Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > 電影版

主題工具 顯示模式
舊 09-19-21, 11:29 PM   #51
C.Ryo
Game Master

註冊日期: Dec 2007
Wii U IDCRYO.HK
Nintendo Switch ID4426 5495 5212
PSN  IDCRyoHK
XBox Live GamertagCRYO HK
原來HBO已經整緊Spin off 系列- Dune: The Sisterhood
即係Part 2基本上拍硬
HBO GoT完後欠franchise, 第二本書打後故事變埋HBO max series都有可能

C.Ryo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-20-21, 10:51 AM   #52
wing
God of Gamer
格鬥低手

註冊日期: Mar 2004
引用:
作者: 肉羊哩咖 查看文章
至於成個系列最重要嘅物件係「香料」。只可以嚮老人星第三星球 Arrakis 開採提鍊出嚟,亦係同 Arrakis 上獨有嘅生物 -- 沙蟲有極大嘅關係。

長期食「香料」,唔止可以延年益壽,仲可以功力大進(誤),其實加埋大劑量噉食,可以有預知能力,領航員係有呢種能力,所以可以安全噉嚮宇宙飛行。班「巫婆」亦靠呢味嘢嚟提升精神力量。Arrakis 上面嘅「原著民」Freman 直頭衣著食物都有微量嘅香料,令到佢哋啲眼「藍中帶藍」。

一來香料對經濟通訊無咗唔得,二嚟食咗丁丁咁少嘅會上癮,無得戒癮,來源又難開採又得一個噉大把,所以價錢極貴,擁有香料唔只係身份財富嘅象征,政治同戰略上嘅價值就更高。

老細會問,既然噉有用,點解會無替代品出現?唔係無試過開發人造香料,但故仔開始時尚未成功。所以 Arrakis 變成一個極突異嘅存在。
多謝解說~

舊 09-20-21, 06:54 PM   #53
Dangerous-boy
D-boy

註冊日期: May 2011
真係沒想到套戲竟然可以悶到瞓足全場,白白浪費了兩個半鐘和百六蚊!

我都係第一次睇戲這情況,可以睇幾分鐘便瞓着,之後醒返睇幾分鐘又再瞓着返,醒、瞓、醒、瞓,就這樣不斷輪迴到完場…

此篇文章於 09-20-21 06:58 PM 被 Dangerous-boy 編輯。
Dangerous-boy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-21-21, 03:17 PM   #54
肉羊哩咖
griffin611

註冊日期: May 2008
真係冇陰功,唔係每個人都啱每一套戲。

上咗晝嘅國家,上週末共收 3 仟 7 佰万,極之唔錯。尤其係到呢個數嘅速度快過今年好多大片。
https://www.screendaily.com/news/dun...163452.article

此篇文章於 09-21-21 03:21 PM 被 肉羊哩咖 編輯。
肉羊哩咖 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-21-21, 06:38 PM   #55
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001
咁呢套真係唔係炮谷片可以9成人都鍾意,電波唔夾就唔夾

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-25-21, 01:37 PM   #56
420secured
Senior Gamer

註冊日期: Nov 2020
如果唔係事前睇左 肉羊哩咖兄的簡介,自動補完左劇情上不足,套劇靚還靚,都會覺得悶,始終呢個Part One其實唔係好多事發生過...
420secured 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-26-21, 05:56 PM   #57
肉羊哩咖
griffin611

有人之前讀過呢個版本嘅劇本,睇咗之後發現咳咗好多解說嘅劇情,可能無「準備」嘅入場會難明啲。

最近聽返第一部書多一次,再睇返啲反應,原著的確呢套真係「無可能拍成電影」,劇情慢,人物多,個個有啲啲戲份,講多過做,每個人動機又複雜,背景又要一舊舊式慢慢滲出嚟,睇漏咗前頭就唔明後理。最初無人解過咩事,好難想追落去 -- 當年本書同 Sci-Fi Channel 個片集,睇咗無耐就放棄就因為係噉,之後睇咗啲解說片,知道大致故仔係乜,就會投入啲。

