Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 攻略及心得交流區

主題工具 顯示模式
舊 12-28-22, 12:17 PM   #2451
wing
God of Gamer
格鬥低手

註冊日期: Mar 2004
引用:
作者: kog 查看文章
600是水喉佬和delta最強,
今次delta nerf,水喉佬可能會超前。

650我有水喉佬,但覺得攻擊力追唔上650(未有LV2 支水喉)。
攻擊力應該夠,但空窗期可能長同大隻。而且650好難有機會俾你射哂成條喉。
我通常副武charge然後駁主武唔charge.

舊 12-28-22, 08:34 PM   #2452
kog
Moderator
リン・ミンメイ

註冊日期: Jul 2002
引用:
作者: wing 查看文章
攻擊力應該夠,但空窗期可能長同大隻。而且650好難有機會俾你射哂成條喉。
我通常副武charge然後駁主武唔charge.
650 9成都推高防雷射,又多緩衝材,感覺細力咗,
我相反主武charge,副武唔charge,
主武裝快回,副武狂掃玩累積停。

kog 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-29-22, 01:26 PM   #2453
安安

註冊日期: Jan 2002
https://bo2.ggame.jp/hk/info/?p=103740
[2022.12.29] 機體相關調整

https://bo2.ggame.jp/hk/info/?p=103705
『Happy New Year 2023』活動開始

引用:
「精神感應套件LV1」
縮短承受自敵方的腦波傳導武裝之不可使用時間並減輕來自腦波傳導武裝所承受的損傷10%
同時增加機體HP1200
安安 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-29-22, 01:53 PM   #2454
Hunter

新年褔袋STEP UP 3有保證獲得[精神感應框體 LV1]or[超限調整[射擊] LV1]or[超限調整[格鬥] LV1]隨機任一個

我3樣都無, 呢個正
反而STEP 4 MOON, 渣古IV我都有

隻鳳凰覺醒可以幫人補血+回復各部位
-------------------------------------------------
技能 能力UP「覺醒:鳳凰」
・維持能力UP「NT-D」的狀態一段時間後,按下觸碰板按鈕就會發動
技能發動瞬間,雷達範圍內所有自軍的機體一定量HP回復,並完全回復各部位HP
且在恢復HP同時,部分因敵機獲得的異常狀態也會被恢復
發動中自機的攻擊力會降低,對機體HP的傷害減少
此外可使敵機發動的能力UP「NT-D」中的「精神感應武裝一定時間無法使用」無效化
※「精神感應武裝一定時間無法使用」無效化,僅適用於自機本身

此篇文章於 12-29-22 08:52 PM 被 Hunter 編輯。
Hunter 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-29-22, 08:04 PM   #2455
wing
格鬥低手

下個月先抽。想試下高機勇下格係咪大力左好多

舊 12-29-22, 10:08 PM   #2456
holsety
Ultimate Gamer
http://www

註冊日期: Oct 2003
700好少用。。。

舊 12-29-22, 10:45 PM   #2457
kog
Moderator
リン・ミンメイ

引用:
下個月先抽。想試下高機勇下格係咪大力左好多
黃昏時試了幾場,是大力少少,但同一線機還有距離,
大腳問題還在,唔裝腳甲係後段差不多都斷腳,裝腳甲又少了格補,
相反GALBALDY β已經是LV2脚部特殊緩衝材....

舊 12-29-22, 10:52 PM   #2458
wing
格鬥低手

引用:
黃昏時試了幾場,是大力少少,但同一線機還有距離,
大腳問題還在,唔裝腳甲係後段差不多都斷腳,裝腳甲又少了格補,
相反GALBALDY β已經是LV2脚部特殊緩衝材....
仲以為古董有得復活。

舊 12-29-22, 10:57 PM   #2459
kog
Moderator
リン・ミンメイ

引用:
600是水喉佬和delta最強,
今次delta nerf,水喉佬可能會超前。

650我有水喉佬,但覺得攻擊力追唔上650(未有LV2 支水喉)。
水喉佬20000血,delta12000血,而且削了累積停,數字上真是水喉佬強D,實戰未試。

不過今次大贏家是渣古4,機體和武器都大幅強化,不過最終睇實戰。

舊 12-30-22, 12:20 AM   #2460
wing
格鬥低手

引用:
水喉佬20000血,delta12000血,而且削了累積停,數字上真是水喉佬強D,實戰未試。

不過今次大贏家是渣古4,機體和武器都大幅強化,不過最終睇實戰。
之前真係唔攞得出黎見人

舊 12-30-22, 12:19 PM   #2461
kog
Moderator
リン・ミンメイ

引用:
之前真係唔攞得出黎見人
試了幾場快速戰(冇600分級戰),
現在遠近都掂,攻擊力和防衛力都足,
是死症太大和把刀攻擊範圍較窄,
已經中上水平,但可否入一線還未定。

舊 12-30-22, 03:27 PM   #2462
wing
格鬥低手

引用:
試了幾場快速戰(冇600分級戰),
現在遠近都掂,攻擊力和防衛力都足,
是死症太大和把刀攻擊範圍較窄,
已經中上水平,但可否入一線還未定。
未buff前用過, 把刀我當佢唔存在。
啱啱再用過, 都係搞唔掂.... 雖然主武2槍累停,但冇得行住儲重跪, 兩副武射程短。似乎食隊友,唔易用。但主武可以係咁密密射都幾爽。

