Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 照相館

主題工具 顯示模式
舊 06-25-07, 12:36 AM   #301
antony chan
God of Gamer
大合奏部隊!

註冊日期: Nov 2003
Wii U IDantony34
Nintendo Switch ID2591-1991-9995
3DS Friend Code4038 5946 9782
PSN  IDantony34
引用:
作者: riceking 查看文章
陳生, 去馬啦~ f/1.8 Zoom Lens呀~

http://www.gaforum.org/showthread.php?t=161462

Rice
個價....我去買支定定好過啦....

GGFR
名:Antony ID:49466199
GAF版友『飛燕』的畫作被「G-ZONE」盜用﹗
好Game分享
antony chan 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-25-07, 12:39 AM   #302
riceking
District God of the Solar System
一人前のダメ人間

註冊日期: Aug 2003
引用:
作者: antony chan 查看文章
個價....我去買支定定好過啦....
你仲未明我想講乜.....f/1.8 Zoom Lens喎

Rice

舊 06-25-07, 12:45 AM   #303
antony chan
大合奏部隊!

Nintendo Switch ID2591-1991-9995
引用:
作者: riceking 查看文章
你仲未明我想講乜.....f/1.8 Zoom Lens喎

Rice
我知呀.../\
仲要100%全新喎...

GGFR
好Game分享
舊 06-27-07, 12:16 AM   #304
riceking
District God of the Solar System
一人前のダメ人間

5D Kit Set + 580EX

Rice

舊 06-27-07, 06:21 PM   #305
antony chan
大合奏部隊!

死喇死喇...對我地有冇影響?a

引用:
  立 法 會 三 讀 通 過 版 權 修 訂 條 例 草 案
2007-06-27 HKT 17:00

立 法 會 三 讀 通 過 06 年 版 權 修 訂 條 例 草 案 。 民 主
黨 、 民 建 聯 及 自 由 黨 都 支 持 議 案 , 但 議 員 關 注 , 限 制 水 貨
要 在 行 貨 發 行 15 個 月 後 出 售 。
自 由 黨 議 員 表 示 , 水 貨 並 非 盜 版 貨 , 希 望 政 府 在
條 例 通 過 後 , 進 一 步 放 寬 。

工 商 及 科 技 局 長 王 永 平 表 示 , 要 達 成 共 識 不 易 ,
政 府 在 條 例 通 過 後 , 會 廣 泛 宣 傳 刑 責 的 範 圍 及 影 響 等 , 才
提 出 生 效 日 期 。

GGFR
好Game分享
舊 06-27-07, 06:45 PM   #306
KTN
Banned 0.95 Century Moderator
~♡

註冊日期: Mar 2002
如果行貨好似慢遜遙遙無期\/
一年兩年都未有...到它有再十五個月...
水貨...要來托呀...
除了某些產品...十五個月..停產啦....
政府都食草......\
而且水行型號同規格都好大不同...
怎分...不過...到時又可以(-消音-).....
支持水貨有理,抗拒行貨王道

米王個套係?

舊 06-27-07, 07:28 PM   #307
antony chan
大合奏部隊!

引用:
作者: KTN 查看文章
如果行貨好似慢遜遙遙無期\/
一年兩年都未有...到它有再十五個月...
水貨...要來托呀...
除了某些產品...十五個月..停產啦....
政府都食草......\
而且水行型號同規格都好大不同...
怎分...不過...到時又可以(-消音-).....
支持水貨有理,抗拒行貨王道

米王個套係?
十五個月. 相信實施後出入口的數量一定跌得好勁.

GGFR
好Game分享
舊 06-27-07, 07:36 PM   #308
KTN
~♡

直倒不可以不買水貨,神燈不可以不買水貨....
大砲附件...不可能不買水貨

新法例,制造大量失業機會

引用:
十五個月. 相信實施後出入口的數量一定跌得好勁.

舊 06-27-07, 09:03 PM   #309
KKH
Anti-audiophile
你聽到了空氣的聲音嗎

註冊日期: Dec 2001
雞能水貨是消費者的安全網.
KKH 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-27-07, 09:25 PM   #310
riceking
一人前のダメ人間

引用:
米王個套係?
我們偉大的勇者 - 雄二

Rice

舊 06-27-07, 09:26 PM   #311
riceking
一人前のダメ人間

引用:
作者: KKH 查看文章
雞能水貨是消費者的安全網.
以後可以去日本買杯了

不過日本有好多杯都貴過香港...

Rice

舊 06-27-07, 09:56 PM   #312
riceball
Ultimate Gamer

註冊日期: Apr 2004
敢問各位大大...有冇好的相機袋推介?
依家送果個就咁帶出街又唔見使, 放入背囊又好大舊...
riceball 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-27-07, 10:10 PM   #313
KTN
~♡

忘了...雄二是誰....a

最頹相機袋...內袋...可是,這是一個不要得的行為...

