Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 07-07-22, 04:27 PM   #176
lunn
Crazy Gamer
GAUZE62045

註冊日期: Sep 2003
引用:
作者: JoJo 查看文章
依家3幾日可以打得7788,我覺得唔係內容少左,而係現系統方便靈活,生存生段又多,冇咁易死,剩係唔洗搵怪掉色彈,隨時轉移動地點同回家補給已經慳左好多時間,令難度降低,咁就自然打得爽快,以前打一隻怪基本上要針對佢砌一裝出黎,搵老友約出黎面聯,輪住開任,攪一攪都3幾日
最記得XX打超特,只係開任務果個人先計Clean Quest
變相果時好多任務都要打4次…

舊 07-07-22, 04:27 PM   #177
ELT
God of Gamer
Lunar使者

註冊日期: Nov 2004
引用:
依家3幾日可以打得7788,我覺得唔係內容少左,而係現系統方便靈活,生存生段又多,冇咁易死,剩係唔洗搵怪掉色彈,隨時轉移動地點同回家補給已經慳左好多時間,令難度降低,咁就自然打得爽快,以前打一隻怪基本上要針對佢砌一裝出黎,搵老友約出黎面聯,輪住開任,攪一攪都3幾日
相對下真係易左好多, 以前玩, 行來行去都搵唔到個TARGET
依家有隻狗比你喪跑令成個流程順哂
有人話太易玩有挑戰性, 但依D改動令玩家方便左, 個人認為都係一好事黎
如果叫我玩返舊時果幾集應該會好唔慣

此篇文章於 07-07-22 04:30 PM 被 ELT 編輯。
ELT 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-07-22, 04:35 PM   #178
[X-MEN]
Insane Gamer

註冊日期: Apr 2012
引用:
作者: Hello MiMi 查看文章
加強版嚟講算唔算少龍玩?
已爆左STORY 連埋己隻古龍好似都係多十零隻。
我悠閒玩﹐都唔洗5 日
而且好似無咩亞種咁....

388 豪華版好似有D 唔抵 (個人意見﹐不喜勿插)
無左以前p2g, 3g, 4g, xx 超抵玩嘅感覺...
4>4G加咗23隻,總數75
X>XX加咗23隻,總數93
W>WI加咗35隻,總數71

咁睇返Sunbreak嘅17隻的確算少,不過"17"呢個數字係冇意義,因為要等埋下年Final Update先知總共有幾多條龍,
而目前淨係8月嘅第一彈update已經肯定最少有4隻(月迅,紅蓮爆鱗以及數隻魔物),
總監尋日話8月仲會追加"與傀異調查相關的新內容,而難度會有更廣的選擇範圍",
照咁睇今次Sunbreak應該留咗唔少嘢喺後續更新
[X-MEN] 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-07-22, 04:58 PM   #179
Eking

註冊日期: Feb 2006
story 完左重有新怪......W同WI 會係DLC加新怪....

舊 07-07-22, 05:14 PM   #180
LR猫
ˊ_>ˋ

註冊日期: Dec 2007
PSN  IDLucifeRyan
引用:
作者: wsx360 查看文章
steam版發售後首週
iceborne - 400萬
world - 1500萬
https://www.famitsu.com/news/202001/15190721.html

最新銷量
iceborne - 920萬
world - 1800萬

咁計都超過5成人無衝iceborne首發
Ps4睇獎盃爆機嘅四成都無啦

成日計抵唔抵
當年出G係連舊版咁係咪等到出G先有頭玩
定玩開ISO唔慣比錢買game

覺得唔抵咪等囉
PC steam一定有特價架

三國志大戰 ic:銀猫
鏟手遊保平安
LR猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-07-22, 05:43 PM   #181
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
引用:
作者: ELT 查看文章
相對下真係易左好多, 以前玩, 行來行去都搵唔到個TARGET
依家有隻狗比你喪跑令成個流程順哂
有人話太易玩有挑戰性, 但依D改動令玩家方便左, 個人認為都係一好事黎
如果叫我玩返舊時果幾集應該會好唔慣
上到mr你就會發覺最愛嘅都係貓
依家九成人都係帶貓唔帶狗
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-07-22, 06:52 PM   #182
[X-MEN]

引用:
作者: 野良猫 查看文章
我自己係大地圖帶狗,細地圖帶貓,好多天鱗都係靠隻貓偷返嚟
舊 07-07-22, 09:17 PM   #183
ELT
Lunar使者

