Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 16  ... 最後
攻略及心得交流區>Xenoblade X『ゼノブレイドクロス』| 惑星ミラ探索心得交流討論區 vol.1 [劇透請spoil]
kowloon 07:39 PM 05-03-15
作者: Tannhauser Gate:
一個係六連星 長官發ge絆任務 要第十章先解完
最尾個個係ファクトリー1.21 工業區有個外星人係到搞研究
剛剛拿到外星人研究個任務
佢要個個精靈の枝 係白樹大陸西面公海汁到。(白樹の大陸近海)
Reticence 07:48 PM 05-03-15
一個係六連星 長官發ge絆任務 要第十章先解完
最尾個個係ファクトリー1.21 工業區有個外星人係到搞研究
THX
工業區果個外星人D收集任好麻煩...有好多都唔知係乜
abs90273 07:48 PM 05-03-15
終於爆機 ,玩了75小時左右
主角58lv 三部50 LV 中型doll +一部30lv中型。輕鬆打boss

各位武器OK其實可以去挑戰下60LV 以下的敵人doll
可以在敵人身上洗50LV doll橙字武器
為各位省下少少50LV doll 武器錢同時練功
30 中型doll x4 勉強可以打,爆左就回家繼續洗

爆doll唔緊要,ai爆未扣過保險
自己爆,還有保險次數下成功按到perfect QTE 不會扣保險
seed2005 07:48 PM 05-03-15
作者: 歌絲˙暮斯:
未啦, 用慣晒 PSN 同 IOS D 懶人野.

點起部機上面裝 ?
申請NNID
http://www.nintendo.co.jp/support/ni...ount/wiiu.html

然後入e-shop係 Xenoblade X 入面DL
Tannhauser Gate 07:58 PM 05-03-15
作者: Noble6:
除咗基本果4個企業,其餘果d係咪都係做NLA絆任出?
我完咗第10章都仲係得基本4間…
六連星 長官發ge絆任
オルフェ・パルフェ 唔記得邊到接 内容係夜光森林救外星人
ノポン商會 塔茲個族相關任
ファクトリー1.21 外星人工業區

作者: kowloon:
剛剛拿到外星人研究個任務
佢要個個精靈の枝 係白樹大陸西面公海汁到。(白樹の大陸近海)
精靈樹枝 搵左我半日... 最後好似係個深淵洞附近唔覺意執到
Hisashi 07:59 PM 05-03-15
想知點可以容易D觸發(崩)+Catch?
同埋本身自身Skill有加 重力up skill, 出劍唔知有無幫助?
歌絲˙暮斯 08:07 PM 05-03-15
作者: seed2005:
申請NNID
http://www.nintendo.co.jp/support/ni...ount/wiiu.html

然後入e-shop係 Xenoblade X 入面DL
THX.

ANYWAY, WIIU GAME PAD 既操作體驗唔錯, 買前都唔想像唔到 E+ CONSOLE 機可以咁玩

證明我真係完全為呢隻 GAME 而買
Reticence 08:29 PM 05-03-15
六連星 長官發ge絆任
オルフェ・パルフェ 唔記得邊到接 内容係夜光森林救外星人
ノポン商會 塔茲個族相關任
ファクトリー1.21 外星人工業區

精靈樹枝 搵左我半日... 最後好似係個深淵洞附近唔覺意執到

係咪呢個任, 我卡左呢到, 邊到搵架
wang2009hk 08:39 PM 05-03-15
用了不到半天從41衝到53.......

50級doll好貴啊..囧

老闆..至少給我淨買骨架啊...衝等時刷到一堆50級裝甲同武........
我差隻骨架就整到部機啦
Tannhauser Gate 09:24 PM 05-03-15
作者: Reticence:
係咪呢個任, 我卡左呢到, 邊到搵架

應該係 你解落去 解到最後 任務板會有個任接完叫你去研究所
叫你去打怪掉素材(龜類) 309區左邊 戓者312區左上都有 唔掉就要部位破壞
唔想打 可以直接係屋企換
Y.Bird 01:32 AM 05-04-15
作者: Noble6:
另外想問吓大家用電視或mon玩畫面係咪都好多鋸齒?
我用24吋Mon,Wiiu畫面HDMI出1080但係d鋸齒都係好勁,搞到我多數都用翻Pad個畫面玩多…
係我設定有問題定隻game本身嘅問題?

