Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
照相館>醫生與你 之 草藥
DCIP 01:54 PM 02-22-06
找不到之前個post....所以.....對不起吧, 另開一個啦
(聲名:本故事之醫生為虛構角色, 天底下絕對沒有這樣的醫生)

.....
.....
醫生:「所以我話, 西醫真係醒!」
病人:「......係...」
醫生:「所以我話, 西醫真係勁!」
病人:「......係...」
醫生:「好吧~講到里道先啦~自己落去配藥吧~」
病人:「......知道...」

病人心想:「只不過用放大鏡睇野好像唔係好夠光, 洗唔洗又開D咩野"14"呀, "24"呀果D藥呀, 貴到飛起!!! 重話自己點醒點勁!!!!

病人:「.....姨? 中醫百草堂?? 不如試下D中藥都好wor....不過又要自己煲藥...」
醫師:「先生, 睇你個面色....係咪見隻眼唔舒服呀?」
病人:「!!!」
.....
.....

真係唔該曬菜鳥&米王兩位大哥幫小弟番大陸拾藥! 唔該!!

......自己煲藥

Canon 20D + CZJ Biometar 80mm f/2.8 with Ext-tube(75mm) + DIY Marco Flash

無Flash, f/2.8

無flash, f/22

無flash, f/22 補償+1

Flash !!! 「雙頭龍閃」!! f/22

StOnE 07:22 PM 02-22-06
DIY 了~~
但有人說用在會伸縮的 藥杯 會對藥杯不良 (太重了)

為何大陸在大陸拾藥 ?
平點麼 ?
riceking 07:29 PM 02-22-06
在偉大祖國執藥何止平一點

Rice
KTN 08:27 PM 02-22-06
那個圈圈和閃閃是祖國出品@@a
好大塵

以前工作返祖國返到驚..
現在無必要.絕對不回...怕怕....

KKH 08:33 PM 02-22-06
跟住順便做埋柔光罩嘛~~
萬能俠 09:15 PM 02-22-06
我的影友也準備整呢set 野~!
等佢試到效果如何後, 先整~!
AshleyYan 09:25 PM 02-22-06
好玩呀~
整埋柔光罩效果好D喎~

等我遲D都整一set先~~
DCIP 11:42 PM 02-22-06
柔光罩......一定要整
DCIP 11:45 PM 02-22-06
作者: StOnE:
DIY 了~~
但有人說用在會伸縮的 藥杯 會對藥杯不良 (太重了)

為何大陸在大陸拾藥 ?
平點麼 ?
太重.....都唔算好重~ 不過我一定唔用落D伸縮杯道!!! (怕死! )
在祖國拾藥 真係平D呀~
KKH 08:43 PM 02-27-06
我有問題啊.

那些 14 啊, 24 啊什麼的, 需要加 72C adapter ring 才可以裝上 72mm diameter 的 180 right? 那麼, 這個 72C 會不會適用於同是 72mm 的 Sigma 150 呢?
DCIP 09:40 PM 02-27-06
作者: KKH:
我有問題啊.

那些 14 啊, 24 啊什麼的, 需要加 72C adapter ring 才可以裝上 72mm diameter 的 180 right? 那麼, 這個 72C 會不會適用於同是 72mm 的 Sigma 150 呢?
這個....ho ho ho~
多謝Cokin吧! 套flash是mount在個cokin hood上面的, 所以理論上是大小通吃的! (Limit : Cokin P Series adapt-ring 最大是86mm)

返回主題版面