
JENOVA
Insane Gamer
老喇

註冊日期: Jan 2007
Nintendo Switch ID5296-3362-8806
PSN  IDfatfai111
XBox Live GamertagJENOVA111
引用:
大鑊...............ATH-ESW10

越前漆機身 + Made in JP...............?

http://www.head-fi.org/forums/f45/if...er-etc-358973/
有得賣未? 隻色幾靚

睇睇下post見到原來要600EURO

http://www.audio-technica.com.hk/sim..._id=1&m_id=356
呢隻如何? 20cm頭 用唔用到?

此篇文章於 09-21-08 05:25 PM 被 JENOVA 編輯。
JENOVA 目前離線  
舊 09-21-08, 05:25 PM   #310
ビスケット
Moderator
にゅうタイプ

>有没有買MJ的"KING OF POP" .........用PRO700 聽很爽的!!!~~~ b
原來你都係MJ控?

>我只有舊果本的
詳細希望

>邊間買X王有& 幾多$$$.............我懶得去日本買
沙田,不過唔知俾人抱走咗未

>始終ime 的bass 就是欠缺了一種動感.........(個人感覺)
+1/
而且D聲好局促的說
ビスケット 目前離線  
舊 09-21-08, 07:40 PM   #311
HAKAIDER
neet 人生~~~

引用:
作者: JENOVA 查看文章
有得賣未? 隻色幾靚

睇睇下post見到原來要600EURO

http://www.audio-technica.com.hk/sim..._id=1&m_id=356
呢隻如何? 20cm頭 用唔用到?
ESW10 未出街............

但照現時公佈............ESW10 應該就係ESW9 的 "特別版"(越前漆機身 + Made in JP)

EWS9 的音質以portable 耳筒黎不用質疑...........未run in 都己經好動聽

取向以女聲/底音為主............用rh1 都算推到.............有耳擴更佳.............

聽機主講友誠大厦某層造緊 $1700...........

引用:
>我只有舊果本的
詳細希望
你直接買新果本睇好過........没記錯多4對耳筒介紹

舊果本的 版要等我掘下先.........

/O/
    (
  <\
貴介公子 一刀兩斷
舊 09-22-08, 11:50 AM   #312
ビスケット
Moderator
にゅうタイプ

呃...我以為新嗰本內容全新的說...
不過呢個月巨大赤字都要忍手未有得買住...
/\

話說ES7同ESW9取向應該一致?
查實兩對嘢差幾遠呢?
ビスケット 目前離線  
舊 09-22-08, 12:15 PM   #313
HAKAIDER
neet 人生~~~

引用:
呃...我以為新嗰本內容全新的說...
不過呢個月巨大赤字都要忍手未有得買住...
/\
check 返原來係新規15ヘッドホン+イラスト・ヘッドホンアンプ6機種

引用:
話說ES7同ESW9取向應該一致?
查實兩對嘢差幾遠呢?
我試果日對ESW9 並未run in (100%新開盒)

但己經不是ES7 所能比美的襠次..............

當然..............出街是否有必要帶上這種襠次的耳筒也是一個問題

在家用.................$1700 這價位當然也有更好的選擇

這正是ESW9 最鷄肋的地方................

/O/
    (
  <\
貴介公子 一刀兩斷
舊 09-22-08, 12:23 PM   #314
ビスケット
Moderator
にゅうタイプ

引用:
check 返原來係新規15ヘッドホン+イラスト・ヘッドホンアンプ6機種

即係要兩本入晒啦~
/\

引用:
我試果日對ESW9 並未run in (100%新開盒)

但己經不是ES7 所能比美的襠次..............

當然..............出街是否有必要帶上這種襠次的耳筒也是一個問題

在家用.................$1700 這價位當然也有更好的選擇

這正是ESW9 最鷄肋的地方................
查實這個Size明顯For出街街用的了~
但木殼帶出街多數花到九彩...會好心痛的說...
帶出街又,唔帶出街又
ビスケット 目前離線  
舊 09-22-08, 08:15 PM   #315
ICil
Crazy Gamer

註冊日期: Dec 2004
有無人想收2手RSA Tomahawk?

