Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
日本動漫畫討論版>「転生したら剣でした」
亍 ◣ 07:23 AM 09-29-22
水管
https://www.youtube.com/watch?v=oDCdExQHKnU

又係轉生倣天系?可唔可以叫佢念動。爆砕剣?
第一集畫質唔錯...

十一月 11:13 PM 10-03-22
這是貓娘成長的故事。
第一話講劍的成長的部份,感覺太過冗長,令人想棄。
貓娘出場之後先係正式開始。
作畫算係咁。若能維持此水準的話,都值得一看。
casio 11:20 PM 10-03-22
應該算不上傲天系,web版連載到現在,還有一堆S級戰力比芺蘭強,年齡差不多能跟芺蘭五五開的也有幾個(故事發展兩年芺蘭實力算是A級冒險者)
真!DC 12:08 AM 10-04-22
劍可以自己飛自己攻擊令人覺得冇需要裝備者
覺得直接轉生做傳說級神裝等人拔好過開頭自己殺怪升lv
由手機版發出
casio 09:44 AM 10-04-22
作者: 真!DC:
由手機版發出
主線係睇芙蘭成長,劍有呢個設定係支線
把劍裡面有被邪神力量污染咗嘅神獸(轉生後同佢講嘢把男人聲就係神獸),『師匠』答應女神幫忙令神獸同邪神力量分離先轉生成劍(分離方法係需要利用魔石中嘅能量),『師匠』唔記得呢件事係因為女神怕佢轉生成劍(由人轉生成無機物)會精神崩潰,所以將『師匠』大部份前世記憶封印咗(不過web版神獸已經同邪神力量分離)

十一月 01:18 PM 10-04-22
作者: 真!DC:
由手機版發出
第一話把劍插咗落地之後,一發動技能,魔力就被地面吸收,自己飛唔番起,需要別人將佢拔起。
貓娘同把劍可謂係互救的關係,之後順勢喺埋一齊,唔係需唔需要的問題。
十一月 08:40 AM 10-07-22
原來這套是「魔女の旅々」那間公司製作的。
唔怪得動作場面咁有動感。
亍 ◣ 06:43 AM 11-03-22

來了,念動.爆(魔法).碎(物理)劍(大誤)
十一月 04:08 PM 11-03-22
100%偷技能,根本作弊級能力。
芙蘭想吃咖哩的樣超可愛。
J+1 08:43 AM 11-24-22
開booster, 根本當機娘來畫 變斬艦刀了
由手機版發出
十一月 02:28 PM 11-24-22
這套的打鬥場面我覺得描寫得幾好,用鞭柄反擊有創意。
亍 ◣ 11:34 PM 12-21-22
2期!!

十一月 10:11 AM 12-22-22
正!

講開又講
今季最後一話道別時,芙蘭叫mamanda,既好笑又感動。
十一月 12:14 PM 01-04-23
二期
https://tenken-anime.com/

返回主題版面