Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 攻略及心得交流區

主題工具 顯示模式
舊 08-18-22, 06:25 PM   #2351
wing
God of Gamer
格鬥低手

註冊日期: Mar 2004
引用:
作者: Hunter 查看文章
STEP UP抽每10就有指定排行前段中的10架機體隨機獲得1架!
咁佛心?

10架裡面我得3架有, 正
不過出左獨角之後, 果幾部700機可以收番埋了。果隻帶袖又要埋枝專用炮先勁。

部拜亞蘭同D+ 應該都勁, 不過我未用過. 部龍飛改同積根隊長都真係值得抽。

此篇文章於 08-18-22 06:38 PM 被 wing 編輯。
wing 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-19-22, 12:15 PM   #2352
Hunter

註冊日期: Jan 2002
STEP UP抽到MOON, 渣古IV, 基拉・祖魯(安傑羅機)
雖然全部我之前都無, 但最想中既強化ZZ, D+, 龍飛改一部都無中

Hunter 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-19-22, 05:58 PM   #2353
wing
格鬥低手

引用:
作者: Hunter 查看文章
STEP UP抽到MOON, 渣古IV, 基拉・祖魯(安傑羅機)
雖然全部我之前都無, 但最想中既強化ZZ, D+, 龍飛改一部都無中
繼續玩, 總有一日抽到。

舊 08-23-22, 09:36 PM   #2354
安安

https://bo2.ggame.jp/hk/info/?p=95957
旋風蓋古克 KYANOS 600 泛用

此篇文章於 08-23-22 11:52 PM 被 安安 編輯。
安安 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-31-22, 01:49 PM   #2355
安安

抽中新機

"紅雞"+ 泛用強人武器、動作
左手有盾 但應該全game 最細.....

主武: 德萊森砲 / 鐳射連榴彈(紅雞)

副武: 背包飛彈 腕部榴彈 機槍 鐳射(刺刀內藏)

技能: 急回2 損控2 反智轉身
舊 08-31-22, 03:21 PM   #2356
wing
格鬥低手

引用:
作者: 安安 查看文章
抽中新機

好似唔多覺有人用, 600場仲係百改天下

舊 08-31-22, 09:19 PM   #2357
kog
Moderator
リン・ミンメイ

註冊日期: Jul 2002
引用:
抽中新機

冇戰甲比轉身有鬼用咩

kog 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-31-22, 09:25 PM   #2358
kog
Moderator
リン・ミンメイ

引用:
作者: wing 查看文章
好似唔多覺有人用, 600場仲係百改天下
覺得百改攻擊力低,
反而武裝強化積根就覺得好用。

不過某D機剛上修完,可能更好用。

此篇文章於 08-31-22 09:28 PM 被 kog 編輯。
舊 09-01-22, 09:40 AM   #2359
wing
格鬥低手

引用:
作者: kog 查看文章
不過某D機剛上修完,可能更好用。
你指邊d機?

舊 09-01-22, 11:50 AM   #2360
kog
Moderator
リン・ミンメイ

引用:
你指邊d機?
渣古3,
600有lv3緩衝材 ,現在好硬,
而且易用咗,多咗人用。

我中咗新機,玩咗幾個鐘,
感覺是周身刀冇張利,
比想像中薄皮易死。

舊 09-01-22, 12:04 PM   #2361
wing
格鬥低手

引用:
渣古3,
600有lv3緩衝材 ,現在好硬,
而且易用咗,多咗人用。

我中咗新機,玩咗幾個鐘,
感覺是周身刀冇張利,
比想像中薄皮易死。
又肥又盛, 用過一兩場好似收番埋。
你咁講, 即管攞番出黎試下~

1個鐘後你果部 "新機" 就會變 "舊機"

舊 09-08-22, 01:21 PM   #2362
安安

https://bo2.ggame.jp/hk/info/?p=96826
旋風蓋古克 Xanthos 600 支援
舊 09-08-22, 02:51 PM   #2363
wing
格鬥低手

引用:
https://bo2.ggame.jp/hk/info/?p=96826
旋風蓋古克 Xanthos 600 支援
有轉身
唔爭在俾埋急迴喇笨

試左幾舖, 幾好玩..............3打停仲有照射炮, 除左飛彈短射程, 其他槍炮的射程都有500以上。最衰係主武切換太慢,如果buff到charge槍駁到主武就正。

照射炮打泛機如果全中扣到超過10k, 有幾舖照中對家2部機, 爽。

不過唔知點運用佢個轉身, 如果對家紅機埋到身, 我就算衝過到佢再轉身, 諗起對有戰甲都係唔知做到啲乜

此篇文章於 09-09-22 11:38 AM 被 wing 編輯。
舊 09-09-22, 10:48 PM   #2364
kog
Moderator
リン・ミンメイ

引用:
有轉身
唔爭在俾埋急迴喇笨

試左幾舖, 幾好玩..............3打停仲有照射炮, 除左飛彈短射程, 其他槍炮的射程都有500以上。最衰係主武切換太慢,如果buff到charge槍駁到主武就正。

照射炮打泛機如果全中扣到超過10k, 有幾舖照中對家2部機, 爽。

不過唔知點運用佢個轉身, 如果對家紅機埋到身, 我就算衝過到佢再轉身, 諗起對有戰甲都係唔知做到啲乜

部機累積打停太差,基本上紅機突破到藍機,就差不多死硬,
普通射扣好少,要入鏡先扣得多,要不停換武器不停入鏡都幾煩,
有急迴冇戰甲,冇乜用,600隻隻都有即停架啦!而且部機又大又行得慢,
600還是水喉佬和Delta巾 強。

