Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
第一 ... 2 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18  ... 最後
電視遊戲討論版>「テイルズ オブ アライズ Tales of Arise 」破曉傳奇 PS xbox 免費 DLC不計 已售 請勿重複新聞情報特別是中文 不觀迎(風間鈴木仁)
pet3 04:30 PM 09-11-21
要學新稱號

例如xxx 使用yyy次

是一定要玩家用先計
還是叫電腦用都可以
野良猫 05:42 PM 09-11-21
作者: pet3:
要學新稱號

例如xxx 使用yyy次

是一定要玩家用先計
還是叫電腦用都可以
後者
X&Y 08:40 PM 09-11-21
上次demo 無試晒六個
拳手全手動好易打空氣, 但半自動又要應付鎖定既問題
jk5 10:23 PM 09-11-21
破曉傳奇【限定版】Figure
https://youtu.be/JfEIXfnCbCc

JK
terrycat 10:29 PM 09-11-21
困難 個難度真係難到一個點....第2個領主都死左N 次, 同埋 轉target 點解成日會甩.........
X&Y 10:33 PM 09-11-21
作者: terrycat:
困難 個難度真係難到一個點....第2個領主都死左N 次, 同埋 轉target 點解成日會甩.........
我岩岩都係, 諗住用拳手打完成場
但最後都係放棄轉去第二難, 最難計埋4個分身對面術攻既密度太高仲要下下都高攻, 又不停轉移斬

但, 轉左去第二難後, 除左50%血放大技個下, 對面無出過分身
第二難同最難個難度爭左幾級
terrycat 11:33 PM 09-11-21
作者: X&Y:
我岩岩都係, 諗住用拳手打完成場
但最後都係放棄轉去第二難, 最難計埋4個分身對面術攻既密度太高仲要下下都高攻, 又不停轉移斬

但, 轉左去第二難後, 除左50%血放大技個下, 對面無出過分身
第二難同最難個難度爭左幾級
不過好耐冇RPG 叫做有難度(FF7個hard mode其實都好7難)
希望後面都係咁就好..因為RPG 通常 去到中後期太多OP 技能攪到難度大趺, 我會KEEP 住 困難打到尾 當練習
野良猫 11:46 AM 09-12-21
暫時玩到全員集合

故事、戰鬥、畫面冇毛病
但整體就係比TOB縮水,內容唔夠豐富
連解謎部份都冇埋

不過好耐冇RPG 叫做有難度(FF7個hard mode其實都好7難)
希望後面都係咁就好..因為RPG 通常 去到中後期太多OP 技能攪到難度大趺, 我會KEEP 住 困難打到尾 當練習
戰鬥難度異常根本就係同人講「打唔贏咪課金」
當然高難度戰鬥係好玩,前提係冇嗰堆DLC出現
terrycat 12:11 PM 09-12-21
作者: 野良猫:
暫時玩到全員集合

故事、戰鬥、畫面冇毛病
但整體就係比TOB縮水,內容唔夠豐富
連解謎部份都冇埋

戰鬥難度異常根本就係同人講「打唔贏咪課金」
當然高難度戰鬥係好玩,前提係冇嗰堆DLC出現
冇啦今時今日咩game 都會俾d dlc你幫助你 (更加順利完成遊戲)
雖然我都唔like 佢賣dlc賣咁揚...
不過課金文化都洗晒腦邊有計....
hkpm 12:57 PM 09-12-21
我都頂唔順, 降做次等難度算數......
真!DC 03:56 PM 09-12-21
我仲好開頭玩到打完下水道又唔覺好難
我連技苦手校左困難都boss一take過左(雖然係小boss而且復活左好多次

如果係有大boss既話死幾廿次以前好平常
要玩家諗戰術或者練下再挑戰贏左先有成功感

To Dlc賣game內錢道具都賣左好多集了
由手機版發出
1pi 05:59 PM 09-12-21
作者: Kello820:

我都費事等11月,順手白埋左ps5
ps4 72hrs劇情全睇語音全聽,ps5全飛39白金
咁樣睇ARISE真係唔算多野同獎杯整得太簡單
你係psnine 個tips好有用。
同埋你個獎盃紀錄好西利,316遊戲 315完美
99.68% 好勁。
RPG之鬼 10:37 PM 09-12-21
難度係預設 剛去到雪地
第一個領主都死咗幾次同用埋復活藥先過到
同FF7比係好玩啲?
FF7戰場通常都細,而呢隻就有唔少走動
戰鬥又比FF7有更多支援整體係較易

男主唔係熱血笨蛋
女主是又煮得又係吃貨仲傲嬌...
野良猫 09:32 AM 09-13-21
作者: RPG之鬼:
難度係預設 剛去到雪地
第一個領主都死咗幾次同用埋復活藥先過到
同FF7比係好玩啲?
FF7戰場通常都細,而呢隻就有唔少走動
戰鬥又比FF7有更多支援整體係較易

男主唔係熱血笨蛋
女主是又煮得又係吃貨仲傲嬌...
佢今集係跟以前嘅to做法,入圓型戰場打
ff7係完全一樣跟場景去打,tob係一半一半,例如牆角遇怪會修正番做較大空間但橋上面入戰鬥依然係一條直線空間
pet3 09:35 AM 09-13-21
我覺得 這集的故事
很不TO
一直都不歡樂