好煩都講多次,第一部書都叫做多大場面同動作,去第二同第四部書,一心想爆谷嘅會仲悶~

都講過,呢部書實在太經典,好似 Foundation 同 Ghost in the Shell,實在太多其他知名嘅作品都用咗佢哋某啲元素,結果啲原作後來嘅話,一般觀眾會覺得了無新意,因為後來先上岸先入為主,一個唔好彩落入低手嚟搞,仲弊都唔在講。

此篇文章於 09-26-21 05:59 PM 被 肉羊哩咖 編輯。
舊 10-04-21, 09:22 PM   #58
肉羊哩咖
griffin611

未講佢啲「電影史」之前,呢套片講有咩其他作品提到 Dune,大部份未睇過,不過幾好笑:

舊 10-15-21, 10:30 PM   #59
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
睇左
基本上除左知係科幻經典改篇同電影只係故事序幕外0知識睇
感覺唔錯,鐘意哩種外星高科技但政治文化仲好中世紀既世界觀,期待第二集
不過覺得成日插入預知好打亂節奏
由手機版發出
真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-16-21, 10:46 AM   #60
魚伕
Moderator

註冊日期: Jan 2002
睇完後覺得。。

唔明點解唔用 水 換 香料

咁係唔係成個故事完左
魚伕 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-16-21, 02:08 PM   #61
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
引用:
作者: 魚伕 查看文章
睇完後覺得。。

咁係唔係成個故事完左
我感覺係帝國根本唔使同原居民講條件想攞就攞
開頭都話戰士威脅唔倒佢地王叫佢地走先至走
由手機版發出
真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-16-21, 02:38 PM   #62
肉羊哩咖
griffin611

引用:
作者: 魚伕 查看文章
睇完後覺得。。

咁係唔係成個故事完左
好問題,接樓上講嘅,首先班「原住民」一盤散沙,唔夠人多;仲弊嘅係,科技同武力同唔及啲班外來人,班帝國軍用,打自己人唔會用嘅激光鎗,都掂嘅時候,就噉畀人撳住搶,係可以同班王侯貴族打工,但分到嘅唔成比例,完全係玩殖民主義,呢套講得比 Avatar 仲切底。

本人諗多咗,仲有其他 HISHE:

香料既然珍貴罕有,又有大量需求,梗有人開發代替品,一嚟利之所在,二嚟可以乘機撈政治油水;頭四部書無提到呢樣,點解無人噉做唔知,本人斷估,因為無電腦,生物技術又係極少部份人嘅專利,開發可能極難,再加上故事開始前,香料仍然係可以「如取如攜」,無人噉「得閒」去研究香料究竟係乜嘢嚟,更唔好話諗代替品。

咁各政治勢力,上至王室,下至宇航公會同女巫,獨佔咗個沙丘星球,咪可以話晒事囉?
  • 講皇帝先,當時帝國極大,無班貴族支持分担共管唔掂;調轉頭,又怕班友夾埋反佢,要治班貴族,一方面長期挑撥各大小貴族之間不和,等佢哋專心鬼打鬼,無時間諗挑戰王位,佢哋唔會公開打,好似戲入面噉,玩暗殺;另一面以實利引部份人幫佢;而皇室仲有另一張王牌,戲有講,唔重覆。
  • 而貴族之間,無人願意居於原本噉高噉大嘅之下(奧貝斯坦套「第二危險論」),加上長期勾心鬥角之下,無互信好難合縱,就算搞到合作,無人有信心夠皇帝張王牌玩。
  • 噉宇航公會,佢絕對有可能自己出手,或者同某一兩個大貴族夾埋做嘢;本人又斷估:首先,佢同皇室有某種歷史以嚟嘅共生關係,甚至佢可能先至係「幕後話事人」,意識上唔會亂噉「斬纜」,怕無咗個「專利」,二嚟皇室同大小貴族都大量屯積香料,既係實際財富,又可以係防止有人「吊高嚟賣」,或者玩禁運,公會好難玩嘢,再則都係好怕萬一有人反枱,香料無咗或者再無價值,就唔掂。更唔在講,公會連實際武力都無,講咩~
  • 而班女巫,佢哋太沉迷玩「配對」遊戲,大慨諗都唔會諗。

此篇文章於 10-16-21 03:38 PM 被 肉羊哩咖 編輯。
舊 10-19-21, 05:59 PM   #63
肉羊哩咖
griffin611

發夢見到個女仔,千里迢迢去搵佢,點知搞到好大鑊(大致係咁))