註冊日期: Nov 2004
引用:
作者: 野良猫 查看文章
小弟手殘, 有隻狗用黎逃走會安全D

舊 07-08-22, 09:34 AM   #184
Eking

註冊日期: Feb 2006
貓隻小型龍擊槍真係好威~

舊 07-10-22, 02:51 PM   #185
風間鈴木仁

註冊日期: Sep 2007
Wii U ID任天堂 Fans
Nintendo Switch ID任天堂超級 Fans
3DS Friend Code2017 5200 8860
PSN  IDs813leon
XBox Live Gamertags813 g
https://gameapps.hk/news/51105/monst...y-sold-2000000
危機《魔物獵人:崛起》銷量破1000萬 「破曉」只突破200萬

https://gameapps.hk/news/51146/monst...item-pack-free
《魔物獵人:崛起》送慶祝禮包

此前曾報導,《魔物獵人:崛起》(英語:Monster Hunter Rise)遊戲銷量突破1000萬份,新推出的《魔物獵人:崛起》DLC「破曉」銷量也突破了200萬份,為表慶祝,官方將於今天在遊戲內送出的兩個紀念狩獵道具包現已配信。

https://gameapps.hk/news/51157/monst...unbreak-update
《魔物獵人崛起:破曉》8月免費更新 追加新「怪異化」任務

《魔物獵人崛起:破曉》遊戲總監鈴木佳剛在推特上公佈了一些8月免費更新新情報,除了新地圖「塔之祕境」外,還會進一步增加「怪異化」調查任務,以擴大遊戲難度的可選範圍。

PS系總共 5826隻GAME,PSN LV602
PSN HK暫時排名 318,341
全球最佳排名10771,11717 ,https://asia.playstation.com/cht-hk/
SONY PS NEW GAME http://psnprofiles.com/games
CAPCOM:http://www.capcom.co.jp/ MINI NEOGEO
SEGA:https://sega.jp/soft/ + DSi GBA GB MINI/MD
任天堂:https://www.nintendo.co.jp/sp/index.html

此篇文章於 07-11-22 01:44 AM 被 風間鈴木仁 編輯。
風間鈴木仁 目前線上   回覆時引用此篇文章
舊 07-10-22, 06:43 PM   #186
[X-MEN]

用Save Load刷咗超過3千粒護石都冇粒啱心水,都已經去到G級護石啲技仲係畀得咁孤寒,
匠仍然好少見,攻擊/見切同上位一樣最盡都係得Lv3,啲窿又限住限住,有4級窿就唔會有第2第3個窿,
4級窿以外最盡都係得3/2/1,唔會有兩個3級窿
舊 07-10-22, 06:49 PM   #187
HAKAIDER
neet 人生~~~

註冊日期: Jun 2002
XBox Live GamertagHAKAIDER 99
引用:
作者: [X-MEN] 查看文章
用Save Load刷咗超過3千粒護石都冇粒啱心水,都已經去到G級護石啲技仲係畀得咁孤寒,
匠仍然好少見,攻擊/見切同上位一樣最盡都係得Lv3,啲窿又限住限住,有4級窿就唔會有第2第3個窿,
4級窿以外最盡都係得3/2/1,唔會有兩個3級窿
根據破曉嘅 "合法護石" 機率表..................4-1-1 係存在的 //

/O/
    (
  <\
 ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄
貴介公子 一刀兩斷

此篇文章於 07-10-22 07:11 PM 被 HAKAIDER 編輯。
HAKAIDER 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-10-22, 06:58 PM   #188
[X-MEN]

引用:
作者: HAKAIDER 查看文章
根據破曉嘅 "合法護石" 機率表..................4-1-1 係存在的 //
唔係掛,我完全未見過,除咗個表之外你有冇實際喺game入面見過?
懷疑係咪真係有
舊 07-10-22, 07:33 PM   #189
HAKAIDER
neet 人生~~~

引用:
作者: [X-MEN] 查看文章
唔係掛,我完全未見過,除咗個表之外你有冇實際喺game入面見過?
懷疑係咪真係有
Steam 版有個MOD 係可以提高抽鍊金術神氣個百份比

但因為只係提高左抽中%, 並不會出現規格外的組合

所以係完全 "合法" 過到Gapcom online check

而MOD 製作者都好有心, 只提高鍊金術神氣個百份比

等你無得自選能力

Decoration Slots Rate Changes
Only for charms with any Grade A or S Skill(s)
First slot: 10% for 0~2 hole / 30% for 3 hole / 40% for 4 hole
Second and Last slot: 20% for 0 hole / 80% for 1 hole

當然我都裝個黎試...............

