Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
第一 ... 2 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 22  ... 最後
Neo Entertainment TREND>高清台節目討論及分享!
W!LL 01:48 PM 11-26-12
作者: BistonC:
J2下年第一季轉HD格式
+
TVB新聞全HD
星期六又唔見佢特登講, 而且果晚又無叫到做HDJ2
純粹講HDJ再輪住講佢
昏迷童子Sleepy 10:06 PM 11-26-12
J2下年第一季轉HD格式
+
TVB新聞全HD
捨得開工喇咩...無記......
希望各位有生之年睇得到佢完工啦下......
jason_kasim 10:12 PM 11-26-12
買左咁多日、韓節目係j2
下年先轉真係遲左好多law
昏迷童子Sleepy 10:47 PM 11-26-12
作者: jason_kasim:
買左咁多日、韓節目係j2
下年先轉真係遲左好多law
日本都唔算多......
禮拜六所見成地都係泡菜......
jason_kasim 10:52 PM 11-26-12
作者: 昏迷童子Sleepy:
日本都唔算多......
禮拜六所見成地都係泡菜......
韓劇唔敢講
韓綜藝節目絕對係好野黎
佢終於肯買多d綜藝黎播
DevilElvis 11:53 PM 11-26-12
㸃新聞全HD.......幾多輸出先得架.....
Iro 12:22 AM 11-27-12
友台一日唔交番個牌出嚟 唔使旨意有好多頻寬
昏迷童子Sleepy 12:24 AM 11-27-12
作者: jason_kasim:
韓劇唔敢講
韓綜藝節目絕對係好野黎
佢終於肯買多d綜藝黎播
綜藝好少見其他台播...平日又冇專登去掘......
話時話...講結婚果個係咪就係傳說中好多人上完節目冇耐就會瀨野果個節目......a

作者: DevilElvis:
㸃新聞全HD.......幾多輸出先得架.....
本童子直頭覺得83台用Full HD係浪費頻寬......
W!LL 12:43 AM 11-27-12
ATV攬住兩個雪花台, 勁討厭囉
DevilElvis 01:08 AM 11-27-12
好討厭,死人ATV,無咗南方又唔加台,又唔放番出嚟..........

話時話,假若發多幾個牌出嚟,個頻寬會唔會大咗???
N0T51B 05:34 AM 11-27-12
作者: W!LL:
星期六又唔見佢特登講, 而且果晚又無叫到做HDJ2
純粹講HDJ再輪住講佢
因為佢只係喺觀眾意見智囊團大會透露,未有正式公佈

捨得開工喇咩...無記......
希望各位有生之年睇得到佢完工啦下......

本童子直頭覺得83台用Full HD係浪費頻寬......
新聞部通常係最遲轉因為一轉就要整個系統一齊轉, 埋單要億億聲
個system都係SONY貨
http://www.sony.com.hk/press/pdf/2012103001.pdf

重有83台係絕對無浪費頻寬因為佢無增加過頻寬

經過inews & pearl 之後大家都好清楚tvb轉HD只係格式上
所以呢....嗰d music station ar K-pop ar 嘅超動態節目一定爆格到飛起
政府一早規定咗兩個台一個多頻網+各有一個單頻網
所以頻寬係咁多就係咁多,無得加
新3台(假若政府批)都無得用大氣電波
事關最後嗰條CH62要留俾港台開1 HD+2 SD頻道
要有多餘CH就等2015熄哂模擬廣播放返d CH出嚟
昏迷童子Sleepy 05:06 PM 12-25-12
因為佢只係喺觀眾意見智囊團大會透露,未有正式公佈

新聞部通常係最遲轉因為一轉就要整個系統一齊轉, 埋單要億億聲
個system都係SONY貨
http://www.sony.com.hk/press/pdf/2012103001.pdf

重有83台係絕對無浪費頻寬因為佢無增加過頻寬

經過inews & pearl 之後大家都好清楚tvb轉HD只係格式上
所以呢....嗰d music station ar K-pop ar 嘅超動態節目一定爆格到飛起
政府一早規定咗兩個台一個多頻網+各有一個單頻網
所以頻寬係咁多就係咁多,無得加
新3台(假若政府批)都無得用大氣電波
事關最後嗰條CH62要留俾港台開1 HD+2 SD頻道
要有多餘CH就等2015熄哂模擬廣播放返d CH出嚟
所以話J2仲遲過新聞部轉呢點就睇到TBB點對待各位啦......

俾你提起Mステ又搭單問下...今年J2仲有冇買Super Live播?
W!LL 01:36 AM 12-29-12
今晚tbb套電視電影幾正
N0T51B 07:57 PM 12-29-12
所以話J2仲遲過新聞部轉呢點就睇到TBB點對待各位啦......

俾你提起Mステ又搭單問下...今年J2仲有冇買Super Live播?
唔係,,,,新聞部同j2 upgrade係兩件事嚟
新聞部係成本問題
J2 upgrade係頻寬(技術)問題

Music Station Super Live 下個禮拜6 12:30-02:35AM
W!LL 09:15 PM 12-30-12
今日先發覺pearl個logo會移去右上角了
haruka 11:00 PM 12-31-12
可惜J2唔係高清
今晚台北倒數睇唔高清皇者
昏迷童子Sleepy 11:26 PM 12-31-12
作者: haruka:
可惜J2唔係高清
今晚台北倒數睇唔高清皇者
有得睇好過冇......
唱完忘記自己響台灣...一開口用番廣東話打招呼......
nefrezx 07:08 PM 01-01-13
TVB D字幕唔同左?
N0T51B 06:41 PM 01-09-13
大家1月20-21日不妨留意下J2
昏迷童子Sleepy 07:26 PM 01-09-13
大家1月20-21日不妨留意下J2
準備見到播Mステ時瘋狂爆格?......
W!LL 10:33 PM 01-09-13
J2 星期六
09:35PM
金田一少年之事件簿 香港九龍財寶殺人事件
W!LL 08:47 PM 01-12-13
作者: W!LL:
J2 星期六
09:35PM
金田一少年之事件簿 香港九龍財寶殺人事件
套野講國語仲多過廣東話
nefrezx 08:56 PM 01-12-13
志偉全程講蝗語, 吳尊就全程配日文
Suda 08:59 PM 01-12-13
台灣警察可以任點香港警犬

得一開波C9講過廣東話
Squaresoft 08:39 AM 01-19-13
準備見到播Mステ時瘋狂爆格?......
我睇pearl 的紀錄片都有時爆格(好似n 年前vcd咁.)
仲要有時的睇drama 轉去全黑screen (eg: ending) 會有印.....

正常?!
還是有野可以set.?..... 或者我個decoder 太cheap?
第一 ... 2 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 22  ... 最後

返回主題版面