Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
第一 ... 3 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
日本動漫畫討論版>「美少女戦士セーラームーンCrystal」好評放送中
HM 08:58 AM 07-10-14
作者: 滅龍士:
仲要俾人洗腦做反派幾鑊
佢做反派勁d sosad
其實係動畫先幾次,漫畫都係無印果次之嘛
由手機版發出
細路翔 09:07 AM 07-10-14
作者: 小嘉:
唔講悟空
超級比達係啦下哇
咁係因為比達老婆實在窮到只剩下錢

仲有對比悟空佢真係好關心自己屋企人喎

回正題,老實講出新版我只醒起富奸又可以靠老婆份版稅開飯唔洗畫HUNTER(?
滅龍士 09:37 AM 07-10-14
作者: 婠婠:
X 三石是怪物
O 三石已經變成怪物

配唔返廿二年前阿兔已經係事實,好在冇搵返久川配亞美
Kain 09:48 AM 07-10-14
懷疑係佢個仔問佢"點解阿爸你唔洗做野既?阿媽反而做緊野"
富奸先肯復刊
蚊蚊 12:58 PM 07-10-14
睇完後感.....因為自己本身細個睇開動畫版無睇漫畫版,所以感覺好奇妙=3=....
呀兔第一次變身驚訝度得0?....唔覺呀兔對自己會變身感覺好驚訝.....
之後去到寶石店,呀兔變身後好勇地跑過去,我重以為呀兔知道發生咩事先跑去幫手
點知原來好似唔多知自己跑尼係為左D咩....
不過怪物驚訝度我反而覺得唔錯,幻想成真的應該幾恐怖
之後係地場出現......其實佢出場係為左D咩~叫呀兔出招....
而家大個睇返真係感覺好奇妙.....故事果然......
時代果然唔同了
不過畫面唔錯既~期待下一集~
北条加蓮 01:21 PM 07-10-14
下集待機中
亞美

暫時感覺小勝奧米加
團子~o~ 03:18 PM 07-10-14
作者: 赤兵尉SETH:
人地變身話明係Make up
化妝後認唔出好正常
子華話齋,呢D應該叫喬裝,唔係化妝
leungky1 06:20 PM 07-19-14
今集出現左大家吐嘈已久的電腦科技
仲分清學校同少女款式
遊戲機中心就當冒險樂園好了

百合

作畫開始多左啲比例問題
神秘過客 06:39 PM 07-19-14

小嘉 07:24 PM 07-19-14
點解會有nb

變態假面平日咁著出街無人覺得奇怪既咩
葉老頭 11:42 PM 07-19-14
作畫已崩.....
亞美變身一個shot已着裝完畢orz....

露娜係邊度整秘密基地
Tano 12:27 AM 07-20-14
都已經雙週番靜態畫面都崩……

漫畫原作有咁高科技嗎?

裝到CD的NB同隻貓識用電腦
呂鳳仙 01:01 AM 07-20-14
作者: 葉老頭:
作畫已崩.....

露娜係邊度整秘密基地
咁其實以前都係咁o既……有轉多2個身已經算俾面喇

廢人 01:18 AM 07-20-14
わきわき
亞美以前係賣わき嫁咩?
嘿哈兒 01:35 PM 07-20-14
作者: leungky1:
今集出現左大家吐嘈已久的電腦科技
仲分清學校同少女款式
遊戲機中心就當冒險樂園好了

百合

作畫開始多左啲比例問題
好彩唔係畫返CRT+ floppy.....唔係真係會比人笑架.
d 00後可能仲會問...哩D咩來tim.

咁照咁計,亞美部萬能機唔係pad就應係就係有kb既pda吧?
佢應唔會咁型畫laser KB pad吧???

另外不得不提變熊假面..........................以前佢都係tee + 西褲笠多件西裝嬲姐....
今輯連衫都唔畫多件,直接著件變熊禮服出來.......
已經擴展到軟飯王作為一個正常人都變熊了...