終於睇咗。以睇過吓部書嘅人嚟出發:

好:畫面攝影靚到痺,Han Zimmer 嘅配樂都掂,做 Paul 同 Jessica 嘅都出式。故仔有時慢咗啲但都通順,未睇過書嘅都跟到;肉搏戰都打得好睇。

唔係噉好:前面長咗啲,搞到後面好多主角側不爆鑊之前啲不安猜忌唔夠張力,所以爆邊個係二五仔嗰陣唔係幾夠震撼,連帶奸嗰邊又無乜機會發揮Baron 同個侄仔 Dave Bautista 佔戲太少,書多好多;而配角,兩個「人形電腦」戲份太少,奸嗰個,84年片嗰仲出過呢個,嘥晒。Jessia 獨自喊嗰場完全離咗格。主要嗰個大場面太黑,可以做得刺激啲。

關於「白人救世主」呢個問題

唔好話原著入面 Paul 描述到佢唔係白人。再者,嚮帳幕嗰場,Paul 預視到要復仇,事成之後未來會引發大量死亡,向佢阿媽灶糟咗句:都係你唔好,搞到我變偽人!跟住同個環境博士講,如果佢真係 Fremen 傳說中嘅 Lisan al-Gaib (外來嘅聲音),傳說中一個外來嘅 Bene Gesserit 會帶住個仔嚟到 Dune 星,到時會引領Fremen 往天堂嘅先知嚟。

其實呢個所謂傳說,完全係 Bene Gesserit 好多好多年之前安插落去班 Fremen 度,根本係人為嘅;其實佢哋嚮好多其他唔同嘅星球,對嘅無噉開化嘅族群都做咗類似嘅嘢,叫 Missionaria Protectiva,等時機一到 Bene Gesserit 可以「咁啱」應驗呢啲傳說嚟操控嘅當地人。而 Paul 有樣學樣,用呢味嘢去利用 Fremen 復仇。

至於個盒

個 Reverend Mother 講「動物」同「人」嘅分別,「野獸」會咬斷隻腳逃脫,而「人」會留嚮個陷阱度,等仇家嚟到伺機報復,同戲入面 Paul 決定留低,好呼應。

此篇文章於 10-19-21 08:16 PM 被 肉羊哩咖 編輯。
舊 10-24-21, 07:02 PM   #64
肉羊哩咖
griffin611

而家你知宮崎駿套《風之谷》同啲翼機邊度嚟

睇多次,IMAX 版真係正好多,不過個畫面係光咗啲,都係暗得滯~

故仔角式異同,下可能涉及劇透,不喜勿入:

1. Paul:基本上無大改同略過,最重要呢度預先講明,佢發現自己,係好多人特登安排落嚟嘅產物,好唔老嚟;再者,佢預見好多嘢係無發生到,好似最尾發生之前佢已經預見到某人,仲好似好 friend 噉,呢個只係其中一個可能性。

另外,好多人以為 Gom Jabbar 係個盒,其實係支毒針,貴族中「普遍使用」,個盒始終叫做 「The Box」,係 Bene Gesserit 不傳之秘嚟。

2. Jessica:除咗佢自己一個人會喊,「突然」識武功,同埋同陰謀有關個「秘密花園」之外,無乜。佢同阿仔溝通嘅手語,究竟係 Bene Gesserit 嘅暗語,定係 Atreities 家嘅戰鬥用手勢,無講清楚,不過照之前嘅用法,似乎係後者多啲。

3. Leto:佢好錫個仔,呢度好出。書入面講佢更清楚更接近實在發生緊咩事,但無計佢都要「鍾」個頭入去,搞到心力交瘁;再者,書有好多小節講佢點待人接物,尤其有場大夜宴,再者佢發覺對家要謀害個寶貝仔,唔係一句話就算數,可能因為咳咗成條陰謀線,所以冇咗咩下文。

仲有隻牛頭不時出現,只係略略提到,內情係 Leto 個死鬼老豆,上一代公爵好鍾意玩鬥牛,唔知係娛人定係演嘢娛眾,最後搞到命仔都無埋。呢度咁著重,究竟係個警示定係諭義,待考。

