Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
第一 ... 3 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 
電視遊戲討論版>ドラゴンボール ファイターズ《DRAGON BALL FighterZ》情報區 Vol. 2 | 2.5D 格鬥︱Switch版已售
yipchunyu 10:23 PM 09-28-18
之前玩過beta, 請問每場戰鬥個loading時間有無改快?
mrk 02:10 AM 09-29-18
我玩玩下switch版,
發現ABXY變返預設,LR掣冇反應,
後過入去練習Mode,
先知LR掣冇壞同唔係Bug,
可能係我中途唔小心開左個簡易出招功能,
搵過Setting內容,
唔見有得熄左呢個功能,
請問有冇人兄識熄左呢個功能??

作者: yipchunyu:
之前玩過beta, 請問每場戰鬥個loading時間有無改快?
beta版只玩左2、3場唔太記得,
不過1.01比1.0感覺好似係快左少少啦!
lunn 12:28 PM 09-29-18
作者: mrk:
我玩玩下switch版,
發現ABXY變返預設,LR掣冇反應,
後過入去練習Mode,
先知LR掣冇壞同唔係Bug,
可能係我中途唔小心開左個簡易出招功能,
搵過Setting內容,
唔見有得熄左呢個功能,
請問有冇人兄識熄左呢個功能??
響選角色果時可以SET ON同OFF
揀人果時留意一吓就會見到
IDGAF 02:55 PM 09-29-18
作者: 半人馬-RigiL-:
卡我諗得一款,我同樣都係21號
由手機版發出
咁張閃卡係咪純粹用嚟珍藏用?
無甚麼對兌之類的嘢印係上面吧?(懶得開個膠袋…)
半人馬-RigiL- 03:51 PM 09-29-18
作者: LEGOCAPTOR:
咁張閃卡係咪純粹用嚟珍藏用?
無甚麼對兌之類的嘢印係上面吧?(懶得開個膠袋…)
好似係日本街機用
由手機版發出
mrk 03:11 AM 09-30-18
作者: rinxlun:
響選角色果時可以SET ON同OFF
揀人果時留意一吓就會見到
唔該晒
終於搵到點Off左啦!
作者: 半人馬-RigiL-:
好似係日本街機用
由手機版發出
Yes!呢張遊戲閃卡只能去日本機舖用,因為香港跟本冇返呢部街機
lunn 07:53 AM 09-30-18
作者: mrk:
唔該晒
終於搵到點Off左啦!
Off左好D

尋晚終於都清晒個Story mode
想問吓其實有無必要100%左佢??
依家拎埋人造人21號(善)
應該齊人喇

唔知(惡)會唔會拎到呢?
yipchunyu 02:44 PM 09-30-18
Off左好D

尋晚終於都清晒個Story mode
想問吓其實有無必要100%左佢??
依家拎埋人造人21號(善)
應該齊人喇

唔知(惡)會唔會拎到呢?
story mode 會唔會好悶?
lunn 09:42 PM 09-30-18
作者: yipchunyu:
story mode 會唔會好悶?
又唔會好悶既
其實如果唔諗住要100%
只係衝住去打BOSS應該會可以好快就打晒
yipchunyu 09:19 PM 10-01-18
又唔會好悶既
其實如果唔諗住要100%
只係衝住去打BOSS應該會可以好快就打晒

謝回覆,
剛買左digital版,係唔係無code dl 人物?
Akira 明 08:22 PM 10-02-18
Switch吸引我唔係隨時打,而係簡化指令
好似我呢dchock波新手就啱,雖則格game仲有
好多野要學,但至少出到招先
如果PS4遲d有更新都有簡化指令,我都偏向
PS4版多
Dyhalt Rushifar 12:20 PM 10-03-18
印象中隻GAME入面D指令已經淨係得236同214,NS大概驚個細掣好難CHOK先有必要吧。
鈴蘭 01:14 PM 10-03-18
已經得236 214 22三個指令仲要有得AAA god架啦sosad
jyeung1 05:38 PM 10-03-18
作者: Akira 明:
Switch吸引我唔係隨時打,而係簡化指令
好似我呢dchock波新手就啱,雖則格game仲有
好多野要學,但至少出到招先
如果PS4遲d有更新都有簡化指令,我都偏向
PS4版多
其實好似來來去去都係較易出既
波動拳, 同旋風腳手法(下向前1/4圓, 下向後1/4圓)

感覺易出過Street fighter collection

IDGAF 06:49 PM 10-04-18
我打緊單機個故事模式,
之前未買PS4 PRO果時用PS4 SLIM玩過BETA版,
宜定玩NS版DRAGON BALL FighterZ,
覺得個畫面都幾唔錯,TV MODE個畫質都接近PS4 SLIM,
係手提MODE時覺得d 中文字字體太細了,如果set返大粒少少會好d。

我玩NS實體卡帶版Loading時間比PS4版慢,
不過仍然係可以接受的水平範圍。

好奇一問,
唔知如果買下載版,
再用100MB/s Read Speed果種Memory Cards去Load會唔會快過實體卡帶呢?
AKIRA桑 07:58 PM 10-04-18
Loading time in Cartridge < SD Card < Internal storage
https://youtu.be/vbItTEmozxw

我從使用 Tapatalk 的 TA-1052 發送
武藤遊戲 06:44 AM 11-17-18
PS4『ドラゴンボールファイターズ デラックスエディション』発売決定。ゲームの最新情報も

バーダック、ブロリー、ザマス(合体)、ベジット(SSGSS)孫悟空、ベジータ、クウラ、17号
ファイターズパスと同等の8キャラのDLCが同梱。
1月31日発売 6100円

http://ryokutya2089.com/archives/15488

好像鐵拳7 saofb 開始是咁完全版
cosmonova 04:43 PM 12-26-18
作者: 武藤遊戲:
PS4『ドラゴンボールファイターズ デラックスエディション』発売決定。ゲームの最新情報も

バーダック、ブロリー、ザマス(合体)、ベジット(SSGSS)孫悟空、ベジータ、クウラ、17号
ファイターズパスと同等の8キャラのDLCが同梱。
1月31日発売 6100円

http://ryokutya2089.com/archives/15488

好像鐵拳7 saofb 開始是咁完全版
個封面咁頽?!

lunn 06:57 PM 12-26-18
作者: cosmonova:
個封面咁頽?!
個封面搞到好似the best咁…
zzzdx 07:17 PM 12-26-18
PS1開始已經有遊戲THE BEST版當完全版賣,所以有時我買左THE BEST版會放左隻原版...BTW呢隻我仲等緊NS完全版
neo2046 09:39 AM 01-14-19

12號四分衛 11:44 AM 01-14-19
上網見bandai唔止一次唔比隻game攪比賽或者好多小動作
可以唔洗玩 ...
由手機版發出
wing 11:57 AM 01-14-19
作者: 12號四分衛:
上網見bandai唔止一次唔比隻game攪比賽或者好多小動作
可以唔洗玩 ...
由手機版發出
玩野果個唔係bandai, 係集英社.

無論大小比賽, 集英社都要收人地一大筆版權費.
neo2046 11:33 PM 01-18-19

mrk 04:07 AM 01-21-19
作者: wing:
玩野果個唔係bandai, 係集英社.

無論大小比賽, 集英社都要收人地一大筆版權費.
原來如此!
唔怪得香港區完全唔見有搞手搞比賽啦!
加上隻Game又唔出街機版!
不過就算會出街機版,香港D機舖都唔會番貨架啦!因為跟本回唔到本!(因為已有家用版(指X1/PS4/Steam/switch)同手提版(指switch)
第一 ... 3 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 

返回主題版面