Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
第一 ... 51 91 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 111 151 201  ... 最後
電視遊戲討論版>Xbox One 情報區
taikin0901 08:28 AM 03-19-14
20% off Microsoft Windows Store Gift Cards @ Newegg
http://www.newegg.com/Product/Pro...100&Page=1

Apply Promo Code EMCPGWB87 to take 20% off the list price.

This gift card can be used to buy content with XBox Live also. Thanks for the info dalcowboys1993.

See more Newegg Deals and Coupons
ahleung 09:59 AM 03-19-14
ID@Xbox 計劃 首批indie game
http://www.vg247.com/2014/03/19/xbox...-games-listed/

1001 Spikes - Nicalis
Calibre 10 Racing Series – Bongfish GmbH
CastleStorm – Zen Studios
Chariot – Frima
Chuck’s Challenge 3D – Niffler
Contrast – Compulsion Games
Divekick Addition Edition + – Iron Galaxy Studios
Forced - BetaDwarf ApS
FRU – Through Games
Guacamelee Super Turbo Championship Edition – DrinkBox Studios
Gunscape – Blowfish Studios
Habitat - 4gency
Hyper Light Drifter – Heart Machine
It Draws a Red Box – Other Ocean
Nutjitsu - NinjaBee
Pinball Arcade – FarSight Studios
Q.U.B.E. Director’s Cut – Toxic Games
Riptide GP2 - Vector Unit
Roundabout – No Goblin
Sixty Second Shooter Prime – Happion Laboratories
Spectra: 8bit Racing – Gateway Interactive
Strike Suit Zero – Born Ready Games
Super Time Force – Capybara
The Last Tinker – Mimimi Productions
Wulverblade – Darkwind Media
19909696 01:34 PM 03-19-14
我都開始忍唔到手想買,好想玩dr3,問過mk hxtline 美水,得半年保…
jamcat 02:02 PM 03-19-14
想問問有上過Amazon出機嘅師兄~

1. Amazon做唔做香港客寄嚟香港? 部機郵費約幾多同寄幾耐?
2. 家吓見Amazon宣傳同佢開埋張信用咭買嘢即減US$30(好筍!), 但受唔受香港客開咭??

問多句, 用美版XB1嘅師兄, 你哋係加隻110V->220V嘅adapter定成隻火牛換做220V版?
Adapter邊隻性價比會滿意啲? 今次XB1手制舊原裝义電(好似係鋰電)Quality係咪好過360果舊(短命到你唔信!), 手制唔用义電(或咁啱乾塘)可否用兩粒2A電?
rokuna 02:20 PM 03-19-14
作者: jamcat:

1. Amazon做唔做香港客寄嚟香港? 部機郵費約幾多同寄幾耐?
2. 家吓見Amazon宣傳同佢開埋張信用咭買嘢即減US$20(好筍!), 但受唔受香港客開咭??

問多句, 用美版XB1嘅師兄, 你哋係加隻110V->220V嘅adapter定成隻火牛換做220V版?
Adapter邊隻性價比會滿意啲? 今次XB1手制舊原裝义電(好似係鋰電)Quality係咪好過360果舊(短命到你唔信!), 手制唔用义電(或咁啱乾塘)可否用兩粒2A電?
試過手痕 禁買 titalfall digital 同梱 us 400.

但唔送香港.........

Amazon 卡 應該都係for 美國本土申請。
Takushi 02:37 PM 03-19-14

2. 家吓見Amazon宣傳同佢開埋張信用咭買嘢即減US$30(好筍!), 但受唔受香港客開咭??

1. They change time to time ... mine was like Euro 25 for shipping (if I remember it right ..)

2. You can use HK credit card , they will also deduct the taxes as well (cause if they ship HK , they wont charge you the sales taxes)

I think its better to buy an Euro version so you don't need to use any adaptor
kakajit 02:47 PM 03-19-14
老實講如果唔係當初想先玩為快買第一水機的話 , 我建議而家想買機果D真係去鋪頭買算了
可能真係無左隻FREE O既TITANFALL 但你買機加隻GAME其實同加埋運費應該唔係差太多
起碼鋪頭話有半年保 , 又唔洗等
ahleung 03:08 PM 03-19-14
作者: kakajit:
老實講如果唔係當初想先玩為快買第一水機的話 , 我建議而家想買機果D真係去鋪頭買算了
可能真係無左隻FREE O既TITANFALL 但你買機加隻GAME其實同加埋運費應該唔係差太多
起碼鋪頭話有半年保 , 又唔洗等
但又要留意本地game舖果D所謂保養, 可能只係檢查免費, 要整就要錢.

