Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手機平板遊戲討論版

關閉主題

主題工具 顯示模式
舊 10-10-11, 07:40 PM   #251
小特特
God of Gamer
薔薇騎士団

註冊日期: Jan 2004
3DS Friend Code1805 2977 8497
PSN  IDardnades-jpn
引用:
作者: J+1 查看文章
http://digital.sina.com.hk/mobile/ne...1108799/1.html

4寸幾MON只有三行掣會唔會有點兒…大…
由手機版發出
斬腳趾

Blog

pixiv
小特特 目前離線  
舊 10-10-11, 09:00 PM   #252
now_loading
VanHelsing

註冊日期: Jan 2005
PSN  IDN0W_L0ADlNG
XBox Live Gamertagdiabloex2
咁大個mon 都唔出5行,霸左5行先,唔比番apple 用
now_loading 目前離線  
舊 10-10-11, 09:50 PM   #253
xxxxxx
Game Master

註冊日期: Dec 2004
引用:
作者: 神龍 查看文章
無咗呢個制真係唔掂, 日日用緊架
我反而好少用wo
(android search key/ iphone quick search)
成日覺得個search result 好奇怪

通常都開browser -> google hk
xxxxxx 目前離線  
舊 10-10-11, 10:36 PM   #254
KTN
Banned 0.95 Century Moderator
~♡

註冊日期: Mar 2002
CM7.1真係好細食好爽好快,搭ADW EX都OK
好有心機去TUNE靚都OK

但最後...我都係輸了係SENSE3.0之下
CM7.1試完之後...都係RESTORE返個BACKUP

舊 10-10-11, 11:21 PM   #255
神龍
Banned Banana
↘大家比d掌聲

註冊日期: May 2005
3DS Friend Code3780 9311 2412
PSN  IDMalcolm_Shum
引用:
作者: xxxxxx 查看文章
我反而好少用wo
(android search key/ iphone quick search)
成日覺得個search result 好奇怪

通常都開browser -> google hk
唔止咁用
電話apps>搵電話
email> 搵email
檔案apps>搵file
market >搵apps

唔同apps唔同功用

舊 10-11-11, 12:10 AM   #256
dragonwing84
Game Master

註冊日期: Dec 2006
PSN  IDAlbertSIR
XBox Live GamertagAlbert0511
我想問下呢...samsug果隻galaxy呢~
禁實下面黑色制未出左個工作管理員既..
可唔可以好似ipod 果d咁將d apps完全關閉架?
d icon越開越多怕哂電.
dragonwing84 目前離線  
舊 10-11-11, 12:22 AM   #257
卡柏

註冊日期: May 2004
PSN  IDpalfong
XBox Live Gamertagkapal
引用:
作者: KTN 查看文章
CM7.1真係好細食好爽好快,搭ADW EX都OK
好有心機去TUNE靚都OK

但最後...我都係輸了係SENSE3.0之下
CM7.1試完之後...都係RESTORE返個BACKUP
o岩o岩刷緊cm7.1
我之前都係放唔低sense, 因為實在太就手喇
但依家見到 go launcher ex, 好似都同sense幾似樣, 即管試下玩一玩....
卡柏 目前離線  
舊 10-11-11, 12:29 AM   #258
now_loading
VanHelsing

註冊日期: Jan 2005
PSN  IDN0W_L0ADlNG
XBox Live Gamertagdiabloex2
引用:
作者: dragonwing84 查看文章
我想問下呢...samsug果隻galaxy呢~
禁實下面黑色制未出左個工作管理員既..
可唔可以好似ipod 果d咁將d apps完全關閉架?
d icon越開越多怕哂電.
果度個"結束全部" 唔係已經close 曬?

不過我有時會用個free apps, "fast reboot" 全清
now_loading 目前離線  
舊 10-11-11, 12:40 AM   #259
dragonwing84
Game Master

註冊日期: Dec 2006
PSN  IDAlbertSIR
XBox Live GamertagAlbert0511
引用:
作者: diabloex 查看文章
果度個"結束全部" 唔係已經close 曬?