就算沒有TO的名出也可以
野良猫 09:50 AM 09-13-21
我覺得 這集的故事
很不TO
一直都不歡樂

因為唔係馬場整

但你問我的話我情願玩番tob好過
至少to系列應有嘅佢都有,連grade shop都冇埋個二週目真係冇動力玩
好在rg hi nu出咗,可以砌住等導演剪接版送貨員
RPG之鬼 09:51 AM 09-13-21
佢今集係跟以前嘅to做法,入圓型戰場打
ff7係完全一樣跟場景去打,tob係一半一半,例如牆角遇怪會修正番做較大空間但橋上面入戰鬥依然係一條直線空間
對呀,所以FF7視點係有唔少問題
pet3 09:58 AM 09-13-21
因為唔係馬場整

至少to系列應有嘅佢都有,連grade shop都冇埋個二週目真係冇動力玩

玩到第3國 最後了

故事不歡樂
但作為看故事我覺得OK

但我不當他是TO 心情上會比較好
TOB好玩啊
雖然鳥為什麼會飛的答案讓我想打人

玩完ps5 後有時間再玩ps4(重玩白金)

之後接木村2再接機戰30
LR猫 10:11 AM 09-13-21
因為唔係馬場整

吓無Grade shop
咁二週目真係唔知做乜
btw我都好似無邊隻有玩到二週目好似得TOV

我覺得 這集的故事
很不TO
一直都不歡樂

TO好似都唔係歡樂開
都係啲小劇場會歡樂
pet3 10:43 AM 09-13-21
作者: LR猫:
吓無Grade shop
咁二週目真係唔知做乜
btw我都好似無邊隻有玩到二週目好似得TOV

TO好似都唔係歡樂開
都係啲小劇場會歡樂

TOV 基本全程歡樂,到後半先有緊張問題
TOG 小孩篇一直是歡樂的, 長大篇會合後其實也不算苦
TOX 全程追女不痛苦
TOX2 一開始欠錢的劇情,也是歡樂向的(不過語音解鎖要2周目是低能的)

TOZ 有偉大的目標 志向,由開始到中途都不會不開心的劇情
TOB 一開始是可憐 ,但很快就變歡樂了

TOA 主線不歡樂,連小劇場也不是歡樂的
很多開心的連戰鬥後的動作談天也沒了

大約是制作組覺得歡樂和TOA 的不夾吧
X&Y 11:04 AM 09-13-21
TOV 基本全程歡樂,到後半先有緊張問題
TOG 小孩篇一直是歡樂的, 長大篇會合後其實也不算苦
TOX 全程追女不痛苦
TOX2 一開始欠錢的劇情,也是歡樂向的(不過語音解鎖要2周目是低能的)

TOZ 有偉大的目標 志向,由開始到中途都不會不開心的劇情
TOB 一開始是可憐 ,但很快就變歡樂了

TOA 主線不歡樂,連小劇場也不是歡樂的
很多開心的連戰鬥後的動作談天也沒了

大約是制作組覺得歡樂和TOA 的不夾吧
原來我skip晒近代歡樂開既
厘度剩係玩左TOV同TOB
以前TOTA, TOS, TOR 都唔係歡樂開

岩岩放假打,去緊第三個領地第一次玩連戰
咁岩打完2個領主後無補充到藥,條龍同以前一樣由得同伴死晒後1v1就樂勝
真!DC 11:16 AM 09-13-21
種族仇恨之前都有集數講過
不過主角一開始就咁目標清晰比較少見
以前成日為d小事出門然後攪攪下變左世界大事
今集劇情一路玩一路諗到中国
起來不願做奴隸的人們
由手機版發出
LR猫 11:23 AM 09-13-21
作者: 真!DC:
種族仇恨之前都有集數講過
不過主角一開始就咁目標清晰比較少見
以前成日為d小事出門然後攪攪下變左世界大事
今集劇情一路玩一路諗到中国
起來不願做奴隸的人們
由手機版發出
明明得第二國先係中国
篤灰批鬥老屈
RPG之鬼 12:17 PM 09-13-21
作者: LR猫:
明明得第二國先係中国
篤灰批鬥老屈
如果個女角正堆娃娃頭XD
的確睇佢介紹已經係果處

暫時對劇情有一個問題係(只係玩完第一個國家)
既然300年前已被侵略奴役到咁既程度
咁點解仲會有咁多人=咁多人不停生仔
pet3 12:55 PM 09-13-21
作者: RPG之鬼:
如果個女角正堆娃娃頭XD
的確睇佢介紹已經係果處

暫時對劇情有一個問題係(只係玩完第一個國家)
既然300年前已被侵略奴役到咁既程度
咁點解仲會有咁多人=咁多人不停生仔

因為外星人當地球人是電池
唔會比佢地死哂

應該大肚中的時候可能唔洗工作
所以..... 另外無野玩的時候就只有做人可玩嘛

第一國似北泡
第2就大躍進中國
第3 是女權理想國(暫)

但其實只能運作20 年左右,因為再過一兩代, 班新奴隸就不會感恩
只會主張 自己的權利

現實女權份子咁
第一 ... 2 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18  ... 最後

返回主題版面