Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
第一 ... 9 59 99 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 119  ... 最後
收藏品討論版>Bandai 模型討論區 Vol.26
亍 ◣ 07:07 AM 11-05-21
原來仲未停RE100...

J+1 01:13 PM 11-15-21
大魔?

由手機版發出
wing 12:05 PM 11-17-21
EG版nu gundam

Reishin 01:38 PM 11-17-21
作者: wing:
EG版nu gundam

[IMG]https://pbs.twimg.com/media/FEXaVCBakAA1ir_?format=jpg&name=medium[IMG]
話就話平價入門嘢
但我都唔介意畀多少少加埋個飛翔炮嘅
無理由為咗EG而買多隻HG
J+1 01:45 PM 11-17-21
最後都係睇外形如何
由手機版發出
wing 02:47 PM 11-17-21
作者: Reishin:
話就話平價入門嘢
但我都唔介意畀多少少加埋個飛翔炮嘅
無理由為咗EG而買多隻HG
我估會好似782咁出盒版加武器, 或者weapon set
真!DC 11:16 AM 11-18-21
RG god
https://bandai-hobby.net/site/nextphase2021autumn/1118/
由手機版發出
Gundam MK-2 11:23 AM 11-18-21
作者: 真!DC:
RG god

https://bandai-hobby.net/site/nextphase2021autumn/1118/
由手機版發出
可動之餘點做到唔好甩皮甩骨又唔會變軟腳蟹先係武鬥傳嘅重點……

我從使用 Tapatalk 的 XQ-AT52 發送
怪盜小G 11:32 AM 11-18-21
睇佢個關節好脆弱咁我驚會斷膠多D
cat722 11:32 AM 11-18-21
RG GOD...
我諗緊有幾多配件係PB限定 XD

我反而對FM個隻小强有興趣 ww
由手機版發出
真!DC 12:16 PM 11-18-21
Rg關節都好實應該唔怕脚軟既
1:144應該同wing差唔多細隻關節parts咁幼真係驚斷多
由手機版發出
野良猫 01:05 PM 11-18-21
作者: 怪盜小G:
睇佢個關節好脆弱咁我驚會斷膠多D
佢舊嗰堆rg因為成隻腳成型出係差啲
依家嘅同mg一樣要自己砌骨所以好實淨
anyone 01:27 PM 11-18-21
今次個膊頭咁樣會唔會一陣變神龍高達
HAKAIDER 05:51 PM 11-18-21
我只想知.................

今次手甲是那個智障設計的 ?!

HiRM 也算了...............今次也是一樣

給我好好看清楚原設定同TV 作畫啊白痴!!!!!!!!!!!!!!

野良猫 06:22 PM 11-18-21
應該特登嘅
以現今嚟講啲手指仲要咁樣擺係有啲柒,外星人咩
HAKAIDER 06:59 PM 11-18-21
作者: 野良猫:
應該特登嘅
以現今嚟講啲手指仲要咁樣擺係有啲柒,外星人咩
手甲貼合包裹手背係Godfinger 個能量増幅器設定來的

> さらに前腕カバー「ゴッドフィンガープロテクター」が手の甲を覆うように展開し、エネルギーロスを最小限に抑えつつ確実に攻撃対象を破壊する。

手甲係可以減少能量在手背位置流失

將能量集中在掌正面就可以確實揸爆敵人
wingzero_W0 08:56 PM 11-18-21
作者: HAKAIDER:
我只想知.................

今次手甲是那個智障設計的 ?!

HiRM 也算了...............今次也是一樣

給我好好看清楚原設定同TV 作畫啊白痴!!!!!!!!!!!!!!

唔講都唔覺RG冇咗nightcrawler 三指造型手。
MG已經冇依照哩個設定,最近大陸嘅GK改件一樣冇。唔好睇定難整?有冇神人跟設定整過模型出嚟?想睇下

另外,黃色嗰兩隻爪係有乜用?
HAKAIDER 10:31 PM 11-18-21
作者: wingzero_W0:
MG已經冇依照哩個設定,最近大陸嘅GK改件一樣冇。唔好睇定難整?有冇神人跟設定整過模型出嚟?想睇下

MG 有留空手甲内側位, 而且手甲係可以移到超過手腕位置

但HiRM / RG 係直接將手甲内側用機械位填滿

而且手甲移前後都過唔到手腕位

wing 10:00 AM 11-19-21
作者: wingzero_W0:

手指本身唔會特別難整, 應該只係改設定.
真!DC 10:21 AM 11-19-21
會唔會係驚比人告侵權
由手機版發出
wing 11:38 AM 11-19-21
作者: 真!DC:
會唔會係驚比人告侵權
由手機版發出
star trek 個手勢應該老過機動武鬥傳, 要驚就一早唔會咁出.
Terry仔 05:00 PM 11-19-21
Bandai 下一隻 SMP ALTERNATIVE DESTINY 係勇者凱薩
最正係,個外型係跟返 宮内 之前出果隻勇者合體手辦,超毒啊

https://www.toy-people.com/?p=67140
HAKAIDER 05:25 PM 11-19-21
老爺開箱~~~~~~~~~~

野良猫 12:39 PM 11-20-21

同戰暴一樣大
cat722 08:02 AM 11-26-21
https://p-bandai.jp/item/item-1000166845/

SEED ECLIPSE
FULL MECHANICS 1/100 エールカラミティガンダム

近戰版瘟神(?)

不過又魂限...
由手機版發出
第一 ... 9 59 99 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 119  ... 最後

返回主題版面