Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
第一 ... 37 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 57 97 147  ... 最後
手提遊戲機討論版>PS Vita 綜合情報討論區│全新「PCH-2000」型號 HK$1680│「Vita TV」HK$798
YALIU 07:49 PM 05-12-12
作者: minekaoru:
係啦, 因為我果時仲未走有咩都可以返去換

所以請有此經驗既版友解答
咁最後你駛唔駛番多次去?
minekaoru 08:59 PM 05-12-12
作者: shion_rei:
咁最後你駛唔駛番多次去?
touchwood 唔洗
亍 ◣ 09:38 PM 05-12-12
原來用個$12相架用腳架唔錯,點都好過百5蚊個stand..........
martinyau1979 11:52 PM 05-13-12
uncharted 1.02 更新

crushing 難度下降
黑市交換頻率增加
遊戲中也不會斷網
T9P2L 12:38 AM 05-14-12
作者: martinyau1979:
uncharted 1.02 更新

crushing 難度下降
黑市交換頻率增加
遊戲中也不會斷網
crushing本身都已經唔難, 只係chapter 11有d講運, 再降低同hard無太大分別

黑市交換頻率增加就真係益到想白金嘅玩家

我之前明明有成7,8個fd有玩, 但係道具search黎search去都係出自果兩, 三個fd
neo2046 01:16 AM 05-14-12
會減5000円 ?

作者: :
285 :名無しさん必死だな:2012/04/29(日) 05:46:50.99 ID:syhj9OHy0

全部妄想だけど、WiiUの情報があって3DSの情報が無い時点でどう見てもネタだな
一応Vitaは限定値下げパック商法で5,000円くらい下げるという噂があるけど、P4Gあわせの6月
新色は次の商談会で出るだろうけど3DS(6月下旬~)
○ー○○色が出る一方で○○○○○ー色減産
、公式サイトのデザインも一部変わるはず
いつの間に交換日記みたいな、ネット機能を使った新作アプリも配信予定
一部アプリのプリインストールが標準になるという噂もある(現在のところ特定の同梱パックのみプリインストール)

>>272
3G統一は無い。むしろ3G版がフェードアウト
非3G版はカラーバリエーションの噂もあるけど8月末~9月以降かも
全部妄想だけど
[已証實]
3DS(6月下旬~) ○ー○○色が出る一方で○○○○○ー色減産

3DS(6月下旬~)パープル色が出る一方でアクアブルー色減産
nds新手 03:49 PM 05-14-12
hello~
假如我買左PSV
1/想DL呢隻game
http://www.jp.playstation.com/softwa...000000001.html
我應該點做?
2/PS3 玩唔玩到?thx
Irwin 04:00 PM 05-14-12
作者: nds新手:
hello~
假如我買左PSV
1/想DL呢隻game
http://www.jp.playstation.com/softwa...000000001.html
我應該點做?
2/PS3 玩唔玩到?thx
1. 開日本PSN A/C,詳情請看P1的教學

2. 唔得
RS 200 07:41 PM 05-14-12
如果減價的話,我會好想爆sony,game都唔多隻,減到1k野都唔會打得過3ds啦.....
我部機已經封左幾個月塵,減減減,不用用d錢黎做game,比隻大作黎玩下啦....
亍 ◣ 08:32 PM 05-14-12
作者: RS 200:
我部機已經封左幾個月塵,減減減,不用用d錢黎做game,比隻大作黎玩下啦....
打toro啦.........
而家日日可以磨三四個鐘
TSZ 08:41 PM 05-14-12
作者: RS 200:
如果減價的話,我會好想爆sony,game都唔多隻,減到1k野都唔會打得過3ds啦.....
我覺得減黎都無謂, 盞自己利潤減少, 兒家psv最主要係未有game, 係都配合有大作先黎減啦
Tdot 05:41 AM 05-15-12
其實要玩行game係唔係用返hk pan 好d??
tung999 10:24 AM 05-15-12
作者: 怪人:
其實要玩行game係唔係用返hk pan 好d??
行game梗係hk sen 除非你放棄晒所有online pass/跟game dl code
mrk 12:22 PM 05-15-12
琴日買左初音DIVA2 DL版入PSV,
我之前PSP時有玩開碟版有SAVE DATA,
咁PSP裡個SAVE DATA想轉去PSV到玩,
請問係咪一定要用PC(行緊Win7)先做到呢???PS3得唔得呢???

P.S.重有個SAVE DATA之前試過由1-->2-->EX咁續落去,咁我用個SAVE玩番2,對EX有冇影響呢???
pet3 12:28 PM 05-15-12
作者: mrk:
琴日買左初音DIVA2 DL版入PSV,
我之前PSP時有玩開碟版有SAVE DATA,
咁PSP裡個SAVE DATA想轉去PSV到玩,
請問係咪一定要用PC(行緊Win7)先做到呢???PS3得唔得呢???

