Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
第一 ... 10 60 100 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 120 160 210  ... 最後
手提遊戲機討論版>Nintendo 3DS 綜合情報討論區 xx || 超任版 N3DSLL 已經出貨
wong0622 07:39 PM 07-05-12
作者: 藍鞋子:
玩唔到日文GAME絕對唔會買
如果佢之後D中文GAME愈出愈少咪中伏?
依家日文又唔係完全唔明
又未至於咁絕望既。

任天堂工作人員回覆我是香港版的 3DS/XL 不對應日本版的遊戲,但沒有表明將來不會推出香港版日文/英文遊戲

睇番新聞稿,5 隻中文版遊戲護航這一點真少見,心知一定有分區而且不對應日本區,因為如果係對應日版既,洗咩出咁多中文 Game 吸引人買

而且香港版的 3DS/XL 同遊戲既價錢先係最重要,睇番過去香港版 Wii & Game,真係貴到無朋友,如果黎到 3DS XL 都係咁,真係搵鬼買。

另外,已經確認左 nintendo zone 於香港版是不對應的,其他尚等待公佈。(個人估計係香港/台灣獨立 e-shop內容,因為至少要對應 patch)

我自己本身又有一部日版 3DS,如果遲下確認有香港版日文/英文遊戲呢一點,就放心入手港版 3DS XL
藍鞋子 07:53 PM 07-05-12
作者: wong0622:
又未至於咁絕望既。

任天堂工作人員回覆我是香港版的 3DS/XL 不對應日本版的遊戲,但沒有表明將來不會推出香港版日文/英文遊戲
就算有日文/英文遊戲,都唔會係隻隻都出畀你架喎
到時有日文GAME想玩但係佢死都唔出/等成年先出,咁都係咪預我喇
拓飛 07:53 PM 07-05-12
點買呀第時仲要玩pokemon
wongkit23232223 08:16 PM 07-05-12
岩岩諗住上FACEBOOK睇下老任既消息
點知......無專頁=_=
點搞呀老任
噹噹dondon 08:34 PM 07-05-12
其實你睇得明日文或英文既話 基本上呢部行貨機唔係sell你用既
golan 08:50 PM 07-05-12
唔對應日版自成一區,實少左d傳統玩家買
如果真係有做research就應該對應美版
我肯定大把人會出多部機
W!LL 08:53 PM 07-05-12
日美eshop 100%唔會連到, 因為香港任天堂唔會推出以yen計既預附卡
就算部行機可以讀日版game, 入唔到日eshop, 什麼add on, DLC都唔會有...
211835350 09:10 PM 07-05-12
作者: golan:
我肯定大把人會出多部機
佢真係有做市場調查/搵人落個D GAME鋪行就知佢要賺錢既,就應該要部機跟日區,即使部機上唔到ESHOP
佢起碼代理日版GAME同日發售好似Pokemon咁,淨係做大game都一定唔會蝕,
依家基本上每個月都有大作...
W!LL 09:34 PM 07-05-12
我肯定大把人會出多部機
應該唔會唔對應日版, 咁之前代理既日版POKEMON响行3DS上讀唔到, 咁講唔通
最大可能係對應日區Game, eshop就香港/台灣獨立
golan 09:44 PM 07-05-12
作者: 211835350:
佢真係有做市場調查/搵人落個D GAME鋪行就知佢要賺錢既,就應該要部機跟日區,即使部機上唔到ESHOP
佢起碼代理日版GAME同日發售好似Pokemon咁,淨係做大game都一定唔會蝕,
依家基本上每個月都有大作...
因為wii行貨係日版,之前大家都以為會係日版機cut e-shop,但估唔到任記真係想玩大佢
任記似乎今次真係想攪亞洲個市場,但d game移植得咁慢,叫大家點等
SilverShadow 09:47 PM 07-05-12
因為wii行貨係日版,之前大家都以為會係日版機cut e-shop,但估唔到任記真係想玩大佢
任記似乎今次真係想攪亞洲個市場,但d game移植得咁慢,叫大家點等
咁真係寧願佢唔搞大佢,跟返WII個行貨咁玩好過喇
日版GAME同中文GAME就行/日機共通,點都好過再多一個分區出來
golan 09:51 PM 07-05-12
作者: W!LL:
應該唔會唔對應日版, 咁之前代理既日版POKEMON响行3DS上讀唔到, 咁講唔通
最大可能係對應日區Game, eshop就香港/台灣獨立
如果wong0622兄既資料真係屬實,似乎真係鎖區
我都希望對應日版,希望快d有消息公布澄清
golan 09:58 PM 07-05-12
作者: SilverShadow:
咁真係寧願佢唔搞大佢,跟返WII個行貨咁玩好過喇
日版GAME同中文GAME就行/日機共通,點都好過再多一個分區出來
雖然一直都期望任記既中文版,但大家打開機既,都已經習慣左同日本出game時間係同步,冇記錯,sony冇區碼,microsoft都冇特別鎖區,如果今次玩咁大,一定怨聲載道
任記要明白,香港師拉同日本唔同,打機既真係大部份係機迷,如果唔就返機迷,好難攪得起
lineage19 09:59 PM 07-05-12
佢咩分區冇所謂....
分美區最多買返黎玩美版GAME, 分港區最多係買中文版GAME玩
但我覺得重點應該係個ESHOP的內容
港版SER應該係肯定的...係內容方面希望唔好再好似WII O個時咁陽春就好了...
golan 10:12 PM 07-05-12
作者: lineage19:
佢咩分區冇所謂....
分美區最多買返黎玩美版GAME, 分港區最多係買中文版GAME玩
但我覺得重點應該係個ESHOP的內容
港版SER應該係肯定的...係內容方面希望唔好再好似WII O個時咁陽春就好了...
我已經係美日機機主
就算買多部,但之前d games全部玩唔返,真係好慘
而且中文game次次都係突然話出就出,任記可唔可以早少少講聲,等人唔好買日版
好似今次咁,d消息咁突然, 好在未出ll,如果出左,d人買左,又係怨聲載道
同埋大家要留意一下,任記9月28唔係出晒個5隻games,佢話會陸續推出...
W!LL 10:23 PM 07-05-12
香港任記今次算早左話你知喇, 之前Wii隻Zelda全世界估無行, 點知仲要同水同一日出
剛剛mario party 9好在佢响日版出前話有中文版
而今次擺明叫你唔好買LL水機
我係我 10:30 PM 07-05-12
XL美版幾時出?
日版GAME太貴買唔落手,一出到E家都係買得幾隻咁大把
美版300蚊一隻就FIT晒
W!LL 10:32 PM 07-05-12
交換日記更新
拓飛 10:39 PM 07-05-12
作者: 我係我:
XL美版幾時出?
日版GAME太貴買唔落手,一出到E家都係買得幾隻咁大把
美版300蚊一隻就FIT晒
8月19?
W!LL 10:40 PM 07-05-12
日記更新後可以用6種顏色筆寫野
wong0622 10:53 PM 07-05-12
如果wong0622兄既資料真係屬實,似乎真係鎖區
我都希望對應日版,希望快d有消息公布澄清
我都希望工作人員答我既資料未係最 update...期望有台/港版的日/英文大作就好了

