Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
第一 ... 8 58 98 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 118 158  ... 最後
手提遊戲機討論版>PS Vita 綜合情報討論區│全新「PCH-2000」型號 HK$1680│「Vita TV」HK$798
sunhikari 10:55 AM 02-26-13
作者: TCS_disable:
其實OK (我做過), 但我建議逐份App Copy, 因為佢做全 Backup 個方法係成張卡 Data 去 Dump
之前講左........張4gb卡還原失敗後連資料都無埋......
assy 07:40 AM 02-27-13
作者: sunhikari:
firmware已更新到最新了
基本上昨日做的正正只是按備份->關機->換卡->按還原
係去到還原先出事........
係咪有個完整備份係電腦?
有無試過 格機+格32G卡>長按20秒>rebuild database>restore data

我試過部機無啦啦話無插卡(從來無拆出來)
之後再插入,竟然話卡已有某account的內容,開新account必須格化
姐係佢當左我張卡係新,認唔返d舊資料
我估你可能都係呢個情況,可以一試
sunhikari 10:25 AM 02-27-13
作者: assy:
係咪有個完整備份係電腦?
有無試過 格機+格32G卡>長按20秒>rebuild database>restore data

之後再插入,竟然話卡已有某account的內容,開新account必須格化
姐係佢當左我張卡係新,認唔返d舊資料
我估你可能都係呢個情況,可以一試
我決定都係交比sony同我搞算
昨晚又搞左成晚
換埋電腦試都唔得
已經無心機搞
TCS_disable 11:01 AM 02-27-13
作者: assy:
咁情況一定要 Reboot 部機
之前果堆版本, 開Game畫面/ App Icon 變左 白色, 一睇就知 Card Reader 有問題, 一定係Reboot先, 唔係咁,用落去只有 C2 Error 一途
亍 ◣ 08:28 AM 02-26-13
用複製檔案逐個game file 抄出,之後再逐個抄入........
pet3 08:33 AM 02-26-13
作者: jaVaj ◣:
用複製檔案逐個game file 抄出,之後再逐個抄入........
電腦轉卡不可以用完整備份嗎 ?

咁用番4gb 卡 用回備份後 去ps3 做多次不就好嗎
亍 ◣ 08:39 AM 02-26-13
應該得吧....因為我一開始已經轉32GB,唔知
sunhikari 12:06 PM 02-26-13
已經打左去sony個邊,話要等技術部個邊覆電話

最差情況要拿個backup檔去客戶服務中心個邊睇下有無可能回復返......
TCS_disable 12:12 PM 02-26-13
已經打左去sony個邊,話要等技術部個邊覆電話

最差情況要拿個backup檔去客戶服務中心個邊睇下有無可能回復返......
你既然係4GB度扯左Data做 Back up, 你明知扯出黎份Data有問題
點解你仲要倒個有問題嘅版本入最原本果份原稿度?

現實未試過用石頭撼自己腳咩 m9

你果份 Back up 倒落去 32GB 唔得, 你就應該 Delete 左佢, 由頭整過份新 Backup / 逐個 Apps 由 4GB 果度 Upload 返 PC啦
(逐個 Apps Upload 你都唔明我講嘜,你都應該唔知你要做嘜架啦...)

而唔係將個壞左嘅 File, overwrite 你份原稿搞死自己
sunhikari 12:16 PM 02-26-13
你既然係4GB度扯左Data做 Back up, 你明知扯出黎份Data有問題
點解你仲要倒個有問題嘅版本入最原本果份原稿度?

現實未試過用石頭撼自己腳咩 m9

你果份 Back up 倒落去 32GB 唔得, 你就應該 Delete 左佢, 由頭整過份新 Backup / 逐個 Apps 由 4GB 果度 Upload 返 PC啦
(逐個 Apps Upload 你都唔明我講嘜,你都應該唔知你要做嘜架啦...)

而唔係將個壞左嘅 File, overwrite 你份原稿
我想話,個case係個backup係做時係完全無問題,係成功的
但復原時係出問題,而且唔係同一個backup咁簡單
係連我係12月做的backup,之前做回復都無問題
但今次都係同一個位到出事(都係91%,餘下94秒個陣)
所以都唔知係必part出問題

人一遇到突發事,有時會忘記左d重要野係好正常吧......
TCS_disable 12:17 PM 02-26-13
我想話,個case係個backup係做時係完全無問題,係成功的
但復原時係出問題,而且唔係同一個backup咁簡單
係連我係12月做的backup,之前做回復都無問題
但今次都係同一個位到出事(都係91%,餘下94秒個陣)
所以都唔知係必part出問題

人一遇到突發事,有時會忘記左d重要野係好正常吧......
玩過兩次 Back up, 你都唔睇下 Back up 同 逐個 App Back up 有嘜分別, 係你問題啦
sunhikari 12:20 PM 02-26-13
玩過兩次 Back up, 你都唔睇下 Back up 同 逐個 App Back up 有嘜分別, 係你問題啦
咁一整個backup總比逐個 App Back up 方便吧?

一回復就可以回復返之前backup個樣
連save都backup埋
ricky828 04:01 PM 02-26-13
為左一試SS既DEMO,我決定轉日服
sunhikari 04:20 PM 02-26-13
sony個邊覆左我,話我個ERROR-CODE,係寫入CARD時出的ERROR黎
叫我先換部電腦再試,唔得就上去佢個客服到比師父到CHECK機同睇下可唔可以代RECOVER部機

今晚試下轉電腦睇下得唔得,唔得就上客服好了.....
ai. 11:57 PM 02-26-13
有人知香港的psv會跟住減嗎?打算為了pso2買機,不過都係等機減價為先.
安安 12:47 AM 02-27-13
作者: ai.:
有人知香港的psv會跟住減嗎?打算為了pso2買機,不過都係等機減價為先.
唔會,是故某facebook比人炸到不行,日日洗地
YHW 02:41 AM 02-27-13
香港冇可能唔減啦... 頂盡咪遲幾個星期
ai. 12:51 AM 02-28-13
作者: 安安:
唔會,是故某facebook比人炸到不行,日日洗地
希望真的會有,而且快~
不過我今天問過店都無人答我...
pet3 08:56 AM 02-27-13
現在16gb 卡其實幾錢 ?

夢幻之星 要4.5gb
得4gb 我連玩都無得玩
tung999 09:56 PM 02-27-13
作者: pet3:
現在16gb 卡其實幾錢 ?

夢幻之星 要4.5gb
得4gb 我連玩都無得玩
16g今日望過下37x
pet3 04:50 PM 03-01-13
作者: tung999:
16g今日望過下37x
370幾是道道 都係 定 個別1-2間 ?
安安 06:43 PM 03-01-13
話說下星期又嚟大維護,如果好似上次咁.....
http://www.jp.playstation.com/psn/state2.html
http://asia.playstation.com/hk/cht/n...eDetail/304920
安安 06:14 PM 03-04-13
作者: 安安:
話說下星期又嚟大維護,如果好似上次咁.....
http://www.jp.playstation.com/psn/state2.html
http://asia.playstation.com/hk/cht/n...eDetail/304920
【溫馨提示】今晚9點起大維護16小時
tung999 10:57 PM 03-01-13
作者: pet3:
370幾是道道 都係 定 個別1-2間 ?
我看左2間ja 都係37x
ricky828 09:44 AM 02-27-13
我有少少後悔

後悔太遲轉日服PSN
第一 ... 8 58 98 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 118 158  ... 最後

返回主題版面