大路...lowerpro...這裏多位大大也使用中...

美而簡約...billingham....我幾歡喜他的設定...

近有成成可看,齊款多選擇有尖嘴天腸

舊 06-27-07, 10:16 PM   #314
Hayami
絢 爛 舞 踏
劫很大

XBox Live Gamertagk0h4ku
引用:
作者: riceball 查看文章
敢問各位大大...有冇好的相機袋推介?
依家送果個就咁帶出街又唔見使, 放入背囊又好大舊...
http://www.etsumi.co.jp/2007catalogu...id2=11&id3=112
sunbrella
不過香港冇

//Blog
//Flickr
Hayami 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-27-07, 10:32 PM   #315
riceball

內袋幾好喎...自由度高好多(不過放400D唔加直度會唔會剩太多位?XD)
lowerpro...係類似米王用緊果種,上放雜物,下放玻璃大砲的背囊?
舊 06-27-07, 11:06 PM   #316
嘿哈兒
The One
影相真係博大精深~~

註冊日期: Aug 2002
Wii U ID↑プスドラID
3DS Friend Code105 743 596
引用:
內袋幾好喎...自由度高好多(不過放400D唔加直度會唔會剩太多位?XD)
lowerpro...係類似米王用緊果種,上放雜物,下放玻璃大砲的背囊?
我那隻咪lowerpro
我隻放到兩鏡一機一閃,還有一堆雜物...

嘿哈兒 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-27-07, 11:11 PM   #317
antony chan
大合奏部隊!

引用:
遲下你就覺得唔夠位....
我都覺得唔多夠位...
但又冇再大小小o既....

GGFR
好Game分享
舊 06-27-07, 11:25 PM   #318
riceball

引用:
作者: 嘿哈兒 查看文章
我那隻咪lowerpro
我隻放到兩鏡一機一閃,還有一堆雜物...
放到咁多野

引用:
遲下你就覺得唔夠位....
我都覺得唔多夠位...
但又冇再大小小o既....
我敢肯定, 黎緊的一年內再多都只係外閃同50/1.8...實在沒錢啊
舊 06-27-07, 11:33 PM   #319
antony chan
大合奏部隊!

引用:
放到咁多野

我敢肯定, 黎緊的一年內再多都只係外閃同50/1.8...實在沒錢啊
咁果個夠晒你用...
400D又唔重...冇長鏡的話, 特登買個袋又好似好怪的...
*某K有長鏡都係用呢個...其實真係幾好用....頹得o黎又確係恩物*

GGFR
好Game分享
舊 06-28-07, 08:25 AM   #320
KTN
~♡

平日都一機三鏡....
有時多支閃........
兩機三鏡我都試過....
當然仲有雜物一堆....
間格係自由...識得運用自然放得多
不...應該是....窮起上來就自然用到盡....

舊 06-28-07, 09:17 AM   #321
Strider
初段

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDAStrider
XBox Live GamertagStriderAdrian
我自己就睇情況, 如果係普通朋友聚會, 會拎個斜孭袋, 一機二鏡一燈, 袋埋D銀包親物;
如果係自己外影或者幫女王影相就會拎背囊, 一機三至四鏡一燈, 上隔仲會放埋d hood啊, 雜物咁

飯球可以考慮下lowepro 既reporter系列, 間隔實用, 又幾好睇
我都想買返個REPORTER D400

舊 06-28-07, 10:43 AM   #322
KTN
~♡

平日閒事但要用到...斜袋...
350D+35/2拆直倒...救命閃...
都係要出動先又機又鏡........
再輕便的時候...返工日常...F11就夠
F系是一個屈機的存在\/

舊 06-28-07, 10:57 AM   #323
Hayami
絢 爛 舞 踏
劫很大

XBox Live Gamertagk0h4ku
引用:
不...應該是....窮起上來就自然用到盡....
窮起上來咪老餅流$10店果d放電腦/mp3果d有padding的拉鍊袋囉

今次我用埋個ball head 套袋我枝福仔125

//Blog
//Flickr
Hayami 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-28-07, 11:21 AM   #324
Strider
初段

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDAStrider
XBox Live GamertagStriderAdrian
引用:
平日閒事但要用到...斜袋...
350D+35/2拆直倒...救命閃...
都係要出動先又機又鏡........
再輕便的時候...返工日常...F11就夠
F系是一個屈機的存在\/
返工日常我都係F30機不離身

舊 06-28-07, 08:35 PM   #325
KKH
Anti-audiophile
你聽到了空氣的聲音嗎

你們不喜歡 crumpler 嗎? 年輕人就是要用 crumpler 才夠潮嘛!
KKH 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

現在的時間是 03:05 PM

手機版 | APP版