隻GAME 720P,
用大MON 唔夠清一定會,
定係個24吋MON 問題?
不過我用64 吋電視玩唔覺鋸齒好勁,
只係覺得有啲貼圖好明顯LOAD 得慢。
CardGameDan 05:09 AM 05-04-15
爆左機之後開始清支線,然後一個比一個搞笑
用劍整蛋糕
wang2009hk 08:17 AM 05-04-15
作者: abs90273:
終於爆機 ,玩了75小時左右
主角58lv 三部50 LV 中型doll +一部30lv中型。輕鬆打boss

各位武器OK其實可以去挑戰下60LV 以下的敵人doll
可以在敵人身上洗50LV doll橙字武器
為各位省下少少50LV doll 武器錢同時練功
30 中型doll x4 勉強可以打,爆左就回家繼續洗

爆doll唔緊要,ai爆未扣過保險
自己爆,還有保險次數下成功按到perfect QTE 不會扣保險
3台30級doll帶3把22500攻大劍
敵人55~56的doll,2~3劍就秒

看到自家的機快爆時,立即按Y下機就好,戰鬥時可以自由按Y鍵上下機w
除非是被一下秒這就沒辦法了..
但55~56的DOLL應該沒這麼強

=============================================
好缺錢..囧
沒錢買50級doll............

剛把白樹除了l5的點都插晒..每轉才5萬多收入...
歌絲˙暮斯 08:46 AM 05-04-15
查過 wiki 但唔太明.

其實隻 game 有無回復同復活 item ?

戰鬥中需要回復同復活時要點做 ?
wang2009hk 08:49 AM 05-04-15

有復活
但要有3000TP..
復活一次用光3000TP
歌絲˙暮斯 08:59 AM 05-04-15
作者: wang2009hk:
有復活
但要有3000TP..
復活一次用光3000TP
係咪個個人都有呢個技能 ?

我查 character > skill 果度完全唔見有
wang2009hk 09:06 AM 05-04-15
係咪個個人都有呢個技能 ?

我查 character > skill 果度完全唔見有
戰鬥內建系統,不算技能
但別對它有太高期望ww
歌絲˙暮斯 09:15 AM 05-04-15
戰鬥內建系統,不算技能
但別對它有太高期望ww
咁係咪無指令, 未死既人會自動做復活 ?
補血都係 ?
wang2009hk 09:40 AM 05-04-15
咁係咪無指令, 未死既人會自動做復活 ?
補血都係 ?
同伴掛了而你又有3000tp的話
跑到掛了的同伴旁會出現復活指令(A制)

而你掛了同伴又有人有3000TP的話,他們會跑過來復活你

至於補血
主要是靠同伴叫喊時你用對技能來補
Reticence 10:03 AM 05-04-15
3台30級doll帶3把22500攻大劍
敵人55~56的doll,2~3劍就秒

看到自家的機快爆時,立即按Y下機就好,戰鬥時可以自由按Y鍵上下機w
除非是被一下秒這就沒辦法了..
但55~56的DOLL應該沒這麼強

=============================================
好缺錢..囧
沒錢買50級doll............

剛把白樹除了l5的點都插晒..每轉才5萬多收入...
得5萬會唔會小左d, 係咪打小左個1字, 跟前面有個師兄分享忘卻谷既插法, 而家一轉收16萬
~ViVi~ 10:53 AM 05-04-15
作者: Reticence:
得5萬會唔會小左d, 係咪打小左個1字, 跟前面有個師兄分享忘卻谷既插法, 而家一轉收16萬
我而家第十章,成個星球探索度就黎30%都仲係得5粒加錢野插緊...
點解你地執到咁多加錢item
歌絲˙暮斯 12:20 PM 05-04-15
同伴掛了而你又有3000tp的話
跑到掛了的同伴旁會出現復活指令(A制)

而你掛了同伴又有人有3000TP的話,他們會跑過來復活你

至於補血
主要是靠同伴叫喊時你用對技能來補
同伴叫喊係咪有個圓圈 timing 要我按 B 果時 ?

SORRY, 好多問題, 說明書睇左十幾頁都唔係好多野, OR 實在太多野
Reticence 12:57 PM 05-04-15
同伴叫喊係咪有個圓圈 timing 要我按 B 果時 ?

SORRY, 好多問題, 說明書睇左十幾頁都唔係好多野, OR 實在太多野
你D技有分色, 當你d同伴用一種色既技, 你d同色技會閃, 果陣用果個技就會回血
kowloon 01:17 PM 05-04-15

有回復道具, 因應你每日參加個個UNIT 而得到(每日一次)
全員回復ALL HP
全只回復3000 TP
全機補油3000
保險卷一張
仲有幾樣野(自己選一)
不過我寧願拿 補油同保險卷都唔拿補血....

使用道具方法係 打緊個時 按+ 出指令表 再按X 轉道具個板先用得
我第一次拿到機油個時都唔知點用.... (平時按START 唔見有野比你用
任仔 04:17 PM 05-04-15
其實點睇點 d probe 可以連線?
除左一開始任務個 幾個之外都連吾到,已用相同 probe
有 d probe 我見絕景 係 0/1 係咪姐係話我未開晒個 map 要開左先 1/1, 轉觀光 probe 先有效果?
儲存 同 強化 probe 又有咩用?

另外各位知吾知背傷個 skill 係咪普攻同 Doll 都有效?值得升爆佢嗎?

吾識日文, 好多問題, 謝解答
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 16  ... 最後

返回主題版面