但只可以講就算提高左%, 抽唔中嘅永遠都係抽唔中

/O/
    (
  <\
貴介公子 一刀兩斷
舊 07-11-22, 12:51 PM   #190
滅龍士
MHWs↓

註冊日期: Sep 2006
Nintendo Switch IDSW-0379-3311-1331
3DS Friend Code0362 0082 7760
PSN  IDMETSU_RYU_SHI
隻嗟怨虎d位同條尾有破壞王3都勁難爆+斷
滅龍士 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-13-22, 09:27 AM   #191
HAKAIDER
neet 人生~~~

打MR30 隻雷神

SB 個自動爬牆搞到差d 出事 /\

/O/
    (
  <\
貴介公子 一刀兩斷
舊 07-13-22, 10:08 AM   #192
JoJo

註冊日期: May 2002
Wii U IDGiogioLeung
PSN  IDGiogioLeung
XBox Live GamertagG i o g i o
引用:
作者: HAKAIDER 查看文章
打MR30 隻雷神

SB 個自動爬牆搞到差d 出事 /\
好多新手都命喪洗衣機 街場通關率50%
JoJo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-13-22, 10:16 AM   #193
qwe
Game Master

註冊日期: Oct 2008
PSN  IDTCShing
引用:
回家玉
qwe 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-13-22, 10:51 AM   #194
野良猫
肥倫

引用:
我用雙刀可以用蟲技反擊飛過去
就咁跑入去成功過一次

回家玉就唔會用了
舊 07-13-22, 11:06 AM   #195
HAKAIDER
neet 人生~~~

引用:
洗衣機支柱好似易左磨邊.................

係邊位對牆跑 > 自動爬牆個心真係離一離

/O/
    (
  <\
貴介公子 一刀兩斷
舊 07-13-22, 02:34 PM   #196
JoJo

註冊日期: May 2002
Wii U IDGiogioLeung
PSN  IDGiogioLeung
XBox Live GamertagG i o g i o
我已經儘哂人事,臨行前灑左個粉塵先擲回家玉,過唔過到睇佢地自己做化
JoJo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-13-22, 02:41 PM   #197
野良猫
肥倫

引用:
我已經儘哂人事,臨行前灑左個粉塵先擲回家玉,過唔過到睇佢地自己做化
Fb啲人教用細炸炸過去
舊 07-13-22, 03:17 PM   #198
Terry仔

註冊日期: Feb 2003
個洗衣機要點避?
我係先避開幾條柱,等中心個元氣彈爆咗就轆去中間
不過係元氣彈消失前,好多時都會中一,兩次柱
Terry仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-13-22, 03:25 PM   #199
HAKAIDER
neet 人生~~~

引用:
作者: Terry仔 查看文章
個洗衣機要點避?
我係先避開幾條柱,等中心個元氣彈爆咗就轆去中間
不過係元氣彈消失前,好多時都會中一,兩次柱
1 > 磨場邊跑............但要留意地圖睇清楚位置

2 > 掉細爆炸自己去中心位, 唔好受身起上

/O/
    (
  <\
貴介公子 一刀兩斷

此篇文章於 07-13-22 03:31 PM 被 HAKAIDER 編輯。
舊 07-13-22, 06:20 PM   #200
wsx360
Game Master

註冊日期: May 2005
wsx360 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[NS] Monster Hunter RISE | PC版2022年1月13日發售 seed2005 電視遊戲討論版 893 01-13-24 12:58 PM
[漫畫] 冨樫義博「HUNTER×HUNTER」総合THREAD丨パリストン:高橋広樹 Vol.5 money 日本動漫畫討論版 2057 11-22-23 10:13 AM
[廣告 - RG] 【RG10 Red18】《末日以後 x 復刊以前》 Hunter x Hunter 2013同人枱曆! dollyly21 Cosplay同人MIX討論區 2 12-29-12 11:12 AM
[新game]rise of legends (rise of nations series) LIGHTTHELIGHT PC電腦遊戲討論版 20 06-19-06 11:40 PM
MASTER OF MONSTERS 4 雪舟等楊 PC電腦遊戲討論版 0 05-15-05 09:09 PM

現在的時間是 05:16 PM

手機版 | APP版