值唔值就見人見志.
八仙果 03:09 PM 03-19-14

1. 其實現在香港買同 Amazon 個價都差不多價錢 (HK$4,000 前後)。
未計運費。郵費要看看你選用哪個方式,
我之前用 DHL,約 HK$300。
不過現在再看我買的那條 Link,
已不寄香港。

我也建議香港買好過,價錢可能更平,又不用等。

2. 放心,香港客 / 海外不會申請到,請死心。

我係 110V -> 220V,
SUPER 牌子,鴨記有售,用了三代主機,超過 10 年好o地o地。
詳見頭 Post #1「變壓器相關」(有圖):http://www.gaforum.org/showthread.php?t=227099

手掣是用 2A 電,對我來說好過用差電。
ahleung 03:13 PM 03-19-14

1. 一時時.
我上年年尾買係送.
後尾又試過唔再送.
又試過送番.
而家唔知. 你上佢網站search xbox one出黎, 裏面會寫.

我加隻110V->220V嘅adapter
去鴨記求奇買, 300W, 可插2件電器, $2百幾蚊.

手掣係用普通電蕊. (因此俾人笑落後)
跟機好似無送差電.
八仙果 03:37 PM 03-19-14
Xbox Oneが日本を含む全世界26カ国で9月発売へ

作者: :
米Microsoftは、Xboxの次世代機「Xbox One」を日本を含む全世界26の国9月に発売すると発表した。4月末までに詳細を発表するという。

9月に発売が予定されている国は以下の通り。

アルゼンチン、ベルギー、チリ、コロンビア、チェコ、デンマーク、フィンランド、ギリシャ、ハンガリー、インド、イスラエル、日本、韓国、オランダ、ノルウェイ、ポーランド、ポルトガル、ロシア、サウジアラビア、シンガポール、スロバキア、南アフリカ、スエーデン、スイス、トルコ、アラブ首長国連邦。

Xbox Oneは2013年11月22日より北米など13カ国で発売し、発売18日で全世界で200万台を販売したと発表。

「東京ゲームショウ 2013」の会場には出展され人気を集めていたが、日本での発売は当初見送られていた。また各ゲームメーカーの発表するXbox One対応ソフトの制作は発表されていたが、発売は未定となっていた。
http://game.watch.impress.co.jp/docs...19_640277.html
シェンムー 04:04 PM 03-19-14
我覺得係香港360 已經好成功 , 甘都未有行貨真陰公
rokuna 04:20 PM 03-19-14
係咪kinect 聲控個part 礙事呢???
kakajit 04:23 PM 03-19-14
上隻KINECT都係用英文 , 今次就算無廣東話都應該唔會有事 , 可以出得 (已經有國語 , 台灣試左)
我諗係M$HK想同某D電視台傾緊 , 但又未傾得成
IDGAF 04:31 PM 03-19-14
作者: rokuna:
會唔會係有d"基礎建設"例如網絡、維修服務等未準備好。
Noopy 04:48 PM 03-19-14
我終於昨天出了一部水貨,Xbox One真的超正,我最愛的BF4畫面也真的比得上中上階級電腦! 但部機有D設定上既問題想問下以入手既Ching  
1:先前有D Ching話一開機要Update好耐(Maybe Up to 1hour)但我45分鐘到就玩得,以經全部update好了嗎?
2:係2月同3月xbox都有大update,我新機一開果時個update以經包含呢兩個大update嗎?(我係setting到搵唔到邊到有得check update,剩係見到有得update手制!)
3: xbox live 賣場聽講好似用唔到信用卡買野,我可唔可以係我360到開返我本身個xbox live acc入xbox現金卷,再係返xbox one到用?)
4:我屋企唔大,電視機到沙發只有4ft.多少少,但我琴晚睇說明書話K2最少要有4.7ft,而我琴晚就咁放左個k2係電视機櫃上面,距離應該不過4ft.,係咪會影響個体感?(我琴晚用呢個距離試個手控好似差d,隻手fing左好耐個k2先搵到我隻手,但認我個樣就無問題!)
5:係無插mic打機既時候,點樣可以令K2個咪唔好收我音?因為我琴晚打BF既時候明明無插咪,但個鬼佬聽到我講野!攪到我要出返去setting到成個K2熄左佢先得!但係熄左又無左K2既体感同語音指領工能,有方法解決嗎?
6:開Party好似比360麻煩,要出主畫面再按朋友先開到,可以有方便D既方法嗎?
希望有Ching幫到手 萬方感激(╯з╰)
D-Joe 05:15 PM 03-19-14
作者: rokuna:
作者: LEGOCAPTOR:
會唔會係有d"基礎建設"例如網絡、維修服務等未準備好。
好難相信關事
因為
1.連首發13國都唔係全部支援(或完全支援)Kinect聲控
2.Azure個東亞data center就係香港,維修...其實班友都係換部機俾你,好難成阻礙

