Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
第一 ... 10 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 30  ... 最後
電視遊戲討論版>Monster Hunter RISE | PC版2022年1月13日發售
lunn 04:39 PM 03-22-21
作者: [X-MEN]:
得港版同日版有中文
訂左日版,希望星期五會有得拎啦
cat722 04:52 PM 03-22-21
想問有無大大可以confirm到頭批限定主機係咪上哂大陸要食炒價
由手機版發出
豪傑公子 05:55 PM 03-22-21
作者: cat722:
想問有無大大可以confirm到頭批限定主機係咪上哂大陸要食炒價
由手機版發出
何謂炒價先? 31XX算唔算?
Eking 05:56 PM 03-22-21
作者: cat722:
由手機版發出
比較想知, 點解你覺得呢度有人答到你? 呢到好多都係吹....你以為佢地真係知? XD

PS5 大貨講左幾個月....
holsety 06:13 PM 03-22-21
部機真係咁吸引?大電版?
fantasy俊仔 07:39 PM 03-22-21

lunn 07:56 PM 03-22-21
作者: 豪傑公子:
Forum既標準就唔知
FB果面D人既標準,就係貴1蚊都係炒XD
[X-MEN] 08:01 PM 03-22-21
作者: rinxlun:
訂左日版,希望星期五會有得拎啦
訂嚟把鬼,百害而無一利,要實體版嘅話walk in好過
lunn 08:06 PM 03-22-21
依家搵日版野越來越難咁
所以先會訂姐,對唔住囉
qwe 08:09 PM 03-22-21
作者: holsety:
部機真係咁吸引?大電版?
限定版有機身紋

Forum既標準就唔知
FB果面D人既標準,就係貴1蚊都係炒XD
如果有建議零售價咁真係貴$1都炒嘅⋯

理解不能
利申digital ver.
野良猫 08:11 PM 03-22-21
依家搵日版野越來越難咁
所以先會訂姐,對唔住囉
你冇錯
佢都只係話要實體的話WALK IN仲好

但要日版的話的確訂定較穩陣
lunn 08:12 PM 03-22-21
作者: qwe:
理解不能
利申digital ver.
咁我係想要實體日版
擔心唔訂就要四圍撲去搵姐

你買DL版,完全係兩回事黎既,唔明係正常不過既

作者: 野良猫:
你冇錯
佢都只係話要實體的話WALK IN仲好

但要日版的話的確訂定較穩陣
我第一句已經講明係話訂左日版
如果係要買行版,我夠知Walkin就得啦
駛鬼去訂咩
[X-MEN] 10:02 PM 03-22-21
依家搵日版野越來越難咁
所以先會訂姐,對唔住囉
今時今日訂game其實對買家冇乜保障,始終幾時賣俾你係間鋪話事,
就算偷跑咗都可以扣起啲貨剩係賣俾walkin賺炒價,訂咗嘅就正日先派俾你,
仲可以坐地起價,你唔要佢大不了退訂,再衰啲食埋你訂都仲得

如果你幫襯嗰度係老實嘅咁梗係冇問題,我純粹講緊啲信唔過嘅鋪頭
lunn 10:26 PM 03-22-21
今時今日訂game其實對買家冇乜保障,始終幾時賣俾你係間鋪話事,
就算偷跑咗都可以扣起啲貨剩係賣俾walkin賺炒價,訂咗嘅就正日先派俾你,

如果你幫襯嗰度係老實嘅咁梗係冇問題,我純粹講緊啲信唔過嘅鋪頭
咁我一直都係搵開相熟既舖,訂慣訂熟就唔會扣貨既

同埋我話左我係想要日版先訂,因為我真係唔想四圍撲貨
如果係要既,咁就真係好似你咁講,訂黎把鬼
sgouki 11:13 PM 03-22-21

特別任記代理, 籃店代表咩? 自忍私, 之前問左幾間普通版都話訂晒留電話即時買DIGI版吾益你班友啦........
罪大管得嚴D係籃店訂就吾太驚炒......
Eking 07:50 AM 03-23-21
數碼版好過,大多實體冇位
qwe 09:23 AM 03-23-21
咁我係想要實體日版
擔心唔訂就要四圍撲去搵姐
理解唔到點解訂係把鬼,我都成日訂野,雖然今次digimon vb都出出地事⋯

本身訂game就係方便舖現金流入貨,買家又保證當日有貨
但玩具gp搞衰晒,成日扣貨炒先搞到而家咁
Eking 09:41 AM 03-23-21
問題竟係而家訂貨都有可能買家冇貨XD
我都中過招
lunn 11:23 AM 03-23-21
作者: qwe:
理解唔到點解訂係把鬼,我都成日訂野,雖然今次digimon vb都出出地事⋯

本身訂game就係方便舖現金流入貨,買家又保證當日有貨
但玩具gp搞衰晒,成日扣貨炒先搞到而家咁
我都唔明點解訂就係把鬼
要問返阿X MEN先知喇
[X-MEN] 02:03 PM 03-23-21
我都唔明點解訂就係把鬼
要問返阿X MEN先知喇
我上面咪解釋咗,訂game呢個行為本身冇問題,只係部份香港game鋪嘅銷售手法令到訂game對客戶冇保障之餘亦失去咗意義
(例如訂咗唔一定畀你先/訂咗都可以加價/唔買未必退訂等等)

所以冇話訂game一定唔好,只不過要承受返以上嘅風險咁解(相熟鋪頭除外)
[X-MEN] 02:27 PM 03-23-21
有人玩美版話手掣有震,兩次Demo都冇震仲以為Final都冇
DMRevolution 02:27 PM 03-23-21
我上面咪解釋咗,訂game呢個行為本身冇問題,只係部份香港game鋪嘅銷售手法令到訂game對客戶冇保障之餘亦失去咗意義
(例如訂咗唔一定畀你先/訂咗都可以加價/唔買未必退訂等等)

所以冇話訂game一定唔好,只不過要承受返以上嘅風險咁解(相熟鋪頭除外)
我好多年前係熱狗試過一次買MH, 明明見到偷跑, 見她賣緊街, 行埋去問她係咪有得囉, 然後同妳講貨未到, 咁我話退訂....她話沒得退

從此以後, 我寧完周圍噗 食貴價, 都唔會再訂...除非真係好想快玩,
唔係日版我都係AMIAMI / HMV / 日森 .....

講真, 而家想買個有B 字的遊戲真難....
咩咩~~ 02:52 PM 03-23-21
作者: 豪傑公子:
豪子好奈無見

我訂果間都話係31XX
qwe 02:53 PM 03-23-21
作者: DMRevolution:
我好多年前係熱狗試過一次買MH, 明明見到偷跑, 見她賣緊街, 行埋去問她係咪有得囉, 然後同妳講貨未到, 咁我話退訂....她話沒得退

從此以後, 我寧完周圍噗 食貴價, 都唔會再訂...除非真係好想快玩,
唔係日版我都係AMIAMI / HMV / 日森 .....

訂game最衰果次係驚hit想訂sleep dogs, 佢話唔使訂,點知一出賣晒要周圍搵食炒,之後去熱狗訂都ok
正日派我接受到

咋外digimon vb fd搭fd訂最後都係無貨,又出去食炒,不過似關代理事
sorlohk 03:30 PM 03-23-21
作者: DMRevolution:

你有錢點會買唔到 B字,大把集運服務,有錢就得啦
第一 ... 10 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 30  ... 最後

返回主題版面