仲有以前佢救人至少都會同怪方過返一招半招,2集連招都無過過,我合理懷疑佢今輯係無能的...

另外作畫好崩..............亞美有幾個shot 都面相扭曲..
嘿哈兒 02:08 PM 07-20-14
作者: 呂鳳仙:
咁其實以前都係咁o既……有轉多2個身已經算俾面喇

睇完...
無印同R都唔算好特別,但之後變化好大
S開始有char BGM...
仲有sailor moon 越後轉到會嘔都應未出到招.......d圈轉得多到....
仲有果然係元祖,越後越有PC風格(應倒轉講PC好重後期既美戰)
最後星光那三件,點都係為後作鋪路,我印像哩三件D玩具好似唔賣得.
地場衛 01:19 AM 07-21-14
點解我聽新版既水野亞美說話尾音有ゲソ?

新版地場衛大白天著件燕尾服通街行.....驚死人唔知佢係變態假面咩?
神秘過客 10:38 PM 07-21-14
三石把聲咩事? 第一集都還可以, 今集完全迷走搵唔返把聲咁款
作畫崩, 演出表現手法又唔掂, 呢套remake 真係好鬼差

最離譜都係變態假面, 平日着住套踢死兔周街走, 真係無病呀...武內直子D王子公主病又發作?
YALIU 10:57 PM 07-21-14
第二集已經有崩…
之後點做落去…
嘿哈兒 11:04 PM 07-21-14
作者: 神秘過客:
三石把聲咩事? 第一集都還可以, 今集完全迷走搵唔返把聲咁款
作畫崩, 演出表現手法又唔掂, 呢套remake 真係好鬼差

最離譜都係變態假面, 平日着住套踢死兔周街走, 真係無病呀...武內直子D王子公主病又發作?
另外同小兔個遇見率高得有D嚇死....點諗都係地場變熊尾行小兔吧.....
印像開波無耐就係機鋪同元基很親密的了...依家一整個路人feel....
去街著禮服,又唔見佢返大學......一整個等hea.......
反正大家都知地場 = 變態假面....不如搵幾個shot 話地場調桓緊敵人好過啦.....
好過依家一係路人,一係嚇死人....
Tano 11:45 PM 07-21-14
其實用真人版劇情動畫化好似重吸引.......
神秘過客 11:59 PM 07-21-14
作者: 嘿哈兒:
另外同小兔個遇見率高得有D嚇死....點諗都係地場變熊尾行小兔吧.....
印像開波無耐就係機鋪同元基很親密的了...依家一整個路人feel....
去街著禮服,又唔見佢返大學......一整個等hea.......
反正大家都知地場 = 變態假面....不如搵幾個shot 話地場調桓緊敵人好過啦.....
新版變態假面真係一件大茄, 英雄救美畫面都弱雞過人
又或者係以前支玫瑰同配樂太經典, 新版真係無得比

作者: Tano:
其實用真人版劇情動畫化好似重吸引.......
真人版我無睇過, 但其實後面 s 同 stars 劇情唔錯, 幾感人的
HM 12:01 AM 07-22-14
作者: 嘿哈兒:
如果用漫畫設定的話,地場衛只係高中生
神秘過客 12:06 AM 07-22-14
高中生就已經着住件踢死兔周街走, 果真是變態的典範啊
sunhikari 04:00 PM 07-22-14
作者: 葉老頭:
作畫已崩.....

露娜係邊度整秘密基地
問得呢句即係你無睇過MOON同V的漫畫版
基本上個秘密基地唔係露娜整,係亞提密斯一早整左
係V女街機下面
而部V女街機係亞提密斯整比美奈子初期用作訓練用途

另外,漫畫版的亞美第一次變身個段,本身係的確係一秒都唔駛就變完,所以得一個SHOT係完全唔出奇
第一 ... 3 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 

返回主題版面