舊 09-10-22, 11:05 AM   #2365
wing
格鬥低手

引用:
600還是水喉佬和Delta巾 強。
抽唔到delta。水喉佬要抽中2次,更難。

舊 09-15-22, 01:15 PM   #2366
安安

https://bo2.ggame.jp/hk/info/?p=97102
基拉・祖魯 (EH) 600 強襲
基拉・祖魯 (安傑羅機) 650
舊 09-15-22, 02:42 PM   #2367
wing
格鬥低手

引用:
https://bo2.ggame.jp/hk/info/?p=97102
基拉・祖魯 (EH) 600 強襲
基拉・祖魯 (安傑羅機) 650
哈哈, 就講就有得抽

今日無端端有免費抽, 個銀週係咩東西?

舊 09-15-22, 06:34 PM   #2368
kog
Moderator
リン・ミンメイ

新機有觀測情報連結,
新機有觀測情報連結,
新機有觀測情報連結,
因為突擊機太少有要講3次。

舊 09-15-22, 06:37 PM   #2369
wing
格鬥低手

引用:
新機有觀測情報連結,
新機有觀測情報連結,
新機有觀測情報連結,
因為突擊機太少有要講3次。
幾時會俾番雷炮D型有呢個技能?

舊 09-15-22, 09:26 PM   #2370
wing
格鬥低手

抽中delta, 在北極同對家隻水喉佬(有炮)單挑, 爽~

原來delta格都好甘

舊 09-15-22, 11:31 PM   #2371
kog
Moderator
リン・ミンメイ

引用:
抽中delta, 在北極同對家隻水喉佬(有炮)單挑, 爽~

原來delta格都好甘
delta細身又快,半血以上有戰甲(防雷射即停),超好用,
但今期新機我覺得是剋正佢,打多幾日試下先....

舊 09-16-22, 09:56 AM   #2372
wing
格鬥低手

引用:
delta細身又快,半血以上有戰甲(防雷射即停),超好用,
但今期新機我覺得是剋正佢,打多幾日試下先....
琴日打左幾舖600唔覺對家有新機, 自己隊友有用, 不過佢用唔掂, 對家隻delta仲係周圍飛

反而見到仲有唔少550拳王打600針對delta, 在某D場都幾有效。

舊 09-16-22, 10:35 AM   #2373
kog
Moderator
リン・ミンメイ

引用:
琴日打左幾舖600唔覺對家有新機, 自己隊友有用, 不過佢用唔掂, 對家隻delta仲係周圍飛

反而見到仲有唔少550拳王打600針對delta, 在某D場都幾有效。
是,新機最大問題是射程只得200m,
冇得碌情況下要突破距離射停對方是第一課題,
某程度上玩法同水用靈格斯差不多,不過更難玩,
我玩咗一晚後覺得。

舊 09-16-22, 10:45 AM   #2374
wing
格鬥低手

引用:
是,新機最大問題是射程只得200m,
冇得碌情況下要突破距離射停對方是第一課題,
某程度上玩法同水用靈格斯差不多,不過更難玩,
我玩咗一晚後覺得。
如果咁講, 新機真係幾難制得住識飛的delta。

除左拳王, 琴日都有見有唔少人用水用靈格斯

不過新機1秒重擊可用來駁combo, 在多障礙物或者細場都幾得人驚。

(抽唔到新機, 純吹水)

此篇文章於 09-16-22 11:06 AM 被 wing 編輯。
舊 09-16-22, 09:41 PM   #2375
kog
Moderator
リン・ミンメイ

引用:
如果咁講, 新機真係幾難制得住識飛的delta。

除左拳王, 琴日都有見有唔少人用水用靈格斯

不過新機1秒重擊可用來駁combo, 在多障礙物或者細場都幾得人驚。

(抽唔到新機, 純吹水)
對空唔是問題,好易打落來,
是一D常睇地圖,你未射到佢就已經走,班汎機就走過來射你果D,好難追,
還有自軍玩縮射唔上,你都唔洗打。

大場基本唔洗出。

此篇文章於 09-16-22 10:22 PM 被 kog 編輯。

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[PS4] 「機動戦士ガンダム バトルオペレーション2」Mobile Suit Gundam: Battle Operation 2︱基本免費/攻略交流區 開放中 安安 電視遊戲討論版 144 08-02-18 07:53 PM
[PS3] 機動戰士 Gundam Battle Operation 約戰及討論區 Vol.3 GN00508771 攻略及心得交流區 1522 04-30-17 02:00 PM
放 Gundam Battle Operation 賈圖專用勇士Code siuterry 買賣專區 0 01-25-15 02:58 PM
[PSV] 機動戰士 Gundam Battle Operation 配信決定! square-enix 手提遊戲機討論版 3 05-30-13 11:49 PM
[PS3] 機動戰士 Gundam Battle Operation 約戰及討論區 7月27號 BUG修正, RX-78-2,格魯古古參戰 頭POST追加WIKI Vol.2 GN00508771 攻略及心得交流區 1007 08-14-12 07:02 PM

現在的時間是 12:39 AM

手機版 | APP版