不過我有時會用個free apps, "fast reboot" 全清

但係"設定" "連絡人"果d都無得清既?
果d唔算係apps?
dragonwing84 目前離線  
舊 10-11-11, 01:23 AM   #260
X&Y
Game Master

註冊日期: Jul 2005
Nintendo Switch ID5965-4236-9786
PSN  IDakitoxy
XBox Live GamertagXanYZ
引用:
果d唔算係apps?
setting同contact應該離開左就停左/cache左
***自家個task manager都食10mb, 我習慣完全唔用佢

真係要kill active task入setting>applications>running services到kill
再按menu key可以show 埋cache process俾你手動kill, 不過cache個堆task唔kill都無所謂
反正唔食電, 唔夠ram時個os都識自己kill左佢.

p.s. 轉返玩*** rom真係好掛住cm7個長按back key可以離開時殺左d唔識停既衰仔task

此篇文章於 10-11-11 01:28 AM 被 X&Y 編輯。
X&Y 目前離線  
舊 10-11-11, 12:25 PM   #261
Fio

註冊日期: Dec 2001
引用:
果d唔算係apps?
你係咪指長按home(即中間果粒)出現果六們apps?果六個係你最近開過嘅apps,唔係現時開咗嘅apps
有咩apps未close你可以click入工作管理員第一頁,想close哂就click結束全部,不過就算係咁好多background apps都係run緊,system唔夠ram時會自己管理,可以唔駛理佢
由手機版發出
Fio 目前離線  
舊 10-11-11, 12:59 PM   #262
KTN
~♡

試過go launcher ex...
細食...但就頹過adw...

如果要同sense的就手同多方面整合就...
以上兩者都差好多皮...sense真係改到不似android...
好多好細微地方都執了...同上面兩隻只係包塊皮好不同...

如果你係懶人的話...可能會好似我咁,倒返個backup入去XD

引用:
作者: 卡柏 查看文章
o岩o岩刷緊cm7.1
我之前都係放唔低sense, 因為實在太就手喇
但依家見到 go launcher ex, 好似都同sense幾似樣, 即管試下玩一玩....

舊 10-11-11, 01:19 PM   #263
神龍
↘大家比d掌聲

呢d 通用型嘅launcher 唔係包外面重可以點

舊 10-11-11, 01:39 PM   #264
Apricot
Insane Gamer

註冊日期: Oct 2007
引用:
試過go launcher ex...
細食...但就頹過adw...

如果要同sense的就手同多方面整合就...
以上兩者都差好多皮...sense真係改到不似android...
好多好細微地方都執了...同上面兩隻只係包塊皮好不同...

如果你係懶人的話...可能會好似我咁,倒返個backup入去XD
我而家用緊EVO 3D個sence 3.0,但真係唔明點解你會覺得3.0就手……
2.1果陣我真係覺得sence好好用,但3.0就……
Apricot 目前離線  
舊 10-11-11, 03:12 PM   #265
破戒僧

註冊日期: Nov 2003
3DS Friend Code3523 2002 7295
PSN  IDLeifeiPatrick
XBox Live Gamertagfpatrick
行貨hTC Sensation XE HK$4,798

無論你多接近神, 都依然係一個凡人, 別以為自己很了不起
破戒僧 目前離線  
舊 10-11-11, 04:41 PM   #266
KTN
~♡

2.1個個唯一係APP不分PAGE最好用...
最不滿意係3.0分PAGE,同真係好大食
3.0執了些細位同多了些花臣野幾好用

引用:
作者: Apricot 查看文章
我而家用緊EVO 3D個sence 3.0,但真係唔明點解你會覺得3.0就手……
2.1果陣我真係覺得sence好好用,但3.0就……

舊 10-11-11, 04:44 PM   #267
KTN
~♡

所以違和感好重下,塊皮改到天花龍鳳都好
但最後一入返MENU入返其他位就OTL

統一感,靚的UI係好重要

引用:
作者: 神龍 查看文章
呢d 通用型嘅launcher 唔係包外面重可以點

舊 10-11-11, 06:51 PM   #268
嘿哈兒
The One
影相真係博大精深~~

註冊日期: Aug 2002
Wii U ID↑プスドラID
3DS Friend Code105 743 596
引用:
所以違和感好重下,塊皮改到天花龍鳳都好
但最後一入返MENU入返其他位就OTL

統一感,靚的UI係好重要
我未用過sence, cap張圖睇下咩樣得唔得??

