Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
第一 ... 31 81 121 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 141 181 231  ... 最後
街機心得交流討論區>三國志大戰討論區 Vol.LIX <<我們回來了>>
b_boy 07:57 PM 06-01-18
作者: MR.CD-ROM:
剛槍大號令+5喎

SEGA點對得住麻痺矢同神速
神速對槍單/多槍, 開計封槍照突爆你
麻矢對馬單, 開計SM你
剛槍號對弓單, 對面向後走後橫弓你

SEGA對唔住槍單先啦
LR猫 08:14 PM 06-01-18
作者: 番薯勤:
霸哥落2cost馬係咪+6 回接近4成血
如果係咁我覺得仲玩到
4成血唔係講笑
1~1.5cost騎+6嘅時候2~2.5cost騎緊係+5啦
鳳熾魂 09:38 PM 06-01-18
作者: b_boy:
神速對槍單/多槍, 開計封槍照突爆你
麻矢對馬單, 開計SM你
剛槍號對弓單, 對面向後走後橫弓你

SEGA對唔住槍單先啦
剛槍都唔一定要槍單Ge 兩三支槍都得丫反正蜀就+5
ouki 12:27 AM 06-02-18
作者: LR猫:
1~1.5cost騎+6嘅時候2~2.5cost騎緊係+5啦
2都好似+6
b_boy 12:58 AM 06-02-18
作者: 鳳熾魂:
剛槍都唔一定要槍單Ge 兩三支槍都得丫反正蜀就+5
麻矢一樣係吳就+4, 係神速先騎兵ONLY
b_boy 01:07 AM 06-02-18
作者: ouki:
2都好似+6
睇片淨係知1同1.5加6, 2.5加5, 照計2應該+5, 當然佢改埋方就
鳳熾魂 01:32 AM 06-02-18
麻矢一樣係吳就+4, 係神速先騎兵ONLY
全突都係所以公平就算
剛槍號令我覺咁砌一副都好正常 唔似麻矢神速咁偏激先 反正蜀本身可以3槍都可以
b_boy 01:59 AM 06-02-18
問題係剛槍4支同麻弓4支0既威力差太多, 加多武仲係唔夠惡
用0既難度差太多
darkvolver 09:51 AM 06-02-18

用0既難度差太多

以前玩下槍都冇禁悲,今集個弱點暴露太強。另外,近排少了進擊,多了馬仔全突,都算好事。突別是西涼馬照號令。

Sent from my iPhone using Gaforum
番薯勤 10:29 AM 06-02-18
用0既難度差太多

剛槍個dam都有嘅但好相性game
一打大弓就好惡打
想玩剛槍好似用1.5銀平仲好

Btw漢曹操+5 15c
5氣三國力就有個12士氣連拍英傑好似好抵
ouki 11:39 AM 06-02-18
睇片淨係知1同1.5加6, 2.5加5, 照計2應該+5, 當然佢改埋方就
覇騎の共振   馬以外8コス 武力+7
         馬以外7コス 武力+6
         馬以外6.5コス 武力+6
         馬以外5.5コス 武力+5
         馬以外4.5コス 武力+4
ようは武力-1
b_boy 11:42 AM 06-02-18
作者: ouki:
覇騎の共振   馬以外8コス 武力+7
         馬以外7コス 武力+6
         馬以外6.5コス 武力+6
         馬以外5.5コス 武力+5
         馬以外4.5コス 武力+4
ようは武力-1
咪話無2COST資料羅
b_boy 11:44 AM 06-02-18
剛槍個dam都有嘅但好相性game
一打大弓就好惡打
想玩剛槍好似用1.5銀平仲好

Btw漢曹操+5 15c
5氣三國力就有個12士氣連拍英傑好似好抵
就係想講, 弓同馬無咁怕雙性GAME, 但槍就超灰

似乎可以去玩下漢6了
鳳熾魂 01:14 PM 06-02-18
咪話無2COST資料羅
Twitter有人貼左都係+6
kev00269270 03:29 PM 06-02-18
如果2COST馬仲係+6都可以玩下
問題係落龐德馬定係弓.....
另外一張何晏...
番薯勤 09:34 PM 06-02-18
就係想講, 弓同馬無咁怕雙性GAME, 但槍就超灰

似乎可以去玩下漢6了
6人曹操馬倫漢鳴號

一入機鋪已經見到人用
新一代廚
darkvolver 09:13 AM 06-03-18
6人曹操馬倫漢鳴號

一入機鋪已經見到人用

新一代廚

昨日,路經觀仔。見有4個數目字用家廚緊,又真係幾好推,隻弓夠惡加放毒。扣血好快。

Sent from my iPhone using Gaforum
b_boy 08:07 PM 06-03-18
今日試完無馬倫果副, 曹操15C +5 惡咗好多
其實唔洗加氣都夠時間推
開幕3.5氣的話, 奧義有士士的話, 29C中場已經可以開計推
以前LEE個位對某D DECK 比人連環會好惡打, NOW 15C+5就
番薯勤 09:36 PM 06-03-18
今日試完無馬倫果副, 曹操15C +5 惡咗好多
其實唔洗加氣都夠時間推
開幕3.5氣的話, 奧義有士士的話, 29C中場已經可以開計推
以前LEE個位對某D DECK 比人連環會好惡打, NOW 15C+5就
其實馬倫送個3粒係咪真係必需?
以前只要唔好開多過一次5氣計基本上都夠士氣拍漢鳴號

柚原このみ 10:25 PM 06-03-18
cls 15c+5
效果時間多足一倍
b_boy 11:19 PM 06-03-18
其實馬倫送個3粒係咪真係必需?
以前只要唔好開多過一次5氣計基本上都夠士氣拍漢鳴號

最後一口氣可以開三下計卦
6eo 11:35 PM 06-03-18
仲有個原因係多2粒可以早8C推
ikari28 03:24 PM 06-04-18
呢個世界好奇妙
人人都話曹操15c勁
但係我反而想世嘉比番上一個version既效果我

自己副deck 5士氣計為主
用唔盡果15c, 反而+6重要D

用張卡用都係Master
跟住世嘉就攪你
b_boy 12:04 AM 06-05-18
作者: iamleoluk:
仲有個原因係多2粒可以早8C推
好多時夠氣但唔齊人

作者: ikari28:
呢個世界好奇妙
人人都話曹操15c勁
但係我反而想世嘉比番上一個version既效果我

自己副deck 5士氣計為主
用唔盡果15c, 反而+6重要D

用張卡用都係Master
跟住世嘉就攪你

maxwaver 08:39 PM 06-05-18
張孫寒華要打,142柵魅仲要唔廢計

幾時先脫離到二品升降機
馬周幾好玩但好多時都要夾硬黎先有得贏
第一 ... 31 81 121 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 141 181 231  ... 最後

返回主題版面