所以幾謎,雖然我都已經入左水,就算佢突然話下星期出行我都唔會買
聖鬥士星矢 05:22 PM 03-19-14
作者: kakajit:
上隻KINECT都係用英文 , 今次就算無廣東話都應該唔會有事 , 可以出得 (已經有國語 , 台灣試左)
我諗係M$HK想同某D電視台傾緊 , 但又未傾得成
我都唔想係因為電視問題而推遲行貨, 大家想買部機百分百係為左打機, 要睇電視大把渠道睇, 想當機頂盒咁sell xbox one根本係想整死部機...

我諗我等到九月等唔到啦, 水機都會照買...
D-Joe 05:25 PM 03-19-14
尋晚去PTT睇,的確有關係者話台灣係要傾完Xbox music同TV野先出,不過唔會搭任何一波,會自己獨立發售(預定Q2,不過佢唔知計劃有冇變)
唔知香港係唔係一樣
RS 200 08:26 PM 03-19-14
香港可能同維基傾緊個hktv app,所以未出得
D.K. 09:53 PM 03-19-14
作者: RS 200:
香港可能同維基傾緊個hktv app,所以未出得
用網絡入屋唔犯法,真係有我立即出機支持
ZOMA 10:35 PM 03-19-14
作者: Noopy:
我終於昨天出了一部水貨,Xbox One真的超正,我最愛的BF4畫面也真的比得上中上階級電腦! 但部機有D設定上既問題想問下以入手既Ching  
1:先前有D Ching話一開機要Update好耐(Maybe Up to 1hour)但我45分鐘到就玩得,以經全部update好了嗎?
2:係2月同3月xbox都有大update,我新機一開果時個update以經包含呢兩個大update嗎?(我係setting到搵唔到邊到有得check update,剩係見到有得update手制!)
3: xbox live 賣場聽講好似用唔到信用卡買野,我可唔可以係我360到開返我本身個xbox live acc入xbox現金卷,再係返xbox one到用?)
4:我屋企唔大,電視機到沙發只有4ft.多少少,但我琴晚睇說明書話K2最少要有4.7ft,而我琴晚就咁放左個k2係電视機櫃上面,距離應該不過4ft.,係咪會影響個体感?(我琴晚用呢個距離試個手控好似差d,隻手fing左好耐個k2先搵到我隻手,但認我個樣就無問題!)
5:係無插mic打機既時候,點樣可以令K2個咪唔好收我音?因為我琴晚打BF既時候明明無插咪,但個鬼佬聽到我講野!攪到我要出返去setting到成個K2熄左佢先得!但係熄左又無左K2既体感同語音指領工能,有方法解決嗎?
6:開Party好似比360麻煩,要出主畫面再按朋友先開到,可以有方便D既方法嗎?
1. 好似係初期的事,我係首發兩日後攞到機,都好快就UPDATE完
2.你睇下你按手制個HOME制睇唔睇到手制電量,同埋CHECK唔CHECK到有幾多HDD位,照計應該一次過UPDATE晒
3.未買過野唔知
4.好少用Kinect,應該會有影響,認樣認QR CODE一定冇問題
5.唔知,因為我打NBA2K驚講粗口所以熄左XD
6.我都覺得幾麻煩...不過IN GAME INVITE可以一次過Invite Party+game..
taikin0901 11:13 PM 03-19-14
作者: Noopy:

暫時應該要用返美版卡

部機SETTING有得揀,無記錯就係你熄KINECT嗰度

暫時應該要用返美版卡

部機SETTING有得揀,無記錯就係你熄KINECT嗰度
D-Joe 12:48 AM 03-20-14
Xbox live賣場用到信用卡呀,我從拎機開始既DR3到最近既Titanfall都係用信用卡買
不過地址要求其寫個美國既(建議阿拉斯加因為免稅)
ahleung 11:24 AM 03-20-14
傳聞:

香討有人貼左張擬似聯強內部文件
話HKM$ 4月發佈行貨
水貨會更新系統, 加入多語言支援
http://www.discuss.com.hk/viewthread...6#pid383915286
第一 ... 51 91 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 111 151 201  ... 最後

返回主題版面