Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
第一 ... 25 75 115 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 135 175 225  ... 最後
電視遊戲討論版>Nintendo Switch 情報區 Vol.2 | 主機 Firmware 更新 (Ver. 10.0.0)
6402oen 04:45 PM 09-22-18

martinyau1979 08:34 AM 09-23-18
買咗隻行版xenoblade 黃金國 先發現唔對應日版本體game.... 唉
AKIRA桑 09:49 AM 09-23-18
作者: martinyau1979:
買咗隻行版xenoblade 黃金國 先發現唔對應日版本體game.... 唉

你指個dlc code?

從我的iPad使用Tapatalk 發送
martinyau1979 10:24 AM 09-23-18
作者: AKIRA桑:
你指個dlc code?

係呀 yes
AKIRA桑 10:45 AM 09-23-18
係呀 yes
咁係未代表你已經用左個code?咁好慘喎

我從使用 Tapatalk 的 TA-1052 發送
seed2005 01:45 PM 09-23-18
你係用唔到個DLC code , 定係DL落黎用唔到 ?
前者既話可以試下轉用港服e-shop DL
martinyau1979 01:55 PM 09-23-18
咁係未代表你已經用左個code?咁好慘喎

未 因為根本redeem唔到
golan 01:57 PM 09-23-18
如果開個港服account,download完dlc,再用日acc玩,可唔可行?
由手機版發出
leungky1 02:25 PM 09-23-18
可以當獨立玩?
由手機版發出
AKIRA桑 05:34 PM 09-23-18
Dragon Quest 11S,有語音,雖然講到好似S for Switch咁,但以SE呢幾年既做法,最後應該都係全機種。
http://www.nintendolife.com/news/201...a_special_name

aquarius 05:44 PM 09-23-18
Dragon Quest 11S,有語音,雖然講到好似S for Switch咁,但以SE呢幾年既做法,最後應該都係全機種。
http://www.nintendolife.com/news/201...a_special_name

唔係已經全機種了嗎..? 日系的..
野良猫 05:52 PM 09-23-18

終於等到了
AKIRA桑 05:57 PM 09-23-18
作者: aquarius:
唔係已經全機種了嗎..? 日系的..

你咁講都無錯,但以SE食到盡既CI,幾乎肯定會出PS4 Royal Edition。

leungky1 06:44 PM 09-23-18

講得出為Switch,有誠意嘅起碼都獨佔一年吧

FF Remaster又講定哂2019
有啲懷疑佢夠唔夠資源
由手機版發出
charcsc2000 07:10 PM 09-23-18
作者: golan:
如果開個港服account,download完dlc,再用日acc玩,可唔可行?
由手機版發出
作者: leungky1:
可以當獨立玩?
由手機版發出
其實日服轉港服就得,換完code再dl返,再轉返日版,搞掂~
charcsc2000 07:26 PM 09-23-18
試完dark souls,勁似ps3版,完全感受到個種慢半拍delay,
要等佢出左實體睇review睇下病村去到咩fps~

上網睇懷疑係用ps3個base來做,
反而ps4真心好順,順到下下盾反都得~

AKIRA桑 08:27 PM 09-23-18
作者: charcsc2000:
試完dark souls,勁似ps3版,完全感受到個種慢半拍delay,
要等佢出左實體睇review睇下病村去到咩fps~

上網睇懷疑係用ps3個base來做,
反而ps4真心好順,順到下下盾反都得~

[YOUTUBE]ZCDgrPfNv7Y[ /YOUTUBE]
佢既測試時間我完全夾唔到,係未已經完晒?

aquarius 08:28 PM 09-23-18
佢既測試時間我完全夾唔到,係未已經完晒?

仲有半個鐘
seed2005 08:30 PM 09-23-18
https://www.youtube.com/watch?v=aBpzOORsL8I

AKIRA桑 10:21 PM 09-23-18
作者: aquarius:
仲有半個鐘

明顯同我無緣。

再講返DQ 11S,之前大鑼大鼓話TGS有大公報,但而家冷靜點睇返,佢老人家只係公佈左個新名同有語音咁大把,連少少畫面都懶得show比你睇,難道真係要等足三年,等人開始唔記得玩過,以為係新game咁可以賣過一百幾十萬?

neo2046 11:47 AM 09-24-18
スーパー マリオパーティ TVCM
https://youtu.be/1fcHS8PE4nw
作者: :

charcsc2000 11:54 AM 09-24-18
明顯同我無緣。

再講返DQ 11S,之前大鑼大鼓話TGS有大公報,但而家冷靜點睇返,佢老人家只係公佈左個新名同有語音咁大把,連少少畫面都懶得show比你睇,難道真係要等足三年,等人開始唔記得玩過,以為係新game咁可以賣過一百幾十萬?

DS我應該不買了...和PC舊版/PS3差不多...
佢既優點只係可以NS度玩...但佢係玩PS3個FPS....病村和盾反都去返以前....

DQ 11S呢...希望佢PS4版有得追加語音...但相信要比錢....
又或者玩完全版....真係唔知SE想點...
MultiPASS 03:46 PM 09-24-18
作者: charcsc2000:
DS我應該不買了...和PC舊版/PS3差不多...
佢既優點只係可以NS度玩...但佢係玩PS3個FPS....病村和盾反都去返以前....

DQ 11S呢...希望佢PS4版有得追加語音...但相信要比錢....
又或者玩完全版....真係唔知SE想點...
有兩大傳聞可能:
1. 跟新型號Switch同步上市,基本效能接近PS4毋須太多調整。
2. 堀井老頭話要追加新故事,有可能加入DQ3戲本。
AKIRA桑 04:39 PM 09-24-18
作者: MultiPASS:
有兩大傳聞可能:

1. 跟新型號Switch同步上市,基本效能接近PS4毋須太多調整。

2. 堀井老頭話要追加新故事,有可能加入DQ3戲本。

第一個可能性最少要等到PS4 portable 或PS5亮左劍先有可能,即係2020年,否則同老任自取滅亡無分別,而且新型號裝機數有限,賣得幾多隻?仲要係舊Game,比我揀都揀Smash啦;第二個可能性唔出奇,堀井年紀大見好就收,DQ11作為收官之作都唔錯,但堀井講左唔會退休住。

MultiPASS 04:54 PM 09-24-18
第一個可能性最少要等到PS4 portable 或PS5亮左劍先有可能,即係2020年,否則同老任自取滅亡無分別;第二個可能性唔出奇,堀井年紀大見好就收,DQ11作為收官之作都唔錯,但堀井講左唔會退休住。

職業病又發作
以市場學角度嚟睇,
如果新型號Switch2019年推出作為上位機種(貴價),
可以推PS4/XB1同級遊戲(COD,Battlefield,FFXV等),
而現時Switch同時減價(減5000yen或50USD)擴大市場。
類似PS4 Pro/PS4 concept,帶動Switch2019年滲透率會更高。
亦可以早一步封左PS4 portable嘅可發展性。
標籤:Nintendo Switch 討論, Switch 遊戲, 任天堂 Switch
第一 ... 25 75 115 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 135 175 225  ... 最後

返回主題版面