4. Harkonnen 男爵:係好有迫力,原著佢第一次出場,已經同兩個姪仔講晒個陰謀出嚟,仲老早爆咗邊個係無間道,呢度無晒,個細姪,係佢意中嘅繼承人,下半 part 幾緊要,套戲完全失緃;亦無解釋到男爵點解「識飛」,仲有佢孌童嘅嘢該晒;出事嗰吓佢無咁大鑊,事後完全識行識走,亦無側寫佢同佢班下屬嘅關係。

5. 陰謀:戲入面發生得好似好突然,之前只係用對白若隱若現噉提("When is a gift not a gift?")書入面老早揚晒咩事,而成班 Atrieides 上上下下都早知有唔妥,人心惶惶,最後仲幾乎鬼打鬼,情節好緊張;唔係噉好嘅就,一則無帶出某角式佢哋以為根本唔會害人,再者弱化晒班 Mentat 有幾巴閉 -- 佢哋唔只係識計數,最重要係佢哋靠不斷涉取資料做分析,所以謀略戰術上極受重用,Atreides 家嗰位,侍奉咗好多代公爵,唔好睇佢噉「圓」,係首席刺客,出事之後仲有下文,呢度無晒;而 Harkonnen 家嗰位,唔係戲入面噉係個高級打雜,佢自以為係佢一手度出個陰謀出嚟,因佢既變態又迷戀 Lady Jessica 美色,而佢老細又相當「鼓勵」,冇發現佢只係個「用完即棄」嘅道具嚟。

6. Duncan Idaho:套戲個款係熟咗啲,但完全做到蕭洒不凡,武功卓越嘅型格。戲份多咗好多,下場又夠轟烈,書入面無太多講佢同 Paul 有啲兄弟情,反而提到佢好受啲女嘅歡迎,呢方到後面啲書仲突出啲。

7. Gurney Halleck:套戲寫得到好基本,無講佢點解噉熟 Harkonnen 嘅事 -- 書講佢後生嗰陣,畀 Atrieides 由 Harkonnen 奴隸營教出嚟,對 Harkonnen 有不共戴天之仇,所以絕對忠心。佢亦彈得一手好琴,Atrieides 家中上上下下都好欣賞佢啲歌,戲只係得一句對白略提。

8. Muad'Dib:發音近似 moo-ah-dib,係 Dune 星上一種小鼠,套戲起碼有三次出場,耳仔比例上極大方便散熱,又識得飲返自己啲汗水嚟保存水份,Fremen 發現佢嘅生存之道好值得學習,叫呢種鼠做 muad'dib,阿拉伯話意指「老師」,亦係 Dune 星第二月亮上個「陰影」,但戲入面完全無提過個名,而書入面 Paul 由預視之中,改咗個本地名叫 Paul Muad'Dib。後嚟全宇宙都淨係叫佢做 Muad'Dib,呢個係後話,不按下表。

9. Liet Kynes:除咗性別轉咗,基本上無大更改。佢個結局比書入面講嘅壯烈,亦無噉「長氣」,但漏咗樣同香料有關好重要嘅情報,後面可以補完返,所以無所謂,唯一想知嘅,原作佢係某角嘅親人,呢度唔知佢會點處理。

補多樣嘢:Lady Jessica 雖然生咗個繼位人出嚟,但唔係 Leto 個老婆,只係妾待。因為貴族間嘅婚姻完全係政治關係,Leto 要「留位」等個正室可以光大門眉;Jessica 做出叛教嘅行為,當中一句對白,同埋最收尾個反應,顯出佢倆個有真愛情。

此篇文章於 10-26-21 03:52 PM 被 肉羊哩咖 編輯。
舊 10-27-21, 05:33 AM   #65
肉羊哩咖
griffin611

【特報】Part 2 開拍決定!!!予計 2023年 10月上。

此篇文章於 10-27-21 06:17 PM 被 肉羊哩咖 編輯。
舊 12-13-21, 05:37 AM   #66
肉羊哩咖
griffin611

睇第三次,個戲院都成四份一滿,好似仲多人過 Shang-chi 睇第一個星期~留意到好明顯當中係有人第一次睇,啲笑位固然識笑,連唔應該係係笑位嗰個都笑~有睇嘅應該知係邊。

