Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
第一 ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 20 60 110  ... 最後
電視遊戲討論版>PlayStation 5討論區
fmptsrhk 12:11 AM 05-30-20
終於有實機畫面睇啦掛
STRIFE 12:41 PM 05-30-20
作者: neo2046:
https://www.famitsu.com/news/202005/30199378.html
SIE、PS5の最新情報を2020年6月5日午前5時に公開! 今回はゲームタイトルの発表が中心になる模様

乜spec都係假, game list 先最重要
ComeLOLoh 05:53 PM 05-30-20
不過小心,Game List都可以最終cancel/唔出…
Capcom個隻唔記得個名隻game最後無出…
SONY 有隻好似叫Eye tendify 最後無出…
大情大性武大帝 08:52 PM 05-30-20
玩唔到ps4了………………
giojo1974 09:26 PM 05-30-20
作者: STRIFE:
乜spec都係假, game list 先最重要
有冇覺得片中個掣唔係白色?

作者: 大情大性武大帝:
玩唔到ps4了………………
?唔明
大情大性武大帝 09:32 PM 05-30-20
作者: giojo1974:
有冇覺得片中個掣唔係白色?

?唔明
最新資料,不能直讀ps4遊戲…可能用xb方法……
giojo1974 07:12 AM 05-31-20
作者: 大情大性武大帝:
最新資料,不能直讀ps4遊戲…可能用xb方法……
下? 結果又係吹牛皮, 又係要寫模擬器? 通常做一兩批, 企穩陣腳就唔再理玩家架喎.... T_T
ComeLOLoh 09:50 AM 05-31-20
hk01.com/遊戲動漫/479649/ps5-玩唔到-ps4-遊戲-sony-sie-美日官網刪去支援舊遊戲相關資料

"...然而如今SIE卻鬼鬼祟祟的將相關條文刪去,且暫未回應外媒的查詢,實在安已不。不過,5月29日知名外媒Eurogamer引述線人報料,表示Sony要求遊戲廠在6月13日後推出的新PS4遊戲,都必須先取得「compatible with PlayStation 5」(PS5兼容認證)。換言之,上文提到的官網刪文事件,好可能是Sony想完全整理好舊game兼容的遊戲清單,才在PS5的機能上加入下向兼容PS4遊戲的字眼,以免招來法律責任。

(消息來源:Eurogamer)"
ComeLOLoh 09:52 AM 05-31-20
PlayStation 5 首批發布遊戲名單曝光 官方雜誌封面及內頁於網上流傳
https://unwire.hk/2020/05/29/38-upco.../game-channel/
Terry仔 10:39 AM 05-31-20
我自己就想ps5可以直接run PS4 game, 而唔係用emu形式(即係 無聊器)
如果係用emu, 起碼要去到ps6機能先可以無input lag (或者係等同ps4直接run 隻game)
睇返Ps3 軟解ps2 game 就非常嚴重 (kof & metal slug 系列)
關曬所有特效就好好多,不過都有少少delay

而MS 話佢部新機可以做到前幾代backward capacible, 哩一點我唔會懷疑
但係佢話可以幫某d 舊game 整色整水,又upscale 又加HDR
我就唔睇好
除非佢用依家AMD 3900X,加2080TI級數

依家兩大新主機傳聞spec個RAM 量,我覺得都唔夠用
部主機出咗一年後, 就連中階PC 都比唔上
STRIFE 02:08 PM 05-31-20
作者: ComeLOLoh:
PlayStation 5 首批發布遊戲名單曝光 官方雜誌封面及內頁於網上流傳
https://unwire.hk/2020/05/29/38-upco.../game-channel/
如果係真,咁我唔洗9衝首發
SONY你識玩既延期PS5仲好,等多D GAME啦
12號四分衛 09:47 PM 05-31-20
作者: Terry仔:
而MS 話佢部新機可以做到前幾代backward capacible, 哩一點我唔會懷疑
但係佢話可以幫某d 舊game 整色整水,又upscale 又加HDR
我就唔睇好
除非佢用依家AMD 3900X,加2080TI級數
考慮到xbox 都攪左backward compatible有5年以上,中間又試過出加強版遊戲 (都係upscale/hdr/steady FPS) 比加強版主機Xbox One X
依家更多game自動加強左,無理由懷疑佢啦
由手機版發出
qwe 12:33 AM 06-01-20
作者: STRIFE:
如果係真,咁我唔洗9衝首發
SONY你識玩既延期PS5仲好,等多D GAME啦
本書只係官方授權, 唔係官方出

個List好似無第一方大作? 無嘅話唔太正常...
DevilElvis 02:48 PM 06-01-20
作者: qwe:
本書只係官方授權, 唔係官方出

個List好似無第一方大作? 無嘅話唔太正常...
個game list太美向唔啱玩
qwe 07:46 AM 06-02-20
5/6 delay....
野良猫 07:55 AM 06-02-20
延期についての理由は明言されていないが、現在、アメリカでは大規模な抗議デモが行われており、首都では夜間外出禁止令が発令されるような状況になっている。発表された文章の“より重要な声を聞くことができるようにしたいと考えております。”といったメッセージから推測するに、このデモが延期の原因だと考えられる。

遊行影響冇計
Dyhalt Rushifar 09:42 AM 06-02-20
不過小心,Game List都可以最終cancel/唔出…
Capcom個隻唔記得個名隻game最後無出…
SONY 有隻好似叫Eye tendify 最後無出…
C記指呢隻?
http://www.d-down.jp/pc/
儲多三年應該就可以好似仁王咁喺下世代復活架嘞
ComeLOLoh 10:11 AM 06-02-20
作者: Dyhalt Rushifar:
C記指呢隻?
http://www.d-down.jp/pc/
儲多三年應該就可以好似仁王咁喺下世代復活架嘞
係呢隻,估唔到個官網重建在…

重有隻鐵拳 Vs Street Fighter...未出呀Namco… (唔係SF X 鐵拳)
シェンムー 03:37 PM 06-02-20
如果玩唔返ps4game就真係好失望
雖然首發有GT7都會即買
小昭Teddy 04:36 PM 06-02-20
玩唔返PS4 game就等有game先買, 仲諗住買黎replace部PS4
holsety 06:36 PM 06-02-20
數位版ps4 game都玩唔到?
qwe 07:01 PM 06-02-20
作者: シェンムー:
如果玩唔返ps4game就真係好失望
雖然首發有GT7都會即買
其實擔心年經game, 好似我玩PES咁一般9月出,買完PS4版買左PS5對應唔到(包括save, online myclub課金等)都唔知點好
ComeLOLoh 06:53 PM 06-03-20
發表會delay。
因為美國動亂嗎?
DevilElvis 02:10 PM 06-04-20
發表會delay。
因為美國動亂嗎?
應該係,官方講係為咗反種族歧視嘅議題而改期
安安 10:28 PM 06-04-20
https://www.neogaf.com/threads/sony-...e-ps5.1545555/
SIE Patents Published today - Some related to the PS5

作者: :

第一 ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 20 60 110  ... 最後

返回主題版面