Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
第一 ... 5 6 7 8 9 10 11 12 
日本動漫畫討論版>榎宮祐「ノーゲーム・ノーライフ ゼロ」BD&DVD 発売中!
~Sau~ 03:03 PM 10-28-17
今朝 旺角朗豪坊早場睇完, 真係好正
lunn 04:07 PM 10-28-17
岩岩響元朗睇完,好正!!
睇之前完全無睇相關既POST
一片空白咁入去睇,都唔會話跟唔到
睇完之後好想會有第二季

P.S. 同場有好多死小孩響度不停咁大聲傾計同發表偉論…有D掃興
casio 07:29 PM 10-28-17
作者: rinxlun:
睇完之後好想會有第二季

P.S. 同場有好多死小孩響度不停咁大聲傾計同發表偉論…有D掃興
希望今次劇場版收得第二季夠錢做半年番,一口氣做到第九卷對機凱種
ko121314 07:51 PM 10-28-17
作者: casio:
希望今次劇場版收得第二季夠錢做半年番,一口氣做到第九卷對機凱種
第1日個D場都好爆, 不過我見星期日MCL場就吉吉地
日本個邊收唔收得?

不過堅係好睇, 真係睇到眼濕濕, 有睇原作同無睇原作去睇可能有差

pet3 08:09 PM 10-28-17
作者: rinxlun:
睇完之後好想會有第二季

元朗那間有?
有幾多場?(上次那網址唔見既)
supermanlady 09:23 PM 10-28-17
作者: pet3:
元朗那間有?
星期日開始加咗唔少場
http://wmoov.com/movie/showtimes/375...ck_check_movie
pet3 09:46 PM 10-28-17
作者: supermanlady:
星期日開始加咗唔少場
http://wmoov.com/movie/showtimes/375...ck_check_movie
已購票

明天看

thx
lunn 09:07 AM 10-29-17
元朗那間有?
元朗YOHO百老匯呀

已購票

明天看

thx
睇完之後,搞到想要套特典,睇吓有冇機會…去特典場睇多次…
風音 12:09 PM 10-29-17
睇左早場
演出同催淚位都到位
仲有全力既小吉
又唔係嘴砲亂up都算合理

PS嘈住睇戲既死靚仔真係好易中
<受害者+1
stcdavidhk 01:27 PM 10-29-17
剛睇完,好正。

同好彩冇死小孩
pet3 01:30 PM 10-29-17
超好看

做成劇場版真是太好了

我看的場次
大家都好乖好安靜

我有少少眼濕濕
我右邊的直接哭了(不認識的

看著ED寫花田十輝....
我睇錯????
佢竟然無做壞?

這套單計2017動畫電影
我覺得真的是最好(比煙花,你名,SAO好看)
lunn 01:39 PM 10-29-17
超好看

做成劇場版真是太好了

我看的場次
大家都好乖好安靜

我有少少眼濕濕
我右邊的直接哭了(不認識的

我睇錯????
佢竟然無做壞?

這套單計2017動畫電影
我覺得真的是最好(比煙花,你名,SAO好看)
所以應該會去再睇多次,睇吓買唔買到特別場既飛先
Kinny Riddle 06:26 PM 10-29-17
作者: ko121314:
第1日個D場都好爆, 不過我見星期日MCL場就吉吉地
今日MCL康怡下午場爆滿。

冇睇開小說,雖然見到主題有個0字預咗係前傳,但入場前係完全乜資料都冇睇過,所以冇諗到係成6000年前嘅創造神話。

但總體上都無咩太唔明白,而且因為故事係6000年前,幾乎同現在嘅人物冇乜關係(除咗天翼由香里同森精能登外),投入反而更加容易咗。甚至就算忘記晒電視第一季劇情都唔會有大礙。

劇情

日笠定位都基本上估到係人類開國女王

人類領袖松岡同機凱蘿莉茅野喺成功建立新世界後,會唔會係釘宮神安排佢哋投胎轉世,然後等佢哋長大到適當年齡再由地球度召喚佢哋返嚟再玩過?