嘿哈兒 目前離線  
舊 10-11-11, 07:47 PM   #269
卡柏

註冊日期: May 2004
PSN  IDpalfong
XBox Live Gamertagkapal
的確,sense好多野係玩得好唔同android原生,所以依家用cm7.1時真係幾唔慣
但cm7.1實在細咬得過份, 所以我選擇左放棄sense既體驗
不過,用左go launcher半日, 有d唔慣佢個流暢度,有d lag lag地,可能因為之前用慣launcher pro, tune得太順!所以,依家我部desire既組合係
CM7.1 + Launcher pro + go launcher 個聯絡人加強版, So far依家都有d sense既feel
係差個來電介面就perfect, 有冇咩apps係似sense? Thx
卡柏 目前離線  
舊 10-11-11, 09:11 PM   #270
elmond
女權主義信奉者

XBox Live Gamertagelmond1986
引用:
作者: 破戒僧 查看文章
行貨hTC Sensation XE HK$4,798
對手機真的一竅不通,想問3叔g2定佢好
另外3叔好像又出新機??
thx~

舊 10-12-11, 12:05 AM   #271
KTN
~♡

自己愛用GOOGLE啦,不CAP啦~SENSE咁多圖~

引用:
作者: 嘿哈兒 查看文章
我未用過sence, cap張圖睇下咩樣得唔得??
機能=三叔

介面機能平均雙核醫埋耳疾=HTC

另個部係Nexus Prime...Google叫三叔出的親生仔...不過有排....

引用:
作者: elmond 查看文章
thx~

此篇文章於 10-12-11 12:11 AM 被 KTN 編輯。
KTN 目前離線  
舊 10-12-11, 12:37 AM   #272
NEAR
Ultimate Gamer
Majora's!?

註冊日期: May 2006
3DS Friend Code3411 1648 1216
有冇試過send極都“不能發送“sms給某人?
其他人就ok

NEAR 目前離線  
舊 10-12-11, 09:29 AM   #273
破戒僧

3DS Friend Code3523 2002 7295
PSN  IDLeifeiPatrick
XBox Live Gamertagfpatrick
引用:
thx~
如果你對手機一竅不通, 即係預期你都唔會專登customize部機
咁你其實無需特別比較, 建議你直接出去試下邊部你用得順手一點就用嗰部好過, 因為Samsung同hTC界面完全不一樣

無論你多接近神, 都依然係一個凡人, 別以為自己很了不起
破戒僧 目前離線  
舊 10-12-11, 09:38 AM   #274
神龍
↘大家比d掌聲

引用:
thx~
無心改部機個系統, 唔想煩就htc
鐘意自己改下就三星

舊 10-12-11, 10:16 AM   #275
kingtin1

PSN  IDkingtin1
XBox Live Gamertagkingtin1
想問大家,Samsung舊2000mah電係咪連個叉電座一齊賣??
kingtin1 目前離線  
關閉主題

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
BlackBerry 系統/手提/玩書 討論區 (一) ZlWS 手機平板遊戲討論版 40 12-08-14 12:25 AM
Android 系統/手提/平板 討論區 (三) KTN 手機平板遊戲討論版 1009 09-23-11 02:56 PM
Android 系統/手提 討論區 (二) KTN 手機平板遊戲討論版 1001 06-23-11 09:12 PM
Android 系統/手提 討論區 (小蜜蜂..嗡嗡嗡...)((阿波羅雪糕特約.....)) 亍 ◣ 手機平板遊戲討論版 1011 02-26-11 07:00 PM
平板電腦 Wtak 手機資訊/電腦軟硬討論 4 04-13-03 02:28 AM

現在的時間是 03:24 AM

手機版 | APP版