此篇文章於 12-31-22 01:18 AM 被 wing 編輯。
wing 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-31-22, 02:03 PM   #2463
KENSNAKE
╮(╯_╰)╭

註冊日期: Feb 2005
引用:
仲以為古董有得復活。
有戰術裝甲又有回避2 ,回轉同衝刺超班 可以一用。
KENSNAKE 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-31-22, 11:04 PM   #2464
kog
Moderator
リン・ミンメイ

引用:
未buff前用過, 把刀我當佢唔存在。
啱啱再用過, 都係搞唔掂.... 雖然主武2槍累停,但冇得行住儲重跪, 兩副武射程短。似乎食隊友,唔易用。但主武可以係咁密密射都幾爽。

主槍2300,可連開3槍才過熱,即6900和150累停,可破戰甲1,我就唔會儲,
我當汎用玩,強襲貼身都未去到即死,22000血又硬,我覺得ok啦!

此篇文章於 01-01-23 07:59 AM 被 kog 編輯。
舊 01-03-23, 04:43 PM   #2465
wing
格鬥低手

引用:

主槍2300,可連開3槍才過熱,即6900和150累停,可破戰甲1,我就唔會儲,
我當汎用玩,強襲貼身都未去到即死,22000血又硬,我覺得ok啦!
真係好硬, 仲硬過哈瑪哈瑪

舊 01-05-23, 01:27 PM   #2466
安安

https://bo2.ggame.jp/jp/info/?p=103627
https://bo2.ggame.jp/hk/info/?p=103868
https://bo2.ggame.jp/en/info/?p=103869

ハイゼンスレイ 550 600 泛用

好似係
舊 01-06-23, 09:49 AM   #2467
kog
Moderator
リン・ミンメイ

新機大號抽中,玩了兩三個鐘,好難用,
優點同時係缺點,雖然個盾有70%減傷,
但扣氣e樣真是害死部機,冇氣冇得走死硬...
主要輸出又是格鬥,但要貼身好又易比人射到冇氣,

舊 01-06-23, 10:17 AM   #2468
wing
格鬥低手

引用:

我抽唔到新機, 但抽到舊機........ EH電風扇, 轉得好爽

舊 01-09-23, 04:50 PM   #2469
KENSNAKE
╮(╯_╰)╭

註冊日期: Feb 2005
引用:
新機整體上係強機,但個力牆盾發覺減氣完全係缺點,成日有預留氣想最後一滾無啦啦用唔到。
我寧願佢一般盾咁打爆無力牆好過。
而且同級強機好多無想像中強勢。
KENSNAKE 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-09-23, 05:06 PM   #2470
wing
格鬥低手

引用:
作者: KENSNAKE 查看文章
新機整體上係強機,但個力牆盾發覺減氣完全係缺點,成日有預留氣想最後一滾無啦啦用唔到。
不過i field 盾咁設定都合理。
我估日後F91都會係咁。

舊 01-09-23, 08:35 PM   #2471
kog
Moderator
リン・ミンメイ

引用:
作者: KENSNAKE 查看文章
我現在推到行氣到9x,和裝快回氣10%,
叫做可以正常咁玩,但放棄咗耐格。

另外副格嘅下格係down攻擊,
自機高少少都好大機會唔中

此篇文章於 01-09-23 08:41 PM 被 kog 編輯。
舊 01-11-23, 01:24 PM   #2472
Hunter

拳王下修完仲係咁鬼勁

Hunter 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-11-23, 04:34 PM   #2473
wing
格鬥低手

引用:
作者: Hunter 查看文章
拳王下修完仲係咁鬼勁
可能聽日又出隻超勁紅機

舊 01-11-23, 11:48 PM   #2474
安安

引用:
作者: Hunter 查看文章
拳王下修完仲係咁鬼勁
佢跳唔起
屈高台
支援機就用「大鳥」
舊 01-12-23, 09:46 AM   #2475
wing
格鬥低手

引用:
作者: 安安 查看文章
佢跳唔起
屈高台
支援機就用「大鳥」
拳王真係睇場地

基拉EH呢D真係有威脅好多,雖然射程都仲係短,但可以當埋雷達用,真心勁。

仲有宇宙夜吉.... 呢隻game的突機真係CLS

此篇文章於 01-12-23 11:13 AM 被 wing 編輯。
wing 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[PS4] 「機動戦士ガンダム バトルオペレーション2」Mobile Suit Gundam: Battle Operation 2︱基本免費/攻略交流區 開放中 安安 電視遊戲討論版 144 08-02-18 07:53 PM
[PS3] 機動戰士 Gundam Battle Operation 約戰及討論區 Vol.3 GN00508771 攻略及心得交流區 1522 04-30-17 02:00 PM
放 Gundam Battle Operation 賈圖專用勇士Code siuterry 買賣專區 0 01-25-15 02:58 PM
[PSV] 機動戰士 Gundam Battle Operation 配信決定! square-enix 手提遊戲機討論版 3 05-30-13 11:49 PM
[PS3] 機動戰士 Gundam Battle Operation 約戰及討論區 7月27號 BUG修正, RX-78-2,格魯古古參戰 頭POST追加WIKI Vol.2 GN00508771 攻略及心得交流區 1007 08-14-12 07:02 PM

現在的時間是 09:49 AM

手機版 | APP版