不過佢呢個消息一出, 令我原本買日版 XL 既計劃延後了,始終對行機有一絲希望...
usayarE 11:18 PM 07-05-12
我都希望工作人員答我既資料未係最 update...期望有台/港版的日/英文大作就好了

不過佢呢個消息一出, 令我原本買日版 XL 既計劃延後了,始終對行機有一絲希望...
其實行貨3DS就算可以玩日或美版遊戲都九成係閹割版eshop
但反而中文版遊戲好大機會可以係日版上玩到
咁樣不如買返日版算...

如果行貨真係淨係可以玩港台版遊戲咁就真係好不智
以香港任記代理嘅出遊戲速度,唔通玩家淨係可以玩個五隻遊戲?
但而家都係道聽途說,要收集多啲資料先可以決定
反正LL一出都一定唔會係我心水價,可以等下
golan 11:19 PM 07-05-12

只能夠講,大家本來想出XL機既機主都中了任記的詭計
他一個人 12:22 AM 07-06-12
其實任天堂是否推出行貨, 都沒有影響
其中是香港代理保養已經係一個問題
點解保養期內仍然要支付修理費用(當然唔講人為意外)
其二是香港代理商根本沒有代理大作作品
次次都要買貴game, 特別買了日版主機的人
代理十幾年真係相比sony比較真係差到極點
見到回應講玩唔到日版, 真係死多幾錢重.
真係百思不得其解.
我寧願代理好種類形遊戲比依個消息來得更好
wongkit23232223 12:27 AM 07-06-12
唔係話今次3ds唔會經代理而係老任既子公司自己出咩?
game都係去返由代理出?
第一 ... 10 60 100 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 120 160 210  ... 最後

返回主題版面