由香里雖然大展身手,不過居然係走去請茅野食便當,變咗戰犯。

我睇錯????
佢竟然無做壞?
電視版都係佢寫啦。

花田係嗰種需要有人睇實佢佢先唔會暴走嘅編劇。佢唔暴走時嘅質素都可以算係一流嘅。
RPG之鬼 11:17 PM 10-29-17
剛睇完特典場
140好貴……(平時睇慣早場)

好睇,小說呢段已經好睇,動畫同樣出色
有笑有淚,節奏控制得唔錯,小說有的動畫也有,以個半鐘來說移值得原汁原味

希望有就二季

PS 雖然有死小孩,但去到沖涼果度就被帶走,有乜嘢睇啫,係時候教下細路仔架啦
stcdavidhk 01:26 PM 10-30-17
話說,特典係乜?
lunn 06:09 PM 10-31-17
加開左星期五、六、日既特典場
Kewellma 05:21 AM 11-02-17
想講頭一粒鐘同一條橋玩得有點多,因為係劇場版,1粒鐘內要講到雙方好似好深感情咁,除左格硬話一見鐘情都冇咩好拗了w
還好過左求婚果度之後入正題終於開動戲玉佢再玩開5分鐘就頂唔順了...
然後又正因為睇過動畫/原作先會感覺到[隻小白"死"左但終有一日"空白"可以重遇]果個感動位,前面情情塔塔位先體現到凝聚氣氛個作用
的確是佳作了
pet3 07:42 AM 11-02-17
作者: Kewellma:
想講頭一粒鐘同一條橋玩得有點多,因為係劇場版,1粒鐘內要講到雙方好似好深感情咁,除左格硬話一見鐘情都冇咩好拗了w
還好過左求婚果度之後入正題終於開動戲玉佢再玩開5分鐘就頂唔順了...
然後又正因為睇過動畫/原作先會感覺到[隻小白"死"左但終有一日"空白"可以重遇]果個感動位,前面情情塔塔位先體現到凝聚氣氛個作用
的確是佳作了
其實空白(下世) 也是一見鐘情

男主角會喜歡休比的主原因有一個
就是只有和她一起時能舒服安心的笑(遊戲)

壓力到爆的他
會喜歡上她絕對正常

休比的問題是一開始就是錯誤機嘛
RPG之鬼 08:04 AM 11-02-17

壓力到爆的他
會喜歡上她絕對正常

係乜嘢作品裡,只要研究人類都會有問題出現,所以休比是很正常的
好研究唔研究,遍遍研究人類,所以才有這個故事
pet3 08:09 AM 11-02-17
作者: RPG之鬼:
係乜嘢作品裡,只要研究人類都會有問題出現,所以休比是很正常的

好研究唔研究,遍遍研究人類,所以才有這個故事

被田村轟炸時對話
已經證明她真的已經擁有心了

看完電影當天我直接重看動畫全套

0=如果我們兩人是一體,就不會怕任何問題

空&白=空白是不會失敗的
6eo 09:47 PM 11-04-17
今朝係朗豪坊睇左, 佳作
勁多女仔喊, 我都睇到眼濕濕

ED 鈴木又唱得幾好

作者: kaichung20:
淨係睇左動畫版既我睇完既感覺係:呢套係no game no life黎架咩!?咁沈重既~~~
但係真係好好睇!
同感
casio 11:19 PM 11-04-17

壓力到爆的他
會喜歡上她絕對正常

x休比是錯誤機
o對機鎧種的創造者來說其他才是「錯誤機」

尼路 02:10 PM 11-05-17
剛睇完,真係好好睇,比起煙花,SAO好太太太多……
不過開段種沈重有D唔慣
然段結尾
好想講尾刀王……

~Sau~ 02:22 PM 11-08-17
朗豪坊又追加特典場, 可以去睇多次
(上次去睇唔係特典場嚟…)
pet3 02:30 PM 11-08-17
https://youtu.be/JDVVJg6bqC8

這歌其實真的幾配合到 0的失敗去到1的成功
第一 ... 5 6 7 8 9 10 11 12 

返回主題版面