P.S.重有個SAVE DATA之前試過由1-->2-->EX咁續落去,咁我用個SAVE玩番2,對EX有冇影響呢???
mac os ,ps3 ,win7 , 都可以把psp save 傳入去
mrk 12:35 PM 05-15-12
PSV一出就買左到依家,
一直未貼Mon貼,(初出時貴啦!!!+店員忙唔貼緊)
黎緊開始多左好多款mon貼+價錢回落+店員行貼埋,
如果我想前後面都貼埋,
咁Q1.請問各位人兄「極上貼」有冇出過後面呢???
Q2.如果冇出過,有咩其他(淨後面)牌子選擇呢???
Q3.依家有冇其他(指前面)牌子好過「極上貼」呢???
Q4.「極上貼」前面最平買緊幾多呢???(包貼)

P.S.:勞煩各位幫下手啦!!!
mrk 12:37 PM 05-15-12
作者: pet3:
mac os ,ps3 ,win7 , 都可以把psp save 傳入去
唔該,原來PS3過到SAVE DATA o架!!!
tung999 01:14 PM 05-15-12
如果我想前後面都貼埋,

hori好似冇出背貼
極上psv用的現在只要130左右 正貨有燙金
單張背貼Gametech有出
香港d shop正面貼好像大多數都入hori 唔多清楚有冇比極上好的
teealpha 01:56 PM 05-15-12
如果我想前後面都貼埋,

Q1. 冇
Q3. 要睇返你有乜要求,要防反光的話極上係現時最好選擇,不過相對地佢防油能力低,d指紋好起眼
Q4. 之前(都兩三個月前…)見荃灣賣$165,近期的話信和$180~198
雖然都包埋貼,但多數冇咁好心機貼靚位,而且因為冇邊對位,好易貼斜左,不過貼過一次就知點執返
TCS_disable 09:56 PM 05-15-12

Q1. 無
Q2. 有一隻無 licensed
Q3. 求其一隻俾 Smart phone 用嘅
Q4. 點解要諗死呢隻貼
TCS_disable 10:08 PM 05-15-12
係我未俾 PSV 完全同化之前, 踩下部機先

因為要放多d野係 I/O 度, 犧牲晒 Hand Grip, 要求用家要吊著手揸機... 手繩變得過份重要... (我最唔想做嘅都做左...就係買 Grip Attechment)

Wifi 機搵唔到 Wifi, 如果無係 Setting 熄 Wifi / 飛機Mode , 居然夠膽死係你打緊機果時, Hold 你d掣問你「用咩 AP 」

無 Short Cut 去搞 Wifi, Blue Booth, 光暗...

PSV 去 PS Store DL 係有得自動排隊安排, 但佢行 PS Store 依舊遺傳左 DL 手續繁複(Licensing) 嘅問題

PSV 唔可以直接用 PSP 堆 pbp 檔同 rif. 我明嘅... 你要防老翻嘛, 但基於上一點我就想打人

用過 Andriod, 就會覺得 Sony 唔識整 MTP

太多野更本唔使 Touch 就用到, 就偏偏就要 Touch
teealpha 10:44 PM 05-15-12
作者: TCS_disable:
Q1. 無
Q2. 有一隻無 licensed
Q3. 求其一隻俾 Smart phone 用嘅
Q4. 點解要諗死呢隻貼
容許我問你一句: 你真的有用過張極上嗎?唔係玩人地部機果張,係自己部機度用
teealpha 10:45 PM 05-15-12
作者: TCS_disable:
係我未俾 PSV 完全同化之前, 踩下部機先

因為要放多d野係 I/O 度, 犧牲晒 Hand Grip, 要求用家要吊著手揸機... 手繩變得過份重要... (我最唔想做嘅都做左...就係買 Grip Attechment)

Wifi 機搵唔到 Wifi, 如果無係 Setting 熄 Wifi / 飛機Mode , 居然夠膽死係你打緊機果時, Hold 你d掣問你「用咩 AP 」

無 Short Cut 去搞 Wifi, Blue Booth, 光暗...

PSV 去 PS Store DL 係有得自動排隊安排, 但佢行 PS Store 依舊遺傳左 DL 手續繁複(Licensing) 嘅問題

PSV 唔可以直接用 PSP 堆 pbp 檔同 rif. 我明嘅... 你要防老翻嘛, 但基於上一點我就想打人

用過 Andriod, 就會覺得 Sony 唔識整 MTP

太多野更本唔使 Touch 就用到, 就偏偏就要 Touch
一句講晒: S廠寫個OS太垃圾
亍 ◣ 10:47 PM 05-15-12
>>無 Short Cut 去搞 Wifi, Blue Booth, 光暗...
長按PS制可教光暗.......
TCS_disable 10:49 PM 05-15-12
作者: jaVaj ◣:
>>無 Short Cut 去搞 Wifi, Blue Booth, 光暗...
長按PS制可教光暗.......
長按已經唔啱要求啦
第一 ... 37 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 57 97 147  ... 最後

返回主題版面