ば ゲージがアップ!
レーディ~ ゴゥゥーーーー!!!
ICil 目前離線  
舊 09-22-08, 08:17 PM   #316
Whirlwind
Crazy Gamer

見到你發二手Post
咁快放?
舊 09-22-08, 08:41 PM   #317
Jonney
フゥーハハハハ

註冊日期: Jan 2003
3DS Friend Code3007 9047 8125
PSN  IDwills368
XBox Live Gamertagwills368
引用:
作者: ICil 查看文章
慨嘆
頂級portable amp無乜人玩
引用:
作者: ICil 查看文章
有無人想收2手RSA Tomahawk?
a
玩完唔夠喉

>>Whirlwind
之前你的pm好似爆了limit

英知を持つ者こそ、最も愚かであること。歴史からも読み取れる。
海に生ける魚は、陸の世界を知らない。彼らが英知を持てば、それもまた滅び逝く。
人間が光の速さを超えるのは、魚たちが陸で生活を始めるよりも滑稽。
これは抗える者たちに対する、神からの最後通告とも言えよう。
Jonney 目前離線  
舊 09-22-08, 08:47 PM   #318
JENOVA
Insane Gamer
老喇

註冊日期: Jan 2007
Nintendo Switch ID5296-3362-8806
PSN  IDfatfai111
XBox Live GamertagJENOVA111
引用:
查實這個Size明顯For出街街用的了~
但木殼帶出街多數花到九彩...會好心痛的說...
帶出街又,唔帶出街又
點解會花?比人撞
想入番個...就係因為佢個色同木殼

舊 09-22-08, 08:55 PM   #319
ビスケット
Moderator
にゅうタイプ

引用:
作者: JENOVA 查看文章
點解會花?比人撞
想入番個...就係因為佢個色同木殼
或者自己撞到嘢,例如地鐵/巴士的"屌環"...
ビスケット 目前離線  
舊 09-22-08, 08:57 PM   #320
Whirlwind
Crazy Gamer

引用:
作者: Jonney 查看文章
a
玩完唔夠喉

>>Whirlwind
之前你的pm好似爆了limit
睇番啲舊Post好似連K501都推唔掂咁話....
原來30就爆左....我輸
舊 09-22-08, 09:09 PM   #321
HAKAIDER
neet 人生~~~

鉄三角新耳筒.....ESW10JPN / ES55/ AD-1000PRM

http://av.watch.impress.co.jp/docs/20080922/autech1.htm

http://av.watch.impress.co.jp/docs/20080922/autech2.htm

ESW10JPN / AD-1000PRM 索價60900円........................

ES55 索價12600円....................

/O/
    (
  <\
貴介公子 一刀兩斷
舊 09-22-08, 09:10 PM   #322
Whirlwind
Crazy Gamer

引用:
鉄三角新耳筒.....ESW10JPN / ES55/ AD-1000PRM

http://av.watch.impress.co.jp/docs/20080922/autech1.htm

http://av.watch.impress.co.jp/docs/20080922/autech2.htm

ESW10JPN / AD-1000PRM 索價60900円........................

ES55 索價12600円....................
ESW10成四千銀?
舊 09-22-08, 09:21 PM   #323
HAKAIDER
neet 人生~~~

引用:
作者: Whirlwind 查看文章
ESW10成四千銀?
ESW10JPN 機身木材和ESW9 不同

先者為American Cherry (Black cherry)................

後者為African Padauk..................

而且ESW10JPN 係限定生産...............

一對値4K 的portable 耳筒.................

/O/
    (
  <\
貴介公子 一刀兩斷

此篇文章於 09-22-08 09:24 PM 被 HAKAIDER 編輯。
舊 09-22-08, 09:49 PM   #324
Whirlwind
Crazy Gamer

引用:
ESW10JPN 機身木材和ESW9 不同

先者為American Cherry (Black cherry)................

後者為African Padauk..................

而且ESW10JPN 係限定生産...............

一對値4K 的portable 耳筒.................
限定生產....
據聞LTD好似無Ti咁好...
舊 09-22-08, 09:56 PM   #325
HAKAIDER
neet 人生~~~

引用:
作者: Whirlwind 查看文章
限定生產....
據聞LTD好似無Ti咁好...
Ti 係鈦合金機身...............

但以EW9/ EM9ti 為例就公應EW9 較好

950LTD 不及 900Ti 可能是因為機身物料不同啊

/O/
    (
  <\
貴介公子 一刀兩斷
關閉主題

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
我們的醫療紀錄[官方浮誇敗家紀錄] (請看調整了的規矩!) KKH 照相館 44 09-06-13 09:35 PM
曼聯躉紅魔鬼地帶 VOL.33 [ ~CLOSED~ ] 啤梨王子 球會討論區 1059 03-30-08 03:17 AM
雙星體育新聞(永久集中區)30-5-02 龍寶寶 體育版 0 05-17-02 10:57 AM

現在的時間是 06:02 AM

手機版 | APP版