講多兩句:
  • 留心故仔唔係發生嚮西曆一萬年,而係宇航公會成立一萬幾年之後,而個公會成立於西曆過成萬年之後。
  • 未有公會之前,人係靠電腦計算空間摺疊,後者叫 Hoffman 效應,嚟即時交通;無咗電腦之後,因為唔知航道中有冇危險,事故發生率有成八份一以上,令到好多星球發生饑荒。後嚟有咗香科成立咗宇航公會之後,交通變返正常。電影無提到場電腦戰爭,有眼利嘅 YouTuber 留意到戲入面個「管」唔似係太空船,而似係個隧道噉,接通兩個星球。
  • 而導演亦用返佢套 The Arrival 嘅故技,太空船啲大細比例都得好精巧,見降落地面啲太空船有幾巨型,但比起宇航公會嗰啲,仲細個粒豆~

都係趁蜘蛛仔未上,找埋啲數先:

當年第一套書紅咗,荷里活已經打佢主意,先後有兩班人想拎嚟拍,後者仲搵埋大導演 Ridney Scott 執導,但都唔成事。之後超現實電影大師 Alejandro Jodorowsky 都參一腳,仲搵埋一班佢心目中嘅「戰士」幫手 -- 好似做設定嘅 H.R. Giger 同 Pink Floyd 個音樂。不過一嚟佢無心忠於原著嚟拍,再者佢個腳本都係十幾粒鐘噉長,無間片商肯畀佢開戲。結果佢啲恴念同企劃流落到去好多 80 年代嘅電影,好似《異形》同《奪寶奇兵》,關於呢套拍唔成但影響極深遠嘅電影,有套紀錄片請咗 Jodorowsky 現身說法,有興趣不妨搵嚟望望。

之後拎住電影權個製作公司,睇咗 David Lynch 套《象人》之後,覺得佢「好啱」拍呢部作品;當期時 Lynch 一炮而紅,甚至連 RotJ 都搵過佢執導,但佢最後接咗 Dune,佢無睇過套書,單靠零碎資料又寫又拍,佢玩咗好多嘢,好似男爵面上面啲泡泡,放嚟今時今日,實會「被撞期」而炒魷,而為咗慳錢,唔單止搬去墨西哥拍,工作人員好多都同期拍緊套 Conan The Barbarian,有啲戲服係由用過嘅屍袋改成~

因為部書太過複雜,Lynch 整咗套成三粒幾鐘嘅版本,但發行商話唔得,兩邊講唔掂數,個監製監粗剪咗個兩粒鐘到嘅版本出街,結果書迷就嘈太過省略,同埋完全遣返原作嘅意思,而未睇過書嘅就睇到一頭霧水。後嚟放上電視播,Lynch 唔肯再剪,結果片商又整咗個成三粒鐘嘅版本放上電視,導演嬲到爆,話同套片斷絕關係,電視版個導演同編劇都用假名代替。過咗差唔多四廿年,David Lynch 之後再唔拍爆谷片,舊年接受專訪仲講,對呢次個經歷仍然未能平服~~~ 有網民用唔同版本嘅片斷一再整理剪輯過另一個版本,好多人都讚通順同易明咗好多,但個結局都係離咗譜~~~ 有興趣可以用 Spicediver 去搵搵。

此篇文章於 12-13-21 05:42 AM 被 肉羊哩咖 編輯。
舊 12-28-21, 03:50 AM   #67
肉羊哩咖
griffin611

Part 1 究竟咳咗啲咩,呢度有啲料:

出 Extended Edition 喇唔該。

舊 03-10-22, 02:57 PM   #68
肉羊哩咖
griffin611

Florence Pugh (Midsomer, Black Widow, Hawkeye)參演 Part 2,傳佢演 Princess Irulan。正路戲份唔多,咁嘅安排希望佢有 Part 3

舊 05-14-22, 07:59 PM   #69
肉羊哩咖
griffin611

而全人類皇帝,正式 title 係 Padishah Emperor Shaddam IV of House Carino,會由 Christopher Walken 飾演!
https://www.theverge.com/2022/5/12/2...n-emperor-cast

舊 06-28-22, 04:27 PM   #70
肉羊哩咖
griffin611

又有新參演嘅消息,作為皇帝唯一老死兼御用刺客 Fenring 伯爵,佢老婆 Lady Margo Fenring 會由 Lea Seydoux (No Time to Die, French Dispatch) 飾演,Lady Fenring 原著小說中個戲份好少,完全唔及佢老公咁耀眼,但 Count Fenring 佢本人,都唔重戲份,讀過小說嘅,會對呢個人物印象好深。既然係咁都㨂個幾有名嘅演員,會唔會有改就令人期待。

舊 06-30-22, 09:01 PM   #71
IDGAF
The One

註冊日期: Sep 2002
Dune《沙丘瀚戰》係iTunes做緊特價賣$48,
支援4K Dolby Vision及Dolby Atmos。
IDGAF 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-03-22, 02:19 PM   #72
IDGAF
The One

註冊日期: Sep 2002
Dune: Part One

睇完Dune: Part One 《沙丘瀚戰》,
感覺無1984年版Dune 《星際奇兵》咁怪雞先,
可能驚觀眾唔明,追加內容果度有段片講世界觀同各派的關係。

不過,睇返TED-Ed段片原來1965年原作有交代過去曾經同機械人大戰過,
所以禁止人類用人工智能,之後人類進化成"新人類"有各種超能力。
睇完先知原來佢係生物電腦,唔係通靈…

偷襲果幕怪怪地,
個星球日間咁熱,
一般唔係應該夜晚活動,日間睡覺咩?
佢哋成班軍人夜晚訓晒都算,
都應該有人夜間當值守城吧?

堆戰船又停泊到老遠,
船上又似乎又係無人當值咁,
要玩"跑online"返去?!
結果…銀牙~!!!

(戲入面堆戰船外觀全部都好似Subwoofer咁樣的)

同埋佢哋有咁高科技可以穿越宙宇宙,
但戰鬥時又玩返埋身肉搏的地面戰,
個人保護罩又廢…

個明星陣容原來係用嚟陣亡用,
降低之後兩集成本?

睇完追加內容先知原來好多場景係有搭實景拍攝,
架撲翼機都係~!

主角除咗講英語及用手語/手勢之外,
意外地有國語對白~!!!

https://www.imdb.com/title/tt1160419/

https://zh.wikipedia.org/wiki/%E6%B2...B%BB%E5%BD%B1)

Why should you read “Dune” by Frank Herbert? - Dan Kwartler

https://youtu.be/yhYU4ZbLmmk

此篇文章於 07-03-22 02:28 PM 被 IDGAF 編輯。
IDGAF 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-09-22, 05:03 AM   #73
肉羊哩咖
griffin611

講起《貓王》,上咗身個男主角 Austin Butler 會演 Feyd-Rautha Harkonnen,Baron 個細侄,亦係男爵意中嘅繼承者,個大嘅只係當打手。

原本上半部有份,呢度改度下半先登場,如果 Lady Jessica 聽話頭一胎生嘅係女嘅話,班巫婆意中就嫁過去畀 Feyd-Rautha,就完成佢哋個生育計劃。有理由相信呢位細侄都有一定程度嘅能力,原著佔戲比 Princess 仲重,會改成點令人期待。

舊 07-21-22, 03:35 AM   #74
肉羊哩咖
griffin611

Part 2 開鏡!暫時知會嚮布達佩斯、阿布達比、約旦同意大利拍攝。

舊 10-13-22, 04:43 AM   #75
肉羊哩咖
griffin611

新消息,而家新映期係出年 11 月 3 號:
https://www.msn.com/en-us/movies/new...23/ar-AA12QWwT

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[西片] Venom 2 (2020) david 電影版 50 02-04-23 08:50 PM
[西片] Mulan ︱花木蘭 (2020) 信長 電影版 57 10-08-20 03:05 AM
[西片] The Boy 2 (2020) david 電影版 0 02-28-19 11:42 PM
出售 MaxFactory 7th Dragon 2020 初音未開 Type 2020 + PS3 電擊文庫FIGHTING CLIMAX(行日) AYU_fans 買賣專區 3 11-19-15 08:37 PM
天 文 台 以 最 壞 情 況 推 算 2020 年 香 港 無 冬 天 IamO ~清談館~ 58 03-23-08 12:58 AM

現在的時間是 04:24 AM

手機版 | APP版